Βίβλος Online

Βίβλος σε πολλές γλώσσες

Οι σύνδεσμοι (με μπλε χρώμα) στη γλώσσα της επιλογής σας σάς κατευθύνουν σε άλλο άρθρο γραμμένο στην ίδια γλώσσα. Αυτά που είναι γραμμένα στα αγγλικά, σας κατευθύνουν σε ένα άρθρο στα αγγλικά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από τρεις άλλες γλώσσες: ισπανικά, πορτογαλικά και γαλλικά.

English  Español  Português  Français  Català  Românesc  Italiano  Deutsch 

Polski  Magyar  Hrvatski  Slovenský  Slovenski  český  Shqiptar  Nederlands 

Svenska  Norsk  Suomalainen  Dansk  Icelandic  Lietuvos  Latvijas  Eesti 

ქართული  ελληνικά  հայերեն  Kurd  Azərbaycan اردو  Türk  العربية  فارسی  עברי  ייִדיש

Pусский  Yкраїнський  Македонски  Български  Монгол  беларускі  Қазақ  Cрпски 

Swahili Hausa Afrikaans Igbo Xhosa Yoruba Zulu Malagasy አማርኛ Somali

हिन्दी  नेपाली  বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中国  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng việt  日本の  한국의 

Tagalog  Indonesia  Jawa  Myanmar

(Το άρθρο "Η στοιχειώδης διδασκαλία της Αγίας Γραφής" είναι μετά το άρθρο "Αιώνια ζωή")

Αιώνια ζωή

Απελευθέρωση της ανθρωπότητας με τη θυσία του Χριστού

"Ακριβώς όπως ο Γιος του ανθρώπου ήρθε, όχι για να τον υπηρετήσουν, αλλά για να υπηρετήσει και να δώσει τη ζωή του ως λύτρο σε αντάλλαγμα για πολλούς" Ματθαίος 20:28

Ευλογίες της θυσίας του Χριστού, μέσω αναζωογόνησης

"Ας γίνει η σάρκα του πιο δροσερή από ό,τι στα νιάτα του· ας επιστρέψει στις ημέρες του νεανικού του σφρίγους" (Ιώβ 33:25)

Οι ευλογίες της θυσίας του Χριστού, μέσω της θεραπείας

"Και κανένας κάτοικος δεν θα λέει: «Είμαι άρρωστος». Ο λαός που κατοικεί σε αυτόν τον τόπο θα συγχωρηθεί για το σφάλμα του" (Ησαΐας 33:24)

Οι ευλογίες της θυσίας του Χριστού, που μας παραδίδει από το θάνατο

Με την γήινη ανάσταση

"Και έχω ελπίδα στον Θεό, την οποία έχουν και αυτοί, ότι θα γίνει ανάσταση δικαίων και αδίκων" (Πράξεις 24:15)

"θα είσαι γεμάτος χαρά" (Δευτερονόμιο 16:15)

Αιώνια ζωή μέσω της απελευθέρωσης της ανθρωπότητας από τη δουλεία της αμαρτίας

"Διότι ο Θεός αγάπησε τον κόσμο τόσο πολύ ώστε έδωσε τον μονογενή του Γιο, για να μην καταστραφεί όποιος εκδηλώνει πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή. (...) Αυτός που εκδηλώνει πίστη στον Γιο έχει αιώνια ζωή· αυτός που παρακούει τον Γιο δεν θα δει ζωή, αλλά η οργή του Θεού μένει πάνω του"

(Ιωάννης 3:16,36)

Οι προτάσεις με μπλε χρώμα (μεταξύ δύο παραγράφων) σας δίνουν πρόσθετες και λεπτομερείς βιβλικές εξηγήσεις. Απλά κάντε κλικ στον μπλε υπερσύνδεσμο. Τα βιβλικά άρθρα είναι γραμμένα κυρίως σε τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά και Γαλλικά

Ο Ιησούς Χριστός, όταν ήταν στη γη, δίδασκε συχνά την ελπίδα της αιώνιας ζωής. Ωστόσο, διδάσκει επίσης ότι η αιώνια ζωή θα επιτευχθεί μόνο μέσω της πίστης στη θυσία του Χριστού (Ιωάννης 3: 16,36). Η αξία λύτρας της θυσίας του Χριστού θα επιτρέψει την επούλωση και την αναζωογόνηση και την ανάσταση

Απελευθέρωση με λύτρα από τη θυσία του Χριστού

"Ακριβώς όπως ο Γιος του ανθρώπου ήρθε, όχι για να τον υπηρετήσουν, αλλά για να υπηρετήσει και να δώσει τη ζωή του ως λύτρο σε αντάλλαγμα για πολλούς"

(Ματθαίος 20:28)

"Αφού ο Ιώβ προσευχήθηκε για τους φίλους του, ο Ιεχωβά τερμάτισε την ταλαιπωρία του και του χάρισε ξανά ευημερία. Ο Ιεχωβά τού έδωσε τα διπλάσια από ό,τι είχε προηγουμένως" (Ιώβ 42:10). Θα είναι το ίδιο για όλα τα μέλη του Μεγάλου πλήθους που θα έχουν επιβιώσει από τη Μεγάλη Θλίψη. Ο Ιεχωβά Θεός, μέσω του Βασιλέα Ιησού Χριστού, θα τους ευλογήσει, όπως μας υπενθύμισε ο μαθητής Ιακώβου: "Θεωρούμε ευτυχισμένους εκείνους που υπέμειναν. Ακούσατε για την υπομονή του Ιώβ και είδατε την έκβαση που έφερε ο Ιεχωβά, διότι ο Ιεχωβά είναι πολύ συμπονετικός και ελεήμων" (Ιακώβου 5:11).

(Η θυσία του Χριστού επιτρέπει τη συγχώρεση και μια αξία λύτρας που επιτρέπει την ανταλλαγή των σωμάτων με την ανάσταση, την αναγέννηση με την επούλωση και την αναζωογόνηση)

(Ένα μεγάλο πλήθος όλων των εθνών θα επιβιώσει από τη μεγάλη δοκιμασία (Αποκάλυψη 7:9-17))

Η θυσία του Χριστού επιτρέπει τη συγχώρεση και μια αξία λύτρας που επιτρέπει την ανταλλαγή σωμάτων με ανάσταση, αναγέννηση με επούλωση και αναζωογόνηση.

