Raamattu verkossa

Raamattu useilla kielillä

Linkit (sinisellä) haluamallasi kielellä ohjaavat sinut samalle kielelle kirjoitettuun toiseen artikkeliin. Englanninkieliset linkit ohjaavat sinut englanninkieliseen artikkeliin. Tässä tapauksessa voit valita myös kolmesta muusta kielestä: espanja, portugali ja ranska.

English  Español  Português  Français  Català  Românesc  Italiano  Deutsch 

Polski  Magyar  Hrvatski  Slovenský  Slovenski  český  Shqiptar  Nederlands 

Svenska  Norsk  Suomalainen  Dansk  Icelandic  Lietuvos  Latvijas  Eesti 

ქართული  ελληνικά  հայերեն  Kurd  Azərbaycan  Türk  العربية  فارسی  עברי  ייִדיש

Pусский  Yкраїнський  Македонски  Български  Монгол  беларускі  Қазақ  Cрпски 

Swahili Hausa Afrikaans Igbo Xhosa Yoruba Zulu Malagasy አማርኛ Somali

हिन्दी  नेपाली  বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中国  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng việt  日本の  한국의 

Tagalog  Indonesia  Jawa  Myanmar

Opettaminen Raamatusta

SOLA SCRIPTURA

• Jumalalla on nimi: Jehova (The Revealed Name). Yksin Meidän täytyy palvella vain Jehovaa. Meidän on rakastettava Häntä kaikella elämänvoimalla: "Sinä, Jehova, niin, meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan kirkkauden ja kunnian ja voiman, koska sinä olet luonut kaikki ja sinun tahdostasi ne olivat olemassa ja ne luotiin" (Jesaja 42: 8, Ilmestys 4:11, Matteus 22:37) (Worship Jehovah; In Congregation). Jumala ei ole kolminaisuus.

• Jeesus Kristus on ainoa Jumalan Poika siinä mielessä, jonka Jumala loi suoraan: "”Kenen ihmiset sanovat Ihmisen Pojan olevan?” He sanoivat: ”Jotkut Johannes Kastajan, toiset Elian, jotkut taas Jeremian tai jonkun profeetoista.” Hän sanoi heille: ”Entä kenen te itse sanotte minun olevan?” Vastaukseksi Simon Pietari sanoi: ”Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika.” Jeesus sanoi hänelle sen johdosta: ”Onnellinen olet sinä, Simon, Joonan poika, koska liha ja veri ei paljastanut sitä sinulle, vaan minun Isäni, joka on taivaissa" (Matteus 16: 13-17, Johannes 1: 1-3) (Jesus Christ is the Only Path; The King Jesus Christ). Jeesus Kristus ei ole Kaikkivaltias Jumala eikä hän ole osa kolminaisuutta.

• Pyhä Henki on Jumalan aktiivinen voima. Hän ei ole henkilö, vaan persoonaton voima: "Ja he näkivät ikään kuin tulisia kieliä, jotka jakautuivat, ja heidän kunkin päälle asettui yksi" (Apostolien teot 2: 3). Pyhä Henki ei ole osa kolminaisuutta.

• Raamattu on Jumalan sana: "Koko Raamattu on Jumalan henkeyttämä ja hyödyllinen opettamiseen, ojentamiseen, oikaisemiseen, kurittamiseen vanhurskaudessa,  jotta Jumalan ihminen olisi täysin pätevä, täydelleen varustautunut kaikkeen hyvään työhön" (2. Timoteukselle 3: 16,17). Meidän täytyy lukea se, tutkia sitä ja soveltaa sitä elämäämme (Psalmit 1: 1-3) (Read the Bible Daily).

• Vain usko Kristuksen uhraukseen mahdollistaa syntien anteeksiantamisen kuolleiden parantumisen ja ylösnousemuksen: "Sillä Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että hän antoi ainosyntyisen Poikansa, jottei kukaan häneen uskova tuhoutuisi, vaan hänellä olisi ikuinen elämä" (Johannes 3:16, Matteus 20:28) (Jeesuksen Kristuksen kuoleman muistomerkki (artikla); The Memorial of the Death of Jesus Christ (Slideshow)).

