Bibelen Online

Bibelen på flere sprog

Linkene (i blåt) på det sprog, du ønsker, leder dig til en anden artikel skrevet på samme sprog. De, der er skrevet på engelsk, leder dig til en artikel på engelsk. I dette tilfælde kan du også vælge mellem tre andre sprog: spansk, portugisisk og fransk.

English  Español  Português  Français  Català  Românesc  Italiano  Deutsch 

Polski  Magyar  Hrvatski  Slovenský  Slovenski  český  Shqiptar  Nederlands 

Svenska  Norsk  Suomalainen  Dansk  Icelandic  Lietuvos  Latvijas  Eesti 

ქართული  ελληνικά  հայերեն  Kurd  Azərbaycan  اردو  Türk  العربية  فارسی  עברי  ייִדיש

Pусский  Yкраїнський  Македонски  Български  Монгол  беларускі  Қазақ  Cрпски 

Swahili Hausa Afrikaans Igbo Xhosa Yoruba Zulu Malagasy አማርኛ Somali

हिन्दी  नेपाली  বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中国  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng việt  日本の  한국의 

Tagalog  Indonesia  Jawa  Myanmar

(Artiklen "grundlæggende lære i Bibelen" er efter artiklen "Evigt liv")

 Evigt liv

Befrielse gennem anvendelsen af løsepenge af Kristi off

"Menneskesønnen er jo heller ikke kommet for at lade sig betjene, men for at tjene og give sit liv som en løsesum i bytte for mange" (Matthæus 20:28)

Ved foryngelse

"Lad hans krop blive friskere end den var i ungdommen, lad ham få sin ungdoms styrke tilbage" (Job 33:25)

Ved mirakuløs helbredelse af sygdomme

Til den tid bliver de blindes øjne åbnet, og de døves ører bliver lukket op. Til den tid springer den halte som en hjort, og den stummes tunge råber af glæde- Es 35

Befrielsen fra døden ved af løsepenge af Kristi offer

Ved den jordiske opstandelse

"Og ligesom mændene her stoler jeg på Guds løfte om at både retfærdige og uretfærdige vil blive oprejst fra døden" (Apostlenes Gerninger 24:15)

"I skal ikke andet end være glade" (5. Mosebog 16:15)

Evigt liv gennem menneskehedens befrielse fra syndens trældom

”Gud elskede verden så meget at han gav sin enestefødte Søn for at enhver som tror på ham, ikke skal gå til grunde men få evigt liv. (…) Den der tror på Sønnen, har evigt liv. Den der ikke adlyder Sønnen, skal ikke se livet, men Guds vrede forbliver over ham"

(Johannes 3:16)

Sætningerne i blåt (mellem to afsnit) giver dig yderligere og detaljerede bibelske forklaringer. Klik bare på det blå hyperlink. Bibelske artikler er hovedsageligt skrevet på fire sprog: engelsk, spansk, portugisisk og fransk

Jesus Kristus lærte ofte på jorden håb om evigt liv. Han lærte imidlertid også, at evigt liv kun vil blive opnået gennem tro på Kristi offer (Johannes 3:16,36). "Løsepenge" værdien af ​​Kristus ofring vil tillade helbredelse og foryngelse og også opstandelse.

Befrielsen, ved anvendelse af løsepenge, af Kristi offer

"Menneskesønnen er jo heller ikke kommet for at lade sig betjene, men for at tjene og give sit liv som en løsesum i bytte for mange" (Matteus 20:28).

"Efter at Job havde bedt for sine venner, befriede Jehova Job for alle hans lidelser og gav ham hans velstand tilbage. Jehova gav ham det dobbelte af det han havde haft før" (Job 42 :10). Det vil være det samme for alle medlemmer af den store skare, der vil have overlevet den store trængsel. Jehova Gud ved hjælp af kongen Jesus Kristus vil huske dem kærligt ved at fylde dem med velsignelser, som disciplen James huskede: "Vi regner dem der har holdt ud, for at være lykkelige. I har hørt hvor udholdende Job var, og I har set hvordan Jehova lod det ende for ham, så I ved hvor kærlig og barmhjertig Jehova er” (Jakob 5:11).

(Kristi offer har en "forsonende værdi", som tillader Guds tilgivelse, og en løsepengeverdi, der tillader en udveksling af kroppe ved opstandelse, regenerering ved heling og foryngelse)

(En stor skare af alle nationer vil overleve den store trængsel (Åbenbaring 7:9-17))

Kristi offer har en forsonende værdi, der tillader Guds tilgivelse, og en løsepengeverdi, der tillader en udveksling af kroppe ved opstandelse, regenerering ved heling og foryngelse.

Frigivelse ved anvendelse af løsepenge tillader afslutningen af ​​sygdommen

"Og ingen der bor i landet, vil sige: “Jeg er syg.” Alle som bor der, vil få deres synder tilgivet" (Esajas 33:24).