Η θυσία του Χριστού θα αφαιρέσει την ασθένεια

"Και κανένας κάτοικος δεν θα λέει: «Είμαι άρρωστος». Ο λαός που κατοικεί σε αυτόν τον τόπο θα συγχωρηθεί για το σφάλμα του" (Ησαΐας 33:24).

"Εκείνον τον καιρό τα μάτια των τυφλών θα ανοιχτούν και τα αφτιά των κουφών θα πάψουν να είναι κλειστά. Εκείνον τον καιρό ο κουτσός θα χοροπηδάει σαν το ελάφι και η γλώσσα του άλαλου θα φωνάζει από χαρά. Διότι στην έρημο θα αναβλύσουν νερά και στην έρημη πεδιάδα ποτάμια" (Ησαΐας 35: 5,6).

Η θυσία του Χριστού θα επιτρέψει την αναζωογόνηση

"Ας γίνει η σάρκα του πιο δροσερή από ό,τι στα νιάτα του· ας επιστρέψει στις ημέρες του νεανικού του σφρίγους" (Ιώβ 33:25).

Η θυσία του Χριστού θα επιτρέψει την ανάσταση των νεκρών

"Πολλοί από εκείνους που κοιμούνται στο χώμα της γης θα ξυπνήσουν, μερικοί σε αιώνια ζωή ενώ άλλοι σε κατάκριση και σε αιώνια περιφρόνηση" (Δανιήλ 12:2).

"Και έχω ελπίδα στον Θεό, την οποία έχουν και αυτοί, ότι θα γίνει ανάσταση δικαίων και αδίκων" (Πράξεις 24:15).

"Μην εκπλήσσεστε με αυτό, επειδή έρχεται η ώρα κατά την οποία όλοι όσοι είναι στα μνήματα θα ακούσουν τη φωνή του  και θα βγουν—όσοι έκαναν καλά πράγματα σε ανάσταση ζωής, ενώ όσοι έπραξαν απαίσια πράγματα σε ανάσταση κρίσης" (Ιωάννης 5:28,29).

"Έπειτα είδα έναν μεγάλο λευκό θρόνο και Εκείνον που καθόταν σε αυτόν. Από μπροστά του έφυγε η γη και ο ουρανός, και δεν βρέθηκε τόπος για αυτά. Και είδα τους νεκρούς, τους μεγάλους και τους μικρούς, να στέκονται ενώπιον του θρόνου, και ανοίχτηκαν ρόλοι. Επίσης ανοίχτηκε και ένας άλλος ρόλος· αυτός είναι ο ρόλος της ζωής. Οι νεκροί κρίθηκαν με βάση εκείνα που ήταν γραμμένα στους ρόλους σύμφωνα με τα έργα τους. Η θάλασσα έδωσε τους νεκρούς που βρίσκονταν σε αυτήν, και ο θάνατος και ο Τάφος έδωσαν τους νεκρούς που βρίσκονταν σε αυτούς, και εκείνοι κρίθηκαν ατομικά σύμφωνα με τα έργα τους" (Αποκάλυψη 20:11-13).

Οι αναστάντες άδικοι άνθρωποι, θα κριθούν με βάση τις καλές ή κακές τους πράξεις, στον μελλοντικό επίγειο παράδεισο. (Η διοίκηση της γήινης ανάστασης Η ουράνια ανάσταση Η γήινη ανάσταση).

Η θυσία του Χριστού θα επιτρέψει στο μεγάλο πλήθος να επιβιώσει από τη μεγάλη δοκιμασία και να έχει αιώνια ζωή χωρίς ποτέ να πεθάνει

"Έπειτα, είδα ένα μεγάλο πλήθος, το οποίο κανένας άνθρωπος δεν μπορούσε να αριθμήσει, από όλα τα έθνη και τις φυλές και τους λαούς και τις γλώσσες, οι οποίοι στέκονταν ενώπιον του θρόνου και ενώπιον του Αρνιού, ντυμένοι με λευκές στολές· και είχαν φοινικόκλαδα στα χέρια τους. Και φωνάζουν δυνατά, λέγοντας: «Τη σωτηρία την οφείλουμε στον Θεό μας, που κάθεται στον θρόνο, και στο Αρνί».

Όλοι οι άγγελοι στέκονταν γύρω από τον θρόνο και τους πρεσβυτέρους και τα τέσσερα ζωντανά πλάσματα, και έπεσαν με το πρόσωπο κάτω ενώπιον του θρόνου και λάτρεψαν τον Θεό, λέγοντας: «Αμήν! Ο αίνος, η δόξα, η σοφία, η ευχαριστία, η τιμή, η δύναμη και η ισχύς ας ανήκουν στον Θεό μας στους αιώνες των αιώνων. Αμήν».

Ένας από τους πρεσβυτέρους αποκρίθηκε και μου είπε: «Αυτοί που είναι ντυμένοι με τις λευκές στολές, ποιοι είναι και από πού ήρθαν;» Αμέσως λοιπόν του είπα: «Κύριέ μου, εσύ γνωρίζεις». Εκείνος μου είπε: «Αυτοί είναι που έρχονται από τη μεγάλη θλίψη, και έπλυναν τις στολές τους και τις έκαναν λευκές με το αίμα του Αρνιού. Γι’ αυτό είναι ενώπιον του θρόνου του Θεού και του αποδίδουν ιερή υπηρεσία ημέρα και νύχτα στον ναό του· και Εκείνος που κάθεται στον θρόνο θα απλώσει τη σκηνή του πάνω τους. Δεν θα πεινάσουν πια ούτε θα διψάσουν πια ούτε θα τους χτυπήσει ο ήλιος ούτε θα υποφέρουν από καύσωνα, επειδή το Αρνί, που είναι στο μέσο του θρόνου, θα τους ποιμάνει και θα τους οδηγήσει σε πηγές νερών ζωής. Και ο Θεός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους»" (Αποκάλυψη 7:9-17) (Ένα μεγάλο πλήθος όλων των εθνών, των φυλών και των γλωσσών θα επιβιώσει από τη μεγάλη δοκιμασία).

