Raamattu verkossa

Raamattu useilla kielillä

Linkit (sinisellä) haluamallasi kielellä ohjaavat sinut samalle kielelle kirjoitettuun toiseen artikkeliin. Englanninkieliset linkit ohjaavat sinut englanninkieliseen artikkeliin. Tässä tapauksessa voit valita myös kolmesta muusta kielestä: espanja, portugali ja ranska.

English  Español  Português  Français  Català  Românesc  Italiano  Deutsch 

Polski  Magyar  Hrvatski  Slovenský  Slovenski  český  Shqiptar  Nederlands 

Svenska  Norsk  Suomalainen  Dansk  Icelandic  Lietuvos  Latvijas  Eesti 

ქართული  ελληνικά  հայերեն  Kurd  Azərbaycan  اردو  Türk  العربية  فارسی  עברי  ייִדיש

Pусский  Yкраїнський  Македонски  Български  Монгол  беларускі  Қазақ  Cрпски 

Swahili Hausa Afrikaans Igbo Xhosa Yoruba Zulu Malagasy አማርኛ Somali

हिन्दी  नेपाली  বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中国  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng việt  日本の  한국의 

Tagalog  Indonesia  Jawa  Myanmar

(Artikkeli "Opettaminen Raamatusta" on artikkelin "Iankaikkinen elämä" jälkeen)

Iankaikkinen elämä

Ihmiskunnan vapautuminen Kristuksen uhrin lunnaalla

"Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi vaan palvelemaan ja antamaan elämänsä lunnaiksi monien puolesta" (Matteus 20:28)

Lunnauksen siunaukset nuoruuttamisen kautta

"Tulkoon hänen ruumiinsa terveemmäksi kuin nuoruudessa, olkoon hänellä yhtä paljon voimaa kuin nuoruuden päivinä!" (Job 33:25)

Lunnauksen siunaukset parantamisen kautta

"Yksikään maan asukas ei sano: ”Minä olen sairas.” Kansa, joka siellä asuu, on saanut syntinsä anteeksi" (Jesaja 33:24)

Vapautuminen kuolemasta Kristuksen uhrin lunnaalla

Maallisen ylösnousemuksen kautta

"Minulla on sama toivo kuin näilläkin miehillä: Jumala tulee herättämään kuolleista sekä ne, jotka ovat toimineet oikein, että ne, jotka eivät ole"- Apost. tt. 24:15

"Silloin saat todella iloita" (5. Mooseksen 16:15)

Iankaikkinen elämä vapauttamalla ihmiskunta synnin orjuudesta

"Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että hän antoi ainosyntyisen Poikansa, jottei kukaan, joka uskoo häneen, tuhoutuisi vaan saisi ikuisen elämän. (...)  Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä. Se, joka ei tottele Poikaa, ei näe elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällään"

(Johannes 3:16,36)

Sinisellä (kahden kappaleen välissä) olevat lauseet antavat sinulle ylimääräisiä ja yksityiskohtaisia ​​raamatullisia selityksiä. Napsauta vain sinistä hyperlinkkiä. Raamatun artikkelit kirjoitetaan pääasiassa neljällä kielellä: englanniksi, espanjaksi, portugaliksi ja ranskaksi

Jeesus Kristus maapallolla ollessaan opetti usein iankaikkisen elämän toivoa. Hän opetti kuitenkin myös, että iankaikkinen elämä saadaan vain uskon kautta Kristuksen uhriin (Johannes 3: 16,36). Kristuksen uhrin lunastusarvo sallii parantamisen, nuorentamisen ja ylösnousemuksen.

Vapautuminen Kristuksen uhrin lunnaalla

"Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi vaan palvelemaan ja antamaan elämänsä lunnaiksi monien puolesta"

(Matteus 20:28)

"Jobin rukoiltua tuttaviensa puolesta Jehova poisti hänen koettelemuksensa ja palautti hänelle hänen vaurautensa. Jehova antoi hänelle kaikkea kaksin verroin enemmän kuin hänellä oli ollut" (Job 42:10). Se tulee olemaan sama kaikille suuren joukon jäsenille, jotka ovat selvinneet suuresta ahdingosta. Jehova Jumala muistaa heidät kuningas Jeesuksen Kristuksen kautta siunaamalla heitä, kuten opetuslaps Jaakob muistutti meitä: "Me pidämme onnellisina niitä, jotka ovat kestäneet. Olette kuulleet Jobin kestävyydestä ja nähneet Jehovan aikaansaaman lopputuloksen ja sen, että Jehovan kiintymys on hyvin hellää ja että hän on armollinen"(Jaakobin 5:11).

