Bibeln Online

Bibeln på flera språk

Länkarna (i blått) på det språk du vill ha, leder dig till en annan artikel som skrivs på samma språk. De som skrivs på engelska leder dig till en artikel på engelska. I det här fallet kan du också välja mellan tre andra språk: spanska, portugisiska och franska.

English  Español  Português  Français  Català  Românesc  Italiano  Deutsch 

Polski  Magyar  Hrvatski  Slovenský  Slovenski  český  Shqiptar  Nederlands 

Svenska  Norsk  Suomalainen  Dansk  Icelandic  Lietuvos  Latvijas  Eesti 

ქართული  ελληνικά  հայերեն  Kurd  Azərbaycan  اردو  Türk  العربية  فارسی  עברי  ייִדיש

Pусский  Yкраїнський  Македонски  Български  Монгол  беларускі  Қазақ  Cрпски 

Swahili Hausa Afrikaans Igbo Xhosa Yoruba Zulu Malagasy አማርኛ Somali

हिन्दी  नेपाली  বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中国  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng việt  日本の  한국의 

Tagalog  Indonesia  Jawa  Myanmar

VARFÖR?

Jehova Guds löfte

Minnet

Vad ska man göra?

Huvudmeny (på engelska)

(Den artikel "Bibelns elementära undervisning" är efter artikeln "Evigt liv")

 Evigt liv

Befrielse genom tillämpning av lösen från Kristi offer

"Inte heller Människosonen har kommit för att bli betjänad utan för att betjäna och ge sitt liv till en lösen i utbyte mot många" (Matteus 20:28)

Tillämpningen av lösen genom föryngring

"Hennes kropp ska bli friskare än i ungdomen, hon ska få sin ungdomskraft tillbaka" (Job 33:25)

Tillämpningen av lösen genom att läka

"Och ingen i landet ska säga: ”Jag är sjuk.” Folket som bor där har fått sina synder förlåtna" (Jesaja 33:24)

Befrielsen från döden genom tillämpning av lösen från Kristusoffer

Med den jordiska uppståndelsen

"Och precis som de här männen litar jag på Guds löfte att det ska bli en uppståndelse för både de rättfärdiga och de orättfärdiga" (Apostlagärningarna 24:15)

"Och du kommer att fyllas av glädje" (5 Moseboken 16:15)

Evigt liv genom mänsklighetens befrielse från syndens träldom

"För Gud älskade världen så mycket att han gav sin enfödde son, för att den som tror på honom inte ska gå under utan få evigt liv. (...) Den som tror på Sonen ska få evigt liv. Den som inte lyder Sonen ska inte få leva, utan Guds vrede blir kvar över honom"

(Johannes 3:16)

Meningarna i blått ger dig ytterligare bibliska förklaringar. Klicka bara på den blå hyperlänken. Bibliska artiklar är huvudsakligen skriven på fyra språk: engelska, spanska, portugisiska och franska

Jesus Kristus lärde ofta hopp om evigt liv när han var på jorden. Men han lärde också att evigt liv endast kommer att erhållas genom tro på Kristi offer (Johannes 3:16,36). Lösenvärdet för Kristi offer kommer att möjliggöra läkning och föryngring och uppståndelse.

Befrielse genom tillämpning av lösen från Kristi offer

"Inte heller Människosonen har kommit för att bli betjänad utan för att betjäna och ge sitt liv till en lösen i utbyte mot många"

(Matteus 20:28)

"Efter att Job hade bett för sina vänner tog Jehova bort hans lidande och gav honom välståndet tillbaka. Jehova gav honom dubbelt av allt som han tidigare hade haft" (Job 42:10). Det kommer att vara detsamma för alla medlemmar i den stora folkmassan som kommer att ha överlevt den stora trängseln. Jehova Gud, med hjälp av Kungen Jesus Kristus, kommer att komma ihåg dem kärleksfullt genom att fylla dem med välsignelser, som lärjungen James påminde om: "Ja, lyckliga är de som har hållit ut! Ni har hört om Jobs uthållighet och sett vad Jehova gjorde för honom, och därför vet ni hur oerhört kärleksfull och barmhärtig Jehova är" (Jakob 5:11).

