Raamattu verkossa

Raamattu useilla kielillä

Linkit (sinisellä) haluamallasi kielellä ohjaavat sinut samalle kielelle kirjoitettuun toiseen artikkeliin. Englanninkieliset linkit ohjaavat sinut englanninkieliseen artikkeliin. Tässä tapauksessa voit valita myös kolmesta muusta kielestä: espanja, portugali ja ranska.

English  Español  Português  Français  Català  Românesc  Italiano  Deutsch 

Polski  Magyar  Hrvatski  Slovenský  Slovenski  český  Shqiptar  Nederlands 

Svenska  Norsk  Suomalainen  Dansk  Icelandic  Lietuvos  Latvijas  Eesti 

ქართული  ελληνικά  հայերեն  Kurd  Azərbaycan  اردو  Türk  العربية  فارسی  עברי  ייִדיש

Pусский  Yкраїнський  Македонски  Български  Монгол  беларускі  Қазақ  Cрпски 

Swahili Hausa Afrikaans Igbo Xhosa Yoruba Zulu Malagasy አማርኛ Somali

हिन्दी  नेपाली  বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中国  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng việt  日本の  한국의 

Tagalog  Indonesia  Jawa  Myanmar

(Artikkeli "Opettaminen Raamatusta" on artikkelin "Iankaikkinen elämä" jälkeen)

Iankaikkinen elämä

Toivon ilo on kestävyytemme energia

"Mutta kun nämä alkavat tapahtua, nouskaa pystyyn ja nostakaa päänne, koska teidän vapautuksenne lähestyy"

(Luukas 21:28)

Kuvailtuaan dramaattisia tapahtumia, jotka edeltäisivät tämän asiainjärjestelmän loppua, aikana, jonka pitäisi olla ahdistavinta ja jota elämme nyt, Jeesus Kristus käski opetuslapsiaan "kohottamaan päänsä" koska toivomme täyttymys olisi hyvin lähellä.

Kuinka säilyttää ilo henkilökohtaisissa ongelmissa? Apostoli Paavali kirjoitti, että meidän on noudatettava Jeesuksen Kristuksen mallia: "Koska meillä siis on ympärillämme näin suuri pilvi todistajia, meidänkin tulee heittää pois jokainen paino ja meidät helposti kietova synti ja juosta kestävinä eteemme asetettu kilpajuoksu,  samalla kun katsomme kiinteästi uskomme pääedustajaan ja täydellistäjään, Jeesukseen. Sen ilon vuoksi, joka oli asetettu hänen eteensä, hän kesti kidutuspaalun ja halveksi häpeää, ja hän on istunut Jumalan valtaistuimen oikealle puolelle.  Ajatelkaa tosiaan tarkoin häntä, joka on kestänyt syntisten vihamielistä puhetta, joka on heidän omien etujensa vastaista, jottette väsyisi ja antaisi periksi" (Heprealaisille 12:1-3).

Jeesus Kristus käytti kestävyytensä energiaa koettelemusten edessä hänen toivonsa ilolla. On tärkeää saada energiaa kestävyytemme lisäämiseksi "ilon" kautta toivostamme iankaikkisesta elämästä. Kun on kyse ongelmistamme, Jeesus Kristus sanoi, että meidän on ratkaistava ne päivittäin: "Tämän vuoksi minä sanon teille: Lakatkaa olemasta huolissanne elämästänne, siitä, mitä söisitte tai joisitte, tai ruumiistanne, siitä, mitä pitäisitte päällänne. Eikö elämä merkitse enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet?  Katselkaa tarkkaan taivaan lintuja. Ne eivät kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa varastoihin, mutta silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole arvokkaampia kuin ne? Kuka teistä voi huolissaan olemalla lisätä hetkeäkään elinikäänsä? Entä miksi olette huolissanne vaatteista? Ottakaa oppia niittykukista, siitä, kuinka ne kasvavat. Ne eivät aherra eivätkä kehrää, mutta minä sanon teille, ettei edes Salomo kaikessa loistossaan ollut puettu niin kuin yksi niistä. Jos Jumala vaatettaa tällä tavalla luonnonkasvit, jotka tänään ovat elossa ja huomenna heitetään uuniin, eikö paljon ennemmin teidät, te heikkouskoiset? Älkää siis koskaan olko huolissanne ja sanoko: ’Mitä me syömme?’ tai ’Mitä me juomme?’ tai ’Mitä me puemme päällemme?’  Tätä kaikkea muut kansat tavoittelevat kiihkeästi. Teidän taivaallinen Isänne tietää, että te tarvitsette kaikkea tätä" (Matteus 6:25-32). Periaate on yksinkertainen, meidän on käytettävä nykyisyyttä ratkaistaksemme syntyneet ongelmat ja luottamalla Jumalaan, jotta voimme löytää ratkaisun: "Asettakaa siksi Jumalan valtakunta ja se, mitä hän pitää oikeana, aina ensimmäiseksi elämässänne, niin kaikki tämä muu annetaan teille.  Älkää siis koskaan olko huolissanne seuraavasta päivästä, sillä seuraavalla päivällä on omat huolensa. Jokaiselle päivälle riittävät sen omat vaikeudet" (Matteus 6:33,34). Tämän periaatteen soveltaminen auttaa meitä hallitsemaan paremmin henkistä tai emotionaalista energiaa päivittäisten ongelmiemme ratkaisemiseksi. Jeesus Kristus neuvoo välttämään liiallista ennakointia, ongelmia tai koettelemuksia, jotka voivat sotkea mielemme ja viedä kaiken hengellisen energian (Markus 4:18,19).