"Til den tid bliver de blindes øjne åbnet, og de døves ører bliver lukket op. Til den tid springer den halte som en hjort, og den stummes tunge råber af glæde. I ødemarken vil vand vælde frem, strømme af vand på ørkensletten” (Esajas 35:5,6).

Befrielse gennem anvendelse af løsepenge tillader foryngelse

”Lad hans krop blive friskere end den var i ungdommen, lad ham få sin ungdoms styrke tilbage” (Job 33:25).

Befrielse gennem anvendelse af løsepenge vil tillade opstandelse af de døde

"Og mange af dem der sover i jordens støv, vil vågne, nogle til evigt liv, og andre til vanære og evig foragt" (Daniel 12: 2).

”Og ligesom mændene her stoler jeg på Guds løfte om at både retfærdige og uretfærdige vil blive oprejst fra døden” (Apostlenes Gerninger 24:15).

"Det skal I ikke undre jer over, for den tid kommer hvor alle der er i mindegravene, skal høre hans stemme  og komme ud – de der har gjort det der er godt, til en livets opstandelse, og de der har gjort* det der er ondt, til en dommens opstandelse” (Johannes 5:28,29).

”Jeg så en stor, hvid trone og Ham der sad på den. Foran ham flygtede jorden og himlen, og de fandtes ikke længere nogen steder. Jeg så de døde, de store og de små, stå foran tronen, og nogle skriftruller blev åbnet. Men der blev også åbnet en anden skriftrulle – livets skriftrulle. De døde blev dømt ud fra det der stod skrevet i skriftrullerne, efter deres handlinger. Og havet gav de døde der var i det, tilbage, og døden og Graven gav de døde i dem tilbage, og de blev alle dømt individuelt efter deres handlinger” (Åbenbaring 20:11-13).

De uretfærdige opstandne vil blive bedømt på grundlag af deres gode eller dårlige handlinger i det fremtidige på jorden paradis. (Administrationen af ​​den jordiske opstandelse; Den himmelske opstandelse; Den jordiske opstandelse).

Den forsonende værdi af Kristi offer vil give den store skare mulighed for at overleve den store trængsel og have evigt liv uden nogensinde at dø

"Derefter så jeg en stor skare som ingen kunne tælle – mennesker fra alle nationer, stammer, folk og sprog. De stod foran tronen og foran Lammet, klædt i lange, hvide klæder, og de havde palmegrene i hænderne. Og de bliver ved med højt at råbe: “Vores Gud, som sidder på tronen, og Lammet har givet os frelsen.” Alle englene stod rundt om tronen og rundt om de ældste+ og de fire levende skabninger, og de kastede sig ned foran tronen og tilbad Gud og sagde: “Amen! Al lovprisning, herlighed, visdom, tak, ære, magt og styrke tilhører vores Gud i al evighed. Amen”. Det fik en af de ældste til at sige til mig: “Hvem er de der er klædt i lange, hvide klæder, og hvor er de kommet fra?” Straks sagde jeg til ham: “Min herre, det er dig der ved det.” Så sagde han til mig: “Det er dem der kommer ud af den store trængsel. De har vasket deres klæder og gjort dem hvide i Lammets blod. Derfor står de foran Guds trone, og de udfører hellig tjeneste for ham dag og nat i hans tempel. Og Han der sidder på tronen, vil slå sit telt op over dem. De vil ikke længere sulte eller tørste, og hverken solen eller nogen anden brændende hede vil plage dem, for Lammet, som er i midten hvor tronen er, vil være hyrde for dem og lede dem til kilder med livets vand. Og Gud vil tørre hver tåre af deres øjne” (Åbenbaring 7:9-17) (En stor skare af alle nationer, stammer og sprog vil overleve den store trængsel).

Guds rige vil regere jorden

”Og jeg så en ny himmel og en ny jord. Den tidligere himmel og den tidligere jord var nemlig forsvundet, og havet fandtes ikke længere. Jeg så også den hellige by, det nye Jerusalem, komme ned fra himlen fra Gud, som en brud der var smykket og parat til at møde sin ægtemand.  I det samme hørte jeg en kraftig stemme fra tronen sige: “Se! Guds telt er hos menneskene, og han vil bo hos dem, og de skal være hans folk. Og Gud selv vil være hos dem.  Han vil tørre alle tårer væk fra deres øjne, og døden vil ikke findes mere. Sorg, skrig og smerte vil heller ikke findes mere. Det som var før, er forsvundet (Åbenbaring 21:1-4) (Den jordiske administration af Guds rige; Prinsen; Præsterne; Leviterne).

"Glæd jer over Jehova, og fryd jer, I retfærdige; råb af glæde, alle I der har et rent hjerte" (Salmerne 32:11)

De retfærdige skal leve for evigt, og de ugudelige vil omkomme

"Lykkelige er de milde, for de vil arve jorden" (Matthæus 5:5).