(Kristi offer har ett försonande värde som tillåter Guds förlåtelse, och ett lösenvärde som tillåter utbyte av kroppar genom uppståndelse, förnyelse genom läkning och föryngring)

(En stor skara av alla nationer kommer att överleva den stora trängseln (Uppenbarelseboken 7: 9-17))

Kristi offer har ett försonande värde som tillåter Guds förlåtelse, och ett lösenvärde som möjliggör ett utbyte av kroppar genom uppståndelse, förnyelse genom läkning och föryngring.

Frigöringen genom lösningen av lösen kommer att möjliggöra slutet av sjukdomen

"Och ingen i landet ska säga: ”Jag är sjuk.” Folket som bor där har fått sina synder förlåtna" (Jesaja 33:24).

"Då ska de blindas ögon öppnas, och de dövas öron ska höra. Då ska den lame skutta som en hjort, och den stumme ska ropa högt av glädje. Vatten ska bryta fram i vildmarken, strömmar på ökenslätten” (Jesaja 35:5,6).

Befrielse genom tillämpning av lösen kommer att möjliggöra föryngring

"Hennes kropp ska bli friskare än i ungdomen, hon ska få sin ungdomskraft tillbaka" (Job 33:25).

Befrielse genom tillämpning av lösen kommer att tillåta uppståndelse av de döda

"Och många av dem som sover i mullen ska vakna, några till evigt liv och andra till vanära och evigt förakt" (Daniel 12:2).

"Och precis som de här männen litar jag på Guds löfte att det ska bli en uppståndelse för både de rättfärdiga och de orättfärdiga" (Apostlagärningarna 24:15).

"Var inte förvånade över detta, för det kommer en tid då alla som är i gravarna ska höra hans röst och komma ut. Det blir en livets uppståndelse för dem som har gjort det goda och en domens uppståndelse för dem som har gjort det onda" (Johannes 5:28,29).

"Jag såg en stor vit tron och honom som satt på den. Jorden och himlen flydde för honom, och det fanns inte längre någon plats för dem. Och jag såg de döda, både höga och låga, stå inför tronen, och bokrullar öppnades. Och en annan bokrulle öppnades, livets bokrulle. De döda blev dömda efter det som stod skrivet i bokrullarna, efter sina gärningar. Havet gav tillbaka de döda som fanns i det, och döden och graven gav tillbaka de döda som fanns i dem, och var och en blev dömd efter sina gärningar" (Uppenbarelseboken 20:11-13).

De orättvisa, kommer att bedömas på grundval av deras goda eller dåliga handlingar, i det framtida markparadiset. (Administrationen av den jordiska uppståndelsen; den himmelska uppståndelsen; den jordiska uppståndelsen).

Det försonande värdet av Kristi offer kommer att tillåta den stora folkmassan att överleva den stora trängseln och ha evigt liv, utan att någonsin dö

"Efter detta såg jag en stor skara som ingen kunde räkna. De kom från alla nationer, stammar, folk och språk, och de stod inför tronen och inför lammet klädda i långa vita dräkter, och de höll palmkvistar i sina händer. Och de ropar hela tiden med hög röst: ”Det är vår Gud, som sitter på tronen, och lammet som vi har att tacka för vår räddning.”