(Kristuksen uhralla on lunastava arvo, joka sallii Jumalan anteeksiannon, ja lunnaarvolla, joka sallii ruumiiden vaihdon ylösnousemuksella, uudistaminen parantamalla ja nuorentamalla

(Suuren joukon kaikkia kansakuntia selviää suuresta ahdistuksesta (Ilm. 7:9-17))

Kristuksen uhralla on lunastava arvo, joka sallii Jumalan anteeksiannon, ja lunnaarvo, joka sallii ruumiiden vaihdon ylösnousemuksella, uudistamisen parantamalla ja nuorentamalla. 

Vapautuminen lunnaalla mahdollistaa sairauden lopettamisen

"Yksikään maan asukas ei sano: ”Minä olen sairas.” Kansa, joka siellä asuu, on saanut syntinsä anteeksi" (Jesaja 33:24).

"Silloin avautuvat sokeiden silmät ja kuurojen korvat aukenevat. Silloin rampa hyppii kuin kauris ja mykän kieli huutaa ilosta. Erämaahan puhkeaa lähteitä, ja aavikkotasangolla virtaa jokia" (Jesaja 35:5,6).

Vapautuminen lunnaalla mahdollistaa nuorentamisen

"Tulkoon hänen ruumiinsa terveemmäksi kuin nuoruudessa, olkoon hänellä yhtä paljon voimaa kuin nuoruuden päivinä!" (Job 33:25).

Lunnainen sallii kuolleiden ylösnousemuksen

"Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, jotkut ikuiseen elämään ja toiset häpeään ja ikuiseen halveksintaan" (Daniel 12:2).

"Minulla on sama toivo kuin näilläkin miehillä: Jumala tulee herättämään kuolleista sekä ne, jotka ovat toimineet oikein, että ne, jotka eivät ole" (Apostolien teot 24:15).

"Älkää ihmetelkö tätä, sillä tulee aika, jolloin kaikki haudoissa* olevat kuulevat hänen äänensä  ja tulevat esiin. Ne, jotka ovat tehneet hyvää, saavat elämän ylösnousemuksen, ja ne, jotka ovat tehneet pahaa, saavat tuomion ylösnousemuksen" (Johannes 5:28,29).

"Minä näin suuren valkoisen valtaistuimen ja sillä istuvan. Maa ja taivas pakenivat hänen edestään, eikä niille enää ollut paikkaa.  Minä näin kuolleiden, suurten ja pienten, seisovan valtaistuimen edessä, ja kirjakääröt avattiin. Sitten avattiin vielä yksi kirjakäärö – elämän kirjakäärö. Kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjakääröihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan. Meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja kuolema ja hauta antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin kukin tekojensa mukaan" (Ilmestys 20:11-13).

"Epäoikeudenmukainen ylösnousseissa" arvioidaan heidän hyvien tai huonojen tekojen perusteella tulevassa maanpäällisessä paratiisissa.(Maallisen ylösnousemuksen hallintaTaivaallinen ylösnousemusMaallinen ylösnousemus).

Kristuksen uhri antaa suuren väkijoukon selviytyä suuresta ahdistuksesta ja saada iankaikkisen elämän kuolematta koskaan

"Katso! Tämän jälkeen minä näin suuren joukon, jota kukaan ei pystynyt laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista kansakunnista, heimoista, kansoista ja kieliryhmistä. He seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä, ja heillä oli päällään pitkät valkoiset vaatteet ja käsissään palmunoksia. He huusivat jatkuvasti kuuluvalla äänellä: ”Pelastuksesta saamme kiittää Jumalaamme, joka istuu valtaistuimella, ja Karitsaa.” Kaikki enkelit seisoivat valtaistuimen, vanhinten ja neljän elävän olennon ympärillä. He kumartuivat syvään valtaistuimen edessä, palvoivat Jumalaa  ja sanoivat: ”Aamen! Ylistys, kirkkaus, viisaus, kiitos, kunnia, valta ja voima meidän Jumalallemme aina ja ikuisesti. Aamen.” Yksi vanhimmista kysyi minulta tämän vuoksi: ”Keitä ovat nämä, joilla on päällään pitkät valkoiset vaatteet,  ja mistä he ovat tulleet?” Minä sanoin hänelle heti: ”Herrani, sinä tiedät sen.” Hän sanoi minulle: ”Nämä ovat ne, jotka tulevat suuresta ahdingosta. He ovat pesseet pitkät vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. Siksi he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä yötä päivää hänen temppelissään, ja valtaistuimella istuva levittää telttansa heidän ylitseen. Heitä ei enää vaivaa nälkä eikä jano, eikä heitä polta aurinko eikä paahtava helle, koska Karitsa, joka on valtaistuimen lähellä, paimentaa heitä ja opastaa heidät elämän veden lähteille. Jumala pyyhkii kaikki kyyneleet heidän silmistään.”" (Ilmestys 7:9-17) (Suuren joukon kaikkia kansakuntia, heimoja ja kieliä "selviää" suuresta ahdistuksesta).