"Bare et lille stykke tid endnu, så er de onde væk; hvis man leder der hvor de var, finder man dem ikke. Men de ydmyge vil eje jorden, og deres glæde vil være stor fordi der er fred overalt. Det onde menneske lægger planer imod den retfærdige og skærer tænder ad ham. Men Jehova vil le ad ham, for Han ved at hans dag kommer. De onde trækker deres sværd og spænder deres buer for at ramme de undertrykte og de fattige og nedslagte dem der lever et hæderligt liv. Men deres sværd skal gennembore deres eget hjerte; deres buer skal brækkes i stykker. (...) for de ondes magt vil blive brudt, men Jehova støtter de retfærdige. (...) Men de onde vil blive fjernet; Jehovas fjender vil visne som græsset på de grønne enge; de vil forsvinde som røg. (...) De retfærdige vil komme til at eje jorden, og de vil bo på den for evigt. (...) Knyt dit håb til Jehova, følg hans vej, og han vil ophøje dig så du kommer til at eje jorden. Når de onde bliver fjernet, vil du se det. (...) Læg mærke til den trofaste, og hold øje med den retfærdige, for den mand får en fremtid fyldt med fred. Men alle overtræderne vil blive udryddet; de onde har ingen fremtid. De retfærdiges frelse kommer fra Jehova; han er deres fæstning i svære tider. Jehova vil hjælpe dem og redde dem. Han vil redde dem fra de onde og frelse dem fordi de søger tilflugt hos ham” (Salmerne 37:10-15, 17, 20, 29, 34, 37-40).

"Derfor skal du følge de godes fodspor og blive på de retfærdiges stier, for kun de der gør det rette, kommer til at bo på jorden, og kun de trofaste vil blive der. De onde vil blive udryddet fra jorden, og forræderne vil blive fjernet fra den. (...) Den retfærdiges hoved bliver velsignet; de ondes ord dækker over voldelige hensigter. Den retfærdige vil blive husket og velsignet, men de ondes navn vil rådne op" (Ordsprogene 2:20-22; 10:6,7).

Krige ophører, der vil være fred i hjerter og på hele jorden

”I har hørt at der er blevet sagt: ‘Du skal elske dit medmenneske og hade din fjende.’  Men jeg siger jer: Bliv ved med at elske jeres fjender og at bede for dem der forfølger jer,  så I kan vise at I er børn af jeres Far som er i himlene. Han lader nemlig sin sol stå op over både onde og gode og lader det regne på både retfærdige og uretfærdige.  For hvis I elsker dem der elsker jer, hvilken belønning får I så? Er det ikke også det skatteopkræverne gør?  Og hvis det kun er jeres brødre I hilser på, hvad særligt gør I så? Er det ikke også det folk fra nationerne gør? I skal altså være fuldkomne, ligesom jeres Far i himlen er fuldkommen" (Matthæus 5:43- 48).

"For hvis I tilgiver andre det de har gjort mod jer, vil jeres Far i himlen også tilgive jer,  men hvis I ikke tilgiver andre, vil jeres Far heller ikke tilgive jer når I gør noget forkert" (Matthæus 6:14,15).

"Jesus sagde til ham: “Stik dit sværd i skeden igen! For alle der griber til sværd, vil blive dræbt af sværd"" (Matthæus 26:52).

"Kom her! Se selv hvad Jehova har gjort, han har udført imponerende bedrifter på jorden. Han standser krige overalt på jorden. Han knækker buen og splintrer spyddet. Vognene der bruges i krig, sætter han i brand" (Salmerne 46:8,9).

"Han vil dømme mellem nationerne og afgøre sager til gavn for mange folkeslag. De vil smede deres sværd om til plovjern og deres spyd til beskæreknive. Nation vil ikke løfte sværd mod nation, og de vil ikke længere blive oplært til krig" (Esajas 2:4).

"I de sidste dage vil bjerget med Jehovas hus komme til at stå urokkeligt, højt over bjergenes top. Det vil hæve sig op over højene, og folkeslag vil strømme til det. Mange nationer vil drage afsted og sige: “Kom, lad os gå op til Jehovas bjerg og til Jakobs Guds hus. Han vil lære os sine veje, og vi vil gå på hans stier”, for der vil komme love fra Zion, og Jehovas ord vil udgå fra Jerusalem. Han vil dømme mellem mange folkeslag og afgøre sager til gavn for magtfulde nationer nær og fjern. De vil smede deres sværd om til plovjern og deres spyd til beskæreknive. Nation vil ikke løfte sværd mod nation, og de vil ikke længere blive oplært til krig. De vil sidde under hver sin vinranke og hver sit figentræ, og ingen vil gøre dem bange, for det har Jehova, Hærstyrkers Gud, selv udtalt” (Mika 4:1-4).