• Jumalan valtakunta on taivaaseen perustettu taivaallinen hallitus, joka on perustettu vuonna 1914 ja jonka kuningas on Jeesuksen Kristuksen kanssa 144 000 kuningasta ja papista, jotka muodostavat "Uuden Jerusalemin", Kristuksen morsiamen. Taivainen hallitus lopettaa nykyisen ihmisvallan suuren ahdistuksen aikana ja luo itsensä maapallolle: "Ja noiden kuninkaiden päivinä taivaan Jumala pystyttää valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu. Eikä sitä valtakuntaa anneta millekään toiselle kansalle. Se murskaa kaikki nämä valtakunnat ja tekee niistä lopun, ja se itse pysyy aikojen hämärään asti" (Ilmestys 12: 7-12, 21: 1-4, Matteus 6: 9,10, Daniel 2:44) (The End of Patriotism; The Earthly Administration of the Kingdom of God; The King Jesus Christ).

• Kuolema on elämän vastakohta. Sielu kuolee ja henki (elämänvoima) katoaa: "Älkää panko luottamustanne jalosukuisiin älkääkä ihmisen  poikaan, jolle pelastus ei kuulu. Hänen henkensä lähtee, hän palaa maaperäänsä; sinä päivänä hänen ajatuksensa häviävät" (Psalmit 146: 3,4, Saarnaaja 3:19,20, 9:5,10).

• Tulee ylösnousemus: "ja minulla on Jumalaan kohdistuva toivo, joka näilläkin miehillä on, että tulee olemaan ylösnousemus, sekä vanhurskaiden että epävanhurskaiden" (Johannes 5: 28,29, Apostolien teot 24:15). Tuomion arvo 1000 vuotta: "Ja minä näin suuren valkoisen valtaistuimen ja sillä istuvan. Hänen edestään maa ja taivas pakenivat, eikä niille löytynyt paikkaa. Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjakääröt avattiin. Mutta avattiin vielä yksi kirjakäärö; se on elämän kirjakäärö. Ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjakääröihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan. Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja kuolema ja Haades antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin kukin tekojensa mukaan" (Ilmestys 20: 11-13) (The Administration of the Earthly Resurrection; The Earthly Resurrection; The Judgment of the unrighteous).

• Vain 144 000 ihmistä kulkee taivaaseen Jeesuksen Kristuksen kanssa. Ilmestyskirjassa 7: 9-17 mainitut suuri joukko ovat niitä, jotka selviytyvät suuresta ahdistuksesta ja elävät ikuisesti maanpäällisessä paratiisissa: "Ja minä kuulin sinetöityjen luvun, sataneljäkymmentäneljätuhatta, sinetöidyt kaikista Israelin poikien heimoista. (...) Tämän jälkeen minä näin, ja katso, suuri joukko, jota kukaan ei kyennyt laskemaan, kaikista kansakunnista ja heimoista ja kansoista ja kielistä seisoi valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkoisiin vaatteisiin, ja heidän käsissään oli palmunoksia. (...) Niin minä sanoin hänelle viipymättä: ”Herrani, sinä tiedät sen.” Ja hän sanoi minulle: ”Nämä ovat ne, jotka tulevat siitä suuresta ahdistuksesta, ja he ovat pesseet pitkät vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä" (Ilmestys 7: 3-8; 14: 1-5; 7:9-17) (The Heavenly Resurrection (144000); The Great Crowd).

• Elämme viimeiset päivän, joka päättyy suuresta ahdistuksesta (Matteus 24,25, Mark 13, Luukas 21, Ilmestys 19: 11-21). Kristuksen läsnäolo (Parousia) on alkanut näkyvästi vuodesta 1914 ja päättyy tuhansien vuosien päästä: "Hänen istuessaan Öljyvuorella opetuslapset tulivat hänen luokseen yksityisesti ja sanoivat: ”Sano meille: milloin nämä tapahtuvat, ja mikä tulee olemaan sinun läsnäolosi ja asiainjärjestelmän päättymisen tunnusmerkki?" (Matteus 24: 3) (The King Jesus Christ; The Great Tribulation).

• Paratiisi on maan päällä: "Sen jälkeen minä kuulin suuren äänen sanovan valtaistuimelta: ”Katso! Jumalan teltta on ihmisten luona, ja hän asuu heidän kanssaan, ja he ovat hänen kansojaan. Ja Jumala itse on heidän kanssaan. Ja hän pyyhkii pois kaikki kyyneleet heidän silmistään, eikä kuolemaa enää ole, eikä surua eikä valitushuutoa eikä kipua enää ole. Entiset ovat kadonneet" (Jesaja 11, 35, 65, Ilmestys 21: 1-5) (The Release; The Earthly Administration of the Kingdom of God).