Η βασιλεία του Θεού θα κυβερνά τη γη

"Και είδα νέο ουρανό και νέα γη· διότι ο προηγούμενος ουρανός και η προηγούμενη γη είχαν παρέλθει, και η θάλασσα δεν υπάρχει πια.  Είδα επίσης την άγια πόλη, τη Νέα Ιερουσαλήμ, να κατεβαίνει από τον ουρανό, από τον Θεό, και να είναι ετοιμασμένη σαν νύφη στολισμένη για τον σύζυγό της. Τότε άκουσα μια δυνατή φωνή από τον θρόνο να λέει: «Δείτε! Η σκηνή του Θεού είναι με τους ανθρώπους, και αυτός θα κατοικεί μαζί τους, και αυτοί θα είναι λαός του. Ο ίδιος ο Θεός θα είναι μαζί τους. Θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πια. Τα παλιά έχουν παρέλθει»" (Αποκάλυψη 21:1-4) (Η γήινη διοίκηση της Βασιλείας του Θεού · Ο πρίγκιπας · Οι ιερείς · Οι Λευίτες).

Τα θαύματα του Ιησού Χριστού για την ενίσχυση της πίστης στην ελπίδα της αιώνιας ζωής

"Υπάρχουν μάλιστα και άλλα πολλά τα οποία έκανε ο Ιησούς που, αν γράφονταν με κάθε λεπτομέρεια, νομίζω ότι ολόκληρος ο κόσμος δεν θα μπορούσε να χωρέσει τους ρόλους που θα γράφονταν" (Ιωάννης 21:25)

Ο Ιησούς Χριστός θεραπεύει τη πεθερά του αποστόλου Πέτρου: "Και καθώς ο Ιησούς ήρθε στο σπίτι του Πέτρου, είδε την πεθερά του κατάκοιτη, άρρωστη με πυρετό. Άγγιξε λοιπόν το χέρι της και ο πυρετός την άφησε, και αυτή σηκώθηκε και άρχισε να τον υπηρετεί" (Ματθαίος 8:14,15).

Ο Ιησούς Χριστός θεραπεύει έναν τυφλό: "Καθώς ο Ιησούς πλησίαζε στην Ιεριχώ, κάποιος τυφλός καθόταν δίπλα στον δρόμο και ζητιάνευε.  Αυτός, επειδή άκουσε να περνάει κόσμος, άρχισε να ρωτάει τι συνέβαινε. Του είπαν: «Ο Ιησούς ο Ναζωραίος περνάει!» Τότε αυτός φώναξε: «Ιησού, Γιε του Δαβίδ, ελέησέ με!» Και εκείνοι που προπορεύονταν άρχισαν να τον επιπλήττουν, λέγοντάς του να σωπάσει, αλλά αυτός φώναζε όλο και περισσότερο: «Γιε του Δαβίδ, ελέησέ με!» Τότε ο Ιησούς στάθηκε και έδωσε εντολή να φέρουν τον άνθρωπο κοντά του. Όταν εκείνος πλησίασε, ο Ιησούς τον ρώτησε: «Τι θέλεις να κάνω για εσένα;» Εκείνος είπε: «Κύριε, να ξαναβρώ την όρασή μου». Ο Ιησούς λοιπόν του είπε: «Ξαναβρές την όρασή σου· η πίστη σου σε έκανε καλά». Και αμέσως ξαναβρήκε την όρασή του και άρχισε να τον ακολουθεί δοξάζοντας τον Θεό. Και όλος ο λαός, βλέποντάς το αυτό, έδωσε αίνο στον Θεό" (Λουκάς 18:35-43).

Ο Ιησούς Χριστός θεραπεύει έναν λεπρό: "Και ένας λεπρός ήρθε σ 'αυτόν, ο οποίος τον ικέτευσε, ναι στα γόνατα του, και του είπε:" Αν θέλετε, μπορείτε να με καθαρίσετε. "Ήρθε επίσης σε αυτόν ένας λεπρός, ο οποίος τον ικέτευε μάλιστα γονατιστός, λέγοντάς του: «Αν εσύ θέλεις, μπορείς να με καθαρίσεις από τη λέπρα».  Τότε εκείνος τον σπλαχνίστηκε και άπλωσε το χέρι του, τον άγγιξε και του είπε: «Θέλω! Καθαρίσου». Αμέσως η λέπρα του εξαφανίστηκε, και αυτός καθαρίστηκε" (Μάρκος 1:40-42).

Ο Ιησούς Χριστός θεραπεύει έναν παραλυτικό: "Έπειτα από αυτό, γινόταν μια γιορτή των Ιουδαίων, και ο Ιησούς ανέβηκε στην Ιερουσαλήμ. Εκεί στην Ιερουσαλήμ, στην Πύλη των Προβάτων, υπάρχει μια δεξαμενή που ονομάζεται στην εβραϊκή Βηθζαθά και έχει πέντε στοές. Μέσα σε αυτές βρίσκονταν ξαπλωμένοι πάρα πολλοί άνθρωποι που ήταν άρρωστοι, τυφλοί, κουτσοί και με ξεραμένα μέλη. Υπήρχε εκεί και κάποιος που ήταν άρρωστος 38 χρόνια. Ο Ιησούς, βλέποντας αυτόν τον άνθρωπο ξαπλωμένο εκεί και ξέροντας ότι ήταν ήδη άρρωστος πολύ καιρό, του είπε: «Θέλεις να γίνεις καλά;» Ο άρρωστος του απάντησε: «Δεν έχω κανέναν, κύριε, να με βάλει μέσα στη δεξαμενή όταν ταράζεται το νερό· ενώ εγώ προσπαθώ να πλησιάσω, κάποιος άλλος κατεβαίνει πριν από εμένα». Ο Ιησούς τού είπε: «Σήκω! Πάρε το στρώμα* σου και περπάτα». Και ο άνθρωπος έγινε αμέσως καλά, και πήρε το στρώμα* του και άρχισε να περπατάει" (Ιωάννης 5:1-9).

