Bibelen Online

Bibelen på flere språk

Koblingene (i blått) på språket du ønsker, leder deg til en annen artikkel skrevet på samme språk. De som er skrevet på engelsk, leder deg til en artikkel på engelsk. I dette tilfellet kan du også velge mellom tre andre språk: spansk, portugisisk og fransk.

English  Español  Português  Français  Català  Românesc  Italiano  Deutsch 

Polski  Magyar  Hrvatski  Slovenský  Slovenski  český  Shqiptar  Nederlands 

Svenska  Norsk  Suomalainen  Dansk  Icelandic  Lietuvos  Latvijas  Eesti 

ქართული  ελληνικά  հայերեն  Kurd  Azərbaycan  اردو  Türk  العربية  فارسی  עברי  ייִדיש

Pусский  Yкраїнський  Македонски  Български  Монгол  беларускі  Қазақ  Cрпски 

Swahili Hausa Afrikaans Igbo Xhosa Yoruba Zulu Malagasy አማርኛ Somali

हिन्दी  नेपाली  বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中国  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng việt  日本の  한국의 

Tagalog  Indonesia  Jawa  Myanmar

(Den artikkel "Den grunnleggende lære av Bibelen" etter artikkelen "evig liv")

Evig liv

Glede gjennom håp er energien i vår utholdenhet

"Men når dette begynner å skje, så rett dere opp og løft hodet, for deres utfrielse nærmer seg"

(Lukas 21:28)

Etter å ha beskrevet dramatiske hendelser som ville gå foran slutten på denne tingenes ordning, på en tid som burde være mest plagsom og som vi lever nå, sa Jesus Kristus til disiplene sine: "løft hodet" fordi oppfyllelsen av vårt håp trekker nær.

Hvordan beholde gleden mens du er i de personlige testene? Apostelen Paulus skrev at vi må følge Jesu Kristi mønster: "Når vi altså har en så stor sky av vitner omkring oss, så la oss gjøre som dem og legge av alt som tynger, og den synden som lett vikler seg rundt oss. Og la oss med utholdenhet løpe det løpet som er lagt opp for oss, mens vi holder blikket fast rettet mot Jesus, han som er Hovedformidleren av vår tro, og som gjør den fullstendig. På grunn av den gleden som lå foran ham, utholdt han smerten på en torturpæl* uten å bry seg om skammen, og nå har han satt seg på høyre side av Guds trone.  Ja, se oppmerksomt på ham som har utholdt så mye ondsinnet snakk fra syndere som motarbeider sine egne interesser, for at dere ikke skal bli utmattet og gi opp" (Hebreerne 12:1-3).

Jesus Kristus hentet energi fra sin utholdenhet i møte med prøvelser, av gleden over håpet som ble lagt foran ham. Det er viktig å trekke energi til drivstoff for vår utholdenhet, gjennom "gleden" av vårt håp om evig liv som ligger foran oss. Når det gjelder prøvelsene våre, sa Jesus Kristus å løse dem dag for dag: "Derfor sier jeg dere: Slutt med å bekymre dere for hva dere skal spise og drikke for å opprettholde livet, eller for hva dere skal ha på dere. Betyr ikke livet mer enn maten og kroppen mer enn klærne?  Se oppmerksomt på himmelens fugler. De sår ikke og høster ikke og samler ikke i hus. Deres himmelske Far gir dem mat likevel. Er ikke dere mer verdt enn dem?  Hvem av dere kan forlenge livet sitt med en eneste alen ved å være bekymret? Og hvorfor er dere bekymret for klærne? Legg merke til hvordan liljene på marken vokser. De sliter ikke, og de spinner ingen tråd,  men jeg sier dere at ikke engang Salomo i all sin prakt var kledd som en av dem.  Når Gud på denne måten kler plantene på marken, som er her i dag og kastes i ovnen i morgen, vil han ikke da mye mer kle dere, dere med lite tro?  Vær derfor aldri bekymret og si: ‘Hva skal vi spise?’, eller: ‘Hva skal vi drikke?’, eller: ‘Hva skal vi ha på oss?’  Det er jo alt dette folk fra nasjonene ivrig jager etter. Men deres himmelske Far vet at dere trenger alt dette" (Matteus 6:25-32). Prinsippet er enkelt, vi må bruke nåtiden til å løse våre problemer som oppstår, sette vår lit til Gud, for å hjelpe oss med å finne en løsning: "Sett derfor alltid Guds rike og hans rettferdighet først i livet, så skal alt dette andre bli gitt dere i tillegg.  Vær derfor aldri bekymret for morgendagen, for den vil ha sine egne bekymringer. Hver dag har nok med sine egne problemer"(Matteus 6:33,34). Å bruke dette prinsippet vil hjelpe oss til bedre å håndtere mental eller følelsesmessig energi for å håndtere våre daglige problemer. Jesus Kristus fraråder overdreven forventning, til og med sykelig, problemer eller prøvelser som kan rote vårt sinn og ta fra oss all åndelig energi (Sammenlign med Mark 4:18,19).

For å gå tilbake til oppmuntringen skrevet i Hebreerne 12:1-3, må vi bruke vår mentale kapasitet til å projisere oss inn i fremtiden gjennom glede i håp, som er en del av frukten av den hellige ånd: "Åndens frukt, derimot, er kjærlighet, glede, fred, tålmodighet, vennlighet, godhet, tro,  mildhet og selvkontroll. Mot slike ting finnes det ingen lov" (Galaterne 5:22,23). Det står skrevet i Bibelen at Jehova er en lykkelig Gud og at den kristne forkynner "gode nyheter om en lykkelig Gud" (1. Timoteus 1:11). Selv om denne tingenes ordning aldri har vært så mye i åndelig mørke, må vi være lysets foci av det gode budskapet vi deler, men også av gleden over vårt håp som vi ønsker å utstråle på andre: "Dere er verdens lys. En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules.  Når man tenner en oljelampe, setter man den ikke under en kurv, men på lampestaken, slik at den skinner på alle i huset.  På samme måte skal dere la deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og gi ære til deres Far i himmelen" (Matteus 5:14-16). Følgende video og artikkelen, som er basert på håpet om evig liv, er utviklet med dette målet om glede i håp: "Fryd dere og vær jublende glade, for dere har en stor lønn i himmelen. Slik forfulgte de jo profetene før dere" (Matteus 5:12). La oss gjøre gleden for Jehova til vårt høyborg: "Ikke vær triste, for den gleden Jehova gir, er deres borg" (Nehemia 8:10).

Evig liv i det jordiske paradis

Evig liv i det jordiske paradis (video på Twitter)

Befrielse med anvendelse av løsepenger av Kristi offer

"akkurat som Menneskesønnen ikke er kommet for å bli tjent, men for å tjene og gi sitt liv som en løsepenge i bytte for mange" (Matteus 20:28)

Påføringen av løsepengene ved foryngelse

"Hans kropp skal bli friskere enn da han var ung, han skal få ungdommens styrke tilbake" (Job 33:25)

Bruken av løsepengene ved å helbrede

"Og ingen innbygger kommer til å si: «Jeg er syk.» Folket som bor i landet, vil ha fått sine synder tilgitt" (Jesaja 33:24)

Frigjøringen fra døden ved løsepenger av Kristi offer

Ved den jordiske oppstandelsen

"Og jeg har det samme håpet som disse har: at Gud vil sørge for at både rettferdige og urettferdige får en oppstandelse" (Apostlenes gjerninger 24:15)

"Og du skal bare glede deg" (5. Mosebok 16:15)

Evig liv gjennom menneskehetens frigjøring fra syndens trelldom

"For Gud elsket verden så høyt at han ga sin enbårne Sønn, for at enhver som viser tro på ham, ikke skal bli tilintetgjort, men få evig liv.(…) Den som viser tro på Sønnen, har evig liv. Den som er ulydig mot Sønnen, skal ikke få livet, men Guds vrede blir værende over ham"

(Johannes 3:16,36)

Setningene i blått (mellom to avsnitt) gir deg ytterligere og detaljerte bibelske forklaringer. Bare klikk på den blå hyperkoblingen. Bibelske artikler er hovedsakelig skrevet på fire språk: engelsk, spansk, portugisisk og fransk

Jesus Kristus lærte ofte på jorden håp om evig liv. Han lærte imidlertid også at evig liv bare vil bli oppnådd gjennom tro på Kristi offer (Johannes 3:16,36). Løsningsverdien av Kristi offer vil tillate helbredelse og foryngelse og oppstandelse.