• Vaikeus valtuutus : Tämä antoi vastauksen paholaisen haasteeseen Jehovan todellisen itsemääräämisoikeuden legitimiteetille (1. Mooseksen 3: 1-6). Ja myös antaakseni vastaus Paholaisen syytökselle ihmisolentojen koskemattomuudesta (Job 1: 7-12, 2: 1-6). Se ei ole Jumala, joka aiheuttaa kärsimystä, Hän sallii sen (Jaakobin 1: 13). Kärsimyksiä ovat seurausta neljästä tekijästä: Saatana voi olla yksi, joka aiheuttaa kärsimystä (mutta ei aina) (Job 1: 7-12; 2: 1-6) (Satan Hurled). Kärsimys on seurausta Aadamin synnintekijän yleisestä tilasta, joka johtaa meidät vanhuuteen, sairauteen ja kuolemaan (Roomalaisille 5:12, 6:23). Kipu voi johtua huonosta ihmisen päätöksistä (meidän tai muiden ihmisten) koska syntisyytemme periytyvät Adam (5. Mooseksen 32: 5; 7:19). Kärsimys voi johtua "odottamattomista ajoista ja tapahtumista", jotka aiheuttavat henkilön väärässä paikassa väärään aikaan (Saarnaaja 9:11). Kohtalo ei ole Raamatun opetusta, emme ole "varten" tehdä hyvää tai pahaa, mutta sen perusteella vapaan tahdon, päätämme tehdä "hyvä" tai "paha" ( 5. Mooseksen 30:15).

• Meidän on toimittava Jumalan valtakunnalle (Matt. 28: 19,20) (Baptism). Tämä kiinteä kanta kuningaskunnan hyväksi on julkisesti osoitettu julistamalla säännöllisesti hyvä uutinen (Matt. 24:14) (The Good News).

 

Kielletty Raamatussa

 

Hate on kielletty: "Jokainen, joka vihaa veljeään, on tappaja, ja te tiedätte, ettei kenelläkään tappajalla ole ikuista elämää, joka pysyisi hänessä" (1. Johanneksen 3:15). Murha ovat kiellettyjä henkilökohtaisista syistä uskonnollisen isänmaallisuuden tai valtion isänmaallisuuden vuoksi: "Sitten Jeesus sanoi hänelle: "Silloin Jeesus sanoi hänelle: ”Pistä miekkasi takaisin paikalleen, sillä kaikki, jotka miekan ottavat, ne miekkaan tuhoutuvat" (Matteus 26:52) (The End of Patriotism).
Varkaus on kielletty: "Älköön varastaja enää varastako, vaan tehköön ennemmin kovasti työtä suorittaen käsillään sitä, mikä on hyvää, jotta hänellä olisi jotakin annettavaa tarpeessa olevalle" (Efesolaisille 4:28).
Valehtelu on kielletty: "Älkää valehdelko toisillenne. Riisukaa pois vanha persoonallisuus tottumuksineen" (Kolossalaisille 3: 9).

Muut kiellot:

"Siksi minun ratkaisuni on, ettei tule vaivata niitä kansakunnista olevia, jotka kääntyvät Jumalan puoleen, vaan heille tulee kirjoittaa, että he karttavat epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja sitä, mikä on kuristettua, sekä verta" (Apostolien teot 15:19,20,28,29).

Asiat, joita epäjumalat ovat tahraantuneet: Nämä ovat "asioita", jotka liittyvät uskonnollisiin käytäntöihin, jotka ovat ristiriidassa Raamatun kanssa, pakanallisten juhlapäivien. Tämä voi olla uskonnollisia rituaaleja ennen teurastusta tai lihan syömistä: "Syökää yhä kaikkea, mitä lihakaupassa myydään, kyselemättä mitään omantuntonne vuoksi, sillä ”Jehovan on maa ja kaikki, mitä siinä on”.  Jos joku ei-uskovista kutsuu teitä ja te tahdotte mennä, niin ryhtykää syömään kaikkea, mitä eteenne pannaan, kyselemättä mitään omantuntonne vuoksi. Mutta jos joku sanoisi teille: ”Tämä on uhriksi uhrattua”, niin jättäkää syömättä sen henkilön vuoksi, joka toi sen ilmi, ja omantunnon vuoksi. Sanon: ”Omantunnon”, en sinun, vaan tuon toisen. Sillä miksi toisen omantunnon pitäisi tuomita minun vapauteni? Jos minä otan osaa kiitoksin, niin miksi minua herjataan siitä, mistä minä kiitän?" (1. Korinttilaisille 10:25-30).