Ο Ιησούς Χριστός σταματάει μια καταιγίδα: "Και όταν επιβιβάστηκε σε κάποιο πλοιάριο, τον ακολούθησαν οι μαθητές του. Ξαφνικά, ξέσπασε μεγάλη θύελλα στη θάλασσα και τα κύματα κάλυπταν το πλοιάριο. Αυτός όμως κοιμόταν. Ήρθαν λοιπόν και τον ξύπνησαν, λέγοντας: «Κύριε, σώσε μας, χανόμαστε!» Αλλά αυτός τους είπε: «Γιατί φοβάστε τόσο πολύ, ολιγόπιστοι;» Τότε σηκώθηκε και επέπληξε τους ανέμους και τη θάλασσα, και επικράτησε απόλυτη γαλήνη. Οι άνθρωποι λοιπόν θαύμασαν και είπαν: «Ποιος είναι αυτός; Ακόμη και οι άνεμοι και η θάλασσα τον υπακούν!»" (Ματθαίος 8:23-27). Αυτό το θαύμα καταδεικνύει ότι στον επίγειο παράδεισο δεν θα υπάρχουν πλέον καταιγίδες ή πλημμύρες που θα προκαλέσουν καταστροφές.

Ο Ιησούς Χριστός αναστήσσει τον γιο μιας χήρας: "Λίγο αργότερα, ο Ιησούς ταξίδεψε σε μια πόλη που ονομαζόταν Ναΐν, και μαζί του ταξίδευαν οι μαθητές του και πολύς κόσμος. Καθώς πλησίαζε στην πύλη της πόλης, είδε να μεταφέρεται έξω ένας νεκρός, ο μοναχογιός της μητέρας του. Μάλιστα, αυτή ήταν χήρα. Και τη συνόδευε αρκετός κόσμος από την πόλη. Όταν ο Κύριος την είδε, τη σπλαχνίστηκε και της είπε: «Μην κλαις». Τότε πλησίασε και άγγιξε το νεκροκρέβατο, και εκείνοι που το βάσταζαν στάθηκαν. Μετά είπε: «Νεαρέ, σου λέω, σήκω!» Και ο νεκρός ανακάθισε και άρχισε να μιλάει, και ο Ιησούς τον έδωσε στη μητέρα του. Τότε κυριεύτηκαν όλοι από φόβο και άρχισαν να δοξάζουν τον Θεό, λέγοντας: «Μεγάλος προφήτης εγέρθηκε ανάμεσά μας» και «Ο Θεός έστρεψε την προσοχή του στον λαό του».  Και αυτά τα νέα σχετικά με τον Ιησού διαδόθηκαν σε όλη την Ιουδαία και σε όλη τη γύρω περιοχή" (Λουκάς 7:11-17).

Ο Ιησούς Χριστός αναβιώνει την κόρη του Ιάϊρου: "Ενώ μιλούσε ακόμη, ήρθε κάποιος από το σπίτι του αρχισυνάγωγου και του είπε: «Η κόρη σου πέθανε· μην ενοχλείς πια τον Δάσκαλο». Μόλις ο Ιησούς το άκουσε αυτό, του αποκρίθηκε: «Μη φοβάσαι, μόνο πίστεψε, και θα σωθεί». Όταν έφτασε στο σπίτι, δεν άφησε κανέναν να μπει μέσα μαζί του παρά μόνο τον Πέτρο, τον Ιωάννη, τον Ιάκωβο και τον πατέρα και τη μητέρα του κοριτσιού. Όλοι έκλαιγαν και χτυπούσαν το στήθος τους από λύπη για αυτήν. Εκείνος λοιπόν είπε: «Μην κλαίτε, γιατί δεν πέθανε αλλά κοιμάται». Τότε άρχισαν να τον περιγελούν, επειδή ήξεραν ότι είχε πεθάνει. Αλλά εκείνος την έπιασε από το χέρι και φώναξε: «Κορίτσι, σήκω!» Και το πνεύμα της επέστρεψε, και σηκώθηκε αμέσως, και εκείνος πρόσταξε να της δώσουν να φάει. Και οι γονείς της ένιωσαν απερίγραπτη χαρά, αλλά εκείνος τους έδωσε εντολή να μην πουν σε κανέναν τι είχε συμβεί" (Λουκάς 8:49-56).

Ο Ιησούς Χριστός αναστήνει τον φίλο του Λάζαρο, ο οποίος πέθανε πριν από τέσσερις ημέρες: "Ο Ιησούς δεν είχε έρθει ακόμη στο χωριό, αλλά εξακολουθούσε να είναι εκεί που τον είχε συναντήσει η Μάρθα. Οι Ιουδαίοι που ήταν με τη Μαρία στο σπίτι και την παρηγορούσαν, βλέποντάς την να σηκώνεται γρήγορα και να βγαίνει έξω, την ακολούθησαν, υποθέτοντας ότι πήγαινε στο μνήμα για να κλάψει εκεί. Μόλις η Μαρία έφτασε εκεί που ήταν ο Ιησούς και τον είδε, έπεσε στα πόδια του και του είπε: «Κύριε, αν ήσουν εδώ, ο αδελφός μου δεν θα είχε πεθάνει». Όταν την είδε ο Ιησούς να κλαίει και τους Ιουδαίους που ήρθαν μαζί της να κλαίνε και αυτοί, στέναξε μέσα του και ταράχτηκε. Και είπε: «Πού τον έχετε βάλει;» Εκείνοι του είπαν: «Κύριε, έλα και δες». 35  Ο Ιησούς ξέσπασε σε δάκρυα. Τότε οι Ιουδαίοι άρχισαν να λένε: «Δείτε πόση στοργή ένιωθε για αυτόν!» Αλλά μερικοί είπαν: «Δεν μπορούσε αυτός που άνοιξε τα μάτια του τυφλού να κάνει κάτι και για αυτόν εδώ ώστε να μην πεθάνει;»

