Biblia online

Biblia în mai multe limbi

Link-urile (în albastru), în limba aleasă, vă direcționează către un alt articol scris în aceeași limbă. Cei scrise în limba engleză vă direcționează către un articol în limba engleză. În acest caz, puteți alege și alte trei limbi: spaniolă, portugheză și franceză.

English  Español  Português  Français  Català  Românesc  Italiano   Deutsch

Polski  Magyar  Hrvatski  Slovenský  Slovenski  český  Shqiptar  Nederlands

 Svenska  Norsk  Suomalainen  Dansk  Icelandic  Lietuvos  Latvijas  Eesti

ქართული  ελληνικά  հայերեն  Kurd  Azərbaycan  اردو  Türk  العربية  فارسی  עברי 

Pусский  Yкраїнський  Македонски  Български  Монгол  беларускі  Қазақ  Cрпски                  

Swahili  Hausa  Afrikaans  Igbo  Xhosa  Yoruba  Zulu  Amharic  Malagasy  Somali

   हिन्दी  नेपाली  বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中国  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng việt  日本の  한국의

Tagalog  Indonesia  Malaysia  Jawa 

DE CE ?

Promisiunea Dumnezeu

Viața veșnică

Comemorarea

Meniu principal (in engleza)

Ziua lui Iehova vine, ce să facem?

"Cel prevăzător vede nenorocirea și se ascunde, dar cei fără experiență trec mai departe și suferă consecințele"

(Proverbe 27:12)

Pe măsură ce marele necaz se apropie, "nenorocirea"

ce să facem pentru a ne pregăti, "să ne ascundem"?

Ce să facem înainte în timpul și după marele necaz? Această primă parte se va baza pe pregătirea spirituală, înainte de marea necaz.

Pregătirea spirituală înaintea marelui necaz

"Oricine va chema numele lui Iehova va fi salvat"

(Ioel 2:32)

A iubi pe Dumnezeu este să recunoști că El are un Nume: Iehova (YHWH) (Matei 6: 9 "Tatăl nostru care eşti în ceruri, să fie sfinţit numele tău") (The Revealed Name).

Așa cum a subliniat de către Isus Hristos, cea mai mare poruncă este dragostea pentru Dumnezeu: "El i-a zis: «Să-l iubeşti pe Iehova, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată mintea ta». Aceasta este cea mai mare şi cea dintâi poruncă. A doua, asemenea ei, este: «Să-l iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi». De aceste două porunci depind toată Legea şi Profeţii" (Matei 22: 37-40).

Această dragoste pentru Dumnezeu trece printr-o relație bună cu El, prin rugăciune. Isus Hristos a dat sfaturi specifice pentru a se ruga în mod corespunzător lui Dumnezeu în Matei 6:

"Când vă rugaţi, să nu fiţi ca ipocriţii, căci lor le place să se roage stând în picioare în sinagogi şi la colţurile drumurilor mari, ca să fie văzuţi de oameni. Adevărat vă spun că şi-au luat deja răsplata din plin. Dar tu, când te rogi, intră în camera ta şi, după ce închizi uşa, roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns. Atunci Tatăl tău, care vede în ascuns, te va răsplăti. Dar, când vă rugaţi, să nu spuneţi aceleaşi lucruri la nesfârşit, cum fac oamenii naţiunilor, căci ei cred că vor fi ascultaţi pentru că folosesc multe cuvinte. Să nu fiţi ca ei, fiindcă Dumnezeu, Tatăl vostru, ştie de ce aveţi nevoie chiar înainte de a-i cere voi. Voi aşa să vă rugaţi: «Tatăl nostru care eşti în ceruri, să fie sfinţit numele tău. Să vină regatul tău. Să se facă voinţa ta, precum în cer, aşa şi pe pământ. Dă-ne astăzi pâinea noastră pentru ziua de azi şi iartă-ne datoriile, aşa cum şi noi le-am iertat datornicilor noştri. Şi nu ne duce în ispită, ci eliberează-ne de cel rău». Căci, dacă le iertaţi oamenilor greşelile, şi Tatăl vostru ceresc vă va ierta, dar, dacă nu le iertaţi oamenilor greşelile, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile"(Matei 6: 5-15).