Uskonnolliset käytännöt, jotka Raamattu tuomitsee: "Älkää iestykö epäsuhtaisesti yhteen ei-uskovien kanssa. Sillä mitä yhteyttä on vanhurskaudella ja laittomuudella? Tai mitä yhteistä on valolla ja pimeydellä? Edelleen, miten sopivat yhteen Kristus ja Belial? Tai mitä osuutta+ uskollisella* on ei-uskovan kanssa? Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niin kuin Jumala sanoi: ”Minä asun heidän keskuudessaan ja vaellan heidän joukossaan, ja minä olen heidän Jumalansa, ja he tulevat olemaan minun kansani.”  ”’Lähtekää siksi ulos heidän keskuudestaan ja erottautukaa’, sanoo Jehova, ’ja lakatkaa koskemasta epäpuhtaaseen’”; ”’ja minä otan teidät vastaan.’” ”’Ja minä tulen olemaan teille isänä, ja te tulette olemaan minulle poikina ja tyttärinä’, sanoo Jehova, Kaikkivaltias" (2. Korinttilaisille 6:14-18).

Älä harjoita epäjumalanpalvelusta. On tarpeen tuhota kaikki epäjumalatut esineet tai kuvat, ristit, patsaat uskonnollisiin tarkoituksiin (Matteus 7: 13-23). Älä käytä spiritismi: jumaluus, taika, astrologia ... Meidän on tuhottava kaikki okkultismin suhteen liittyvät asiat (Apostolien teot 19:19, 20).

Ei pidä osallistua uskonnollisiin juhliin, jotka eivät noudata raamatullisia periaatteita (1. Korinttilaisille 10: 20-22). Älä katso elokuvia tai pornografisia tai väkivaltaisia ja halventavia kuvia. Pidättämästä uhkapeliä, huumeiden käyttöä, kuten marihuanaa, beteliä, ylimääräistä alkoholia, juopumusta, orgies: "Näin ollen minä Jumalan sääliväisyyden kautta hartaasti pyydän teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi, mikä on pyhää palvelusta järjenkykyinenne" (Roomalaisille 12:1; Matteus 5: 27-30; Psalmit 11: 5).

Seksuaalinen moraalittomuus: aviorikos, pois avioliitosta sukupuoli (miehet / naiset), mies- ja naispuolinen homoseksuaalisuus, seksuaalinen käyttäytyminen perverssi: "Mitä! Ettekö tiedä, etteivät epävanhurskaat peri Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät haureelliset, eivät epäjumalanpalvelijat, eivät avionrikkojat, eivät luonnottomia tarkoituksia varten pidetyt miehet, eivät miehet, jotka makaavat miesten kanssa, eivät varkaat, eivät ahneet, eivät juopot, eivät herjaajat eivätkä kiristäjät peri Jumalan valtakuntaa" (1. Korinttilaisille 6:9,10). "Pidettäköön avioliitto kunniassa kaikkien keskuudessa ja aviovuode saastuttamattomana, sillä Jumala tulee tuomitsemaan haureelliset ja avionrikkojat" (Heprealaisille 13:4).

Raamattu tuomitsee moniavioisuus, joku tässä tilanteessa oleva mies, joka haluaa tehdä Jumalan tahdon, on säännellä tilannettaan pysymällä vain ensimmäisen vaimonsa kanssa, jonka kanssa hän on naimisissa (1 Timoteus 3: 2 "yhden vaimon mies"). Itsetyydytys on kielletty Raamatussa: "Kuolettakaa sen tähden maan päällä olevat ruumiinjäsenenne haureuteen, epäpuhtauteen, sukupuoliseen himoon, vahingolliseen haluun ja ahneuteen katsoen, joka on epäjumalanpalvelusta" (Kolossalaisille 3:5).

On myös kiellettyä syödä verta, vaikka terapeuttisissa olosuhteissa (verensiirto): "Ainoastaan lihaa sieluineen – verineen – ette saa syödä"(1. Mooseksen 9:4) (The Sacred Blood; The Sacred Life).

Raamatun kaikki tuomitut asiat eivät ole kirjoitettuja tässä Raamatun tutkimuksessa. Kristillinen, joka on saavuttanut kypsyyden ja hyvän tietämyksen raamatullisista periaatteista, tietää eron "hyvän" ja "pahan" välillä, vaikka sitä ei suoraan kirjoitettu Raamatussa: "Mutta vahva ruoka kuuluu kypsille ihmisille, niille joiden havaintokyky on käytössä valmentunut erottamaan sekä oikean että väärän" (Heprealaisille 5:14) (SPIRITUAL MATURITY).

Tavoitteena

Muistomerkki

Mitä tehdä?

Päävalikko (englanti)

 

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS

 

TWITTER

FACEBOOK

FACEBOOK BLOG