Jumalan valtakunta hallitsee maata

"Minä näin uuden taivaan ja uuden maan, sillä entinen taivas ja entinen maa olivat kadonneet, eikä merta enää ollut. Minä näin myös, että pyhä kaupunki, Uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota, valmiina kuin sulhastaan varten kaunistettu morsian. Sen jälkeen kuulin voimakkaan äänen sanovan valtaistuimelta: ”Katso! Jumalan teltta on ihmisten luona. Hän asuu heidän luonaan, ja he ovat hänen kansansa. Jumala itse on heidän kanssaan. Hän pyyhkii kaikki kyyneleet heidän silmistään. Kuolemaa ei enää ole, eikä surua, valitusta eikä tuskaa enää ole. Kaikki entinen on poissa"" (Ilmestys. 21:1-4) (Jumalan valtakunnan maallinen hallintoPrinssiPapitLeviläiset).

Jeesuksen Kristuksen ihmeitä uskon vahvistamiseksi iankaikkisen elämän toivossa

"Jeesus teki myös paljon muuta. Jos kaikki yksityiskohdat joskus kirjoitettaisiin muistiin, luulen, että kirjoitetut kirjakääröt eivät mahtuisi koko maailmaan" (Johannes 21:25)

Jeesus Kristus parantaa apostolin Pietarin kaunis äiti: "Tultuaan Pietarin taloon Jeesus näki hänen anoppinsa makaavan sairaana kuumeessa.  Jeesus kosketti naisen kättä, ja kuume lähti hänestä. Sitten hän nousi ylös ja alkoi palvella Jeesusta" (Matteus 8:14,15).

Jeesus Kristus parantaa sokean: "Kun lähestyi Jerikoa, eräs sokea mies istui tien varrella ja kerjäsi. Koska kuuli ohi joukon, hän alkoi kysyä, mitä se tarkoitti. ilmoitti hänelle: ”Kun Jeesus sitten oli lähestymässä Jerikoa, eräs sokea mies istui tien vieressä kerjäämässä. Koska mies kuuli ihmisjoukon kulkevan ohi, hän alkoi kysellä, mitä tapahtui.  Hänelle kerrottiin: ”Jeesus Nasaretilainen on menossa ohi!” Silloin hän huusi: ”Jeesus, Daavidin Poika, ole minulle armollinen!” Edellä kulkevat alkoivat nuhdella häntä, ja he käskivät hänen olla hiljaa, mutta hän vain huusi yhä kovemmin: ”Daavidin Poika, ole minulle armollinen!” Silloin Jeesus pysähtyi ja käski tuoda miehen luokseen. Kun hän oli tullut lähelle, Jeesus kysyi häneltä:  ”Mitä haluat minun tekevän sinulle?” Hän sanoi: ”Herra, anna minun saada näköni takaisin.” Niin Jeesus sanoi hänelle: ”Saat näkösi takaisin. Uskosi on tehnyt sinut terveeksi.” Samassa hän sai näkönsä takaisin, ja hän alkoi seurata Jeesusta ja kiittää Jumalaa. Myös kaikki, jotka näkivät sen, ylistivät Jumalaa" (Luukas 18:35-43).

Jeesus Kristus parantaa spitaalisen: "Hänen luokseen tuli myös spitaalinen mies, joka esitti hänelle hartaan pyynnön, jopa polvistui, ja sanoi hänelle: ”Jos vain haluat, sinä voit puhdistaa minut.”  Tällöin Jeesus liikuttui säälistä, ja hän ojensi kätensä, kosketti häntä ja sanoi hänelle: ”Minä haluan! Puhdistu.”  Heti spitaali hävisi miehestä, ja hän puhdistui" (Markus 1:40-42).

Jeesus Kristus parantaa halvaantuneen: "Tämän jälkeen oli juutalaisten juhla, ja Jeesus meni ylös Jerusalemiin. Jerusalemissa on Lammasportin luona allas, jonka heprealainen nimi on Betsata ja johon kuuluu viisi pylväskäytävää. Niissä makasi joukko sairaita, sokeita, rampoja ja sellaisia, joiden raajat olivat surkastuneet.  Siellä oli mies, joka oli ollut sairas 38 vuotta.  Jeesus näki miehen makaavan siellä, ja koska hän tiesi, että tämä oli ollut sairas jo kauan, hän kysyi mieheltä: ”Haluatko tulla terveeksi?” Sairas vastasi: ”Herra, minulla ei ole ketään, joka auttaisi minut altaaseen, kun vesi on kuohutettu, vaan kun minä olen menossa sinne, joku toinen astuu alas ennen minua.”  Jeesus sanoi hänelle: ”Nouse! Ota makuualustasi* ja kävele.”  Mies tuli heti terveeksi, ja hän otti makuualustansa* ja alkoi kävellä. Se päivä oli sapatti" (Johannes 5:1-9).