Palataksemme Heprealaiskirjeen 12:1-3: ssa olevaan rohkaisuun meidän on käytettävä henkistä kykyämme heijastaa itsemme tulevaisuuteen toivon ilon kautta, joka on osa pyhän hengen hedelmää: "Toisaalta hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, huomaavaisuus, hyvyys, usko,  lempeys, itsehillintä. Sellaisia vastaan ei ole lakia" (Galatalaisille 5:22,23). Raamatussa on kirjoitettu, että Jehova on onnellinen Jumala ja että kristitty saarnaa ”hyvää uutista onnellisesta Jumalasta” (1.Timoteukselle 1:11). Vaikka tämä asiainjärjestelmä ei ole koskaan ollut niin paljon hengellisessä pimeydessä, meidän on oltava valon keskipisteenä meille kertomasta hyvästä uutisesta, mutta myös ilosta toivostamme, että haluamme säteillä toisille: "Te olette maailman valo. Vuorella sijaitseva kaupunki ei voi pysyä piilossa. Kun lamppu sytytetään, sitä ei laiteta astian alle vaan lampunjalkaan, ja se loistaa kaikille talossa oleville. Antakaa tekin valonne loistaa ihmisten edessä, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaassa" (Matteus 5:14-16). Seuraava video ja artikkeli, jotka perustuvat iankaikkisen elämän toivoon, on kehitetty tällä tavoitella iloa toivossa: "Iloitkaa ja riemuitkaa, koska teidän palkkanne on suuri taivaassa. Samalla tavallahan vainottiin profeettoja, jotka elivät ennen teitä" (Matteus 5:12). Tehkäämme Jehovan ilosta linnoituksemme: ”Älkää olko surullisia, sillä Jehovalta tuleva ilo on teidän linnoituksenne” (Nehemia 8:10).

Ikuinen elämä maallisessa paratiisissa

Ikuinen elämä maallisessa paratiisissa (video Twitterissä)

Ihmiskunnan vapautuminen Kristuksen uhrin lunnaalla

"Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi vaan palvelemaan ja antamaan elämänsä lunnaiksi monien puolesta" (Matteus 20:28)

Lunnauksen siunaukset nuoruuttamisen kautta

"Tulkoon hänen ruumiinsa terveemmäksi kuin nuoruudessa, olkoon hänellä yhtä paljon voimaa kuin nuoruuden päivinä!" (Job 33:25)

Lunnauksen siunaukset parantamisen kautta

"Yksikään maan asukas ei sano: ”Minä olen sairas.” Kansa, joka siellä asuu, on saanut syntinsä anteeksi" (Jesaja 33:24)

Vapautuminen kuolemasta Kristuksen uhrin lunnaalla

Maallisen ylösnousemuksen kautta

"Minulla on sama toivo kuin näilläkin miehillä: Jumala tulee herättämään kuolleista sekä ne, jotka ovat toimineet oikein, että ne, jotka eivät ole"- Apost. tt. 24:15

"Silloin saat todella iloita" (5. Mooseksen 16:15)

Iankaikkinen elämä vapauttamalla ihmiskunta synnin orjuudesta

"Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että hän antoi ainosyntyisen Poikansa, jottei kukaan, joka uskoo häneen, tuhoutuisi vaan saisi ikuisen elämän. (...)  Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä. Se, joka ei tottele Poikaa, ei näe elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällään"

(Johannes 3:16,36)

Sinisellä (kahden kappaleen välissä) olevat lauseet antavat sinulle ylimääräisiä ja yksityiskohtaisia ​​raamatullisia selityksiä. Napsauta vain sinistä hyperlinkkiä. Raamatun artikkelit kirjoitetaan pääasiassa neljällä kielellä: englanniksi, espanjaksi, portugaliksi ja ranskaksi

Jeesus Kristus maapallolla ollessaan opetti usein iankaikkisen elämän toivoa. Hän opetti kuitenkin myös, että iankaikkinen elämä saadaan vain uskon kautta Kristuksen uhriin (Johannes 3: 16,36). Kristuksen uhrin lunastusarvo sallii parantamisen, nuorentamisen ja ylösnousemuksen.

Vapautuminen Kristuksen uhrin lunnaalla

"Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi vaan palvelemaan ja antamaan elämänsä lunnaiksi monien puolesta"

(Matteus 20:28)

"Jobin rukoiltua tuttaviensa puolesta Jehova poisti hänen koettelemuksensa ja palautti hänelle hänen vaurautensa. Jehova antoi hänelle kaikkea kaksin verroin enemmän kuin hänellä oli ollut" (Job 42:10). Se tulee olemaan sama kaikille suuren joukon jäsenille, jotka ovat selvinneet suuresta ahdingosta. Jehova Jumala muistaa heidät kuningas Jeesuksen Kristuksen kautta siunaamalla heitä, kuten opetuslaps Jaakob muistutti meitä: "Me pidämme onnellisina niitä, jotka ovat kestäneet. Olette kuulleet Jobin kestävyydestä ja nähneet Jehovan aikaansaaman lopputuloksen ja sen, että Jehovan kiintymys on hyvin hellää ja että hän on armollinen"(Jaakobin 5:11).

(Kristuksen uhralla on lunastava arvo, joka sallii Jumalan anteeksiannon, ja lunnaarvolla, joka sallii ruumiiden vaihdon ylösnousemuksella, uudistaminen parantamalla ja nuorentamalla

(Suuren joukon kaikkia kansakuntia selviää suuresta ahdistuksesta (Ilm. 7:9-17))

Kristuksen uhralla on lunastava arvo, joka sallii Jumalan anteeksiannon, ja lunnaarvo, joka sallii ruumiiden vaihdon ylösnousemuksella, uudistamisen parantamalla ja nuorentamalla. 

Vapautuminen lunnaalla mahdollistaa sairauden lopettamisen

"Yksikään maan asukas ei sano: ”Minä olen sairas.” Kansa, joka siellä asuu, on saanut syntinsä anteeksi" (Jesaja 33:24).

"Silloin avautuvat sokeiden silmät ja kuurojen korvat aukenevat. Silloin rampa hyppii kuin kauris ja mykän kieli huutaa ilosta. Erämaahan puhkeaa lähteitä, ja aavikkotasangolla virtaa jokia" (Jesaja 35:5,6).

Vapautuminen lunnaalla mahdollistaa nuorentamisen

"Tulkoon hänen ruumiinsa terveemmäksi kuin nuoruudessa, olkoon hänellä yhtä paljon voimaa kuin nuoruuden päivinä!" (Job 33:25).

Lunnainen sallii kuolleiden ylösnousemuksen

"Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, jotkut ikuiseen elämään ja toiset häpeään ja ikuiseen halveksintaan" (Daniel 12:2).

"Minulla on sama toivo kuin näilläkin miehillä: Jumala tulee herättämään kuolleista sekä ne, jotka ovat toimineet oikein, että ne, jotka eivät ole" (Apostolien teot 24:15).