Befrielse ved anvendelse av løsepenger ved Kristi offer

"Akkurat som Menneskesønnen ikke er kommet for å bli tjent, men for å tjene og gi sitt liv som en løsepenge i bytte for mange"

(Matteus 20:28)

"Etter at Job hadde bedt for sine venner, gjorde Jehova ende på Jobs lidelser og ga ham velstanden tilbake. Jehova ga ham dobbelt så mye som han hadde hatt før" (Job 42:10). Det vil være det samme for alle medlemmene av den store folkemengden som skal ha overlevd den store trengsel. Jehova Gud, ved hjelp av Kongen Jesus Kristus, vil huske dem kjærlig ved å fylle dem med velsignelser, slik disippelen Jakob husket: "Ja, lykkelige er de som har holdt ut. Dere har hørt om Jobs utholdenhet og har sett hvordan Jehova lot det ende, så dere vet at Jehova er svært medfølende og barmhjertig” (Jakob 5:11).

(Kristi offer har en soning verdi som tillater Guds tilgivelse, og en løsepengerverdi som tillater utveksling av kropper ved oppstandelse, gjenfødelse ved helbredelse og foryngelse)

(En stor mengde av alle nasjoner vil overleve den store trengsel (Åpenbaringen 7: 9-17))

Kristi offer har en forløsende verdi som tillater Guds tilgivelse, og en løsepengerverdi som tillater utveksling av kropper ved oppstandelse, gjenfødelse ved helbredelse og foryngelse.

Frigjøring ved anvendelse av løsepenger vil tillate slutten av sykdommen

"Og ingen innbygger kommer til å si: "Jeg er syk." Folket som bor i landet, vil ha fått sine synder tilgitt" (Jesaja 33:24).

"Da skal blindes øyne åpnes og døves ører lukkes opp. Da skal den lamme springe som en hjort, og den stumme skal rope av glede. Vann skal bryte fram i ødemarken og elver på ørkensletten" (Jesaja 35:5,6).

Befrielse gjennom anvendelse av løsepenger vil tillate foryngelse

"Hans kropp skal bli friskere enn da han var ung, han skal få ungdommens styrke tilbake" (Job 33:25).

Befrielse gjennom anvendelse av løsepenger vil tillate oppstandelse av de døde

"Og mange av dem som sover i jordens støv, skal våkne, noen til evig liv og andre til skam og evig forakt" (Daniel 12: 2).

"Og jeg har det samme håpet som disse har: at Gud vil sørge for at både rettferdige og urettferdige får en oppstandelse" (Apg 24:15).

"Ikke vær forundret over dette, for den tiden kommer da alle som er i minnegravene, skal høre hans røst og komme ut. De som har gjort gode ting, skal komme ut til en livets oppstandelse, men de som har gjort onde ting, til en dommens oppstandelse” (Johannes 5:28,29).

"Deretter så jeg en stor, hvit trone og Ham som satt på den. Foran ham flyktet jorden og himmelen bort, og de fantes ikke lenger. Og jeg så de døde, både store og små, stå foran tronen, og bokruller ble åpnet. Det ble også åpnet en annen bokrull – livets bokrull. De døde ble dømt etter det som sto skrevet i bokrullene, i samsvar med sine gjerninger. Havet ga tilbake de døde som var i det, og døden og graven* ga tilbake de døde som var i dem, og hver enkelt ble dømt etter sine gjerninger” (Åpenbaringen 20:11-13).

De urettferdige oppstandne vil bli dømt på grunnlag av deres gode eller dårlige handlinger, i det fremtidige landsparadiset. (Administrasjonen av den jordiske oppstandelsen; Den himmelske oppstandelsen; Den jordiske oppstandelsen).

Den soning verdien av Kristi offer vil tillate den store mengden å overleve den store trengsel og ha evig liv uten noen gang å dø

"Etter dette så jeg en stor skare som ingen kunne telle – mennesker fra alle nasjoner og stammer og folk og språk. De sto foran tronen og foran Lammet, kledd i hvite lange kjortler, og de hadde palmegrener i hendene.  Og hele tiden roper de høyt: "Frelsen kommer fra vår Gud, som sitter på tronen, og fra Lammet." Alle englene sto omkring tronen og de eldste og de fire levende skapningene, og de kastet seg ned foran tronen og tilba Gud og sa: "Amen! Lovprisningen og herligheten og visdommen og takken og æren og makten og styrken tilhører vår Gud for evig og alltid. Amen." Da spurte en av de eldste meg: "Hvem er disse som er kledd i de hvite lange kjortlene, og hvor kommer de fra?" Straks sa jeg: "Min herre, du vet det." Da sa han til meg: "Dette er de som kommer ut av den store trengsel, og de har vasket sine lange kjortler og gjort dem hvite i Lammets blod.  Derfor står de foran Guds trone, og de utfører hellig tjeneste for ham dag og natt i hans tempel. Og han som sitter på tronen, skal slå opp sitt telt over dem. De skal ikke lenger sulte eller tørste, og de skal ikke bli svidd av solen eller noen brennende hete.  For Lammet, som er i midten der tronen er, skal være hyrde for dem og lede dem til kilder med livets vann. Og Gud skal tørke bort hver tåre fra deres øyne"" (Åpenbaringen 7:9-17) (En stor skare av alle nasjoner, stammer og språk, vil overleve den store trengsel).

Guds rike vil herske på jorden

"Og jeg så en ny himmel og en ny jord. For den tidligere himmel og den tidligere jord var forsvunnet, og havet fantes ikke mer.  Jeg så også den hellige by, Det nye Jerusalem, komme ned fra himmelen fra Gud, gjort i stand og pyntet som en brud for sin brudgom. Da hørte jeg en høy røst fra tronen si: "Se! Guds bolig er hos menneskene. Han skal bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud selv skal være hos dem. Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer. Sorg og skrik og smerte skal heller ikke være mer. Det som var før, er forsvunnet" ( Åpenbaringen 21:1-4) (Den jordiske administrasjonen av Guds rike; Prinsen; Prestene; levittene).

"Gled dere på grunn av Jehova, og fryd dere, dere rettferdige. Rop av glede, alle dere som har et oppriktig hjert" (Salmene 32:11)

De rettferdige vil leve for alltid og de ugudelige vil gå til grunne

"Lykkelige er de ydmyke, for de skal arve jorden" (Matteus 5:5).

"Om en liten stund er de onde borte. Du skal se etter dem der de var, og de er ikke der. Men de ydmyke skal arve jorden, og de skal føle dyp glede fordi det er stor fred. Den onde legger planer mot den rettferdige, han skjærer tenner mot ham. Men Jehova ler av ham, for Han vet at hans dag vil komme. De onde drar sverdet og spenner buen for å få de undertrykte og fattige til å falle, for å slakte ned dem som lever et rettskaffent liv. Men sverdet deres skal trenge inn i deres eget hjerte, og buene deres skal brekkes i stykker. (...) For de ondes armer skal bli brukket, men Jehova skal støtte de rettferdige. (...) Men de onde skal bli utslettet, Jehovas fiender skal visne bort som gresset på grønne beitemarker, de skal forsvinne som røyk. (...) De rettferdige skal arve jorden, og de skal bo på den for evig. (...) Håp på Jehova og følg hans vei, så vil han opphøye deg og la deg arve jorden. Når de onde blir fjernet, skal du se det. (...) Legg merke til den uklanderlige, vær oppmerksom på den rettferdige, for han skal få en fredelig framtid. Men alle som handler urett, skal bli utslettet. De onde har ingen framtid. De rettferdige får sin frelse fra Jehova, han er deres festning i vanskelige tider. Jehova skal hjelpe dem og redde dem. Han skal redde dem fra de onde og frelse dem, for de søker tilflukt hos ham" (Salmene 37:10-15, 17, 20, 29, 34, 37-40).