Jeesus Kristus rauhoittaa myrskyä: "Jeesus astui veneeseen, ja hänen opetuslapsensa seurasivat häntä. Myöhemmin järvellä nousi niin kova myrsky, että aallot löivät veneen yli. Hän kuitenkin nukkui. Silloin he menivät herättämään hänet ja sanoivat: ”Herra, pelasta meidät! Me kuolemme!” Mutta hän sanoi heille: ”Miksi olette niin peloissanne,* te heikkouskoiset?” Sitten hän nousi ja nuhteli tuulta ja järveä, ja tuli aivan tyyni. He olivat ihmeissään ja sanoivat: ”Kuka tämä mies oikein on? Tuuli ja järvikin tottelevat häntä” (Matteus 8:23-27). Tämä ihme osoittaa, että maallisessa paratiisissa ei enää ole myrskyjä tai tulvia, jotka aiheuttavat katastrofeja.

Jeesus Kristus elvyttää lesken pojan: "Pian tämän jälkeen Jeesus lähti Nain-nimiseen kaupunkiin, ja hänen opetuslapsensa ja suuri ihmisjoukko kulkivat hänen kanssaan. Kun hän tuli lähelle kaupungin porttia, sieltä kannettiin ulos kuollutta, äitinsä ainoaa poikaa. Äiti oli lisäksi leski. Hänen kanssaan oli myös suuri joukko kaupungin asukkaita. Kun Herra näki naisen, hänen tuli tätä sääli, ja hän sanoi naiselle: ”Lakkaa itkemästä.” Sen jälkeen hän lähestyi paareja ja kosketti niitä, ja kantajat seisahtuivat. Sitten hän sanoi: ”Nuori mies, minä sanon sinulle: nouse!” Kuollut nousi istumaan ja alkoi puhua, ja Jeesus antoi hänet hänen äidilleen. Silloin pelko valtasi heidät kaikki, ja he alkoivat ylistää Jumalaa sanoen: ”Suuri profeetta on ilmaantunut keskuuteemme” ja ”Jumala on kohdistanut huomionsa kansaansa.” Uutinen siitä, mitä hän oli tehnyt, levisi kaikkialle Juudeaan ja koko sille seudulle" (Luukas 7:11-17).

Jeesus Kristus elvyttää ylös Jairuksen tyttären: "Hänen vielä puhuessaan tuli eräs synagogan esimiehen edustaja ja sanoi: ”Tyttäresi on kuollut. Älä vaivaa Opettajaa enää kauempaa.”  Tämän kuultuaan Jeesus vastasi hänelle: ”Älä pelkää. Usko vain, niin hän pelastuu.” Kun hän saapui talolle, hän ei antanut kenenkään muun tulla sisään kanssaan kuin Pietarin, Johanneksen ja Jaakobin sekä tytön isän ja äidin. Kaikki itkivät ja löivät itseään surusta tytön takia. Niin Jeesus sanoi: ”Lakatkaa itkemästä, sillä hän ei ole kuollut vaan nukkuu.” Silloin he alkoivat nauraa hänelle pilkallisesti, koska he tiesivät, että tyttö oli kuollut. Mutta hän otti tyttöä kädestä ja sanoi hänelle kuuluvalla äänellä: ”Lapsi, nouse!”  Silloin tytön henki palasi, ja tyttö nousi heti, ja Jeesus käski antaa hänelle syötävää. Hänen vanhempansa olivat aivan haltioissaan, mutta Jeesus kielsi heitä kertomasta kenellekään, mitä oli tapahtunut" (Luukas 8:49-56).