"Älkää ihmetelkö tätä, sillä tulee aika, jolloin kaikki haudoissa* olevat kuulevat hänen äänensä  ja tulevat esiin. Ne, jotka ovat tehneet hyvää, saavat elämän ylösnousemuksen, ja ne, jotka ovat tehneet pahaa, saavat tuomion ylösnousemuksen" (Johannes 5:28,29).

"Minä näin suuren valkoisen valtaistuimen ja sillä istuvan. Maa ja taivas pakenivat hänen edestään, eikä niille enää ollut paikkaa.  Minä näin kuolleiden, suurten ja pienten, seisovan valtaistuimen edessä, ja kirjakääröt avattiin. Sitten avattiin vielä yksi kirjakäärö – elämän kirjakäärö. Kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjakääröihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan. Meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja kuolema ja hauta antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin kukin tekojensa mukaan" (Ilmestys 20:11-13).

"Epäoikeudenmukainen ylösnousseissa" arvioidaan heidän hyvien tai huonojen tekojen perusteella tulevassa maanpäällisessä paratiisissa.(Maallisen ylösnousemuksen hallintaTaivaallinen ylösnousemusMaallinen ylösnousemus).

Kristuksen uhri antaa suuren väkijoukon selviytyä suuresta ahdistuksesta ja saada iankaikkisen elämän kuolematta koskaan

"Katso! Tämän jälkeen minä näin suuren joukon, jota kukaan ei pystynyt laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista kansakunnista, heimoista, kansoista ja kieliryhmistä. He seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä, ja heillä oli päällään pitkät valkoiset vaatteet ja käsissään palmunoksia. He huusivat jatkuvasti kuuluvalla äänellä: ”Pelastuksesta saamme kiittää Jumalaamme, joka istuu valtaistuimella, ja Karitsaa.” Kaikki enkelit seisoivat valtaistuimen, vanhinten ja neljän elävän olennon ympärillä. He kumartuivat syvään valtaistuimen edessä, palvoivat Jumalaa  ja sanoivat: ”Aamen! Ylistys, kirkkaus, viisaus, kiitos, kunnia, valta ja voima meidän Jumalallemme aina ja ikuisesti. Aamen.” Yksi vanhimmista kysyi minulta tämän vuoksi: ”Keitä ovat nämä, joilla on päällään pitkät valkoiset vaatteet,  ja mistä he ovat tulleet?” Minä sanoin hänelle heti: ”Herrani, sinä tiedät sen.” Hän sanoi minulle: ”Nämä ovat ne, jotka tulevat suuresta ahdingosta. He ovat pesseet pitkät vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. Siksi he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä yötä päivää hänen temppelissään, ja valtaistuimella istuva levittää telttansa heidän ylitseen. Heitä ei enää vaivaa nälkä eikä jano, eikä heitä polta aurinko eikä paahtava helle, koska Karitsa, joka on valtaistuimen lähellä, paimentaa heitä ja opastaa heidät elämän veden lähteille. Jumala pyyhkii kaikki kyyneleet heidän silmistään.”" (Ilmestys 7:9-17) (Suuren joukon kaikkia kansakuntia, heimoja ja kieliä "selviää" suuresta ahdistuksesta).

Jumalan valtakunta hallitsee maata

"Minä näin uuden taivaan ja uuden maan, sillä entinen taivas ja entinen maa olivat kadonneet, eikä merta enää ollut. Minä näin myös, että pyhä kaupunki, Uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota, valmiina kuin sulhastaan varten kaunistettu morsian. Sen jälkeen kuulin voimakkaan äänen sanovan valtaistuimelta: ”Katso! Jumalan teltta on ihmisten luona. Hän asuu heidän luonaan, ja he ovat hänen kansansa. Jumala itse on heidän kanssaan. Hän pyyhkii kaikki kyyneleet heidän silmistään. Kuolemaa ei enää ole, eikä surua, valitusta eikä tuskaa enää ole. Kaikki entinen on poissa"" (Ilmestys. 21:1-4) (Jumalan valtakunnan maallinen hallintoPrinssiPapitLeviläiset).

"Iloitkaa Jehovasta ja riemuitkaa, te oikein toimivat, huutakaa ilosta, kaikki te sydämeltänne rehelliset" (Psalmit 32:11)

Vanhurskaat elävät ikuisesti ja jumalattomat hukkuvat

"Onnellisia ovat lempeät, koska he tulevat perimään maan" (Matteus 5:5).

"Vielä hetki, niin pahoja ei enää ole. Sinä katsot sinne, missä he olivat, eikä heitä enää ole. Mutta nöyrät saavat omakseen maan, ja he iloitsevat suuresta rauhasta. Paha ihminen punoo juonia oikein toimivaa vastaan ja kiristelee hänelle hampaitaan. Jehova kuitenkin nauraa hänelle, koska tietää, että hänen loppunsa tulee. Pahat vetävät miekkansa esiin ja jännittävät jousensa kaataakseen sorretut ja köyhät, teurastaakseen ne, jotka ovat vilpittömiä. Heidän miekkansa lävistää kuitenkin heidän oman sydämensä, ja heidän jousensa murtuvat. (...) Pahojen käsivarret murretaan, mutta Jehova tukee niitä, jotka toimivat oikein. (...) Pahat kuitenkin menehtyvät. Jehovan viholliset häviävät kuin laidunmaiden vehreys, he haihtuvat kuin savu. (...) Ne jotka toimivat oikein, saavat omakseen maan, ja he elävät sen päällä ikuisesti. (...) Pane toivosi Jehovaan ja vaella hänen tietään, niin hän korottaa sinut ja antaa maan sinun omaksesi. Kun pahat hävitetään, sinä näet sen. (...) Tarkkaile moitteetonta ja katso vilpitöntä, sillä hänen tulevaisuutensa on rauhallinen. Mutta kaikki väärintekijät tuhotaan, pahoilla ei ole tulevaisuutta. Oikein toimivien pelastus tulee Jehovalta, hän on heidän linnoituksensa ahdingon aikana. Jehova auttaa heitä ja vapauttaa heidät. Hän vapauttaa heidät pahoista ihmisistä ja pelastaa heidät, koska he turvautuvat häneen" (Psalmit 37:10-15, 17, 20, 29, 34, 37-40).