"Så følg de godes vei, og hold deg på de rettferdiges stier. For bare de rettferdige skal bo på jorden, og de trofaste skal bli igjen på den. Men de onde skal bli utslettet fra jorden, og forræderne skal bli revet bort fra den. (...) Velsignelser kommer over den rettferdiges hode, men de ondes munn dekker over vold. Den rettferdige blir husket og velsignet, men de ondes navn vil råtne bort" (Ordspråkene 2:20-22; 10:6,7).

Kriger vil opphøre, det vil være fred i hjerter og på hele jorden

"Dere har hørt at det er blitt sagt: ‘Du skal elske din neste og hate din fiende.’  Men jeg sier dere: Elsk deres fiender og be for dem som forfølger dere,  så dere kan vise at dere er barn av deres Far i himmelen. Han lar jo solen gå opp over både onde og gode og lar det regne over både rettferdige og urettferdige.  For hvis dere elsker dem som elsker dere, hvilken lønn fortjener dere da? Gjør ikke også skatteoppkreverne det samme?  Og hvis dere bare hilser på deres brødre, gjør dere vel da noe spesielt? Gjør ikke også folk fra nasjonene det samme? Dere skal derfor være fullkomne, slik som deres himmelske Far er fullkommen” (Matteus 5:43-48).

"For hvis dere tilgir andre når de gjør noe galt, skal deres himmelske Far også tilgi dere. Men hvis dere ikke tilgir andre, skal heller ikke deres Far tilgi dere når dere gjør noe galt" (Matteus 6:14,15).

"Da sa Jesus til ham: «Stikk sverdet på plass igjen, for alle som griper til sverd, skal bli drept med sverd»" (Matteus 26:52).

"Kom og se Jehovas gjerninger, alt det imponerende han har gjort på jorden. Han gjør slutt på kriger over hele jorden. Han knekker buen og hogger spydet i stykker. Stridsvognene brenner han opp med ild" (Salmene 46:8,9).

"Han skal dømme mellom nasjonene og ordne opp i forholdene blant mange folkeslag. De skal smi sine sverd om til plogskjær og sine spyd til beskjæringskniver. Nasjon skal ikke løfte sverd mot nasjon, og de skal ikke lenger lære å føre krig" (Jesaja 2:4).

I de siste dager skal fjellet der Jehovas hus står, bli grunnfestet over toppen av fjellene, og det skal bli løftet opp over høydene, og til det skal folkeslag strømme. Mange nasjoner skal gå av sted og si: «Kom, la oss gå opp til Jehovas fjell og til Jakobs Guds hus. Han skal lære oss sine veier, og vi skal vandre på hans stier.» For lov skal gå ut fra Sion og Jehovas ord fra Jerusalem. Han skal dømme mellom mange folkeslag og ordne opp i forholdene blant mektige nasjoner, også blant dem som er langt borte. De skal smi sine sverd om til plogskjær og sine spyd til beskjæringskniver. Nasjon skal ikke løfte sverd mot nasjon, og de skal ikke lenger lære å føre krig. Hver og en skal sitte under sin vinranke og under sitt fikentre, og ingen skal gjøre dem redde, for hærstyrkenes Jehova har talt" (Mika 4:1-4).

Det vil være rikelig med mat over hele jorden

"Det skal bli rikelig med korn på jorden, på fjelltoppene skal det være en overflod. Han skal få store avlinger, som i Libanon, og i byene skal folk blomstre som jordens planter" (Salmene 72:16).

"Og han skal gi regn til kornet du sår i åkeren, og jorden skal gi rikelig med mettende brød. Den dagen skal husdyrene dine beite på vidstrakte beitemarker" (Jesaja 30:23).

"Men det er også mange andre ting som Jesus har gjort, og hvis hver eneste detalj ble skrevet ned, mener jeg at ikke hele verden kunne romme de bokrullene som ble skrevet” (Johannes 21:25)

Jesu Kristi mirakler for å styrke troen i håpet om evig liv

Jesus Kristus og det første miraklet skrevet i Johannesevangeliet, gjør han vann til vin: "Den tredje dagen var det en bryllupsfest i Kana i Galilẹa, og Jesu mor var der. Jesus og disiplene hans var også invitert. Da det nesten var slutt på vinen, sa Jesu mor til ham: «De har ikke mer vin.»  Men Jesus sa til henne: «Kvinne, hva har dette med meg og deg å gjøre? Min time er ennå ikke kommet.»  Moren hans sa til dem som serverte: «Gjør det som han sier til dere.»  Nå sto det seks vannkrukker av stein der, i samsvar med jødenes renselsesregler. Hver av dem kunne romme to–tre væskemål.  Jesus sa til dem: «Fyll krukkene med vann.» Da fylte de dem til randen.  Han sa til dem: «Øs noe opp og ta det med til festens leder.» Så gjorde de det.  Da smakte festens leder på vannet som nå var blitt forvandlet til vin. Han visste ikke hvor vinen kom fra, men de tjenerne som hadde øst opp vannet, visste det. Festens leder ropte så på brudgommen  og sa til ham: «Alle andre setter først fram den gode vinen, og når folk er blitt beruset, setter de fram den som er av dårligere kvalitet. Men du har spart den gode vinen til nå.»  Jesus gjorde dette i Kana i Galilẹa som det første av sine mirakler. Han gjorde sin herlighet kjent, og disiplene hans trodde på ham" (Johannes 2:1-11).

Jesus Kristus helbreder sønnen til en av kongens tjenere: "Han kom så igjen til Kana i Galilẹa, der han hadde forvandlet vann til vin. Nå var det en kongelig tjenestemann som hadde en sønn som lå syk i Kapẹrnaum.  Da denne mannen hørte at Jesus hadde kommet fra Judẹa til Galilẹa, dro han av sted for å be ham om å komme ned og helbrede sønnen, som var døden nær.  Men Jesus sa til ham: «Hvis dere ikke ser tegn og undere, vil dere ikke tro.»  Tjenestemannen sa til ham: «Herre, kom ned før barnet mitt dør.»  Jesus svarte: «Gå av sted. Sønnen din lever.» Mannen trodde på det Jesus sa, og gikk.  Mens han var på vei ned, kom slavene hans og møtte ham for å si at gutten levde.  Så spurte han dem om når gutten var blitt bedre. De svarte: «Feberen forsvant i går, ved den sjuende timen.»  Faren skjønte da at det hadde skjedd akkurat i den timen da Jesus sa til ham: «Sønnen din lever.» Derfor begynte han og hele husstanden hans å tro.  Dette var det andre miraklet Jesus gjorde i forbindelse med at han kom fra Judẹa til Galilẹa" (Johannes 4:46-54).

Jesus Kristus helbreder en demonbesatt mann i Kapernaum: "Så kom han ned til Kapẹrnaum, en by i Galilẹa. Han underviste dem på sabbaten,  og de var svært forundret over den måten han underviste på, for han talte med myndighet.  I synagogen var det en mann som var besatt av en demon, en uren ånd, og han ropte høyt:  «Å! Hva har vi med deg å gjøre, Jesus fra Nạsaret? Er du kommet for å tilintetgjøre oss? Jeg vet godt hvem du er: Guds Hellige.»  Men Jesus sa strengt til den: «Ti stille og far ut av ham!» Demonen kastet mannen over ende midt iblant dem, og så fór den ut av ham uten å skade ham.  Da ble alle forundret og sa til hverandre: «For en myndighet og makt han taler med! De urene åndene adlyder ham og farer ut!» Og ryktet om ham spredte seg til hver avkrok i området omkring" (Lukas 4:31-37).