Alla änglarna stod runt omkring tronen och de äldste och de fyra levande varelserna. De kastade sig ner inför tronen och tillbad Gud  och sa: ”Amen! Lovprisningen och härligheten och visheten och tacksägelsen och äran och makten och styrkan tillhör vår Gud i evigheters evighet. Amen.” Detta fick en av de äldste att fråga mig: ”Vilka är de som är klädda i långa vita dräkter, och varifrån kommer de?” Jag svarade direkt: ”Min herre, det är du som vet det.” Då sa han till mig: ”Det är de som överlever den stora prövningen. De har tvättat sina långa dräkter och gjort dem vita i lammets blod. Därför står de inför Guds tron, och de utför helig tjänst för honom dag och natt i hans tempel. Och han som sitter på tronen ska spänna ut sitt tält över dem. De ska inte hungra eller törsta mer, och solen ska inte gassa på dem och ingen brännande hetta ska plåga dem.  För lammet, som är i mitten, där tronen är, ska vara deras herde+ och ska vägleda dem till källor med livets vatten. Och Gud ska torka alla tårar från deras ögon" (Uppenbarelseboken 7:9-17) (En stor skara av alla nationer, stammar och språk kommer att överleva den stora trängseln).

Guds rike kommer att styra jorden

"Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Den tidigare himlen och den tidigare jorden var borta, och havet fanns inte mer. Jag såg också den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner från himlen, från Gud, som en brud som är smyckad för sin brudgum. Och jag hörde en hög röst från tronen säga: ”Se! Guds tält är hos människorna, och han ska bo hos dem, och de ska vara hans folk. Ja, Gud själv ska vara hos dem. Han ska torka alla tårar från deras ögon. Döden ska inte finnas mer, inte heller sorg, skrik eller smärta. Det som en gång var är borta”" ( Uppenbarelseboken 21:1-4) (Den jordiska förvaltningen av Guds rike; Prinsen; prästerna, leviterna).

"Jesus gjorde också mycket annat, och om allt skulle skrivas ner i detalj tror jag inte ens hela världen skulle kunna rymma alla bokrullar som blev skrivna” (Johannes 21:25)

Mirakel av Jesus Kristus för att stärka troen i hopp om evigt liv

Jesus Kristus botar svärmor till aposteln Peter: "Jesus kom hem till Petrus och fick se att Petrus svärmor låg sjuk och hade feber. Han rörde vid hennes hand, och då försvann febern och hon steg upp och började passa upp honom" (Matteus 8:14,15).

Jesus Kristus helar en blind man: "När Jesus närmade sig Jeriko satt en blind man vid vägen och tiggde. Han hörde att mycket folk gick förbi och frågade vad som hände. Man sa till honom: ”Jesus från Nasaret är här!” Då ropade han: ”Jesus, Davids son, hjälp mig!” De som gick längst fram sa bryskt till honom att hålla tyst, men han fortsatte bara ropa: ”Davids son, hjälp mig!” Jesus stannade och befallde att man skulle leda mannen till honom. När han kom fram frågade Jesus: ”Vad vill du att jag ska göra för dig?” Han sa: ”Herre, låt mig få synen tillbaka.” Då sa Jesus: ”Du får synen tillbaka. Din tro har gjort dig frisk.” Genast fick han synen tillbaka, och han började följa Jesus och ärade Gud. Och när folk såg vad som hade hänt började de lovprisa Gud" (Lukas 18:35-43).

Jesus Kristus läker en spetälska: "En man som led av spetälska kom till honom och föll ner på knä och bönföll honom: ”Om du bara vill kan du göra mig frisk.” Då fylldes han av medlidande och sträckte ut handen, rörde vid honom och sa: ”Det vill jag. Bli frisk!” I samma stund försvann spetälskan från honom, och han blev frisk" (Markus 1:40-42).

Jesus Kristus läker en förlamad: "Efter detta inföll en av judarnas högtider, och Jesus gick upp till Jerusalem. Vid Fårporten i Jerusalem finns det en damm som på hebreiska kallas Betsạta. Den är omgiven av fem pelargångar, och där låg många som var sjuka, blinda och rörelsehindrade och några som hade förtvinade händer eller fötter. Det var en man där som hade varit sjuk i 38 år. Jesus såg honom ligga där och visste att han hade varit sjuk en lång tid, så han frågade honom: ”Vill du bli frisk?” Den sjuke svarade: ”Herre, jag har ingen som kan hjälpa mig ner i dammen när vattnet rörs upp. När jag är på väg ner hinner alltid någon annan före.” Jesus sa till honom: ”Res dig! Ta med dig din matta och gå.”  Mannen blev genast frisk och tog sin matta och gick"" (Johannes 5:1-9).