"Kulje siksi hyvien tietä ja pysy niiden poluilla, jotka toimivat oikein, sillä vain rehelliset saavat asua maan päällä ja moitteettomat jäävät sinne jäljelle. Pahat hävitetään maan päältä ja petolliset repäistään sieltä pois. (...) Oikeamielisen pään päällä on siunaus, mutta pahojen suu salaa heidän väkivaltaiset aikeensa. Oikeamielisen muisto saa siunauksen, mutta pahojen nimi mätänee" (Sananlaskut 2:20-22; 10:6,7).

Sodat lakkaa, rauha on sydämissä ja koko maassa

"Te olette kuulleet sanottavan: ’Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistasi.’ Mutta minä sanon teille: Rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka vainoavat teitä. Näin osoitatte, että olette taivaassa olevan Isänne lapsia, koska hän antaa aurinkonsa nousta sekä pahoille että hyville ja antaa sataa sekä niille, jotka toimivat oikein, että niille, jotka eivät toimi. Jos te siis rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, minkä palkan saatte? Eivätkö veronkantajatkin tee samoin?  Ja jos tervehditte ainoastaan veljiänne, mitä poikkeuksellista teette? Eivätkö muihinkin kansoihin kuuluvat tee samoin? Teidän täytyy siis olla täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen” (Matteus 5:43-48).

"Jos te annatte ihmisille anteeksi heidän väärintekonsa, taivaallinen Isännekin antaa teille anteeksi,  mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi heidän väärintekojaan, ei Isännekään anna anteeksi teidän väärintekojanne" (Matteus 6:14,15).

"Silloin Jeesus sanoi hänelle: ”Pistä miekkasi takaisin paikalleen, sillä kaikki, jotka miekkaan tarttuvat, miekkaan tuhoutuvat"" (Matteus 26:52).

"Tulkaa ja katsokaa Jehovan tekoja, kaikkea sitä hämmästyttävää, mitä hän on tehnyt maan päällä. Hän lopettaa sodat kaikkialta maailmasta. Hän särkee jousen ja taittaa keihään, hän polttaa sotavaunut  tulessa" (Psalmit 46:8,9).

"Hän tuomitsee kansakuntien keskuudessa ja oikaisee monien kansojen asiat. He takovat miekkansa auranteriksi ja keihäänsä vesureiksi. Kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan" (Jesaja 2:4).

"Päivien lopulla Jehovan temppelin vuori asetetaan lujasti vuorenhuippujen yläpuolelle ja korotetaan kukkuloita korkeammalle, ja kansat virtaavat sinne. Monet kansakunnat menevät ja sanovat: ”Tulkaa, noustaan Jehovan vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin. Hän opettaa meille teitään, ja me haluamme vaeltaa hänen polkujaan.” Laki tulee Siionista ja Jehovan sana Jerusalemista. Hän tuomitsee monien kansojen keskuudessa ja oikaisee kaukana olevien mahtavien kansakuntien asiat. He takovat miekkansa auranteriksi ja keihäänsä vesureiksi. Kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan. Jokainen heistä istuu viiniköynnöksensä ja viikunapuunsa alla, eikä heidän tarvitse pelätä ketään, sillä armeijoiden Jehovan suu on puhunut" (Miika 4:1-4).

Ruokaa tulee runsaasti ympäri maailmaa

"Maassa kasvaa yllin kyllin viljaa, vuorten huipulla sitä on runsaasti. Hänen satonsa on kuin Libanonin metsä, ja kaupungeissa ihmiset kukoistavat kuin maan kasvillisuus" (Psalmit 72:16).

"Ja hän antaa sadetta siemenille, jotka kylvät maahan, ja maa tuottaa runsaasti hyvää leipää. Sinä päivänä sinun karjasi laiduntaa avarilla laitumilla" (Jesaja 30:23).

Jeesuksen Kristuksen ihmeitä uskon vahvistamiseksi iankaikkisen elämän toivossa

"Jeesus teki myös paljon muuta. Jos kaikki yksityiskohdat joskus kirjoitettaisiin muistiin, luulen, että kirjoitetut kirjakääröt eivät mahtuisi koko maailmaan" (Johannes 21:25)

Jeesus Kristus ja ensimmäinen ihme, joka on kirjoitettu Johanneksen evankeliumissa, hän muuttaa veden viiniksi: "Kaksi päivää myöhemmin oli häät Galilean Kaanassa, ja Jeesuksen äiti oli siellä. Myös Jeesus ja hänen opetuslapsensa oli kutsuttu häihin. Kun viini oli lopussa, Jeesuksen äiti sanoi hänelle: ”Heillä ei ole viiniä.” Mutta Jeesus sanoi hänelle: ”Miksi meidän pitäisi olla siitä huolissamme, nainen? Minun hetkeni ei ole vielä tullut.” Hänen äitinsä sanoi palvelijoille: ”Tehkää kaikki, mitä hän teille sanoo.”  Siellä oli kuusi kivistä vesiruukkua, niin kuin juutalaisten puhdistautumissääntöjen mukaan vaadittiin. Jokaiseen niistä mahtui kaksi tai kolme nestemitallista.  Jeesus sanoi heille: ”Täyttäkää ruukut vedellä.” He täyttivät ne reunoja myöten.  Sitten hän sanoi heille: ”Ottakaa sitä ja viekää juhlien valvojalle.” Niin he veivät.  Juhlien valvoja maistoi vettä, joka oli muuttunut viiniksi. Koska hän ei tiennyt, mistä se oli peräisin (vaikka vettä ottaneet palvelijat tiesivät), hän kutsui sulhasen luokseen  ja sanoi hänelle: ”Kaikki muut laittavat tarjolle ensin hyvän viinin ja huonompilaatuisen sitten, kun väki humaltuu. Sinä olet säästänyt hyvän viinin tähän asti.”  Tämä oli Jeesuksen ensimmäinen ihme, ja hän teki sen Galilean Kaanassa. Näin hän ilmaisi loistokkaan voimansa, ja hänen opetuslapsensa uskoivat häneen" (Johannes 2:1-11).