Jeesus Kristus herättää ystävänsä Lasaruksen, joka kuoli neljä päivää sitten: "Jeesus ei ollut vielä saapunut kylään vaan oli yhä siellä, missä Martta oli tavannut hänet. Kun juutalaiset, jotka olivat talossa lohduttamassa Mariaa, näkivät hänen nousevan nopeasti ja menevän ulos, he seurasivat häntä, koska luulivat, että hän oli menossa haudalle itkemään. Tullessaan Jeesuksen luo ja nähdessään hänet Maria polvistui hänen jalkojensa juureen ja sanoi hänelle: ”Herra, jos olisit ollut täällä, veljeni ei olisi kuollut.” Kun Jeesus näki hänen ja hänen kanssaan tulleiden juutalaisten itkevän, hän huokaisi syvään ja joutui liikutuksen valtaan. Hän kysyi: ”Mihin olette panneet hänet?” He vastasivat: ”Herra, tule katsomaan.” Jeesus puhkesi kyyneliin. Silloin juutalaiset sanoivat: ”Katsokaa, miten kiintynyt hän oli häneen!” Jotkut heistä kuitenkin sanoivat: ”Eikö tämä mies, joka avasi sokean silmät, pystynyt estämään hänen kuolemaansa?” Huokaistuaan jälleen syvään Jeesus tuli haudalle.* Se oli oikeastaan luola, ja sen suulla oli kivi. Jeesus sanoi: ”Ottakaa kivi pois.” Vainajan sisar Martta sanoi hänelle: ”Herra, hänen täytyy jo haista, sillä on neljäs päivä hänen kuolemastaan.” Jeesus sanoi hänelle: ”Enkö sanonut sinulle, että jos uskoisit, näkisit Jumalan suuruuden?” Niinpä he ottivat kiven pois. Jeesus nosti katseensa taivasta kohti ja sanoi: ”Isä, minä kiitän sinua siitä, että olet kuullut minua. Minä kyllä tiedän, että sinä aina kuulet minua, mutta puhun ympärillä seisovan ihmisjoukon vuoksi, jotta he uskoisivat, että sinä olet lähettänyt minut.” Tämän sanottuaan hän huusi kovalla äänellä: ”Lasarus, tule ulos!” Kuolleena ollut tuli ulos jalat ja kädet kääreisiin kiedottuina ja kasvot liinalla peitettyinä. Jeesus sanoi heille: ”Poistakaa häneltä kääreet ja antakaa hänen mennä.”” (Johannes 11:30-44).

Jeesus Kristus teki monia muita ihmeitä. Niiden avulla voimme vahvistaa uskoamme, rohkaista meitä ja saada vilkaisun paratiisissa olevista monista siunauksista. Apostoli Johannes kirjoitetut sanat tiivistävät hyvin sen ihmeellisen määrän ihmeitä, jotka Jeesus Kristus teki, takuuna paratiisissa tapahtuvalle: "Jeesus teki myös paljon muuta. Jos kaikki yksityiskohdat joskus kirjoitettaisiin muistiin, luulen, että kirjoitetut kirjakääröt eivät mahtuisi koko maailmaan" (Johannes 21:25).

Opettaminen Raamatusta

SOLA SCRIPTURA

• Jumalalla on nimi: Jehova (The Revealed Name). Yksin Meidän täytyy palvella vain Jehovaa. Meidän on rakastettava Häntä kaikella elämänvoimalla: "Sinä, Jehova, niin, meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan kirkkauden ja kunnian ja voiman, koska sinä olet luonut kaikki ja sinun tahdostasi ne olivat olemassa ja ne luotiin" (Jesaja 42: 8, Ilmestys 4:11, Matteus 22:37) (Worship Jehovah; In Congregation). Jumala ei ole kolminaisuus.

• Jeesus Kristus on ainoa Jumalan Poika siinä mielessä, jonka Jumala loi suoraan: "”Kenen ihmiset sanovat Ihmisen Pojan olevan?” He sanoivat: ”Jotkut Johannes Kastajan, toiset Elian, jotkut taas Jeremian tai jonkun profeetoista.” Hän sanoi heille: ”Entä kenen te itse sanotte minun olevan?” Vastaukseksi Simon Pietari sanoi: ”Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika.” Jeesus sanoi hänelle sen johdosta: ”Onnellinen olet sinä, Simon, Joonan poika, koska liha ja veri ei paljastanut sitä sinulle, vaan minun Isäni, joka on taivaissa" (Matteus 16: 13-17, Johannes 1: 1-3) (Jesus Christ is the Only Path; The King Jesus Christ). Jeesus Kristus ei ole Kaikkivaltias Jumala eikä hän ole osa kolminaisuutta.

• Pyhä Henki on Jumalan aktiivinen voima. Hän ei ole henkilö, vaan persoonaton voima: "Ja he näkivät ikään kuin tulisia kieliä, jotka jakautuivat, ja heidän kunkin päälle asettui yksi" (Apostolien teot 2: 3). Pyhä Henki ei ole osa kolminaisuutta.

• Raamattu on Jumalan sana: "Koko Raamattu on Jumalan henkeyttämä ja hyödyllinen opettamiseen, ojentamiseen, oikaisemiseen, kurittamiseen vanhurskaudessa,  jotta Jumalan ihminen olisi täysin pätevä, täydelleen varustautunut kaikkeen hyvään työhön" (2. Timoteukselle 3: 16,17). Meidän täytyy lukea se, tutkia sitä ja soveltaa sitä elämäämme (Psalmit 1: 1-3) (Read the Bible Daily).

• Vain usko Kristuksen uhraukseen mahdollistaa syntien anteeksiantamisen kuolleiden parantumisen ja ylösnousemuksen: "Sillä Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että hän antoi ainosyntyisen Poikansa, jottei kukaan häneen uskova tuhoutuisi, vaan hänellä olisi ikuinen elämä" (Johannes 3:16, Matteus 20:28) (Jeesuksen Kristuksen kuoleman muistomerkki (artikla); The Memorial of the Death of Jesus Christ (Slideshow)).