Der vil være masser af mad over hele jorden

"Der vil være rigeligt med korn på jorden; selv på bjergenes top vil det vokse i overflod. Hans høst vil være rig som i Libanon, og i byerne vil folket blomstre som jordens planter" (Salmerne 72:16).

"Og han vil give regn til de sædekorn du lægger i jorden, og jorden vil give rigeligt med brød der er fyldt med næring. Den dag vil dine hjorde græsse på græsgange med rigelig plads" (Esajas 30:23).

”Men der er også mange andre ting som Jesus gjorde, og hvis de blev skrevet ned i alle detaljer, tror jeg ikke at hele verden kunne rumme de skriftruller der blev skrevet” (Johannes 21:25)

Jesu Kristi mirakler for at styrke troen i håbet om evigt liv

Jesus Kristus helede svigermoren til apostlen Peter: "Jesus kom nu ind i Peters hus og så hans svigermor ligge syg med feber.  Han rørte så ved hendes hånd, og feberen forsvandt, og hun stod op og begyndte at sørge for ham” (Matthæus 8:14,15).

Jesus Kristus helbreder en blind mand: ”Da Jesus nu nærmede sig Jeriko, sad der en blind mand ved vejen og tiggede.  Han hørte mange komme gående forbi, og derfor spurgte han hvad der foregik.  Man svarede ham: “Det er Jesus fra Nazaret der kommer forbi.” Så råbte han: “Jesus, Davids Søn, vis mig barmhjertighed!” De der var foran ham, gav sig til at irettesætte ham og sagde at han skulle tie stille, men han blev bare ved med at råbe: “Davids Søn, vis mig barmhjertighed!” Jesus stoppede op og befalede at man skulle føre manden hen til ham. Da han kom derhen, spurgte Jesus ham: “Hvad ønsker du at jeg skal gøre for dig?” Han sagde: “Herre, lad mig få mit syn igen.” Så sagde Jesus til ham: “Bliv seende igen. Din tro har gjort dig rask". Og straks fik han sit syn igen, og han begyndte at følge Jesus og ophøje Gud. Da folk så det, lovpriste de også Gud" (Lukas 18:35-43).

Jesus Kristus helbreder en spedalsk: "Der kom også en spedalsk hen til ham. Han knælede og bønfaldt ham: “Hvis bare du vil, kan du gøre mig rask.”  Jesus fik inderligt ondt af ham og rakte hånden frem og rørte ved ham. “Det vil jeg!” sagde han. “Bliv rask.”  Straks forsvandt spedalskheden fra ham, og han blev rask” (Markus 1:40-42).

Jesus Kristus helbreder en lammet: "Derefter fulgte en af jødernes højtider, og Jesus tog op til Jerusalem.  Nu er der i Jerusalem ved Fåreporten en dam der på hebraisk hedder Betzáta. Den har fem søjlegange. I dem lå der mange der var syge, blinde, halte eller delvist lammede.  Der var også en mand der havde været syg i 38 år. Jesus så ham ligge der og var klar over at han havde været syg i lang tid, så han spurgte ham: “Vil du gerne være rask?”  Den syge svarede: “Herre, jeg har ikke nogen der kan hjælpe mig ned i dammen når vandet bliver oprørt, og mens jeg er på vej, er der en anden der går ned foran mig.” Jesus sagde til ham: “Stå op! Tag din måtte og gå.” Manden blev straks rask, og han tog sin måtte og begyndte at gå” (Johannes 5:1-9).

Jesus Kristus beroliger en storm: ”Og da han gik ombord i en båd, fulgte disciplene med ham. Ude på søen blæste det op til storm, og bølgerne skyllede ind over båden, men han lå og sov. De kom hen og vækkede ham og sagde: “Herre, red os, vi er ved at gå under!” Men han sagde til dem: “Hvorfor er I så bange? I har for lidt tro.” Så rejste han sig og råbte ad vindene og søen, og der blev helt stille. Mændene blev forbavsede og sagde: “Hvad er han for et menneske? Selv vindene og søen adlyder ham"" (Matthæus 8:23-27). Dette mirakel demonstrerer, at der i det jordiske paradis ikke længere vil være storme eller oversvømmelser, der vil forårsage katastrofer.

Jesus Kristus genopstander en søn af enke: ”Kort efter tog han til en by der hedder Nain, og hans disciple og mange andre var med ham. Da han nærmede sig byens port, blev en død mand båret ud. Mandens mor var enke, og han var hendes eneste søn. Og mange fra byen var sammen med hende. Da Herren så hende, fik han dyb medfølelse med hende og sagde: “Græd ikke længere.” Han gik hen og rørte ved ligbåren. Bærerne stod stille, og han sagde: “Unge mand, jeg siger til dig: Rejs dig op!” Og den døde satte sig op og begyndte at tale, og Jesus overlod ham til hans mor. De blev alle fyldt med ærefrygt, og de begyndte at lovprise Gud og sige: “En stor profet er fremstået iblandt os” og: “Gud har vendt sin opmærksomhed mod sit folk.” Og nyheden om det han havde gjort, blev spredt i hele Judæa og omegn" (Lukas 7:11-17).