Jesus Kristus driver ut demoner i Gadarenes-landet (nå Jordan, den østlige delen av Jordan, nær Tiberias-sjøen): "Da han kom til den andre siden, til gadarẹnernes område, kom to demonbesatte mot ham. De kom fra gravene og var så ville at ingen turte å gå forbi på den veien.  De skrek ut: «Hva har vi med deg å gjøre, Guds Sønn? Har du kommet hit for å pine oss+ før den fastsatte tiden?»  Et godt stykke unna gikk en stor flokk med griser på beite.  Og demonene begynte å bønnfalle ham: «Hvis du driver oss ut, så send oss inn i griseflokken.»  Han sa til dem: «Gå!» Da fór de ut av mennene og gikk inn i grisene, og hele flokken styrtet utfor stupet og ned i sjøen og døde.  Men gjeterne flyktet og dro inn i byen. Der fortalte de alt sammen, også det som hadde skjedd med de demonbesatte.  Hele byen kom nå ut for å møte Jesus, og da de så ham, ba de ham inntrengende om å dra bort fra området deres" (Matteus 8:28-34).

Jesus Kristus helbredet svigermoren til apostelen Peter: "Da Jesus kom inn i Peters hus, så han at Peters svigermor lå til sengs og hadde feber.  Han rørte ved hånden hennes, og feberen forsvant. Så sto hun opp og begynte å stelle i stand for ham” (Matteus 8:14,15).

Jesus Kristus helbreder en lammet mann med hånden: "En annen sabbat gikk han inn i synagogen og begynte å undervise. Der var det en mann med en lam høyrehånd.  De skriftlærde og fariseerne holdt øye med Jesus for å se om han ville helbrede på sabbaten, slik at de kunne finne noe å anklage ham for.  Men han visste hva de tenkte, så han sa til mannen med den lamme hånden: «Reis deg og still deg her i midten.» Da reiste han seg og stilte seg der.  Så sa Jesus til dem: «Jeg spør dere: Er det tillatt å gjøre noe godt eller å gjøre noe ondt på sabbaten, å redde et liv eller å ta et liv?»  Etter å ha sett på alle som var rundt ham, sa han til mannen: «Rekk ut hånden.» Han gjorde det, og hånden ble frisk igjen.  Da ble de helt fra seg av raseri og begynte å diskutere hva de skulle gjøre med Jesus" (Lukas 6:6-11).

Jesus Kristus helbreder en mann som lider av "dropsy" (ødem, overdreven væskeansamling i kroppen): "En sabbat gikk Jesus for å spise hjemme hos en av fariseernes ledere, og alle holdt øye med ham. Og en mann som hadde vann i kroppen, sto foran ham. Da spurte Jesus fariseerne og dem som var kyndige i Loven: «Er det tillatt å helbrede på sabbaten eller ikke?»  Men de svarte ikke. Da rørte han ved mannen, helbredet ham og sendte ham bort.  Så sa han til dem: «Hvis en av dere har en sønn eller en okse som faller i en brønn på sabbaten, vil han ikke da straks trekke ham opp?»  De kunne ikke svare på dette" (Lukas 14:1-6).

Jesus Kristus helbreder en blind mann: "Da Jesus nærmet seg Jeriko, satt det en blind mann ved siden av veien og tigget. Mannen hørte at en folkemengde gikk forbi, og han spurte om hva som skjedde. De svarte ham: "Jesus, nasareeren, går forbi."  Da ropte han: "Jesus, Davids Sønn, ha barmhjertighet med meg!"  De som gikk foran, sa strengt til ham at han skulle tie stille, men han fortsatte bare å rope: "Davids Sønn, ha barmhjertighet med meg!" Jesus stanset og sa at de skulle føre mannen bort til ham. Da han kom, spurte Jesus ham: "Hva vil du at jeg skal gjøre for deg?" Han svarte: "Herre, la meg få synet tilbake."  Da sa Jesus til ham: "Bli seende igjen. Din tro har gjort deg frisk."  I samme øyeblikk fikk han synet tilbake, og han begynte å følge Jesus og æret Gud. Da folk så det, lovpriste de Gud" (Lukas 18:35-43).

Jesus Kristus helbreder to blinde: "Da Jesus gikk videre derfra, fulgte to blinde menn etter ham, og de ropte: «Ha barmhjertighet med oss, Davids Sønn!» Etter at Jesus hadde gått inn i et hus, kom de blinde til ham, og han spurte dem: «Tror dere at jeg kan gjøre dette?» De svarte ham: «Ja, Herre.» Da rørte han ved øynene deres og sa: «Det skal skje i samsvar med deres tro.» Da ble øynene deres åpnet. Og Jesus ga dem streng beskjed: «Pass på at ingen får vite det.»  Men de gikk ut og fortalte om ham i hele området" (Matteus 9:27-31).

Jesus Kristus helbreder døve stumme: “Da Jesus dro fra Tyrus-området, gikk han gjennom Sidon og Dekạpolis-området og kom til Galilẹa-sjøen.  Her kom de til ham med en mann som var døv og hadde talevansker, og de bønnfalt ham om å legge hånden på ham. Han førte ham da bort fra folkemengden, slik at de var for seg selv. Så stakk han fingrene i mannens ører, spyttet og rørte ved tungen hans.  Deretter så han opp mot himmelen, sukket dypt og sa til ham: «Effatạ», som betyr: «Bli åpnet.»  Da ble ørene hans åpnet, og talevanskene forsvant, og han begynte å snakke normalt.  Jesus forbød dem å fortelle det til noen, men jo mer han forbød det, desto mer gjorde de det kjent.  Ja, de ble overveldet av forundring og sa: «Alt han har gjort, er godt. Han får til og med døve til å høre og stumme til å snakke.»" (Markus 7:31-37).

Jesus Kristus helbreder en spedalsk: "En som var spedalsk, kom til ham og falt på kne og bønnfalt ham: "Hvis du bare vil, kan du gjøre meg ren." Jesus syntes inderlig synd på ham, og han rakte ut hånden, rørte ved ham og sa: «Det vil jeg! Bli ren."  I samme øyeblikk forsvant spedalskheten fra ham, og han ble ren" (Markus 1:40-42).

Helbredelsen av de ti spedalske: "Mens han var på vei til Jerusalem, dro han gjennom området mellom Samaria og Galilẹa. Da han gikk inn i en landsby, kom ti spedalske menn imot ham, men de ble stående på avstand  og ropte: «Jesus, Lærer, ha barmhjertighet med oss!»  Da han fikk se dem, sa han til dem: «Gå og vis dere for prestene.» Mens de var på vei dit, ble de helbredet.  En av dem kom tilbake da han så at han var blitt helbredet, og han æret Gud med høy røst.  Han kastet seg ned for Jesu føtter og takket ham. Denne mannen var en samaritan.  Da sa Jesus: «Ble ikke alle ti helbredet? Hvor er da de ni andre?  Var det ingen andre enn denne mannen fra en annen nasjon som kom tilbake for å gi Gud ære?» Så sa han til ham: «Reis deg og gå av sted. Din tro har gjort deg frisk.»" (Lukas 17:11-19).

Jesus Kristus helbredet en handlingslammet: "Etter dette var det en av jødenes høytider, og Jesus dro opp til Jerusalem. Ved Saueporten+ i Jerusalem er det en dam som på hebraisk kalles Betsạta. Den er omgitt av fem søyleganger. I disse lå det mange som var syke, blinde og uføre, og noen som var lamme i deler av kroppen. Det var en mann der som hadde vært syk i 38 år. Jesus så ham ligge der og var klar over at han hadde vært syk i lang tid. Han sa til ham: "Vil du bli frisk?" Den syke svarte: "Herre, jeg har ingen som kan få meg ned i dammen når vannet blir opprørt, og mens jeg er på vei, går en annen ned før meg." Jesus sa til ham: "Reis deg! Ta matten din og gå."  Mannen ble straks frisk, og han tok matten sin og begynte å gå” (Johannes 5:1-9).