Τότε ο Ιησούς, αφού στέναξε και πάλι μέσα του, πήγε στο μνήμα. Αυτό ήταν στην πραγματικότητα μια σπηλιά, και μια πέτρα ήταν τοποθετημένη στην είσοδό του. Ο Ιησούς είπε: «Μετακινήστε την πέτρα». Η Μάρθα, η αδελφή του νεκρού, του είπε: «Κύριε, τώρα πια θα μυρίζει, γιατί πάνε τέσσερις ημέρες». Ο Ιησούς αποκρίθηκε: «Δεν σου είπα ότι αν πιστέψεις θα δεις τη δόξα του Θεού;»  Έτσι λοιπόν, μετακίνησαν την πέτρα. Τότε ο Ιησούς σήκωσε τα μάτια του προς τον ουρανό και είπε: «Πατέρα, σε ευχαριστώ που με άκουσες. Εγώ ήξερα ότι πάντοτε με ακούς· αλλά μίλησα για χάρη του πλήθους που στέκεται τριγύρω, ώστε να πιστέψουν ότι εσύ με έστειλες». Αφού τα είπε αυτά, κραύγασε με δυνατή φωνή: «Λάζαρε, έλα έξω!» Και αυτός που είχε πεθάνει βγήκε έξω έχοντας τα πόδια και τα χέρια του δεμένα με πάνινες λωρίδες και το πρόσωπό του περιτυλιγμένο με πανί. Ο Ιησούς τούς είπε: «Λύστε τον και αφήστε τον να περπατήσει»" (Ιωάννης 11:30-44).

Ο Ιησούς Χριστός έκανε πολλά άλλα θαύματα. Μας επιτρέπουν να ενισχύσουμε την πίστη μας, να μας ενθαρρύνουμε και να πάρουμε μια ματιά στις πολλές ευλογίες που θα υπάρχουν στον παράδεισο. Τα γραπτά λόγια του αποστόλου Ιωάννη συνοψίζουν πολύ καλά τον θαυμαστό αριθμό των θαυμάτων που έκανε ο Ιησούς Χριστός, ως εγγύηση για το τι θα συμβεί στον παράδεισο: "Υπάρχουν μάλιστα και άλλα πολλά τα οποία έκανε ο Ιησούς που, αν γράφονταν με κάθε λεπτομέρεια, νομίζω ότι ολόκληρος ο κόσμος δεν θα μπορούσε να χωρέσει τους ρόλους που θα γράφονταν" (Ιωάννης 21:25).

Η στοιχειώδης διδασκαλία της Αγίας Γραφής

SOLA SCRIPTURA

• Ο Θεός έχει ένα Όνομα: Ιεχωβά (The Revealed Name). Μόνο πρέπει να λατρεύουμε μόνο τον Ιεχωβά. Πρέπει να τον αγαπάμε με όλη μας τη δύναμη ζωής (Ησαΐας 42: 8, Αποκάλυψη 4:11, Ματθαίος 22:37). Ο Θεός δεν είναι Τριάδα: "Άξιος είσαι, Ιεχωβά Θεέ μας, να λάβεις τη δόξα, την τιμή και τη δύναμη, επειδή εσύ δημιούργησες τα πάντα, και λόγω του θελήματός σου ήρθαν σε ύπαρξη και δημιουργήθηκαν" (Αποκάλυψη 4:11) (Worship Jehovah; In Congregation).

• Ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος Υιός του Θεού υπό την έννοια ότι είναι ο μόνος Υιός του Θεού που δημιουργείται άμεσα από τον Θεό (Ματθαίος 16:13-17, Ιωάννης 1:1-3). Ο Ιησούς Χριστός δεν είναι ο Παντοδύναμος Θεός και δεν είναι μέρος μιας Τριάδας: "Ποιος λένε οι άνθρωποι ότι είναι ο Γιος του ανθρώπου;» Αυτοί είπαν: «Μερικοί λένε ο Ιωάννης ο Βαφτιστής, άλλοι ο Ηλίας και άλλοι ο Ιερεμίας ή ένας από τους προφήτες». Αυτός τους είπε: «Εσείς όμως ποιος λέτε ότι είμαι;» Ο Σίμων Πέτρος απάντησε: «Είσαι ο Χριστός, ο Γιος του ζωντανού Θεού». Και ο Ιησούς τού απάντησε: «Ευτυχισμένος είσαι, Σίμων, γιε του Ιωνά, επειδή αυτό δεν σου το αποκάλυψε σάρκα και αίμα, αλλά ο Πατέρας μου που είναι στους ουρανούς" (Ματθαίο 16:13-17) (The King Jesus Christ; Jesus Christ is The Only Path).

• Το άγιο πνεύμα είναι η ενεργός δύναμη του Θεού. Δεν είναι άτομο, αλλά απρόσωπη δύναμη. Το Άγιο Πνεύμα δεν είναι μέρος μιας Τριάδας: "Και εμφανίστηκαν σε αυτούς γλώσσες που έμοιαζαν πύρινες και διαμοιράστηκαν, και κάθισε από μία πάνω στον καθέναν τους" (Πράξεις 2:3).

• Η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού . Πρέπει να το διαβάσουμε, να το μελετήσουμε και να το εφαρμόσουμε στη ζωή μας (Ψαλμοί 1:1-3): "Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για τακτοποίηση ζητημάτων, για διαπαιδαγώγηση στη δικαιοσύνη, ώστε ο άνθρωπος του Θεού να είναι πλήρως ικανός, απόλυτα εξοπλισμένος για κάθε καλό έργο" (2 Τιμόθεο 3: 16,17) (Read the Bible Daily).

• Μόνο πίστη στη θυσία του Χριστού επιτρέπει τη συγχώρεση των αμαρτιών και αργότερα τη θεραπεία και την ανάσταση των νεκρών (Ιωάννης 3:16, Ματθαίος 20:28): "Διότι ο Θεός αγάπησε τον κόσμο τόσο πολύ ώστε έδωσε τον μονογενή του Γιο, για να μην καταστραφεί όποιος εκδηλώνει πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή" (Ιωάννης 3:16) (Το μνημείο του θανάτου του Ιησού Χριστού (άρθρο); The Memorial of the Death of Jesus Christ (Slideshow)).