Jesus Kristus genopligner Jairus datter: ”Mens han talte, kom der en mand fra synagogeforstanderens hus og sagde: “Din datter er død; du skal ikke ulejlige Læreren mere.” Da Jesus hørte det, sagde han til ham: “Vær ikke bange, du skal blot have tro, så vil hun blive reddet.” Han kom til huset, og han tillod ikke nogen at gå med ind, undtagen Peter, Johannes, Jakob og pigens far og mor. Men alle græd og slog sig selv af sorg over hende. Så sagde han: “I skal ikke græde, for hun er ikke død, men sover.” Så begyndte de at le hånligt ad ham, for de vidste at hun var død. Men han tog hendes hånd og kaldte på hende med ordene: “Lille pige, stå op!” Og hun fik livet tilbage. Hun stod straks op, og han sagde at man skulle give hende noget at spise.  Hendes forældre blev ude af sig selv af glæde, men han sagde at de ikke måtte fortælle nogen hvad der var sket” (Lukas 8:49-56).

Jesus Kristus genoplivet sin ven Lazarus, som døde for fire dage siden: ”Jesus var endnu ikke kommet ind i landsbyen, men han var stadig der hvor Martha havde mødt ham.  De jøder der var i huset hos Maria for at trøste hende, så at hun straks rejste sig og gik, og de fulgte efter hende, for de regnede med at hun ville gå ud til graven for at græde.  Da Maria kom hen hvor Jesus var, og fik øje på ham, kastede hun sig ned for hans fødder og sagde til ham: “Herre, hvis du havde været her, var min bror ikke død.” Da Jesus så at hun græd, og at de jøder der var fulgt med hende, græd, sukkede han ved sig selv* og blev stærkt berørt. “Hvor har I lagt ham?” spurgte han. “Herre, kom og se,” svarede de. Jesus begyndte at græde. Så sagde jøderne: “Se hvor meget han holdt af ham!” Men nogle af dem sagde: “Kunne manden der åbnede den blindes øjne, ikke også have forhindret at Lazarus døde?” Jesus sukkede igen ved sig selv og kom så til graven. Det var en hule, og der var rullet en sten for indgangen. Jesus sagde: “Rul stenen væk.” Martha, den dødes søster, sagde til ham: “Herre, han lugter sikkert allerede, for der er gået fire dage.” Jesus sagde til hende: “Fortalte jeg dig ikke at hvis du tror, skal du se Guds herlighed?” Så fjernede de stenen. Jesus kiggede op mod himlen+ og sagde: “Far, jeg takker dig fordi du har hørt mig. Jeg ved jo at du altid hører mig, men jeg sagde det for at alle der står her, kan tro på at du har sendt mig.” Da han havde sagt det, råbte han højt: “Lazarus, kom ud!” Manden der havde været død, kom ud med tøjstrimler viklet om fødderne og hænderne og med et klæde om ansigtet. Jesus sagde til dem: “Hjælp ham fri, og lad ham gå”” (Johannes 11:30-44).

Jesus Kristus udførte mange andre mirakler. De giver os mulighed for at styrke vores tro, opmuntre os og få et glimt af de mange velsignelser, der vil være i paradiset. Apostelen Johns skrevne ord opsummerer meget godt det vidunderlige antal mirakler, som Jesus Kristus gjorde, som en garanti for, hvad der vil ske i paradiset: ”Men der er også mange andre ting som Jesus gjorde, og hvis de blev skrevet ned i alle detaljer, tror jeg ikke at hele verden kunne rumme de skriftruller der blev skrevet” (Johannes 21:25).

Grundlæggende lære i Bibelen

SOLA SCRIPTURA

• Gud har et navn: Jehova. Vi må kun tilbede Jehova (The Revealed Name). Vi må elske ham med al vores livskraft: "Jehova, vores Gud, du er værdig til at få al ære, al pris og al magt, for du har skabt alting – alt er blevet til og blevet skabt fordi det var din vilje" (Esajas 42: 8, Åbenbaring 4:11, Matthew 22:37) (Worship Jehovah; In Congregation). Gud er ikke en treenighed.