Jesus Kristus lugnar en storm: "Jesus steg i en båt, och hans lärjungar följde med honom. Ute på sjön blåste det upp till storm, och båten sköljdes över av vågorna. Men Jesus låg och sov. Då väckte de honom och sa: ”Herre, rädda oss, för vi håller på att gå under!” Men han sa till dem: ”Varför är ni så rädda? Ni har för lite tro!” Sedan reste han sig upp och befallde vindarna och vågorna att lägga sig, och då blev det helt stilla. Lärjungarna blev alldeles häpna och sa: ”Vem är det här egentligen? Till och med vindarna och sjön lyder honom!”” (Matteus 8:23-27). Detta mirakel visar att det i det jordiska paradiset inte längre kommer att finnas stormar eller översvämningar som kommer att orsaka katastrofer.

Jesus Kristus återuppväcker en änks son: "Kort därefter gav han sig av till en stad som heter Nain, och hans lärjungar och många andra följde med honom. När han närmade sig stadsporten bars en död man ut. Han var den ende sonen, och hans mor var dessutom änka. Många i staden följde med henne. När Herren fick se henne kände han starkt för henne och sa: ”Gråt inte mer.” Sedan gick han fram och rörde vid båren, och bärarna stannade. Han sa: ”Unge man, jag säger till dig: Res dig upp!” Då satte han sig upp och började prata, och Jesus överlämnade honom till hans mor. Alla fylldes av stor vördnad och började ära Gud och sa: ”En stor profet har framträtt bland oss”, och: ”Gud har tagit sig an sitt folk.” Och ryktet om honom spred sig i hela den trakten och i hela Judeen" (Luke 7:11-17).

Jesus Kristus återupplivar Jairus dotter: "Innan han hade talat färdigt kom en budbärare från Jairos hus och sa till honom: ”Din dotter är död, så besvära inte läraren mer.” Men när Jesus hörde det sa han till honom: ”Var inte rädd, ha bara tro så kommer hon att bli räddad.”  När han kom fram till huset fick ingen följa med honom in utom Petrus, Johannes, Jakob och flickans föräldrar. Men alla som var samlade grät och slog sig själva av sorg över henne. Så han sa: ”Gråt inte mer, för hon har inte dött. Hon sover bara.” Då började de hånskratta åt honom, för de visste att hon var död.  Men han tog hennes hand och sa högt och tydligt: ”Stig upp, lilla vän!” Då fick hon livet tillbaka, och hon steg genast upp, och han bad dem att ge henne lite mat. Hennes föräldrar blev överlyckliga, men Jesus sa till dem att inte berätta för någon vad som hade hänt" (Lukas 8:49-56).