Jeesus Kristus parantaa kuninkaan palvelijan pojan: "Sitten hän tuli jälleen Galilean Kaanaan, jossa hän oli muuttanut veden viiniksi. Siellä oli eräs kuninkaan palvelija, jonka poika oli sairaana Kapernaumissa.  Kuultuaan Jeesuksen tulleen Juudeasta Galileaan mies meni hänen luokseen ja pyysi häntä tulemaan mukaansa ja parantamaan hänen poikansa, koska tämä oli kuolemaisillaan.  Mutta Jeesus sanoi hänelle: ”Te uskotte vain, jos näette merkkejä ja ihmeitä.”  Kuninkaan palvelija sanoi hänelle: ”Herra, tule ennen kuin lapseni kuolee.”  Jeesus sanoi: ”Lähde matkaan. Poikasi elää.” Mies uskoi, mitä Jeesus sanoi hänelle, ja lähti.  Hänen ollessaan matkalla hänen orjansa tulivat häntä vastaan ja kertoivat, että hänen poikansa oli elossa.  Hän kysyi heiltä, mihin aikaan poika oli alkanut toipua. He vastasivat: ”Kuume lähti eilen seitsemännellä tunnilla.”  Silloin isä tiesi, että se oli tapahtunut juuri sillä hetkellä, kun Jeesus oli sanonut hänelle: ”Poikasi elää.” Niinpä hän ja koko hänen perheensä uskoivat. Tämä oli toinen ihme, jonka Jeesus teki tultuaan Juudeasta Galileaan" (Johannes 4:46-54).

Jeesus Kristus parantaa demonin riivaaman miehen Kapernaumissa: "Hän meni sitten alas Kapernaumiin, Galilean kaupunkiin. Hän opetti kansaa sapattina,  ja ihmiset olivat hyvin hämmästyneitä hänen opetustavastaan, koska hän puhui arvovaltaisesti.  Synagogassa oli mies, jossa oli henki, epäpuhdas demoni, ja hän huusi suureen ääneen:  ”Aah! Mitä sinä meistä haluat, Jeesus Nasaretilainen? Tulitko tuhoamaan meidät? Tiedän tarkalleen, kuka sinä olet, Jumalan Pyhä.” Jeesus kuitenkin nuhteli demonia: ”Ole hiljaa ja tule ulos hänestä!” Paiskattuaan miehen heidän keskelleen demoni tuli ulos hänestä vahingoittamatta häntä.  Tällöin he kaikki hämmästyivät ja alkoivat sanoa toisilleen: ”Mitä puhetta tämä oikein on? Hänellä on valtaa ja voimaa käskeä epäpuhtaita henkiä, ja he tulevat ulos!”  Uutiset hänestä levisivät seudun joka kolkkaan" (Luukas 4:31-37).

Jeesus Kristus ajaa ulos demoneja Gadarenien maassa (nykyään Jordaniassa, Jordanin itäosassa, lähellä Tiberiasjärveä): "Kun hän saapui järven toiselle puolelle gadaralaisten alueelle, häntä vastaan tuli haudoilta kaksi demonien riivaamaa miestä. He olivat niin raivokkaita, ettei kukaan uskaltanut kulkea ohi sitä tietä.  He huusivat: ”Mitä sinä meistä haluat, Jumalan Poika? Tulitko tänne piinaamaan meitä ennen määräaikaa?” Kaukana heistä oli suuri sikalauma laitumella.  Niin demonit alkoivat pyytää häneltä: ”Jos ajat meidät ulos, lähetä meidät sikalaumaan.”  Hän sanoi: ”Menkää!” Silloin demonit tulivat ulos ja menivät sikoihin, ja koko lauma syöksyi jyrkänteeltä järveen ja hukkui.  Paimenet kuitenkin pakenivat, ja mentyään kaupunkiin he kertoivat kaiken, myös sen, mitä oli tapahtunut demonien riivaamille miehille.  Silloin koko kaupunki lähti Jeesusta vastaan, ja nähdessään hänet he kehottivat häntä lähtemään pois heidän seudultaan" (Matteus 8:28-34).

Jeesus Kristus parantaa apostolin Pietarin kaunis äiti: "Tultuaan Pietarin taloon Jeesus näki hänen anoppinsa makaavan sairaana kuumeessa.  Jeesus kosketti naisen kättä, ja kuume lähti hänestä. Sitten hän nousi ylös ja alkoi palvella Jeesusta" (Matteus 8:14,15).

Jeesus Kristus parantaa halvaantuneen miehen oikealla kädellään: "Eräänä toisena sapattina hän meni synagogaan ja alkoi opettaa. Siellä oli mies, jonka oikea käsi oli surkastunut.  Kirjanoppineet ja fariseukset pitivät Jeesusta tarkasti silmällä nähdäkseen, parantaisiko hän sapattina, jotta he saisivat tilaisuuden syyttää häntä. Hän tiesi kuitenkin, mitä he ajattelivat, ja sanoi siksi miehelle, jonka käsi oli surkastunut: ”Nouse ja asetu seisomaan keskelle.” Mies nousi ja asettui seisomaan.  Sitten Jeesus sanoi heille: ”Kysyn teiltä: onko sapattina lupa tehdä hyvää vai tehdä pahaa, pelastaa vai tappaa?”  Katsottuaan ympärilleen heihin kaikkiin hän sanoi miehelle: ”Ojenna kätesi.” Mies teki niin, ja hänen kätensä palautui ennalleen.  Mutta he raivostuivat silmittömästi ja alkoivat puhua keskenään siitä, mitä tekisivät Jeesukselle" (Luukas 6:6-11).

Jeesus Kristus parantaa miehen, joka kärsii turvotus (liiallinen nesteen kertyminen kehoon): "Kerran sapattina Jeesus meni erään fariseusten johtajan taloon syömään ateriaa, ja siellä olevat pitivät häntä tarkasti silmällä.  Hänen edessään oli mies, joka sairasti vesipöhöä.  Niin Jeesus kysyi lainoppineilta ja fariseuksilta: ”Onko sapattina lupa parantaa vai ei?” Mutta he eivät sanoneet mitään. Silloin hän tarttui mieheen kädellään, paransi hänet ja lähetti hänet pois. Sitten hän sanoi heille: ”Jos jonkun poika tai sonni putoaa kaivoon sapattipäivänä, kuka teistä ei heti vedä sitä ylös?”  He eivät pystyneet vastaamaan tähän" (Luukas14:1-6).