• Jumalan valtakunta on taivaaseen perustettu taivaallinen hallitus, joka on perustettu vuonna 1914 ja jonka kuningas on Jeesuksen Kristuksen kanssa 144 000 kuningasta ja papista, jotka muodostavat "Uuden Jerusalemin", Kristuksen morsiamen. Taivainen hallitus lopettaa nykyisen ihmisvallan suuren ahdistuksen aikana ja luo itsensä maapallolle: "Ja noiden kuninkaiden päivinä taivaan Jumala pystyttää valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu. Eikä sitä valtakuntaa anneta millekään toiselle kansalle. Se murskaa kaikki nämä valtakunnat ja tekee niistä lopun, ja se itse pysyy aikojen hämärään asti" (Ilmestys 12: 7-12, 21: 1-4, Matteus 6: 9,10, Daniel 2:44) (The End of Patriotism; The Earthly Administration of the Kingdom of God; The King Jesus Christ).

• Kuolema on elämän vastakohta. Sielu kuolee ja henki (elämänvoima) katoaa: "Älkää panko luottamustanne jalosukuisiin älkääkä ihmisen  poikaan, jolle pelastus ei kuulu. Hänen henkensä lähtee, hän palaa maaperäänsä; sinä päivänä hänen ajatuksensa häviävät" (Psalmit 146: 3,4, Saarnaaja 3:19,20, 9:5,10).

• Tulee ylösnousemus: "ja minulla on Jumalaan kohdistuva toivo, joka näilläkin miehillä on, että tulee olemaan ylösnousemus, sekä vanhurskaiden että epävanhurskaiden" (Johannes 5: 28,29, Apostolien teot 24:15). Tuomion arvo 1000 vuotta: "Ja minä näin suuren valkoisen valtaistuimen ja sillä istuvan. Hänen edestään maa ja taivas pakenivat, eikä niille löytynyt paikkaa. Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjakääröt avattiin. Mutta avattiin vielä yksi kirjakäärö; se on elämän kirjakäärö. Ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjakääröihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan. Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja kuolema ja Haades antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin kukin tekojensa mukaan" (Ilmestys 20: 11-13) (The Administration of the Earthly Resurrection; The Earthly Resurrection; The Judgment of the unrighteous).

• Vain 144 000 ihmistä kulkee taivaaseen Jeesuksen Kristuksen kanssa. Ilmestyskirjassa 7: 9-17 mainitut suuri joukko ovat niitä, jotka selviytyvät suuresta ahdistuksesta ja elävät ikuisesti maanpäällisessä paratiisissa: "Ja minä kuulin sinetöityjen luvun, sataneljäkymmentäneljätuhatta, sinetöidyt kaikista Israelin poikien heimoista. (...) Tämän jälkeen minä näin, ja katso, suuri joukko, jota kukaan ei kyennyt laskemaan, kaikista kansakunnista ja heimoista ja kansoista ja kielistä seisoi valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkoisiin vaatteisiin, ja heidän käsissään oli palmunoksia. (...) Niin minä sanoin hänelle viipymättä: ”Herrani, sinä tiedät sen.” Ja hän sanoi minulle: ”Nämä ovat ne, jotka tulevat siitä suuresta ahdistuksesta, ja he ovat pesseet pitkät vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä" (Ilmestys 7: 3-8; 14: 1-5; 7:9-17) (The Heavenly Resurrection (144000); The Great Crowd).

• Elämme viimeiset päivän, joka päättyy suuresta ahdistuksesta (Matteus 24,25, Mark 13, Luukas 21, Ilmestys 19: 11-21). Kristuksen läsnäolo (Parousia) on alkanut näkyvästi vuodesta 1914 ja päättyy tuhansien vuosien päästä: "Hänen istuessaan Öljyvuorella opetuslapset tulivat hänen luokseen yksityisesti ja sanoivat: ”Sano meille: milloin nämä tapahtuvat, ja mikä tulee olemaan sinun läsnäolosi ja asiainjärjestelmän päättymisen tunnusmerkki?" (Matteus 24: 3) (The King Jesus Christ; The Great Tribulation).

• Paratiisi on maan päällä: "Sen jälkeen minä kuulin suuren äänen sanovan valtaistuimelta: ”Katso! Jumalan teltta on ihmisten luona, ja hän asuu heidän kanssaan, ja he ovat hänen kansojaan. Ja Jumala itse on heidän kanssaan. Ja hän pyyhkii pois kaikki kyyneleet heidän silmistään, eikä kuolemaa enää ole, eikä surua eikä valitushuutoa eikä kipua enää ole. Entiset ovat kadonneet" (Jesaja 11, 35, 65, Ilmestys 21: 1-5) (The Release; The Earthly Administration of the Kingdom of God).