Jesus Kristus återupplivar sin vän Lazarus, som dog för fyra dagar sedan: "Jesus hade inte kommit in i byn än, utan var fortfarande kvar där Marta hade träffat honom. Judarna som var hemma hos Maria och tröstade henne såg att hon reste sig och skyndade sig i väg. Då följde de efter henne, eftersom de tänkte att hon var på väg till graven för att gråta. När Maria kom till Jesus kastade hon sig ner vid hans fötter och sa: ”Herre, om du hade varit här skulle min bror inte ha dött!” Jesus blev sorgsen och djupt berörd när han såg henne gråta och när han såg att judarna som hade följt med henne också grät.  Han frågade: ”Var har ni lagt honom?” De svarade: ”Herre, följ med så får du se.” Jesus brast i gråt. Då sa judarna: ”Tänk vad han älskade honom!” Men några av dem sa: ”Han som öppnade den blinde mannens ögon kunde väl ha gjort så att Lasarus inte dog?” Jesus fylldes återigen av starka känslor. Han kom fram till graven, som var en grotta med en sten framför ingången. Jesus sa: ”Ta bort stenen.” Marta, den dödes syster, sa till honom: ”Herre, han luktar säkert, för det har gått fyra dagar nu.” Jesus sa till henne: ”Sa jag inte att om du har tro ska du få se Guds stora kraft?” Då tog de bort stenen. Jesus lyfte blicken mot himlen och sa: ”Far, jag tackar dig för att du har hört mig. Jag vet att du alltid hör mig, men jag säger detta för att alla de som står här ska tro på att du har sänt mig.” När han hade sagt detta ropade han med hög röst: ”Lasarus, kom ut!” Då kom han ut, mannen som hade varit död, med händerna och fötterna inlindade i bindlar och med ansiktet täckt av en duk. Jesus sa till dem: ”Ta bort bindlarna och låt honom gå”” (Johannes 11:30-44).

Jesus Kristus gjorde många andra mirakel. De tillåter oss att stärka vår tro, uppmuntra oss och få en glimt av de många välsignelser som finns i paradiset. Aposteln Johannes sammanfattar mycket bra det stora antal mirakel som Jesus Kristus gjorde, som en garanti för vad som kommer att hända i paradiset: "Jesus gjorde också mycket annat, och om allt skulle skrivas ner i detalj tror jag inte ens hela världen skulle kunna rymma alla bokrullar som blev skrivna” (Johannes 21:25).

Bibelns elementära undervisning

SOLA SCRIPTURA

• Gud har ett namn: Jehova. Vi måste bara dyrka Jehova. Vi måste älska honom med all vår livskraft: "Jehova, vår Gud, du är värdig att få härligheten, äran och makten, för du har skapat allt, och det är på grund av din vilja som allt har blivit skapat" (Jesaja 42:8, Uppenbarelseboken 4:11, Matteus 22:37) (The Revealed Name; Worship Jehovah; In Congregation). Gud är inte en treenighet.

• Jesus Kristus är Guds enda Son i den meningen att han är Guds enda Son skapad direkt av Gud: ""Vem säger folk att Människosonen är?” De sa: ”En del säger Johannes döparen, andra säger Elia, och några säger Jeremia eller någon av profeterna.” ”Ni då”, frågade han, ”vem säger ni att jag är?” Simon Petrus svarade: ”Du är Messias, den levande Gudens son.” Jesus sa: ”Simon, Jonas son, du kan vara lycklig, eftersom det inte är människor som har uppenbarat det för dig, utan min Far i himlen" (Matteus 16: 13-17, Johannes 1: 1-3) (Jesus Christ the Only Path; The King Jesus Christ). Jesus Kristus är inte den allsmäktige guden och han är inte en del av en treenighet.

• Den heliga anden är Guds aktiva kraft. Han är inte en person utan en opersonlig kraft: "De fick se något som liknade eldslågor, som fördelade sig så att en låga satte sig på varje lärjunge" (Apostlagärningarna 2: 3). Den Helige Anden är inte en del av en treenighet.

• Bibeln är Guds ord: "Hela Skriften är inspirerad av Gud och är till stort värde för undervisning, tillrättavisning, korrigering och övning enligt Guds rättfärdiga normer, så att den som tjänar Gud inte behöver sakna något utan är fullständigt rustad för alla slags goda gärningar" (2 Timoteus 3:16,17). Vi måste läsa det, studera det och tillämpa det i våra liv (Psalmerna 1:1-3) (Read the Bible Daily).

• Endast tro på Kristi offer ger förlåtelse för synder och senare helande och uppståndelse av de döda: "För Gud älskade världen så mycket att han gav sin enfödde son, för att den som tror på honom inte ska gå under utan få evigt liv" (Johannes 3:16, Matteus 20:28) (Minnet om Jesu Kristi död (Artikel)).

