Bibelen Online

Bibelen på flere språk

Koblingene (i blått) på språket du ønsker, leder deg til en annen artikkel skrevet på samme språk. De som er skrevet på engelsk, leder deg til en artikkel på engelsk. I dette tilfellet kan du også velge mellom tre andre språk: spansk, portugisisk og fransk.

English  Español  Português  Français  Català  Românesc  Italiano   Deutsch

Polski  Magyar  Hrvatski  Slovenský  Slovenski  český  Shqiptar  Nederlands

 Svenska  Norsk  Suomalainen  Dansk  Icelandic  Lietuvos  Latvijas  Eesti

ქართული  ελληνικά  հայերեն  Kurd  Azərbaycan  اردو  Türk  العربية  فارسی  עברי 

Pусский  Yкраїнський  Македонски  Български  Монгол  беларускі  Қазақ  Cрпски                  

Swahili  Hausa  Afrikaans  Igbo  Xhosa  Yoruba  Zulu  Amharic  Malagasy  Somali

   हिन्दी  नेपाली  বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中国  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng việt  日本の  한국의

Tagalog  Indonesia  Malaysia  Jawa      

 

Jehovas dag kommer, hva skal jeg gjøre?

"Den kloke ser farene og skjuler seg, men den uerfarne går bare videre og må ta konsekvensene"

(Ordspråkene 27:12)

Som den store trengsel nærmer seg, "farene"

hva å gjøre for å forberede oss, "å skjule"?

Hva skal man gjøre før og etter den store trengsel? Denne første delen vil være basert på åndelig forberedelse, før den store trengsel.

Den åndelige forberedelsen før den store trengsel

"Og alle som påkaller Jehovas navn, skal bli frelst"

(Joel 2:32)

Å elske Gud er å erkjenne at han har et navn: Jehovas (JHWH) (Matteus 6: 9 "Vår Far i himmelen, la ditt navn bli helliget") (The Revealed Name).

Som fremhevet av Jesus Kristus, er det største budet kjærlighet til Gud: "Han svarte: «‘Du skal elske Jehova din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av hele ditt sinn.’ Dette er det viktigste og første budet. Det andre, et lignende bud, er dette: ‘Du skal elske din neste* som deg selv.’ På disse to budene hviler hele Loven og Profetene" (Matteus 22: 37-40).

Denne kjærligheten til Gud går gjennom et godt forhold til Ham, gjennom bønn. Jesus Kristus ga spesifikke råd til å be til Gud riktig i Matteus 6:

"Og når dere ber, skal dere ikke gjøre som hyklerne. De liker å stå og be i synagogene og på hjørnene av hovedgatene for at folk skal se dem. Jeg sier dere i sannhet: De får hele sin lønn nå.  Men når du ber, skal du gå inn i et rom der du kan være alene, og lukke døren. Så kan du be til din Far, som er i det skjulte. Da skal din Far, som ser på i det skjulte, lønne deg. Når dere ber, skal dere ikke si det samme om og om igjen, slik folk fra nasjonene gjør. De tror at de vil bli bønnhørt fordi de bruker mange ord. Ikke vær som dem. Dere har jo en Far som vet hva dere trenger, allerede før dere ber ham om det. Slik skal dere da be: ‘Vår Far i himmelen, la ditt navn bli helliget. La ditt rike komme. La din vilje skje på jorden slik som i himmelen. Gi oss den maten vi trenger i dag. Tilgi oss våre synder, slik vi har tilgitt dem som har syndet mot oss. Hjelp oss så vi ikke gir etter for fristelser, og redd* oss fra den onde.’ For hvis dere tilgir andre når de gjør noe galt, skal deres himmelske Far også tilgi dere. Men hvis dere ikke tilgir andre, skal heller ikke deres Far tilgi dere når dere gjør noe galt" (Matteus 6: 5-15) (Worship Jehovah; In Congregation).