• Η Βασιλεία του Θεού είναι μια ουράνια κυβέρνηση που ιδρύθηκε στον ουρανό το 1914 και του οποίου ο Βασιλιάς είναι ο Ιησούς Χριστός με 144.000 βασιλιάδες και ιερείς που συνθέτουν τη «Νέα Ιερουσαλήμ», τη νύφη του Χριστού. Αυτή η ουράνια κυβέρνηση του Θεού θα τελειώσει την τρέχουσα ανθρώπινη κυριαρχία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Θλίψης, και θα δημιουργηθεί στη γη (Αποκάλυψη 12:7-12; 21:1-4; Ματθαίος 6: 9-10): "Στις ημέρες εκείνων των βασιλιάδων, ο Θεός του ουρανού θα εγκαθιδρύσει μια βασιλεία η οποία δεν θα καταστραφεί ποτέ. Αυτή η βασιλεία δεν θα περάσει σε άλλον λαό. Θα συντρίψει και θα βάλει τέλος σε όλες αυτές τις βασιλείες και μόνο αυτή θα παραμείνει για πάντα" (Δανιήλ 2: 44) (The End of Patriotism; The Earthly Administration of the Kingdom of God; The King Jesus Christ).

• Ο θάνατος είναι το αντίθετο της ζωής. Η ψυχή πεθαίνει και το πνεύμα (η δύναμη της ζωής) εξαφανίζεται (Εκκλησιαστής 3: 19,20; 9: 5,10): "Μην εμπιστεύεστε σε άρχοντες ούτε σε γιο ανθρώπου, ο οποίος δεν μπορεί να φέρει σωτηρία. Το πνεύμα* του βγαίνει, αυτός επιστρέφει στο χώμα·την ίδια εκείνη ημέρα οι σκέψεις του αφανίζονται" (Ψαλμός 146:3,4).

• Θα υπάρξει ανάσταση των δίκαιων και των άδικων (Ιωάννης 5: 28,29, Πράξεις 24:15). Η άδικοι θα κριθεί με βάση τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της βασιλείας 1000 ετών (και όχι με βάση την προηγούμενη συμπεριφορά τους), η οποία θα αρχίσει μετά τη Μεγάλη Θλίψη: "Έπειτα είδα έναν μεγάλο λευκό θρόνο και Εκείνον που καθόταν σε αυτόν. Από μπροστά του έφυγε η γη και ο ουρανός, και δεν βρέθηκε τόπος για αυτά. Και είδα τους νεκρούς, τους μεγάλους και τους μικρούς, να στέκονται ενώπιον του θρόνου, και ανοίχτηκαν ρόλοι. Επίσης ανοίχτηκε και ένας άλλος ρόλος· αυτός είναι ο ρόλος της ζωής. Οι νεκροί κρίθηκαν με βάση εκείνα που ήταν γραμμένα στους ρόλους σύμφωνα με τα έργα τους. Η θάλασσα έδωσε τους νεκρούς που βρίσκονταν σε αυτήν, και ο θάνατος και ο Τάφος έδωσαν τους νεκρούς που βρίσκονταν σε αυτούς, και εκείνοι κρίθηκαν ατομικά σύμφωνα με τα έργα τους" (Αποκάλυψη 20:11-13) (The Administration of the Earthly Resurrection; The Earthly Resurrection; The Judgment of the unrighteous).

• Μόνο 144.000 άνθρωποι θα πάνε στον ουρανό με τον Ιησού Χριστό (Αποκάλυψη 7: 3-8, 14: 1-5). Το μεγάλο πλήθος που αναφέρεται στην Αποκάλυψη 7: 9-17 είναι αυτοί που θα επιβιώσουν στη Μεγάλη Θλίψη και θα ζήσουν για πάντα στο Γήινο Παράδεισο: "Και άκουσα τον αριθμό των σφραγισμένων, 144.000, σφραγισμένοι από κάθε φυλή των γιων του Ισραήλ. (...) Έπειτα, είδα ένα μεγάλο πλήθος, το οποίο κανένας άνθρωπος δεν μπορούσε να αριθμήσει, από όλα τα έθνη και τις φυλές και τους λαούς και τις γλώσσες, οι οποίοι στέκονταν ενώπιον του θρόνου και ενώπιον του Αρνιού, ντυμένοι με λευκές στολές· και είχαν φοινικόκλαδα στα χέρια τους. (...) Αμέσως λοιπόν του είπα: «Κύριέ μου, εσύ γνωρίζεις». Εκείνος μου είπε: «Αυτοί είναι που έρχονται από τη μεγάλη θλίψη, και έπλυναν τις στολές τους και τις έκαναν λευκές με το αίμα του Αρνιού" (Αποκάλυψη 7:4,9,14) (The Heavenly Resurrection (144000); The Great Crowd).

• Τώρα ζούμε στις τελευταίες ημέρες αυτού του συστήματος των πραγμάτων που θα τελειώσει στη Μεγάλη Θλίψη (Ματθαίος 24,25, Μάρκος 13, Λουκάς 21, Αποκάλυψη 19:11-21). Η Παρουσία του Χριστού άρχισε αόρατα από το 1914 και θα τελειώσει στα χίλια χρόνια: "Ενώ καθόταν στο Όρος των Ελαιών, οι μαθητές τον πλησίασαν ιδιαιτέρως, λέγοντας: «Πες μας, πότε θα γίνουν αυτά, και ποιο θα είναι το σημείο της παρουσίας σου και της τελικής περιόδου του συστήματος πραγμάτων;" (Ματθαίος 24:3) (The King Jesus Christ; The Great Tribulation).

• Tον παράδεισο θα είναι επίγειος (Ησαΐας 11,35,65, Αποκάλυψη 21: 1-5): "Τότε άκουσα μια δυνατή φωνή από τον θρόνο να λέει: «Δείτε! Η σκηνή του Θεού είναι με τους ανθρώπους, και αυτός θα κατοικεί μαζί τους, και αυτοί θα είναι λαός του. Ο ίδιος ο Θεός θα είναι μαζί τους. Θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πια. Τα παλιά έχουν παρέλθει" (Αποκάλυψη 21:3,4) (The Release).