• Guds rike är en himmelsk regering etablerad i himlen 1914, och vars kung är Jesus Kristus med 144 000 kungar och präster som utgör "det nya Jerusalem", Kristi brud. Denna himmelske Guds regering kommer att sätta stopp för det nuvarande mänskliga härskandet under den stora trängningen och kommer att etablera sig på jorden: "I de kungarnas dagar ska himlens Gud upprätta ett rike som aldrig ska förstöras. Och det riket ska inte överlåtas till något annat folk. Det ska krossa och göra slut på alla de andra rikena, och det ska ensamt bestå för evigt" (Uppenbarelseboken 12:7-12, 21: 1-4, Matteus 6: 9,10, Daniel 2:44) (The End of Patriotism; The Earthly Administration of the Kingdom of God; The King Jeus Christ).

• Döden är motsatsen till livet. Själven dör och andan (livskraften) försvinner: "Förlita dig inte på mäktiga män, på människor, som inte kan rädda dig. De ger upp andan, de återvänder till jorden, på den dagen försvinner deras tankar" (Psalmerna 146: 3,4, Predikaren 3:19,20, 9: 5,10).

• Det kommer att uppstå rättvisa och orättvisa uppståndelser (Johannes 5: 28,29, Apg 24:15). Den uppståndna att bedömas på grundval av deras beteende under 1000 år (och inte på grundval av deras tidigare beteende), som kommer att börja efter den stora trängningen: "Jag såg en stor vit tron och honom som satt på den. Jorden och himlen flydde för honom, och det fanns inte längre någon plats för dem. Och jag såg de döda, både höga och låga, stå inför tronen, och bokrullar öppnades. Och en annan bokrulle öppnades, livets bokrulle. De döda blev dömda efter det som stod skrivet i bokrullarna, efter sina gärningar. Havet gav tillbaka de döda som fanns i det, och döden och graven gav tillbaka de döda som fanns i dem, och var och en blev dömd efter sina gärningar" (Uppenbarelseboken 20:11-13) (The Administration of the Earthly Resurrection; The Earthly Resurrection; The Judgment of the unrighteous).

• Endast 144 000 människor kommer till himmelen med Jesus Kristus. Den stora folkmassan som nämns i Uppenbarelseboken 7: 9-17 är de som kommer att överleva den stora trängningen och leva för evigt i det terrestriska paradiset: "Och jag hörde antalet av dem som var märkta med sigill: 144 000. De som var märkta kom från alla stammar i Israel. (...) Efter detta såg jag en stor skara som ingen kunde räkna. De kom från alla nationer, stammar, folk och språk, och de stod inför tronen och inför lammet klädda i långa vita dräkter, och de höll palmkvistar i sina händer. (...) ag svarade direkt: ”Min herre, det är du som vet det.” Då sa han till mig: ”Det är de som har överlevt den stora prövningen. De har tvättat sina långa dräkter och gjort dem vita i lammets blod" (Uppenbarelseboken 7:3-8; 14:1-5; 7:9-17) (The Heavenly Resurrection (144000); The Great Crowd).

• Vi lever nu i det sista dagar i det här systemet av saker som kommer att sluta vid den stora trängseln (Matteus 24,25, Mark 13, Lukas 21, Uppenbarelseboken 19: 11-21). Kristi Närvaro (Parousia) har påbörjats osynligt sedan 1914 och kommer att sluta i slutet av tusen år: "Medan han satt på Olivberget och lärjungarna var ensamma med honom frågade de: ”Berätta för oss: När ska allt det här hända? Och vad ska vara tecknet på din närvaro*+ och på avslutningen på världsordningen? (Matteus 24: 3) (The King Jesus Christ; The Great Tribulation).

• Paradis blir jordisk: "Och jag hörde en hög röst från tronen säga: ”Se! Guds tält är hos människorna, och han ska bo hos dem, och de ska vara hans folk. Ja, Gud själv ska vara hos dem. Han ska torka alla tårar från deras ögon. Döden ska inte finnas mer, inte heller sorg, skrik eller smärta. Det som en gång var är borta" (Jesaja 11,35,65, Uppenbarelseboken 21:1-5) (The Release; The Earthly Administration of the Kingdom of God).