• Vaikeus valtuutus : Tämä antoi vastauksen paholaisen haasteeseen Jehovan todellisen itsemääräämisoikeuden legitimiteetille (1. Mooseksen 3: 1-6). Ja myös antaakseni vastaus Paholaisen syytökselle ihmisolentojen koskemattomuudesta (Job 1: 7-12, 2: 1-6). Se ei ole Jumala, joka aiheuttaa kärsimystä, Hän sallii sen (Jaakobin 1: 13). Kärsimyksiä ovat seurausta neljästä tekijästä: Saatana voi olla yksi, joka aiheuttaa kärsimystä (mutta ei aina) (Job 1: 7-12; 2: 1-6) (Satan Hurled). Kärsimys on seurausta Aadamin synnintekijän yleisestä tilasta, joka johtaa meidät vanhuuteen, sairauteen ja kuolemaan (Roomalaisille 5:12, 6:23). Kipu voi johtua huonosta ihmisen päätöksistä (meidän tai muiden ihmisten) koska syntisyytemme periytyvät Adam (5. Mooseksen 32: 5; 7:19). Kärsimys voi johtua "odottamattomista ajoista ja tapahtumista", jotka aiheuttavat henkilön väärässä paikassa väärään aikaan (Saarnaaja 9:11). Kohtalo ei ole Raamatun opetusta, emme ole "varten" tehdä hyvää tai pahaa, mutta sen perusteella vapaan tahdon, päätämme tehdä "hyvä" tai "paha" ( 5. Mooseksen 30:15).

• Meidän on toimittava Jumalan valtakunnalle (Matt. 28: 19,20) (Baptism). Tämä kiinteä kanta kuningaskunnan hyväksi on julkisesti osoitettu julistamalla säännöllisesti hyvä uutinen (Matt. 24:14) (The Good News).

 

Kielletty Raamatussa

 

Hate on kielletty: "Jokainen, joka vihaa veljeään, on tappaja, ja te tiedätte, ettei kenelläkään tappajalla ole ikuista elämää, joka pysyisi hänessä" (1. Johanneksen 3:15). Murha ovat kiellettyjä henkilökohtaisista syistä uskonnollisen isänmaallisuuden tai valtion isänmaallisuuden vuoksi: "Sitten Jeesus sanoi hänelle: "Silloin Jeesus sanoi hänelle: ”Pistä miekkasi takaisin paikalleen, sillä kaikki, jotka miekan ottavat, ne miekkaan tuhoutuvat" (Matteus 26:52) (The End of Patriotism).
Varkaus on kielletty: "Älköön varastaja enää varastako, vaan tehköön ennemmin kovasti työtä suorittaen käsillään sitä, mikä on hyvää, jotta hänellä olisi jotakin annettavaa tarpeessa olevalle" (Efesolaisille 4:28).
Valehtelu on kielletty: "Älkää valehdelko toisillenne. Riisukaa pois vanha persoonallisuus tottumuksineen" (Kolossalaisille 3: 9).

Muut kiellot:

"Siksi minun ratkaisuni on, ettei tule vaivata niitä kansakunnista olevia, jotka kääntyvät Jumalan puoleen, vaan heille tulee kirjoittaa, että he karttavat epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja sitä, mikä on kuristettua, sekä verta" (Apostolien teot 15:19,20,28,29).

Asiat, joita epäjumalat ovat tahraantuneet: Nämä ovat "asioita", jotka liittyvät uskonnollisiin käytäntöihin, jotka ovat ristiriidassa Raamatun kanssa, pakanallisten juhlapäivien. Tämä voi olla uskonnollisia rituaaleja ennen teurastusta tai lihan syömistä: "Syökää yhä kaikkea, mitä lihakaupassa myydään, kyselemättä mitään omantuntonne vuoksi, sillä ”Jehovan on maa ja kaikki, mitä siinä on”.  Jos joku ei-uskovista kutsuu teitä ja te tahdotte mennä, niin ryhtykää syömään kaikkea, mitä eteenne pannaan, kyselemättä mitään omantuntonne vuoksi. Mutta jos joku sanoisi teille: ”Tämä on uhriksi uhrattua”, niin jättäkää syömättä sen henkilön vuoksi, joka toi sen ilmi, ja omantunnon vuoksi. Sanon: ”Omantunnon”, en sinun, vaan tuon toisen. Sillä miksi toisen omantunnon pitäisi tuomita minun vapauteni? Jos minä otan osaa kiitoksin, niin miksi minua herjataan siitä, mistä minä kiitän?" (1. Korinttilaisille 10:25-30).