Jehova Gud krever at vårt forhold til ham er eksklusiv: "Nei. Men det som nasjonene ofrer, ofrer de til demoner og ikke til Gud. Og jeg vil ikke at dere skal ha fellesskap med demonene. Dere kan ikke drikke av både Jehovas beger og demonenes beger. Dere kan ikke spise ved både «Jehovas* bord» og demonenes bord. Eller vil vi ‘utfordre Jehova så han blir vred’? Vi er vel ikke sterkere enn ham?" (1 Korinter 10: 20-22).

Hvis vi elsker Gud, bør vi også elske vår nabo: "Den som ikke elsker, kjenner ikke Gud, for Gud er kjærlighet" (1 Johannes 4: 8).

Hvis vi elsker Gud, vil vi søke å tilfredsstille ham ved å ha god adferd: "Han har fortalt deg, du menneske, hva som er godt. Og hva krever Jehova av deg? Bare at du gjør det som er rett, elsker lojalitet og vandrer beskjedent med din Gud"  (Mika 6: 8) (Grunnleggende undervisning i Bibelen (det er forbudt i Bibelen)).

Hvis vi elsker Gud, vil vi unngå en oppførsel som han misliker om: "Vet dere ikke at de som gjør det som er urett, ikke skal arve Guds rike? Bli ikke villedet. De som praktiserer seksuell umoral, de som tilber avguder, de som er utro mot ektefellen sin, menn som praktiserer homoseksuelle handlinger eller lar seg bruke til dette, tyver, grådige mennesker, drankere, de som håner andre, og de som presser andre for penger, skal ikke arve Guds rike" (1 Korinter 6: 9 , 10).

Å elske Gud er å erkjenne at han har en Sønn, Jesus Kristus. Vi må elske ham og ha tro på hans offer som tillater tilgivelse av våre synder. Jesus Kristus er den eneste veien til evig liv: "Jesus svarte: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kan komme til min Far på noen annen måte enn gjennom meg" og "Dette fører til evig liv: at de lærer deg å kjenne, den eneste sanne Gud, og ham som du har utsendt, Jesus Kristus" (Joh 14: 6; 17: 3) (Minnet om Jesu Kristi død (artikkel); Jesus Christ the Only Path; King Jesus Christ).

Å elske Gud er å gjenkjenne at Han taler til oss (indirekte), ved sitt ord, Bibelen. Vi må lese det hver dag for å kjenne Gud og hans sønn Jesus Kristus bedre. Bibelen er vår guide som Gud har gitt oss: "Ditt ord er en lampe for min fotog et lys for min sti" (Salmene 119: 105). En bibel Online er tilgjengelig på nettstedet og noen bibelske passasjer å bedre nyte hans råd (Matteus kapittel 5-7: Den Bergprekenen, Salmenes bok, Ordspråkene, de fire evangeliene, Matteus, Markus, Lukas og Johannes og mange andre bibelske passasjer (2 Timoteus 3: 16,17)) (Read the Bible Daily; Grunnleggende undervisning i Bibelen).

Del 2

Hva å gjøre under den store trengsel

Ifølge Bibelen er det fem viktige vilkår som gjør at vi kan få Guds nåde under den store trengsel:

1 - Å påkalle Jehovas navn ved bønn: "Og alle som påkaller Jehovas navn, skal bli frelst" (Joel 2: 32).

2 - Å ha tro på Kristi blod for tilgivelse av våre synder: "Dette er de som kommer ut av den store trengsel, og de har vasket sine lange kjortler og gjort dem hvite i Lammets blod" (Åpenbaringen 7: 9-17). Denne teksten forklarer at den store mengden som vil overleve den store trengsel, vil ha tro på den forgjørende verdien av Kristi blod for syndens tilgivelse.

Den store trengsel vil være et dramatisk øyeblikk for menneskeheten: Jehova vil be om en "jammer" for dem som vil overleve den store trengsel.