• Gud tillät ondska. Detta gav ett svar på djävulens utmaning till Jehovas suveränitet (Genesis 3: 1-6). Och också för att svara på djävulens anklagelse angående de mänskliga varelsernas integritet (Job 1: 7-12; 2: 1-6) (Satan Hurled). Det är inte Gud som orsakar lidande, Han tillåter det (Jakob 1: 13). Lidande är resultatet av fyra huvudfaktorer: Satan djävulen kan vara den som orsakar lidandet (men inte alltid) (jobb 1: 7-12; 2: 1-6). Lider är resultatet av vår allmänna stat av syndig efterkommande av Adam som leder oss till ålderdom, sjukdom och död (Romerbrevet 5:12, 6:23). Lider är resultatet av dåliga mänskliga beslut (från vår sida eller från andra människor) på grund av vår syndiga stat som ärvt från Adam (Femte Mosebok 32: 5, Romerbrevet 7:19). Lider kan vara resultatet av "oförutsedda tider och händelser": vi kan vara vid fel tid, dålig plats (Predikare 9:11). Ödet är inte en bibelsk undervisning, vi är inte "destinerat" att göra gott eller ont, men på grundval av fri vilja väljer vi att göra "bra" eller "onda" ( 5 Moseboken 30:15).

• Vi måste ständigt stå upp för Guds rike genom att bli döpt och agera enligt vad som står i Bibeln (Matteus 28: 19,20) (Baptism). Denna fasta ställning till förmån för kungariket demonstreras offentligt genom att regelbundet förkunna det goda nyheterna (Matteus 24:14) (Good News).

 

Förbjuden i Bibeln

 

Mordiskt hat är förbjudet: "Den som hatar sin broder är en mördare, och ni vet att ingen mördare har evigt liv i sig" (1 Johannes 3:15). Mord är förbjudna av personliga skäl, av religiös patriotism eller av statlig patriotism: "Då sa Jesus till honom: ”Stick tillbaka svärdet igen, för alla som tar till svärd ska gå under genom svärd" (Matteus 26:52) (End of Patriotism).
Tyveri är förbjudet: "Den som stjäl ska sluta stjäla och i stället arbeta hårt och göra ett gott arbete, så att han har något att dela med sig av till den som behöver" (Efesierna 4:28).
Ljugan är förbjudet: "Ljug inte för varandra. Klä av er den gamla personligheten och de gärningar som hör ihop med den" (Kolosserna 3: 9).

Andra förbud:

"Därför menar jag att vi inte ska göra det svårare för människor från andra nationer som vänder sig till Gud, utan bara skriva till dem att de ska hålla sig borta från kött som har blivit orent genom avgudar, från sexuell omoral, från köttet från kvävda djur och från blod" (Apostlagärningarna 15:19,20,28,29).

Saker som har blivit smittade av avgudar: Dessa är "saker" relaterade till religiösa metoder som strider mot bibeln, firandet av hedniska helgdagar. Detta kan vara religiösa ritualer före slakt eller äta kött: "Ni kan äta allt kött som säljs på torget utan att först ställa frågor för ert samvetes skull, för ”Jehova* äger jorden och allt som finns på den”. Om någon som inte är troende bjuder in er och ni tackar ja, då kan ni äta allt som sätts fram utan att först ställa frågor för ert samvetes skull. Men om någon skulle säga till er: ”Det här köttet har varit offrat”, då ska ni inte äta det av hänsyn till den som berättade det och av hänsyn till samvetet. Och då menar jag inte ditt eget samvete, utan den andres. För varför skulle jag utnyttja min frihet på ett sätt som får den andres samvete att döma mig? Om jag äter och tackar Gud för maten, varför ska jag då kritiseras för det jag tackar för?" (1 Korinthierbrevet 10:25-30).