Jesus Kristus helbreder en epileptiker: “Så nærmet de seg folkemengden, og en mann kom bort og falt på kne for ham og sa:  «Herre, ha barmhjertighet med sønnen min, for han har epilepsi og er veldig syk. Han faller ofte i ilden og ofte i vannet.  Jeg tok ham med til disiplene dine, men de kunne ikke helbrede ham.» Da sa Jesus: «Du vrange generasjon uten tro, hvor lenge må jeg bli hos dere? Hvor lenge må jeg holde ut med dere? Kom hit til meg med ham.»  Så snakket Jesus strengt til demonen, og den fór ut av gutten, og han ble helbredet i samme øyeblikk.  Da disiplene ble alene med Jesus, spurte de: «Hvorfor kunne ikke vi drive den ut?»  Han svarte: «Fordi dere har så lite tro. Jeg sier dere i sannhet: Hvis dere har tro på størrelse med et sennepsfrø, skal dere si til dette fjellet: ‘Flytt deg herfra og dit’, og det skal flytte seg, og ingenting skal være umulig for dere.»" (Matteus 17:14-20).

Jesus Kristus utfører et mirakel uten å vite det: "Mens Jesus gikk av sted, presset folkemengden seg inn på ham.  Det var en kvinne der som hadde hatt blødninger i tolv år, og det var ingen som hadde klart å gjøre henne frisk.  Hun nærmet seg bakfra og rørte ved frynsekanten på kappen hans, og straks stanset blødningen.  Da sa Jesus: «Hvem var det som rørte ved meg?» Alle nektet, og Peter sa: «Lærer, folkemengden presser og trenger seg inn på deg fra alle kanter.»  Men Jesus sa: «Det var noen som rørte ved meg, for jeg vet at det gikk kraft ut fra meg.»  Da kvinnen skjønte at det hun hadde gjort, var blitt oppdaget, kom hun skjelvende og kastet seg ned for ham. Og mens alle hørte på, fortalte hun hvorfor hun hadde rørt ved ham, og hvordan hun var blitt helbredet i samme øyeblikk.  Men han sa til henne: «Min datter, din tro har gjort deg frisk. Gå i fred.»" (Lukas 8:42-48).

Jesus Kristus helbreder på avstand: "Da han hadde sagt det han ville si til folket, gikk han inn i Kapẹrnaum. Der var det en offiser som hadde en slave som han satte stor pris på, og nå var slaven alvorlig syk og lå for døden.  Da offiseren hørte om Jesus, sendte han noen av jødenes eldste til ham for å be ham komme og gjøre slaven frisk.  De kom til Jesus og ba ham inntrengende og sa: «Han fortjener at du gjør dette for ham,  for han elsker vår nasjon, og det er han som har bygd synagogen vår.»  Da ble Jesus med dem. Men da de nærmet seg huset, møtte de noen venner av offiseren som han hadde sendt for å si: «Herre, du behøver ikke å komme hit, for jeg er ikke verdig til at du kommer inn under mitt tak.  Jeg så heller ikke på meg selv som verdig til å komme til deg. Men bare si et ord, så blir tjeneren min helbredet.  Jeg er jo selv underlagt andres myndighet, men jeg har også soldater under meg. Hvis jeg sier til en av dem: ‘Gå!’, så går han, og til en annen: ‘Kom!’, så kommer han, og til slaven min: ‘Gjør dette!’, så gjør han det.» Da Jesus hørte dette, ble han forundret og snudde seg mot folkemengden som fulgte ham, og sa: «Jeg sier dere: Ikke engang blant israelittene har jeg funnet så stor tro.» Og da de som var utsendt, kom tilbake til huset, så de at slaven var blitt frisk" (Lukas 7:1-10).

Jesus Kristus har helbredet en kvinne med nedsatt funksjonsevne i 18 år: "En sabbat underviste han i en av synagogene.  Der var det en kvinne som hadde vært syk i 18 år på grunn av en ond ånd. Hun var krumbøyd og klarte ikke å rette seg opp.  Da Jesus så henne, henvendte han seg til henne og sa: «Du er befridd for sykdommen din.» Han la hendene på henne, og i samme øyeblikk rettet hun seg opp og begynte å ære Gud.  Men synagogeforstanderen ble opprørt fordi Jesus helbredet henne på sabbaten. Han sa til folkemengden: «Det er seks dager som er satt av til arbeid. Kom og bli helbredet på disse dagene, og ikke på sabbaten.»  Men Herren svarte: «Hyklere! Løser ikke hver eneste en av dere oksen eller eselet fra båsen på sabbaten og fører dyret bort for å gi det noe å drikke? Her er en kvinne som er en Abrahams datter, og som Satan har holdt bundet i 18 år. Burde ikke da hun bli løst fra det som bandt henne, selv om det er sabbat?» Da han sa dette, begynte alle motstanderne hans å skamme seg, men hele folkemengden gledet seg over alt det fantastiske han gjorde" (Lukas 13:10-17).

Jesus Kristus helbreder datteren til en fønikisk kvinne: "Jesus gikk nå derfra og dro til området omkring Tyrus og Sidon.  Da kom en fønikisk kvinne fra dette området og ropte høyt: «Ha barmhjertighet med meg, Herre, Davids Sønn! Datteren min er demonbesatt og har det forferdelig.»  Men han svarte henne ikke et ord. Disiplene hans kom da og ba ham inntrengende: «Send henne bort, for hun fortsetter å rope etter oss.»  Han svarte: «Jeg er ikke blitt sendt til andre enn de bortkomne sauene i Israels folk.»  Men kvinnen kom og bøyde seg for ham i dyp respekt og sa: «Herre, hjelp meg!»  Da svarte han: «Det er ikke riktig å ta brødet fra barna og kaste det til hundevalpene.»  Hun sa: «Det er sant, Herre, men hundevalpene spiser jo av smulene som faller fra bordet hos herrene deres.»  Da svarte Jesus henne: «Du har stor tro. Det skal bli som du ønsker.» Og i samme øyeblikk ble datteren hennes helbredet" (Matteus 15:21-28).

Jesus Kristus beroliger en storm: "Så gikk han om bord i en båt, og disiplene ble med ham. Ute på sjøen blåste det opp til storm, og bølgene skylte over båten, men han lå og sov. Da kom de og vekket ham og sa: "Herre, redd oss, vi holder på å dø!"  Men han sa til dem: "Hvorfor er dere så redde, dere med lite tro?" Så reiste han seg og snakket strengt til vinden og sjøen, og det ble helt stille.  Mennene ble da forbløffet og sa: «Hva slags menneske er dette? Til og med vinden og sjøen adlyder ham!" (Matteus 8:23-27). Dette miraklet viser at det i det jordiske paradis ikke lenger vil være stormer eller flom som vil forårsake katastrofer.

Jesus Kristus vandrer på sjøen: "Da han hadde sendt folkemengden bort, gikk han opp i fjellet for seg selv for å be. Og da kvelden kom, var han der alene. Nå var båten mange hundre meter fra land, og disiplene kjempet mot bølgene, for de hadde motvind.  Men i den fjerde nattevakten kom han til dem, gående på sjøen.  Da disiplene fikk se ham komme gående på sjøen, ble de redde og ropte: «Det er et overnaturlig fenomen!» Og de skrek av frykt. Men straks sa Jesus til dem: «Ta det rolig! Det er meg. Ikke vær redde.»  Peter svarte ham: «Herre, hvis det er deg, så si at jeg skal komme til deg på vannet.»  Han sa: «Kom!» Så steg Peter ut av båten og gikk på vannet bortover mot Jesus.  Men da han så hvor kraftig det blåste, ble han redd. Han begynte å synke og ropte: «Herre, redd meg!» Straks rakte Jesus ut hånden og grep tak i ham og sa: «Du med lite tro, hvorfor ga du etter for tvil?»  Etter at de hadde kommet opp i båten, la stormen seg.  De som var i båten, bøyde seg da for ham i dyp respekt og sa: «Du er virkelig Guds Sønn.»" (Matteus 14:23-33).