Iehova Dumnezeu cere ca relația noastră cu el este exclusivă: "Nu, ci zic că lucrurile pe care le jertfesc națiunile le jertfesc demonilor, și nu lui Dumnezeu, iar eu nu vreau ca voi să fiți în părtășie cu demonii. Nu puteți să beți paharul lui Iehova și paharul demonilor; nu puteți să luați parte la „masa lui Iehova“ și la masa demonilor. Sau „vrem să stârnim gelozia lui Iehova“? Suntem noi mai tari decât el?" (1 Corinteni 10: 20-22) (How to Pray God? ; In Congregation).

Dacă ne iubim pe Dumnezeu, ar trebui să ne iubim aproapele, de asemenea, "Cine nu iubeşte n-a ajuns să-l cunoască pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire“ (1 Ioan 4: 8) (The Sacred Life).

Dacă ne iubim pe Dumnezeu, ne străduim să fim plăcuți Lui de a avea un comportament bun. "El ți-a spus, omule pământean, ce este bine. Și ce altceva cere Iehova de la tine, decât să practici dreptatea, să iubești bunătatea și să umbli modest cu Dumnezeul tău?" (Micah 6: 8) (Învățătura de bază a Bibliei).

Dacă ne iubim pe Dumnezeu, vom evita orice comportament pe care el dezaprobă: "Cum? Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni regatul lui Dumnezeu? Nu vă lăsați induși în eroare. Nici fornicatorii, nici idolatrii, nici cei adulteri, nici bărbații folosiți pentru scopuri nenaturale, nici bărbații care se culcă cu bărbați, nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici cei ce insultă, nici extorcatorii nu vor moșteni regatul lui Dumnezeu" (1 Corinteni 6: 9 , 10) (Învățătura de bază a Bibliei (este interzisă în Biblie)).

A iubi pe Dumnezeu este să recunoști că El are un Fiu, Isus Hristos. Trebuie să ne iubim și să aibă credință în sacrificiul Său permite iertarea păcatelor noastre. Isus Hristos este singura cale spre viața veșnică și Dumnezeu vrea ca noi să recunoaștem "Isus i-a spus: „Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine" și. "Aceasta înseamnă viața veșnică: să asimileze cunoștință despre tine, singurul Dumnezeu adevărat, și despre cel pe care l-ai trimis tu, Isus Cristos“ (Ioan 14:6; 17:3) (Comemorarea morții lui Isus Hristos (articol); Jesus Christ the Only Path; The King Jesus Christ).

Pentru a iubi pe Dumnezeu este să recunoaștem că El vorbește (indirect) prin intermediul cuvântul său din Biblie. Avem nevoie pentru a citi zilnic, pentru a afla mai multe despre Dumnezeu și Fiul Său, Isus Hristos. Biblia este ghidul pe care Dumnezeu ne-a dat-o: "Cuvântul tău este o lampă pentru piciorul meu+și o lumină pe calea mea" (Psalmii 119: 105). Biblia Online este disponibil pe site-ul și unele pasaje biblice pentru a se bucura mai bine sfaturile sale (Matei, capitolele 5-7: Predica de pe munte, cartea Psalmilor, Proverbe, cele patru Evanghelii, Matei, Marcu, Luca și Ioan și multe alte scripturi (2 Timotei 3: 16,17)) (Read the Bible Daily; Învățătura de bază a Bibliei).

Partea 2

Ce să faceți în timpul Marii Mari necazuri

Conform Bibliei, există cinci condiții importante care ne vor permite să obținem mila lui Dumnezeu în timpul marelui necaz:

1 - Pentru a invoca numele lui Iehova prin rugăciune: "Oricine va chema numele lui Iehova va fi salvat" (Ioel 2: 32).

2 - A avea credință în valoarea propitiatoare a sângelui lui Hristos pentru a obține iertarea păcatelor noastre: "Aceștia sunt cei care vin din necazul cel mare. Ei și-au spălat robele și le-au albit în sângele Mielului" (Revelația 7: 9-17). Acest text explică faptul că marea mulțime care va supraviețui marea necaz va avea credință în valoarea propitiatoare a sângelui lui Hristos pentru iertarea păcatelor.