• Jesus Kristus er Guds eneste Søn i den forstand, at han er Guds eneste Søn, skabt direkte af Gud: "“Hvem siger folk at Menneskesønnen er?”  De sagde: “Nogle siger Johannes Døber, andre Elias, og andre igen Jeremias eller en af profeterne. Han sagde til dem: “Hvad med jer, hvem siger I jeg er?” Simon Peter svarede: “Du er Kristus, den levende Guds Søn.” Jesus sagde som svar til ham: “Lykkelig er du, Simon, Jonas’ søn, for det er ikke et menneske der har åbenbaret det for dig, men min Far i himlene"" (Matteus 16:13-17, Johannes 1:1-3). Jesus Kristus er ikke den Almægtige Gud, og han er ikke en del af en Treenighed (Jesus Christ the Only Path; The King Jesu Christ).

• Den hellige ånd er Guds aktive kraft. Han er ikke en person, men en upersonlig kraft: "De så noget der lignede ildtunger. Tungerne fordelte sig, og der satte sig en på hver af dem" (Apostlenes gerninger 2: 3). Helligånden er ikke en del af en treenighed.

• Bibelen er Guds ord: "Hele Skriften er inspireret af Gud og nyttig til undervisning, til vejledning, til korrektion og til opdragelse i det der er rigtigt, så et menneske der tjener Gud, kan være fuldt kvalificeret, fuldt udrustet til enhver god gerning" (2 Timoteus 3: 16,17). Vi skal læse det, studere det og anvende det i vores liv (Psalms 1:1-3) (Read the Bible Daily).

• Kun tro på Kristi offer tillader syndernes forladelse og senere, healing og opstandelse fra de døde: "Gud elskede verden så meget at han gav sin enestefødte Søn for at enhver som tror på ham, ikke skal gå til grunde men få evigt liv" (Johannes 3: 16; Matthew 20: 28) (Hukommelsen om Jesu Kristi død (artikel); The Memorial of the Death of Jesus Christ (Slideshow)).

• Guds rige er en himmelsk regering etableret i himlen i 1914, og hvis konge er Jesus Kristus sammen med de 144.000 konger og præster, der udgør den "Ny Jerusalem" Kristi Brud. Denne himmelske Guds regering vil afslutte det aktuelle menneskelige herredømme under den store Trængsel, og vil blive etableret på jorden: "I de kongers dage vil himlens Gud oprette et rige som aldrig vil blive ødelagt. Og dette rige vil ikke blive overdraget til noget andet folk. Det vil knuse og gøre ende på alle disse riger, og dét alene vil bestå for evigt" (Åbenbaringens 12:7-12; 21: 1-4; Mattæus 6: 9-10; Daniel 2:44) (The End of Patriotism; The Earthly Administration of the Kingdom of God; The King Jesus Christ).

• Døden er det modsatte af livet. Sjælen dør og ånden (livskraften) forsvinder: "Sæt ikke jeres lid til fyrster eller til en menneskesøn, som ikke kan frelse nogen. Han udånder, han vender tilbage til den jord han er kommet fra" (Salmerne 146: 3,4; Prædikeren 3: 19,20; 9: 5,10).

• Der vil være en opstandelse af de retfærdige og de uretfærdige (Johannes 5:28,29, Apostlenes gerninger 24:15). Den uretfærdige vil blive bedømt på grundlag af deres opførsel under regeringstid af 1000 år (og ikke baseret på deres tidligere adfærd), som vil begynde efter den store trængsel: "Jeg så en stor, hvid trone og Ham der sad på den. Foran ham flygtede jorden og himlen, og de fandtes ikke længere nogen steder. Jeg så de døde, de store og de små, stå foran tronen, og nogle skriftruller blev åbnet. Men der blev også åbnet en anden skriftrulle – livets skriftrulle. De døde blev dømt ud fra det der stod skrevet i skriftrullerne, efter deres handlinger. Og havet gav de døde der var i det, tilbage, og døden og Graven gav de døde i dem tilbage, og de blev alle dømt individuelt efter deres handlinger" (Åbenbaringens 20:11-13) (The Administration of the Earthly Resurrection; The Earthly Resurrection; The Judgment of the unrighteous).

• Kun 144.000 mennesker vil gå til himlen med Jesus Kristus (Åbenbaringen 7: 3-8, 14: 1-5). Den Store Crowd nævnt i Åbenbaringen 7: 9-17 er dem, der vil overleve den store trængsel og leve for evigt i det terrestriske paradis: "Og jeg hørte tallet på dem der blev beseglet. Der var 144.000, og de kom fra alle Israels stammer. (...) Derefter så jeg en stor skare som ingen kunne tælle – mennesker fra alle nationer, stammer, folk og sprog. De stod foran tronen og foran Lammet, klædt i lange, hvide klæder, og de havde palmegrene i hænderne. (...) Straks sagde jeg til ham: “Min herre, det er dig der ved det.” Så sagde han til mig: “Det er dem der kommer ud af den store trængsel. De har vasket deres klæder og gjort dem hvide i Lammets blod" (Åbenbaringen 7: 3-8; 14: 1-5; 7:9-17) (The Heavenly Resurrection (144000); The Great Crowd; The Great Tribulation).