3 - En "jammer" om prisen Jehova måtte betale for å holde oss i live: Kristi syndløse menneskeliv: "Over Davids hus og over Jerusalems innbyggere vil jeg utøse velviljens og bønnens ånd. De skal ha blikket rettet mot ham som de har gjennomboret, og de skal sørge over ham, slik man sørger over sin eneste sønn. Og de skal gråte bittert over ham, slik man gråter over sin førstefødte sønn. Den dagen skal sorgen i Jerusalem være stor, som sorgen i Hadadrịmmon på Megịddo-sletten" (Sakarja 12:10,11).

Hvis det er åpenbart at denne teksten ble oppfylt etter Kristi død, sammenhengene med Sakarja kapitlene 12 til 14, gjelder for utfoldelsen av den store trengsel. Uttrykket "som sorgen i Hadadrịmmon på Megịddo-sletten" bekrefter at denne klage skal utføres på den store trengselstidspunktet (sammenlign med Åpenbaringen 16:16 "Og de samlet dem til det stedet som på hebraisk kalles Harmageddon").

Som en del av dette klaget vil Jehova Gud gjøre at mennesker overlever hvem som ikke vil angre på dette gamle onde menneskelige systemet, ifølge Esekiel 9: "Jehova sa til ham: «Gå gjennom byen, gjennom Jerusalem, og sett et merke i pannen på dem som sukker og stønner over alt det avskyelige som foregår i byen" (Esekiel 9: 4, sammenlignet med Kristi anbefaling "Tenk på Lots kone" som returnerte og døde på grunn av "anger" for det hun hadde igjen (Lukas 17:32)).

4 – Fasting: "Blås i horn på Sion! Utrop en faste, kall sammen til en høytidssamling. Kall folket sammen, gjør menigheten hellig. Hent de gamle mennene, samle barna og spedbarna" (Joel 2: 15,16), den generelle konteksten til denne teksten er den store trengsel (Joel 2: 1,2).

5 - Seksuell avholdenhet: "La brudgommen gå ut av sitt rom og bruden av sitt brudekammer" (Joel 2: 16). Den "output" av mann og kone av den "indre kammer" eller "brude" er en billedlig evocation av seksuell avholdenhet fra mann og kvinne. Denne anbefalingen ble gjentatt på en måte like avbildet i profetien i kapittel 12 Sakarja som følger "Landet skal sørge, hver slekt for seg: Davids slekt for seg og deres kvinner for seg, Natans slekt for seg og deres kvinner for seg" (Sakarja 12: 12-14).

Uttrykket "deres kvinne fra hverandre" er et metaforisk uttrykk for seksuell avholdenhet. Som det motsatte uttrykket "nærmet seg" sin kone, fremkallte det seksuelle forholdet (se Jesaja 8: 3 "Jeg nærmet profetinnen, hun ble gravid").

Del 3

Hva å gjøre etter den store trengsel

Det er to store guddommelige anbefalinger:

1 - Den verdensomspennende oppfyllelsen av hutfestivalen, som vil bli en verdensomspennende frigjøring fra syndens virkninger:

"Alle som er igjen av de nasjonene som kommer mot Jerusalem, skal dra opp år etter år for å bøye seg for Kongen, hærstyrkenes Jehova, og for å feire løvhyttehøytiden" (Sakarja 14:16).

2 - Rengjøring av jorden i 7 måneder, til 10 Nisan (måned av den jødiske kalenderen) etter den store trengsel (Ezekiel 40: 1,2): "Israels hus kommer til å bruke sju måneder på å gravlegge dem for å rense landet" (Esekiel 39:12).

Hvis du har spørsmål, eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å kontakte nettstedet eller nettstedets Twitter-konto. Må Gud velsigne rene hjerter gjennom Hans Sønn Jesus Kristus. Amen (Johannes 13: 10).

Hovedmålet

HVORFOR ? (Norsk)

Minnesmerket

Den grunnleggende lære av Bibelen

Be Prepared

Christian Community

Hovedmeny (engelsk)

 

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS

 

TWITTER

FACEBOOK

FACEBOOK BLOG