Marele necaz va fi un moment dramatic pentru omenire: Iehova va cere un "timp de lamentare" pentru cei care vor supraviețui marea necaz.

3 - Un "timp de lamentare"cu privire la prețul pe care Iehova trebuia să îl plătească pentru a ne menține în viață: viața umană fără păcat a lui Hristos: "Şi voi turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului spiritul de favoare şi de implorare şi îl vor privi pe Acela pe care l-au străpuns; vor scoate vaiete pentru el, aşa cum cineva scoate vaiete pentru unicul său fiu, şi vor plânge cu amar pentru el, aşa cum cineva plânge cu amar pentru întâiul său născut. Mari vor fi în ziua aceea vaietele în Ierusalim, ca vaietele de la Hadadrimon, în câmpia Meghido" (Zaharia 12:10,11).

 

Dacă este evident că acest text a fost împlinit după moartea lui Hristos, contextul capitolelor Zechariah 12-14 se aplică desfășurării marelui necaz. Expresia "ca vaietele de la Hadadrimon, în câmpia Meghido" confirmă faptul că această plângere va trebui să fie făcută în timpul Marii Mari necazuri (comparați cu Revelația 16:16 "Și ele i-au adunat în locul care în ebraică se numește Har-Maghedon").

Ca parte a acestei plângeri, Iehova Dumnezeu va face ca oamenii să supraviețuiască, care nu vor regreta acest vechi sistem uman de rău, conform lui Ezechiel 9: "Și Iehova i-a zis: „Treci prin mijlocul orașului, prin mijlocul Ierusalimului, și fă un semn pe fruntea oamenilor care suspină și gem din cauza tuturor lucrurilor detestabile care se fac în mijlocul lui“ (Ezechiel 9:4; comparați cu recomandarea lui Hristos "Amintiți-vă de soția lui Lot!" care a dispărut din cauza "regretului" pentru ceea ce a lăsat în urmă (Luca 17:32)).

Această plângere va fi însoțită de două ultime cerințe divine în timpul marelui necaz:

4 - Postul: "Sunaţi din corn în Sion! Sfinţiţi un post! Anunţaţi o adunare solemnă! Adunaţi poporul şi sfinţiţi adunarea! Adunaţi-i pe bătrâni! Adunaţi-i pe copii şi pe cei ce sug la sân!" (Joel 2:15,16).

5 - Abstinența sexuală: "Să iasă mirele din încăperea lui şi mireasa din camera ei de nuntă!" (Joel 2:16). "Ieșirea" soțului și soției "camerei interioare" sau "nupțială" este o evocare ilustrativă a abstinenței sexuale a bărbaților și a femeilor. Această recomandare este repetată într-un mod similar în profeția din capitolul 12 al lui Zaharia, care urmează "ca vaietele de la Hadadrimon, în câmpia Meghido": "Şi ţara va scoate vaiete, fiecare familie separat; familia casei lui David separat şi femeile lor separat; familia casei lui Natan separat şi femeile lor separat" (Zaharia 12:12-14). Expresia "femeile lor separat" este o expresie metaforică a abstinenței sexuale. Întrucât expresia contrară a "apropiat" soția sa, evocând relația sexuală (vezi Isaia 8: 3 "Apoi m-am apropiat de profetesă, iar ea a rămas însărcinată şi, după un timp, a născut un fiu").

Partea 3

Ce să faci după marele necaz

Există două recomandări divine majore:

1 - Împlinirea la nivel mondial a festivalului de colibe, care va fi o eliberare mondială de efectele păcatului: "Toţi cei ce vor mai rămâne din toate naţiunile care vin împotriva Ierusalimului vor urca an de an ca să se plece înaintea Regelui, Iehova al armatelor, şi să ţină Sărbătoarea Colibelor" (Zaharia 14:16).

2 - Curățirea pământului timp de 7 luni, până la 10 Nisan (Luna calendaristică evreiască) după marele necaz (Ezechiel 40: 1,2): "Cei din casa lui Israel îi vor îngropa șapte luni, ca să curețe țara" (Ezechiel 39:12).

Dacă aveți întrebări sau doriți informații suplimentare, nu ezitați să contactați site-ul sau contul Twitter al site-ului. Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze inimile pure prin Fiul Său Isus Hristos. Amin (Ioan 13,10).