När det gäller de religiösa metoder som Bibeln fördömer: "Bli inte ojämnt sammanokade med dem som inte tror. För vad har rättfärdighet gemensamt med laglöshet? Eller vad har ljus gemensamt med mörker? Hur kan Kristus och Bẹlial harmoniera? Och vad har en troende gemensamt med en som inte tror? Och vad har avgudar med Guds tempel att göra? Vi är ju en levande Guds tempel, precis som Gud har sagt: ”Jag ska bo bland dem och vandra bland dem. Jag ska vara deras Gud, och de ska vara mitt folk.” ”’Gå därför ut från dem och avskilj er’, säger Jehova, ’och sluta upp med att röra vid det orena.’” ”’Då ska jag ta emot er.’” ”’Och jag ska vara en far för er, och ni ska vara söner och döttrar till mig’, säger Jehova, den Allsmäktige" (2 Korinthierbrevet 6:14-18).

Träna inte avgudadyrkan. Det är nödvändigt att förstöra alla idolatrosa föremål eller bilder, korsar, statyer för religiösa ändamål (Matteus 7: 13-23). Utöva inte spiritism: spådom, magi, astrologi ... Vi måste förstöra alla objekt relaterade till ockultism (Apg 19:19, 20).

Delta inte i religiösa fester som inte respekterar bibliska principer (1 Korinthierna 10: 20-22). Titta inte på filmer eller pornografiska eller våldsamma och förnedrande bilder. Avstå från spel, drogbruk, såsom marijuana, betel, tobak, överskott av alkohol, berusning, orgier: "Bröder, med tanke på Guds barmhärtighet vädjar jag därför till er att ni ska frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som Gud kan godkänna – er tillbedjan som grundar sig på ert förnuft" (Romarna 12:1; Matteus 5: 27-30; Psalms 11: 5).

Sexuell odödlighet (otukt): äktenskapsbrott, ogift könsbestämning (man / kvinna), manlig och kvinnlig homosexualitet, bestialitet och perverterad sexuell praxis: "Vet ni inte att orättfärdiga människor inte ska ärva Guds rike? Bli inte vilseledda. De som lever ett sexuellt omoraliskt liv, de som tillber avgudar, de som är otrogna mot sin äktenskapspartner, män som utövar homosexualitet eller underkastar sig sådant  och de som är tjuvar, giriga, drinkare, smädare eller utpressare ska inte ärva Guds rike" (Korinthierna 6:9,10). "Äktenskapet ska hållas i ära av alla, och äktenskapet ska hållas rent, för Gud ska döma dem som är omoraliska och dem som är otrogna" (Hebréerna 13:4).

Bibeln fördömer polygami, någon i den här situationen som vill göra Guds vilja, måste reglera sin situation genom att bara förbli med sin första hustru som han har giftt sig (1 Timoteus 3: 2 "man till en kvinna "). Onani är förbjuden i Bibeln: "Döda därför era fysiska impulser som har att göra med sexuell omoral, orenhet, okontrollerad sexuell lust, skadliga begär och girighet, som är avgudadyrkan" (Kolosserna 3:5).

Det är förbjudet att äta blod, även i terapeutiskt sammanhang (blodtransfusion), men inte heller att äta köttet hos ett djur som inte blöder: "Men kött som har blodet kvar i sig, det vill säga livet, får ni inte äta" (1 Moseboken 9:4) (The Sacred Blood; The Sacred Life).

Alla saker som fördömts av Bibeln stavas inte ut i denna bibelstudie. Den kristna som har nått mognad och en bra kunskap om bibliska principer, kommer att känna skillnaden mellan "gott" och "ont", även om det inte är direkt skrivet i Bibeln: "Men fast föda är för de mogna, för dem som har använt sin tankeförmåga och övat den så att de kan skilja mellan rätt och fel" (Hebréerna 5:14) (SPIRITUAL MATURITY).