Jeesus Kristus parantaa sokean: "Kun lähestyi Jerikoa, eräs sokea mies istui tien varrella ja kerjäsi. Koska kuuli ohi joukon, hän alkoi kysyä, mitä se tarkoitti. ilmoitti hänelle: ”Kun Jeesus sitten oli lähestymässä Jerikoa, eräs sokea mies istui tien vieressä kerjäämässä. Koska mies kuuli ihmisjoukon kulkevan ohi, hän alkoi kysellä, mitä tapahtui.  Hänelle kerrottiin: ”Jeesus Nasaretilainen on menossa ohi!” Silloin hän huusi: ”Jeesus, Daavidin Poika, ole minulle armollinen!” Edellä kulkevat alkoivat nuhdella häntä, ja he käskivät hänen olla hiljaa, mutta hän vain huusi yhä kovemmin: ”Daavidin Poika, ole minulle armollinen!” Silloin Jeesus pysähtyi ja käski tuoda miehen luokseen. Kun hän oli tullut lähelle, Jeesus kysyi häneltä:  ”Mitä haluat minun tekevän sinulle?” Hän sanoi: ”Herra, anna minun saada näköni takaisin.” Niin Jeesus sanoi hänelle: ”Saat näkösi takaisin. Uskosi on tehnyt sinut terveeksi.” Samassa hän sai näkönsä takaisin, ja hän alkoi seurata Jeesusta ja kiittää Jumalaa. Myös kaikki, jotka näkivät sen, ylistivät Jumalaa" (Luukas 18:35-43).

Jeesus Kristus parantaa kaksi sokeaa: "Kun Jeesus jatkoi matkaa, häntä seurasi kaksi sokeaa miestä, jotka huusivat: ”Ole meille armollinen, Daavidin Poika.”  Hänen mentyään taloon sokeat tulivat hänen luokseen. Jeesus kysyi heiltä: ”Uskotteko, että voin tehdä tämän?” He vastasivat hänelle: ”Uskomme, Herra.”  Silloin hän kosketti heidän silmiään ja sanoi: ”Tapahtukoon teille uskonne mukaan.”  Niin heidän silmänsä alkoivat nähdä. Lisäksi Jeesus varoitti heitä ankarasti: ”Katsokaa, ettei kukaan saa tietää tästä.”  Mentyään ulos he kuitenkin kertoivat hänestä koko sillä seudulla" (Matteus 9:27-31).

Jeesus Kristus parantaa kuuron mykän: “Kun Jeesus palasi Tyroksen seudulta, hän meni Sidonin ja Dekapoliin seudun kautta Galileanjärvelle.  Täällä hänen luokseen tuotiin kuuro mies, joka ei pystynyt kunnolla puhumaan, ja häntä pyydettiin hartaasti laittamaan kätensä miehen päälle.  Jeesus vei hänet syrjään, erilleen ihmisjoukosta. Sitten hän pani sormensa hänen korviinsa, sylkäisi ja kosketti hänen kieltään.  Hän katsoi ylös taivaaseen, huokaisi syvään ja sanoi hänelle: ”Effata”, toisin sanoen ”Aukene”.  Silloin miehen korvat aukenivat ja hänen puhevaikeutensa hävisi, ja hän alkoi puhua normaalisti.  Sen jälkeen Jeesus kielsi ihmisiä kertomasta tästä kenellekään, mutta mitä enemmän hän heitä kielsi, sitä enemmän he sitä julistivat.  He olivat tosiaankin äärimmäisen hämmästyneitä ja sanoivat: ”Hän on tehnyt kaiken hyvin. Hän saa jopa kuurot kuulemaan ja mykät puhumaan.”" (Markus 7:31-37).

Jeesus Kristus parantaa spitaalisen: "Hänen luokseen tuli myös spitaalinen mies, joka esitti hänelle hartaan pyynnön, jopa polvistui, ja sanoi hänelle: ”Jos vain haluat, sinä voit puhdistaa minut.”  Tällöin Jeesus liikuttui säälistä, ja hän ojensi kätensä, kosketti häntä ja sanoi hänelle: ”Minä haluan! Puhdistu.”  Heti spitaali hävisi miehestä, ja hän puhdistui" (Markus 1:40-42).

Kymmenen spitaalisen parantaminen: "Ollessaan matkalla Jerusalemiin hän kulki Samarian ja Galilean välisellä alueella.  Kun hän oli menossa erääseen kylään, häntä vastaan tuli kymmenen spitaalista miestä. He jäivät kuitenkin seisomaan jonkin matkan päähän.  He huusivat: ”Jeesus, Opettaja, ole meille armollinen!” Kun hän näki heidät, hän sanoi heille: ”Menkää näyttämään itsenne papeille.” Ollessaan matkalla he puhdistuivat.  Huomattuaan parantuneensa yksi heistä kääntyi takaisin ja ylisti Jumalaa suureen ääneen.  Hän kumartui maahan Jeesuksen jalkojen juureen ja kiitti häntä. Hän oli muuten samarialainen.  Silloin Jeesus sanoi: ”Eivätkö kaikki kymmenen puhdistuneet? Missä sitten ne muut yhdeksän ovat?  Eikö kukaan muu kääntynyt takaisin antamaan kunniaa Jumalalle kuin tämä vieraaseen kansaan kuuluva mies?”  Jeesus sanoi hänelle: ”Nouse ja lähde matkaan. Uskosi on tehnyt sinut terveeksi.”" (Luukas 17:11-19).