• Vi lever i de sidste dage af denne tingenes ordning, der afslutter den Store Trængsel (Matt 24,25; Mark 13; Lukas 21; Åb 19: 11-21). Kristi Tilstedeværelse (Parousia) er begyndt usynligt siden 1914 og vil ende i slutningen af tusind år: "Mens han sad på Oliebjerget, kom disciplene hen for at tale alene med ham. De sagde: “Fortæl os: Hvornår vil alt det ske, og hvad vil være tegnet på din nærværelse og afslutningen på verdensordningen?" (Matthæus 24: 3) (The King Jesus Christ; The Great Tribulation (10 Tishri)).

• Paradis vil være jordisk: "I det samme hørte jeg en kraftig stemme fra tronen sige: “Se! Guds telt er hos menneskene, og han vil bo hos dem, og de skal være hans folk. Og Gud selv vil være hos dem. Han vil tørre alle tårer væk fra deres øjne, og døden vil ikke findes mere. Sorg, skrig og smerte vil heller ikke findes mere. Det som var før, er forsvundet" (Esajas 11,35,65, Åbenbaring 21:1-5) (The Release; The Earthly Administraiton of the Kingdom of God).

• Gud tillod ondt. Dette gav svar på djævelens udfordring til Jehovas suverænitet (Genesis 3: 1-6) legitimitet. Og også for at give et svar på Djævelens beskyldning vedrørende menneskers væseners integritet (Job 1: 7-12; 2: 1-6). Det er ikke Gud, der forårsager lidelse, Han tillader det (Jakob 1: 13). De lidelser er resultatet af fire hovedfaktorer: Satan Djævelen kan være den, der forårsager lidelse (men ikke altid) (Job 1: 7-12; 2: 1-6) (Satan Hurled). Lidelse er resultatet af vores generelle tilstand af synderlig efterkommer af Adam, der fører os til alderdom, sygdom og død (Romerne 5:12, 6:23). Smerten kan være resultatet af dårlige menneskelige beslutninger (ved os eller de andre mennesker) på grund af vores syndighed arvet fra Adam (Femte Mosebog 32: 5; Romerne 7:19). Lidelse kan være resultatet af "uforudsete tider og hændelser", der får personen til at være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt (Prædikus 9:11). Skæbnen er ikke en bibel undervisning, vi er ikke "Destined" at gøre godt eller ondt, men på grundlag af fri vilje, vi vælger at gøre "god" eller "ond" (Femte Mosebog 30:15).

• Vi må tjene Guds Riges interesser ved at have os døbt og handle i overensstemmelse med det der står skrevet i Bibelen (Matthæus 28:19,20) (Baptism). Denne faste holdning til kongeriget er offentligt demonstreret ved regelmæssigt at forkynde de gode nyheder (Matthæus 24:14) (The Good News).

 

Forbudt i Bibelen

 

Mordetligt had er forbudt: "Den der hader sin bror, er en morder, og I ved at ingen morder har evigt liv i sig" (1 Johannes 3:15). Mord er forbudt af personlige årsager, af religiøs patriotisme eller af statens patriotisme: "Jesus sagde til ham: “Stik dit sværd i skeden igen! For alle der griber til sværd, vil blive dræbt af sværd" (Matthæus 26:52) (The End of Patriotism).
Tyveri er forbudt: "Lad den der stjæler, holde op med at stjæle og hellere arbejde flittigt og udføre godt arbejde med sine hænder så han har noget han kan dele med den der har et behov" (Efeserne 4:28).
Løgn er forbudt: "Lyv ikke for hinanden. Aflæg den gamle personlighed sammen med de gerninger der hører med til den" (Kolossenserne 3:9).

Andre forbud:

"Derfor mener jeg at man ikke skal gøre det vanskeligt for dem fra nationerne som vender sig til Gud, men skrive til dem at de skal holde sig fra det der er besmittet af afguder, fra seksuel umoral, fra det der er kvalt, og fra blod" (Apostlenes Gerninger 15:19,20,28,29).

Ting, der er besmittet af afguder: Disse er "ting" relateret til religiøs praksis i strid med Bibelen, fejringen af hedenske helligdage. Dette kan være religiøse ritualer før slagtning eller spisning af kød: "I kan spise alt kød der bliver solgt på et marked, uden at I behøver at spørge om noget på grund af jeres samvittighed, for “jorden og alt hvad der er på den, tilhører Jehova”. Hvis en ikketroende inviterer jer på besøg, så spis alt hvad der bliver serveret, uden at spørge om noget på grund af jeres samvittighed. Men hvis en siger til jer: “Dette kød har været bragt som offer til afguder, så skal I ikke spise det, af hensyn til den der gjorde opmærksom på det, og af hensyn til samvittigheden. Jeg mener ikke din egen samvittighed, men den andens, for hvorfor skulle jeg udnytte min frihed på en måde der får en andens samvittighed til at dømme mig? Hvis jeg tager del i måltidet og takker Gud for det, hvorfor skal jeg så kritiseres for noget som jeg siger tak for?" (1 Korintherne 10:25-30).