Den mirakuløse fangsten: "En gang da han sto ved Gennẹsaret-sjøen, presset folkemengden seg inn på ham for å lytte til Guds ord. Da så han to båter som lå ved stranden, men fiskerne var gått ut av dem og holdt på med å skylle garnene sine.  Han gikk om bord i en av båtene, den som tilhørte Simon, og ba ham legge litt ut fra land. Så satte han seg og begynte å undervise folkemengden fra båten.  Da han var ferdig, sa han til Simon: «Legg ut på dypet, og kast ut garnene deres.»  Simon svarte: «Lærer, vi har slitt hele natten uten å få noe, men fordi du sier det, vil jeg kaste ut garnene.» Da de gjorde det, fikk de så mye fisk at garnene deres begynte å revne.  De ga da tegn til medarbeiderne sine i den andre båten om at de skulle komme og hjelpe dem. Så fylte de begge båtene, slik at de holdt på å synke.  Da Simon Peter så det, falt han på kne foran Jesus og sa: «Gå bort fra meg, Herre, for jeg er en syndig mann.»  For både han og de som var med ham, var helt overveldet på grunn av all fisken de hadde fått.  Det samme gjaldt Jakob og Johannes, Sebedẹus-sønnene, som var forretningspartnere med Simon. Men Jesus sa til Simon: «Ikke vær redd. Fra nå av skal du fange mennesker.»  Så rodde de båtene i land, forlot alt og fulgte ham" (Lukas 5:1-11).

Jesus Kristus multipliserer brødene: "Etter dette dro Jesus over til den andre siden av Galilẹa-sjøen, som også kalles Tibẹrias-sjøen.  Og en stor folkemengde fulgte etter ham fordi de så de miraklene han gjorde ved å helbrede de syke.  Jesus gikk da opp på et fjell, og der satte han seg sammen med disiplene sine. Påsken, jødenes høytid, var nå nær. Da Jesus løftet blikket og så at en stor folkemengde kom til ham, sa han til Filip: «Hvor skal vi kjøpe brød, så disse menneskene kan få noe å spise?» Men dette sa han for å prøve ham, for han visste hva han skulle gjøre. Filip svarte: «Ikke engang brød for 200 denạrer er nok til at alle kan få litt.» En av disiplene, Andreas, Simon Peters bror, sa til ham: «Her er en liten gutt som har fem byggbrød og to små fisker. Men hva er vel det til så mange?» Jesus sa: «La folket sette seg.» Det var mye gress på stedet, og de satte seg ned. Det var omkring 5000 menn i folkemengden.  Jesus tok brødene, og etter at han hadde takket Gud, delte han dem ut til dem som satt der. Han gjorde det samme med de små fiskene, og alle fikk så mye de ville ha. Da de hadde spist seg mette, sa han til disiplene: «Samle sammen de stykkene som er blitt til overs, så ikke noe går til spille.» Da samlet de dem sammen, og de fylte tolv kurver med det som var blitt til overs etter at folk hadde spist av de fem byggbrødene. Da folket så det miraklet han gjorde, begynte de å si: «Dette er virkelig Profeten som skulle komme til verden.»  Jesus, som forsto at de ville komme og føre ham bort med makt for å gjøre ham til konge, trakk seg da igjen tilbake og gikk opp i fjellet, helt alene" (Johannes 6:1-15). Det vil være mat i overflod over hele jorden (Salmene 72:16; Jesaja 30:23).

Jesus Kristus gjenoppstander opp enkenes sønn: "Kort tid etter dette dro Jesus til en by som heter Nain, og disiplene hans og en stor folkemengde var med ham. Da han nærmet seg byporten, ble det båret ut en død mann. Moren hans var enke, og han var hennes eneste sønn. Og mange fra byen var sammen med henne. Da Herren fikk se henne, syntes han inderlig synd på henne+ og sa: "Ikke gråt mer."  Han gikk fram og rørte ved båren, og bærerne stanset. Så sa han: "Unge mann, jeg sier deg: Reis deg opp!"  Og han som var død, satte seg opp og begynte å snakke, og Jesus overlot ham til moren. Nå ble de alle fylt av ærefrykt, og de begynte å lovprise Gud og sa: "En stor profet har stått fram blant oss", og: «Gud har vendt sin oppmerksomhet mot sitt folk."  Og nyheten om det han hadde gjort, spredte seg i hele Judẹa og i hele området omkring” (Lukas 7:11-17).

Jesus Kristus gjenoppstander datteren til Jairus: "Mens han snakket, kom det en mann fra synagogeforstanderens hus og sa: "Datteren din er død. Ikke bry Læreren lenger."  Da Jesus hørte dette, sa han til ham: "Frykt ikke, bare tro, så skal hun bli reddet."  Da han kom fram til huset, lot han ikke noen bli med inn, bortsett fra Peter, Johannes og Jakob og jentas far og mor.  Men alle gråt og slo seg selv av sorg over henne. Så sa han: "Ikke gråt, for hun er ikke død – hun sover."  Da begynte de å le hånlig av ham, for de visste at hun var død.  Men han tok henne i hånden og sa høyt og tydelig: "Stå opp, barnet mitt!"  Da fikk hun livet tilbake, og hun sto straks opp, og han ba dem om å gi henne noe å spise.  Foreldrene hennes var helt fra seg av glede, men han sa at de ikke skulle fortelle noen om det som hadde skjedd” (Lukas 8:49-56).

Jesus Kristus gjenoppstår sin venn Lazarus, som døde for fire dager siden: "Jesus hadde ennå ikke kommet inn i landsbyen, men var fortsatt der Marta hadde møtt ham.  De jødene som var hjemme hos Maria og trøstet henne, så at hun straks reiste seg og gikk ut. Da fulgte de etter henne, for de regnet med at hun skulle gå til graven for å gråte der. Da Maria kom dit hvor Jesus var, og fikk se ham, kastet hun seg ned for føttene hans og sa til ham: "Herre, hvis du hadde vært her, ville ikke broren min ha dødd." Da Jesus så at hun gråt, og at de jødene som hadde kommet sammen med henne, gråt, sukket han inni seg og ble sterkt berørt. Han sa: «Hvor har dere lagt ham?" De svarte: "Herre, kom og se."  Jesus lot tårene strømme.  Da sa jødene: "Se hvor glad han var i ham!"  Men noen av dem sa: "Kunne ikke denne mannen, som åpnet den blindes øyne, ha forhindret at Lạsarus døde?" Etter at Jesus igjen hadde sukket inni seg, kom han til graven. Det var en hule, og det lå en stein foran inngangen. Jesus sa: "Ta steinen bort." Marta, den dødes søster, sa til ham: "Herre, det lukter sikkert allerede av ham, for det har gått fire dager." Jesus sa til henne: "Sa jeg ikke til deg at hvis du ville tro, ville du få se Guds herlighet?"  Da tok de steinen bort. Så løftet Jesus blikket mot himmelen og sa: "Far, jeg takker deg for at du har hørt meg. Jeg vet jo at du alltid hører meg, men jeg sa dette for at alle de som står her, skal tro at du har sendt meg."  Da han hadde sagt dette, ropte han høyt: "Lạsarus, kom ut!" Han som hadde vært død, kom da ut med tøystrimler bundet rundt føttene og hendene og med ansiktet dekket av et tøystykke. Jesus sa til dem: "Løs ham og la ham gå."" (Johannes 11:30-44).