Jeesus Kristus parantaa halvaantuneen: "Tämän jälkeen oli juutalaisten juhla, ja Jeesus meni ylös Jerusalemiin. Jerusalemissa on Lammasportin luona allas, jonka heprealainen nimi on Betsata ja johon kuuluu viisi pylväskäytävää. Niissä makasi joukko sairaita, sokeita, rampoja ja sellaisia, joiden raajat olivat surkastuneet.  Siellä oli mies, joka oli ollut sairas 38 vuotta.  Jeesus näki miehen makaavan siellä, ja koska hän tiesi, että tämä oli ollut sairas jo kauan, hän kysyi mieheltä: ”Haluatko tulla terveeksi?” Sairas vastasi: ”Herra, minulla ei ole ketään, joka auttaisi minut altaaseen, kun vesi on kuohutettu, vaan kun minä olen menossa sinne, joku toinen astuu alas ennen minua.”  Jeesus sanoi hänelle: ”Nouse! Ota makuualustasi* ja kävele.”  Mies tuli heti terveeksi, ja hän otti makuualustansa* ja alkoi kävellä. Se päivä oli sapatti" (Johannes 5:1-9).

Jeesus Kristus parantaa epilepsian: “Kun he lähestyivät ihmisjoukkoa, Jeesuksen luo tuli mies, joka polvistui hänen eteensä ja sanoi:  ”Herra, ole armollinen pojalleni, koska hänellä on epilepsia ja hän on hyvin sairas. Hän kaatuu usein tuleen ja usein veteen.  Minä toin hänet sinun opetuslastesi luo, mutta he eivät pystyneet parantamaan häntä.”  Jeesus sanoi: ”Voi tätä kieroutunutta sukupolvea, jolla ei ole uskoa! Kuinka kauan minun täytyy olla teidän kanssanne? Kuinka kauan minun täytyy kestää teitä? Tuokaa hänet tänne minun luokseni.”  Sen jälkeen Jeesus nuhteli demonia, ja demoni tuli ulos pojasta, ja sillä hetkellä poika parantui. Ollessaan sitten keskenään opetuslapset tulivat kysymään Jeesukselta: ”Miksi me emme pystyneet ajamaan demonia ulos?”  Hän sanoi heille: ”Koska teillä on niin vähän uskoa. Minä vakuutan teille: jos teillä on uskoa sinapinsiemenenkään verran, te sanotte tälle vuorelle: ’Siirry täältä tuonne’, ja se siirtyy, eikä mikään ole teille mahdotonta.”" (Matteus 17:14-20).

Jeesus Kristus tekee ihmeen tietämättä sitä: "Jeesuksen ollessa matkalla ihmisjoukot tungeksivat hänen ympärillään.  Siellä oli eräs nainen, jolla oli ollut verenvuotoa 12 vuotta, eikä kukaan ollut pystynyt parantamaan häntä.  Hän lähestyi Jeesusta takaa ja kosketti hänen päällysvaatteensa reunusta, ja heti hänen verenvuotonsa tyrehtyi.  Niin Jeesus kysyi: ”Kuka kosketti minua?” Kun he kaikki kielsivät sen, Pietari sanoi: ”Opettaja, ihmisjoukot ympäröivät sinua ja tungeksivat päällesi.”  Mutta Jeesus sanoi: ”Joku kosketti minua, sillä minä tiedän, että minusta lähti voimaa.”  Kun nainen näki, ettei ollut jäänyt huomaamatta, hän tuli vapisten, polvistui Jeesuksen eteen ja kertoi kaikkien ihmisten edessä, miksi hän oli koskettanut häntä ja miten hän oli heti parantunut.  Mutta Jeesus sanoi hänelle: ”Tytär, uskosi on tehnyt sinut terveeksi. Mene rauhassa.”" (Luukas 8:42-48).

Jeesus Kristus parantaa kaukaa: "Kun hän oli sanonut kaiken tämän ihmisjoukoille, hän meni Kapernaumiin. Erään upseerin orja, jota upseeri arvosti, oli vakavasti sairas ja lähellä kuolemaa.  Kuultuaan Jeesuksesta upseeri lähetti juutalaisten vanhimpia hänen luokseen pyytämään, että hän tulisi ja parantaisi hänen orjansa.  He tulivat Jeesuksen luo ja alkoivat pyytää häneltä hyvin hartaasti: ”Hän ansaitsee, että teet hänelle tämän,  sillä hän rakastaa kansaamme ja juuri hän rakensi synagogamme.”  Niin Jeesus lähti heidän mukaansa. Mutta kun hän ei ollut enää kaukana talosta, upseerin lähettämät ystävät tulivat sanomaan hänelle: ”Herra, älä vaivaudu, sillä en ole sen arvoinen, että tulisit kattoni alle.  Siksi en pitänyt itseäni sen arvoisena, että olisin tullut luoksesi. Mutta sano vain sana, niin palvelijani paranee. Minutkin on asetettu toisten vallan alaisuuteen, ja minulla on sotilaita alaisinani. Kun sanon yhdelle: ’Mene!’, niin hän menee, ja toiselle: ’Tule!’, niin hän tulee, ja orjalleni: ’Tee tämä!’, niin hän tekee sen.”  Tämän kuullessaan Jeesus hämmästyi. Hän kääntyi häntä seuraavan ihmisjoukon puoleen ja sanoi: ”Minä sanon teille: en ole havainnut edes israelilaisten keskuudessa näin suurta uskoa.”  Kun upseerin lähettämät miehet palasivat taloon, he näkivät orjan olevan aivan terve" (Luukas 7:1-10).

Jeesus Kristus on parantanut vammaisen naisen 18 vuoden ajan: "Sapattina hän oli opettamassa eräässä synagogassa. Siellä oli nainen, jossa oli ollut heikkoutta aiheuttava henki 18 vuotta. Nainen oli koukistunut kaksin kerroin eikä pystynyt lainkaan suoristautumaan. Kun Jeesus näki naisen, hän puhutteli tätä ja sanoi: ”Nainen, olet vapaa heikkoudestasi.”  Hän laittoi kätensä naisen päälle, ja samassa tämä suoristautui ja alkoi ylistää Jumalaa.  Synagogan esimies kuitenkin vihastui siitä, että Jeesus paransi sapattina, ja sanoi ihmisjoukolle: ”On kuusi päivää, joina tehdään työtä. Tulkaa siis silloin parannettaviksi älkääkä sapattipäivänä.”  Mutta Herra vastasi hänelle: ”Tekopyhät, eikö jokainen teistä sapattina päästä sonniaan tai aasiaan pilttuusta ja vie sitä juomaan? Eikö tämä nainen, joka on Abrahamin tytär ja jota Saatana piti sidottuna 18 vuotta, pitänytkin päästää tästä siteestä sapattipäivänä?” Kun hän sanoi tämän, kaikkia hänen vastustajiaan alkoi hävettää, mutta koko ihmisjoukko alkoi iloita kaikista suurenmoisista teoista, joita hän teki" (Luukas 13:10-17).