Uskonnolliset käytännöt, jotka Raamattu tuomitsee: "Älkää iestykö epäsuhtaisesti yhteen ei-uskovien kanssa. Sillä mitä yhteyttä on vanhurskaudella ja laittomuudella? Tai mitä yhteistä on valolla ja pimeydellä? Edelleen, miten sopivat yhteen Kristus ja Belial? Tai mitä osuutta+ uskollisella* on ei-uskovan kanssa? Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niin kuin Jumala sanoi: ”Minä asun heidän keskuudessaan ja vaellan heidän joukossaan, ja minä olen heidän Jumalansa, ja he tulevat olemaan minun kansani.”  ”’Lähtekää siksi ulos heidän keskuudestaan ja erottautukaa’, sanoo Jehova, ’ja lakatkaa koskemasta epäpuhtaaseen’”; ”’ja minä otan teidät vastaan.’” ”’Ja minä tulen olemaan teille isänä, ja te tulette olemaan minulle poikina ja tyttärinä’, sanoo Jehova, Kaikkivaltias" (2. Korinttilaisille 6:14-18).

Älä harjoita epäjumalanpalvelusta. On tarpeen tuhota kaikki epäjumalatut esineet tai kuvat, ristit, patsaat uskonnollisiin tarkoituksiin (Matteus 7: 13-23). Älä käytä spiritismi: jumaluus, taika, astrologia ... Meidän on tuhottava kaikki okkultismin suhteen liittyvät asiat (Apostolien teot 19:19, 20).

Ei pidä osallistua uskonnollisiin juhliin, jotka eivät noudata raamatullisia periaatteita (1. Korinttilaisille 10: 20-22). Älä katso elokuvia tai pornografisia tai väkivaltaisia ja halventavia kuvia. Pidättämästä uhkapeliä, huumeiden käyttöä, kuten marihuanaa, beteliä, ylimääräistä alkoholia, juopumusta, orgies: "Näin ollen minä Jumalan sääliväisyyden kautta hartaasti pyydän teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi, mikä on pyhää palvelusta järjenkykyinenne" (Roomalaisille 12:1; Matteus 5: 27-30; Psalmit 11: 5).

Seksuaalinen moraalittomuus: aviorikos, pois avioliitosta sukupuoli (miehet / naiset), mies- ja naispuolinen homoseksuaalisuus, seksuaalinen käyttäytyminen perverssi: "Mitä! Ettekö tiedä, etteivät epävanhurskaat peri Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät haureelliset, eivät epäjumalanpalvelijat, eivät avionrikkojat, eivät luonnottomia tarkoituksia varten pidetyt miehet, eivät miehet, jotka makaavat miesten kanssa, eivät varkaat, eivät ahneet, eivät juopot, eivät herjaajat eivätkä kiristäjät peri Jumalan valtakuntaa" (1. Korinttilaisille 6:9,10). "Pidettäköön avioliitto kunniassa kaikkien keskuudessa ja aviovuode saastuttamattomana, sillä Jumala tulee tuomitsemaan haureelliset ja avionrikkojat" (Heprealaisille 13:4).

Raamattu tuomitsee moniavioisuus, joku tässä tilanteessa oleva mies, joka haluaa tehdä Jumalan tahdon, on säännellä tilannettaan pysymällä vain ensimmäisen vaimonsa kanssa, jonka kanssa hän on naimisissa (1 Timoteus 3: 2 "yhden vaimon mies"). Itsetyydytys on kielletty Raamatussa: "Kuolettakaa sen tähden maan päällä olevat ruumiinjäsenenne haureuteen, epäpuhtauteen, sukupuoliseen himoon, vahingolliseen haluun ja ahneuteen katsoen, joka on epäjumalanpalvelusta" (Kolossalaisille 3:5).

On myös kiellettyä syödä verta, vaikka terapeuttisissa olosuhteissa (verensiirto): "Ainoastaan lihaa sieluineen – verineen – ette saa syödä"(1. Mooseksen 9:4) (The Sacred Blood; The Sacred Life).

Raamatun kaikki tuomitut asiat eivät ole kirjoitettuja tässä Raamatun tutkimuksessa. Kristillinen, joka on saavuttanut kypsyyden ja hyvän tietämyksen raamatullisista periaatteista, tietää eron "hyvän" ja "pahan" välillä, vaikka sitä ei suoraan kirjoitettu Raamatussa: "Mutta vahva ruoka kuuluu kypsille ihmisille, niille joiden havaintokyky on käytössä valmentunut erottamaan sekä oikean että väärän" (Heprealaisille 5:14) (SPIRITUAL MATURITY).

Tavoitteena

MIKSI ?

Muistomerkki

Mitä tehdä?

Päävalikko (englanti)

 

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS

 

TWITTER

FACEBOOK

FACEBOOK BLOG