Den siste mirakuløse fangsten (kort tid etter Kristi oppstandelse): "Da det begynte å bli lyst, sto Jesus på stranden, men disiplene skjønte ikke at det var ham.  Jesus sa da til dem: «Mine barn, har dere noe* å spise?» De svarte: «Nei.»  Han sa til dem: «Kast garnet på høyre side av båten, så skal dere få noe.» Da kastet de det ut, og de fikk så mye fisk at de ikke klarte å trekke det inn. Den disippelen som Jesus var spesielt glad i, sa da til Peter: «Det er Herren!» Da Simon Peter hørte at det var Herren, tok han på seg kjortelen, for den hadde han tatt av seg, og så kastet han seg i sjøen.  Men de andre disiplene kom etter i båten, og de slepte garnet med all fisken etter seg, for de var ikke langt fra land, bare omkring 90 meter" (Johannes 21:4-8).

Jesus Kristus gjorde mange andre mirakler. De lar oss styrke vår tro, oppmuntre oss og få et glimt av de mange velsignelsene det vil være i paradiset. Apostel Johannes 'skrevne ord oppsummerer veldig godt det vidunderlige antall mirakler som Jesus Kristus gjorde, som en garanti for hva som vil skje i paradiset: "Men det er også mange andre ting som Jesus har gjort, og hvis hver eneste detalj ble skrevet ned, mener jeg at ikke hele verden kunne romme de bokrullene som ble skrevet” (Johannes 21:25).

Den grunnleggende lære av Bibelen

SOLA SCRIPTURA

• Gud har et navn: Jehova. Alene Vi må bare tilbede Jehova. Vi må elske Ham med all vår livskraft (Jesaja 42: 8, Matteus 22:37) (The Revealed Name). Gud er ikke en treenighet: "Du er verdig, Jehova vår Gud, til å bli lovprist for din herlighet, ære og makt. For du har skapt alt, og fordi det var din vilje, ble alt til, og derfor ble det skapt" (Åpenbaringen 4:11) (Worship Jehovah; In Congregation).

• Jesus Kristus er Guds eneste Sønn i den forstand at han er Guds eneste Sønn, skapt direkte av Gud (Johannes 1: 1-3): ""Hvem sier folk at Menneskesønnen er?" De svarte: "Noen sier døperen Johannes, andre Elịa og andre igjen Jeremia eller en annen av profetene." Han sa til dem: "Men dere, hvem sier dere at jeg er?" Simon Peter svarte: "Du er Kristus, den levende Guds Sønn." Da sa Jesus til ham: "Lykkelig er du, Simon, Jonas sønn, for det er ikke kjøtt og blod som har åpenbart dette for deg, men min Far i himmelen" (Matteus 16:13-17). Jesus Kristus er ikke den Allmektige Gud, og han er ikke en del av en treenighet (Jesus Christ the Only Path; The King Jesus Christ).

• Den hellige ånd er Guds aktive kraft. Han er ikke en person, men en upersonlig kraft: "Da så de noe som lignet tunger av ild. Ildtungene fordelte seg, og det satte seg én på hver enkelt av dem" (Apostlenes gjerninger 2: 3). Den Hellige Ånd er ikke en del av en treenighet.

• Bibelen er Guds ord: "Hele Skriften er inspirert av Gud og nyttig til undervisning, til irettesettelse, til korrigering og til opplæring i det som er rett, så den som tjener Gud, kan være fullt ut kvalifisert, fullstendig utrustet til all god gjerning" (2 Timoteus 3: 16,17). Vi må lese det, studere det og bruke det i våre liv (Salme 1: 1-3) (Read the Bible Daily).

• Kun tro på Kristi offer tillater tilgivelse av synder og senere helbredelse og oppstandelse av de døde: "For Gud elsket verden så høyt at han ga sin enbårne Sønn,*+ for at enhver som viser tro på ham, ikke skal bli tilintetgjort, men få evig liv (Joh 3:16, Matteus 20:28) (Minnet om Jesu Kristi død (artikkel); The Memorial of the Death of Jesus Christ (Slideshow)).

• Guds rike er en himmelsk regjering etablert i himmelen i 1914, og hvis konge er Jesus Kristus med 144.000 konger og prester som utgjør det "Nye Jerusalem", Kristi brud. Guds rike vil sette en stopper for de nåværende regjeringer: "I de kongenes dager skal himmelens Gud opprette et rike som aldri skal bli ødelagt. Dette riket skal ikke bli overlatt til noe annet folk. Det skal knuse og gjøre ende på alle disse andre rikene, og det alene skal bestå for evig" (Åpenbaringen 12: 7-12, 21: 1-4, Matteus 6: 9,10, Daniel 2:44) (The End of Patriotism; King Jesus Christ; The Earthly Administration of the Kingdom of God).

• Døden er det motsatte av livet. Sjelen dør, og ånden (livskraften) forsvinner: "Sett ikke deres lit til mektige menn, til et menneske, som ikke kan frelse noen. Han utånder og vender tilbake til jorden. Den dagen forsvinner hans tanker" (Salme 146: 3,4, Predikare 3: 19,20, 9: 5,10).

• Det vil bli oppstandelse av rettferdige og urettferdige (Johannes 5: 28,29, Apg 24:15). De urettferdige vil bli bedømt på grunnlag av deres oppførsel i løpet av 1000 års regjering (og ikke på grunnlag av deres tidligere oppførsel), som vil begynne etter den store trengsel: "Deretter så jeg en stor, hvit trone og Ham som satt på den. Foran ham flyktet jorden og himmelen bort, og de fantes ikke lenger. Og jeg så de døde, både store og små, stå foran tronen, og bokruller ble åpnet. Det ble også åpnet en annen bokrull – livets bokrull. De døde ble dømt etter det som sto skrevet i bokrullene, i samsvar med sine gjerninger. Havet ga tilbake de døde som var i det, og døden og graven ga tilbake de døde som var i dem, og hver enkelt ble dømt etter sine gjerninger" (Åpenbaringen 20: 11-13) (The Administration of the Earthly Resurrection; The Earthly Resurrection; The Judgment of the unrighteous).

• Bare 144 000 mennesker vil gå til himmelen med Jesus Kristus (Åpenbaringen 7: 3-8, 14: 1-5). Den stor skare nevnt i Åpenbaringen 7: 9-17 er de som vil overleve den store trengsel og leve evig i det terrestriske paradis: "Og jeg hørte tallet på dem som ble beseglet, 144 000, fra hver stamme i Israel. (...) Etter dette så jeg en stor skare som ingen kunne telle – mennesker fra alle nasjoner og stammer og folk og språk. De sto foran tronen og foran Lammet, kledd i hvite lange kjortler, og de hadde palmegrener i hendene. (...) Straks sa jeg: «Min herre, du vet det.» Da sa han til meg: «Dette er de som kommer ut av den store trengsel, og de har vasket sine lange kjortler og gjort dem hvite i Lammets blod" (Åpenbaringen 7: 3-8, 14: 1-5; 7:9-17) (The Heavenly Resurrection (144000); The Great Crowd; The Great Tribulation).

• Vi lever nå i de siste dager i dette systemet av ting som vil ende i den store trengsel (Matteus 24,25, Mark 13, Lukas 21, Åpenbaringen 19: 11-21). Kristi nærvær (Parousia) har begynt usynlig siden 1914 og vil ende i slutten av tusen år: "Mens han satt på Oljeberget og disiplene var alene med ham, spurte de: "Si oss, når skal alt dette skje, og hva skal være tegnet på ditt nærvær og på avslutningen på verdensordningen?"" (Matteus 24: 3) (The King Jesus Christ; The Great Tribulation (10 Tishri)).

• Paradiset vil være jordisk: "Da hørte jeg en høy røst fra tronen si: "Se! Guds bolig er hos menneskene. Han skal bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud selv skal være hos dem. Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer. Sorg og skrik og smerte skal heller ikke være mer. Det som var før, er forsvunnet" (Jesaja 11,35,65, Åpenbaringen 21: 1-5) (The Release; The Earthly Administration of the Kingdom of God).