• Ο Θεός επέτρεψε το κακό. Αυτό έδωσε απάντηση στον Σατανά την πρόκληση του διαβόλου για τη νομιμότητα της Κυριαρχίας του Ιεχωβά (Γένεση 3: 1-6). Και επίσης να δώσει μια απάντηση στην κατηγορία του Διαβόλου σχετικά με την ακεραιότητα των ανθρώπινων πλασμάτων (Ιώβ 1: 7-12 · 2: 1-6). Ο Θεός δεν κάνει κακό, το επιτρέπει (Ιακώβου 1: 13). Τα βάσανα είναι αποτέλεσμα τεσσάρων κύριων παραγόντων: ο Σατανάς ο διάβολος μπορεί να είναι αυτός που προκαλεί τα βάσανα (αλλά όχι πάντα) (Ιώβ 1: 7-12 · 2: 1-6) (Satan Hurled). Ο πόνος είναι το αποτέλεσμα της γενικής μας κατάστασης αμαρτωλούς απόγονος του Αδάμ που μας οδηγεί σε γήρας, ασθένεια και θάνατο (Ρωμαίους 5:12, 6:23). Ο πόνος μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακών ανθρώπινων αποφάσεων (από την πλευρά μας ή από άλλους ανθρώπους) εξαιτίας της αμαρτωλής μας κατάστασης που κληρονόμησε από τον Αδάμ (Δευτερονόμιο 32: 5, Ρωμαίους 7:19). Ο πόνος μπορεί να είναι το αποτέλεσμα των "απρόβλεπτων χρόνων και γεγονότων" που προκαλούν το άτομο να βρίσκεται σε λάθος μέρος σε λάθος χρόνο (Εκκλησιαστής 9:11). Το πεπρωμένο δεν είναι βιβλική διδασκαλία, δεν είμαστε «προορισμένοι» να κάνουμε καλό ή κακό, αλλά με βάση την ελεύθερη βούληση, επιλέγουμε να κάνουμε «καλό» ή «κακό» ( Δευτερονόμιο 30:15).

• Πρέπει να υποστηρίξουμε σταθερά τη Βασιλεία του Θεού, είναι βαφτισμένοι και να ενεργούμε σύμφωνα με ό, τι είναι γραμμένο στη Βίβλο (Ματθαίος 28:19,20) (Baptism). Αυτή η σταθερή στάση προς όφελος του Βασιλείου αποδεικνύεται δημόσια με την τακτική διακήρυξη των καλών ειδήσεων (Ματθαίος 24:14) (The Good News).

 

Απαγορεύεται στη Βίβλο

 

Το μίσος απαγορεύεται: "Όποιος μισεί τον αδελφό του είναι δολοφόνος, και γνωρίζετε ότι κανένας δολοφόνος δεν θα λάβει αιώνια ζωή" (1 Ιωάννη 3:15). Η δολοφονία και η ανθρωποκτονία απαγορεύονται για προσωπικούς λόγους, από θρησκευτικό πατριωτισμό ή από κρατικό πατριωτισμό: "Τότε ο Ιησούς τού είπε: "Βάλε το σπαθί σου πίσω στη θέση του, γιατί όλοι όσοι παίρνουν σπαθί θα αφανιστούν από σπαθί" (Ματθαίος 26:52) (The End of Patriotism).
Η κλοπή απαγορεύεται: "Αυτός που κλέβει ας μην κλέβει πια· απεναντίας, ας εργάζεται σκληρά, κάνοντας καλό έργο με τα χέρια του, ώστε να έχει να μοιραστεί με κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη" (Εφεσίους 4:28).
Το ψέμα απαγορεύεται: "Μη λέτε ψέματα ο ένας στον άλλον. Βγάλτε από πάνω σας την παλιά προσωπικότητα με τις συνήθειές της" (Κολοσσαείς 3:9).

Άλλες απαγορεύσεις:

"Επομένως, η απόφασή μου είναι να μην αναστατώνουμε εκείνους από τα έθνη οι οποίοι στρέφονται στον Θεό, αλλά να τους γράψουμε να απέχουν από πράγματα μολυσμένα από είδωλα, από σεξουαλική ανηθικότητα, από πνιχτά και από αίμα" (Πράξεις 15:19,20,28,29).

Πράγματα που έχουν προσβληθεί από είδωλα: Αυτά είναι "πράγματα" που σχετίζονται με θρησκευτικές πρακτικές αντίθετες με τη Βίβλο, τον εορτασμό των παγανιστικών διακοπών. Αυτό μπορεί να είναι θρησκευτικές τελετές πριν από τη σφαγή ή την κατανάλωση κρέατος: "Να τρώτε οτιδήποτε πουλιέται σε μια κρεαταγορά, χωρίς να ζητάτε πληροφορίες λόγω της συνείδησής σας,  διότι «στον Ιεχωβά ανήκει η γη και τα πάντα σε αυτήν». Αν σας καλέσει ένας άπιστος και θέλετε να πάτε, να τρώτε ό,τι σας προσφέρεται, χωρίς να ζητάτε πληροφορίες λόγω της συνείδησής σας. Αλλά αν κάποιος σας πει: «Αυτό προσφέρθηκε ως θυσία», μην το φάτε λόγω εκείνου που σας το είπε και λόγω συνείδησης. Δεν εννοώ τη δική σου συνείδηση, αλλά του άλλου. Γιατί άλλωστε να επικρίνεται η ελευθερία μου από τη συνείδηση κάποιου άλλου; Αν εγώ τρώω με ευχαριστίες, γιατί να λένε για εμένα υβριστικά λόγια σχετικά με εκείνο για το οποίο κάνω ευχαριστήρια προσευχή;" (1 Κορινθίους 10:25-30).