Hvad angår den religiøse praksis, som Bibelen fordømmer: "I skal ikke lade jer spænde i åg med ikketroende, for I passer ikke sammen under åget. Hvad har retfærdighed at gøre med lovløshed? Eller hvad har lys tilfælles med mørke? Og hvilken harmoni er der mellem Kristus og Beliar? Eller hvad har en troende tilfælles med en ikketroende? Og hvilken sammenhæng er der mellem Guds tempel og afguder? Vi er jo en levende Guds tempel, som Gud sagde: “Jeg vil bo iblandt dem og vandre iblandt dem, og jeg vil være deres Gud, og de skal være mit folk.” “‘Gå derfor ud fra dem, og skil jer ud,’ siger Jehova, ‘og hold op med at røre ved det der er urent’”, “‘så vil jeg tage imod jer.’” “‘Og jeg vil blive en far for jer, og I vil blive sønner og døtre for mig,’ siger Jehova, Den Almægtige" (2 Korintherne 6:14-18).

Udøve ikke afgudsdyrkelse. Det er nødvendigt at ødelægge alle afgudelige genstande eller billeder, krydse, statuer til religiøse formål (Matthæus 7: 13-23). Udøv ikke spiritualisme: spådom, magi, astrologi ... Vi må ødelægge alle objekter relateret til okkultisme (Apostlenes Gerninger 19:19, 20).

Religiøse festligheder, der ikke respekterer bibelske principper, bør ikke deltage (1 Korinter 10: 20-22). Se ikke film eller pornografiske eller voldelige og nedværdigende billeder. Afstå fra spil, narkotikamisbrug, såsom marihuana, betel, tobak, overskydende alkohol, berusethed, orgier: "Brødre, på grundlag af Guds inderlige barmhjertighed vil jeg derfor opfordre jer til at frembære jeres krop for Gud som et levende og helligt offer han kan godkende, et offer der består i en hellig tjeneste som bygger på sund fornuft" (Romerne 12:1; Matthæus 5: 27-30; Salmerne 11: 5).

Seksuel umoralskhed: utroskab, ugift sex (mand / kvinde), homoseksualitet mellem mænd og kvinder, bestialitet og perverterede seksuelle praksis: "Er I ikke klar over at uretfærdige mennesker ikke vil komme til at arve Guds rige? Lad jer ikke vildlede. De der lever et seksuelt umoralsk liv, tilbeder afguder eller begår ægteskabsbrud, mænd der lader sig bruge til homoseksuelle handlinger, mænd der lever som homoseksuelle, de der stjæler, er griske, er drankere, taler hånligt om andre eller afpresser andre, vil ikke komme til at arve Guds rige" (1 korintherne 6:9,10). "Lad alle betragte ægteskabet som noget dyrebart, og hold ægteskabet rent, for Gud vil dømme dem der lever på en seksuelt umoralsk måde, og dem der er utro" (Hebræerne 13:4).

Bibelen fordømmer polygami, enhver i denne situation, der ønsker at gøre Guds vilje, skal regulere sin situation ved kun at forblive hos sin første kone, som han har giftet sig med (1 Timothy 3: 2 "og han skal være én kvindes mand"). Onani er forbudt i Bibelen: "De jordiske tilbøjeligheder I har i jer, skal I derfor gøre døde. Det gælder seksuel umoral, urenhed, ubehersket seksuel lidenskab, skadelige ønsker og begærlighed, som i virkeligheden er afgudsdyrkelse" (Kolossenserne 3:5).

Det er forbudt at spise blod, selv i terapeutiske indstillinger (blodtransfusion): "Kun kød med blodet i – det vil sige med livet i – må I ikke spise" (1. Mosebog 9:4) (The Sacred Blood; The Sacred Life).

Alle ting, der fordømmes af Bibelen, er ikke stavet ud i denne bibelstudie. Den kristne, der har nået modenhed og et godt kendskab til bibelske principper, vil kende forskellen mellem "godt" og "ondt", selvom det ikke er direkte skrevet i Bibelen: "Men den faste føde er for modne mennesker, for dem der har brugt deres evne til at tænke så den er blevet trænet og de er i stand til at se forskel på rigtigt og forkert" (Hebræerne 5:14) (SPIRITUAL MATURITY).

Hukommelsen

HVORFOR ? (Dansk)

Målsætningen

Hvad skal man gøre?

Hovedmenu (engelsk)

 

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS

 

TWITTER

FACEBOOK

FACEBOOK BLOG