• Gud tillot ondskap. Dette ga et svar på djevelen utfordring til Jehovas suverenitet (Legitimitet) (1. Mosebok 3: 1-6). Og også å gi svar på beskyldningen av djevelen angående integriteten til menneskelige skapninger (Job 1: 7-12; 2: 1-6). Det er ikke Gud som forårsaker lidelse, Han lar det (James 1: 13). Lidelser er resultatet av fire hovedfaktorer: Satan djevelen kan være den som forårsaker lidelsene (men ikke alltid) (jobb 1: 7-12; 2: 1-6) (Satan Hurled). Lidelse er resultatet av vår generelle tilstand av etterkommer av Adam som fører oss til alderdom, sykdom og død (Romerne 5:12, 6:23). Lidelse kan være et resultat av dårlige menneskelige beslutninger (fra vår side eller fra andre mennesker) på grunn av vår syndige tilstand arvet fra Adam (Femte Mosebok 32: 5, Romerne 7:19). Lider kan være et resultat av "uforutsette tider og hendelser" som fører til at personen er på feil sted på feil tidspunkt (Predikus 9:11). Destiny eller Fatality er ikke en bibelsk undervisning, vi er ikke "bestemt" til å gjøre godt eller ondt, men på grunnlag av fri vilje velger vi å gjøre "godt" eller "ondt" ( 5 Mosebok 30:15).

• Vi må nok stå opp for Guds rike ved å bli døpt og agerer i samsvar med det som står skrevet i Bibelen (Matteus 28: 19,20) (Baptism). Denne faste holdning til kongedømmet er offentlig demonstrert ved å regelmessig forkynne de gode nyheter (Matteus 24:14) (Good News).

 

Forbudt av Bibelen

 

Mordetisk hat er forbudt: "Den som hater sin bror, er en morder, og dere vet at ingen morder har evig liv i seg" (1 Johannes 3:15). Mord er forbudt av personlige grunner, av religiøs patriotisme eller av statlig patriotisme: "Da sa Jesus til ham: "Stikk sverdet på plass igjen, for alle som griper til sverd, skal bli drept med sverd" (Matteus 26:52) (End of Patriotism).
Tyveri er forbudt: "Den som stjeler, skal slutte å stjele og skal i stedet arbeide hardt og gjøre et godt arbeid med hendene sine, så han kan ha noe å dele med den som trenger det" (Efeserne 4:28).
Løgn er forbudt: "Ikke lyv for hverandre. Kle av dere den gamle personlighet med dens gjerninger" (Kolosserne 3: 9).

Andre forbud:

"Derfor mener jeg at vi ikke skal gjøre det vanskelig for dem fra nasjonene som vender seg til Gud, men skrive til dem at de skal holde seg borte fra det som er gjort urent ved avgudsdyrkelse, fra seksuell umoral, fra kjøtt av dyr som er kvalt, og fra blod" (Apostlenes gjerninger 15:19,20,28,29).

Ting som har blitt besmittet av avguder: Dette er "ting" knyttet til religiøs praksis i strid med Bibelen, feiringen av hedenske helligdager, pan være religiøse ritualer før slakting eller å spise kjøtt: "Dere kan spise alt kjøtt som blir solgt på torget, uten å stille spørsmål på grunn av deres samvittighet, for “Jehova eier jorden og alt som er på den”. Hvis en ikke-troende inviterer dere til et måltid og dere takker ja, så spis alt som blir satt fram for dere, uten å stille spørsmål på grunn av deres samvittighet. Men hvis noen sier til dere: “Dette har vært båret fram som offer”, så la være å spise det, av hensyn til ham som fortalte det, og av hensyn til samvittigheten. Jeg mener ikke din egen samvittighet, men den andres. For jeg vil ikke bruke min frihet på en måte som får en annens samvittighet til å dømme meg. Hvis jeg spiser og takker Gud for måltidet, hvorfor skal jeg da bli kritisert på grunn av det jeg takker for?" (1. Korinter 10:25-30).

Når det gjelder den religiøse praksis som Bibelen fordømmer: "Bli ikke spent i ujevnt åk med ikke-troende. For hva har rettferdighet til felles med lovløshet? Eller hva har lys til felles med mørke? Og hvilken harmoni er det mellom Kristus og Bẹlial? Eller hva har en troende til felles med en ikke-troende? Og hvilket samsvar er det mellom Guds tempel og avguder? Vi er jo en levende Guds tempel, slik Gud har sagt: "Jeg skal bo blant dem og vandre blant dem, og jeg skal være deres Gud, og de skal være mitt folk." "‘Gå derfor ut fra dem og skill dere ut’, sier Jehova, ‘og hold opp med å røre det som er urent.’" "‘Da vil jeg ta imot dere.’" "‘Og jeg skal bli en far for dere, og dere skal bli sønner og døtre for meg’, sier Jehova, Den Allmektige" (2. Korinter 6:14-18).

 

Ikke trene avgudsdyrkelse. Det er nødvendig å ødelegge alle avgudsdyrkende gjenstander eller bilder, krysser, statuer for religiøse formål (Matteus 7: 13-23). Ikke praktiser spiritisme: spådom, magi, astrologi ... Vi må ødelegge alle objekter knyttet til okkultisme (Apostlenes gjerninger 19:19, 20).

Religiøse feiringer som ikke respekterer bibelske prinsipper, bør ikke være til stede (1 Korinter 10: 20-22). Ikke se pornografiske, voldelige og nedverdigende filmer eller bilder, gambling, narkotikabruk, for eksempel marihuana, betel, tobakk, overflødig alkohol, berusethet, orgier: "Brødre, på grunnlag av Guds medfølelse oppfordrer jeg dere derfor til å bære fram kroppen deres som et levende og hellig offer som Gud kan godkjenne – en hellig tjeneste med deres fornuft" (Romerne 12: 1, Matteus 5: 27-30, Salme 11: 5).

Seksuell umoral (utukt): utroskap, ugift sex (mann / kvinne), mannlig og kvinnelig homoseksualitet, bestialitet og pervertert seksuell praksis: "Vet dere ikke at de som gjør det som er urett, ikke skal arve Guds rike? Bli ikke villedet. De som praktiserer seksuell umoral, de som tilber avguder, de som er utro mot ektefellen sin, menn som praktiserer homoseksuelle handlinger eller lar seg bruke til dette, tyver, grådige mennesker, drankere, de som håner andre, og de som presser andre for penger, skal ikke arve Guds rike" (1. Korinter 6:9,10). "La alle se på ekteskapet som noe dyrebart, og la ekteskapet holdes rent, for Gud skal dømme dem som praktiserer seksuell umoral, og dem som er utro" (Hebreerne 13:4).

Bibelen fordømmer polygami, enhver i denne situasjonen som vil gjøre Guds vilje, må regulere sin situasjon ved å forbli kun med sin første kone som han har giftet seg (1 Timoteus 3: 2 "en manns manns kvinne "). Onani er forbudt i Bibelen: "Drep derfor de jordiske tilbøyelighetene i kroppen når det gjelder seksuell umoral, urenhet, ukontrollert seksuell lyst, skadelig begjær og grådighet, som er avgudsdyrkelse" (Kolosserne 3:5).

Det er forbudt å spise blod, selv i terapeutiske innstillinger (blodtransfusjon), men ikke å spise kjøtt fra et dyr som ikke har blødde: "Men kjøtt som har blodet i seg, det vil si livet, skal dere ikke spise" (1. Mosebok 9:4) (The Sacred Blood; The Sacred Life).

Alle ting som er fordømt av Bibelen, er ikke stavet ut i denne bibelstudien. Den kristne som har nådd modenhet og et godt kjennskap til bibelske prinsipper, vil vite forskjellen mellom "godt" og "ondt", selv om det ikke er direkte skrevet i Bibelen: "Men fast føde er for modne mennesker, for dem som ved å bruke sin vurderingsevne har trent den opp til å skille mellom rett og galt" (Hebreerne 5:14) (SPIRITUAL MATURITY).

Minnet om Kristi død

HVORFOR ? (Norsk)

Hovedmål
Hva skal jeg gjøre?

Hovedmeny (engelsk)

 

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS

 

TWITTER

FACEBOOK

FACEBOOK BLOG