Όσον αφορά τις θρησκευτικές πρακτικές που καταδικάζει η Αγία Γραφή: "Μην μπαίνετε άνισα κάτω από τον ίδιο ζυγό με απίστους. Διότι τι σχέση έχουν η δικαιοσύνη και η ανομία; Ή τι συμμετοχή έχει το φως με το σκοτάδι; Ακόμη, τι αρμονία υπάρχει μεταξύ του Χριστού και του Βελίαλ; Ή τι το κοινό έχει ένα πιστό άτομο με ένα άπιστο; Και τι συμφωνία έχει ο ναός του Θεού με τα είδωλα; Διότι εμείς είμαστε ναός ενός ζωντανού Θεού, όπως είπε ο Θεός: «Θα κατοικήσω ανάμεσά τους και θα περπατώ ανάμεσά τους· εγώ θα είμαι Θεός τους, και αυτοί θα είναι λαός μου». «“Γι’ αυτό, βγείτε από ανάμεσά τους και αποχωριστείτε”, λέει ο Ιεχωβά, “και πάψτε να αγγίζετε αυτό που είναι ακάθαρτο”»· «“και εγώ θα σας δεχτώ”». «“Εγώ θα γίνω πατέρας για εσάς, και εσείς θα γίνετε γιοι και κόρες για εμένα”, λέει ο Ιεχωβά, ο Παντοδύναμος" (2 Κορινθίους 6:14-18).

Μην ασκείτε ειδωλολατρία. Είναι απαραίτητο να καταστρέψουμε όλα τα ειδωλολατρικά αντικείμενα ή εικόνες, σταυρούς, αγάλματα για θρησκευτικούς σκοπούς (Ματθαίος 7: 13-23). Μην ασκείτε πνευματισμό: μαντεία, μαγεία, αστρολογία ... Πρέπει να καταστρέψουμε όλα τα αντικείμενα που σχετίζονται με τον αποκρυφισμό (Πράξεις 19:19, 20).

Οι θρησκευτικοί εορτασμοί που δεν σέβονται τις βιβλικές αρχές δεν πρέπει να παρακολουθούνται (1 Κορινθίους 10: 20-22). Πρέπει να εγκαταλείψουμε την πορνογραφία, δεν πρέπει να παρακολουθούμε βίαιες και εξευτελιστικές ταινίες, τυχερά παιχνίδια, χρήση ναρκωτικών, όπως μαριχουάνα, betel, καπνό, υπερβολικό αλκοόλ, μεθυστικότητα, οργίες: "Γι’ αυτό, σας παρακαλώ μέσω της συμπόνιας του Θεού, αδελφοί, να παρουσιάσετε το σώμα σας ως ζωντανή θυσία, άγια και ευπρόσδεκτη στον Θεό, ως ιερή υπηρεσία με τη δύναμη της λογικής σας" (Ρωμαίους 12: 1, Ματθαίος 5: 27-30, Ψαλμός 11: 5).

Σεξουαλική ανηθικότητα: μοιχεία, ανύπαντρες σεξουαλικές (αρσενικές / θηλυκές), ομοφυλοφυλία ανδρών και γυναικών, διεστραμμένες σεξουαλικές πρακτικές: "Ή δεν ξέρετε ότι άδικοι άνθρωποι δεν θα κληρονομήσουν τη Βασιλεία του Θεού; Μην παροδηγείστε. Αυτοί που είναι σεξουαλικά ανήθικοι, ειδωλολάτρες, μοιχοί, άντρες που υφίστανται με τη θέλησή τους ομοφυλοφιλικές πράξεις, άντρες που διαπράττουν ομοφυλοφιλία, κλέφτες, άπληστοι, μέθυσοι, υβριστές και άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη Βασιλεία του Θεού" (1 Κορινθίους 6:9,10). "Ο γάμος ας είναι άξιος τιμής μεταξύ όλων και το συζυγικό κρεβάτι ας είναι αμόλυντο, γιατί ο Θεός θα κρίνει τους σεξουαλικά ανήθικους ανθρώπους και τους μοιχούς" (Εβραίους 13:4).

Η Αγία Γραφή καταδικάζει την πολυγαμία, κάθε άνθρωπος που θέλει να ευχαριστήσει τον Θεό πρέπει να τακτοποιήσει την κατάστασή του παραμένοντας μόνο με την πρώτη σύζυγό του την οποία έχει παντρευτεί (1 Τιμόθεο 3: 2 "σύζυγος μιας συζύγου" ). Η πρακτική του αυνανισμού απαγορεύεται στη Βίβλο: "Νεκρώστε λοιπόν τα μέλη του σώματός σας τα οποία είναι πάνω στη γη όσον αφορά τη σεξουαλική ανηθικότητα, την ακαθαρσία, το αχαλίνωτο σεξουαλικό πάθος, τη βλαβερή επιθυμία και την απληστία, η οποία είναι ειδωλολατρία" (Κολοσσαείς 3:5).

Απαγορεύεται να τρώτε αίμα (ακόμη και στο θεραπευτικό πλαίσιο) αλλά και να μην τρώγεται το κρέας ενός ζώου το οποίο δεν έχει υποβληθεί σωστά σε αιμορραγία: "Αλλά κρέας με τη ζωή του—το αίμα του—δεν πρέπει να φάτε" (Γένεση 9:4).

Όλα τα πράγματα που καταδικάζονται από τη Βίβλο δεν διευκρινίζονται σε αυτή τη μελέτη της Βίβλου. Ο ώριμος Χριστιανός και η καλή γνώση των βιβλικών αρχών θα γνωρίσουν τη διαφορά μεταξύ του «καλού» και του «κακού», ακόμα κι αν δεν είναι άμεσα σημειωμένες στη Βίβλο: "Αλλά η στερεή τροφή είναι για ώριμους ανθρώπους, για εκείνους που μέσω χρήσης έχουν τις δυνάμεις διάκρισης γυμνασμένες για να ξεχωρίζουν το ορθό από το εσφαλμένο" (Εβραίους 5:14) (SPIRITUAL MATURITY).

 MIÉRT?

Kύριο στόχο

Η μνήμη του θανάτου του Χριστού

Τι να κάνετε;

Κύριο μενού (Αγγλικά)

 

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS

 

TWITTER

FACEBOOK

FACEBOOK BLOG