Jeesus Kristus parantaa foinikialaisen naisen tyttären: "Lähdettyään sieltä Jeesus meni Tyroksen ja Sidonin seudulle.  Silloin eräs tuolta seudulta oleva foinikialainen nainen tuli ja huusi: ”Ole minulle armollinen, Herra, Daavidin Poika. Demoni riivaa julmasti tytärtäni.”  Jeesus ei kuitenkaan vastannut hänelle sanaakaan. Niinpä hänen opetuslapsensa tulivat ja alkoivat pyytää häneltä: ”Lähetä hänet pois, koska hän huutaa jatkuvasti meidän perässämme.”  Hän vastasi: ”Minua ei ole lähetetty muiden kuin Israelin kansan kadonneiden lampaiden luo.”  Mutta nainen tuli, kumarsi hänelle syvään ja sanoi: ”Herra, auta minua!”  Vastaukseksi hän sanoi: ”Ei ole oikein ottaa lasten leipää ja heittää sitä pienille koirille.”  Nainen sanoi: ”Niin, Herra, mutta syöväthän pienet koiratkin muruja, joita putoaa niiden isäntien pöydältä.”  Silloin Jeesus vastasi hänelle: ”Suuri on sinun uskosi, nainen. Tapahtukoon sinulle niin kuin tahdot.” Hänen tyttärensä parani sillä hetkellä" (Matteus 15:21-28).

Jeesus Kristus rauhoittaa myrskyä: "Jeesus astui veneeseen, ja hänen opetuslapsensa seurasivat häntä. Myöhemmin järvellä nousi niin kova myrsky, että aallot löivät veneen yli. Hän kuitenkin nukkui. Silloin he menivät herättämään hänet ja sanoivat: ”Herra, pelasta meidät! Me kuolemme!” Mutta hän sanoi heille: ”Miksi olette niin peloissanne,* te heikkouskoiset?” Sitten hän nousi ja nuhteli tuulta ja järveä, ja tuli aivan tyyni. He olivat ihmeissään ja sanoivat: ”Kuka tämä mies oikein on? Tuuli ja järvikin tottelevat häntä” (Matteus 8:23-27). Tämä ihme osoittaa, että maallisessa paratiisissa ei enää ole myrskyjä tai tulvia, jotka aiheuttavat katastrofeja.

Jeesus Kristus kävelee merellä: "Lähetettyään ihmisjoukot pois hän nousi yksinään vuorelle rukoilemaan. Kun tuli ilta, hän oli siellä yksin.  Vene oli nyt jo monen sadan metrin päässä rannasta ja kamppaili aallokossa, koska oli vastatuuli. Mutta neljännen yövartion aikaan Jeesus tuli opetuslasten luo kävellen veden päällä. Kun opetuslapset näkivät hänen kävelevän veden päällä, he hätääntyivät ja sanoivat: ”Se on aave!” Ja he huusivat pelosta. Mutta Jeesus sanoi heti heille: ”Olkaa rohkeita! Minä se olen. Älkää pelätkö.”  Pietari vastasi hänelle: ”Herra, jos se olet sinä, käske minun tulla luoksesi vettä pitkin.”  Hän sanoi: ”Tule!” Silloin Pietari astui veneestä ja lähti kävelemään vettä pitkin kohti Jeesusta.  Katsellessaan myrskyä hän kuitenkin pelästyi, ja kun hän alkoi vajota, hän huusi: ”Herra, pelasta minut!”  Jeesus ojensi heti kätensä, tarttui häneen ja sanoi hänelle: ”Sinä heikkouskoinen, miksi aloit epäillä?”  Heidän päästyään veneeseen myrskytuuli laantui. Silloin veneessä olevat kumarsivat hänelle syvään ja sanoivat: ”Sinä olet todella Jumalan Poika.”" (Matteus 14:23-33).

Ihmeellinen persikka: "Kerran kun Jeesus seisoi Gennesaretinjärven rannalla, ihmisjoukko tungeksi hänen ympärillään kuullakseen Jumalan sanaa.  Hän näki järven rannassa kaksi venettä, mutta kalastajat olivat nousseet niistä ja huuhtoivat verkkojaan.  Astuttuaan toiseen veneistä hän pyysi Simonia, jonka vene se oli, lähtemään vähän ulommaksi rannasta. Sitten hän istui ja alkoi opettaa ihmisjoukkoja veneestä käsin.  Lakattuaan puhumasta hän sanoi Simonille: ”Lähde sinne, missä on syvää, ja laskekaa verkkonne apajalle.”  Simon kuitenkin vastasi: ”Opettaja, olemme tehneet kovasti työtä koko yön emmekä ole saaneet mitään, mutta sinun käskystäsi minä lasken verkot.” Kun he tekivät näin, he saivat niin paljon kaloja, että heidän verkkonsa alkoivat repeillä.  Silloin he viittoivat toisessa veneessä olevia tovereitaan tulemaan apuun. Kun nämä tulivat, he täyttivät molemmat veneet, niin että ne olivat uppoamaisillaan.  Tämän nähdessään Simon Pietari polvistui Jeesuksen jalkojen eteen ja sanoi: ”Lähde minun luotani, Herra, sillä minä olen syntinen mies.”  Sekä Simon että hänen kanssaan olevat olivat näet suunniltaan hämmästyksestä saamansa kalansaaliin takia,  ja samoin olivat Jaakob ja Johannes, Sebedeuksen pojat, jotka olivat Simonin liikekumppaneita. Mutta Jeesus sanoi Simonille: ”Lakkaa pelkäämästä. Tästä lähtien saat saaliiksi ihmisiä.”  Niin he toivat veneet takaisin maihin, jättivät kaiken ja seurasivat häntä" (Luukas 5:1-11).

Jeesus Kristus moninkertaistaa leivät: "Tämän jälkeen Jeesus lähti Galilean- eli Tiberiaanjärven toiselle puolelle.  Suuri joukko ihmisiä seurasi häntä jatkuvasti, koska he näkivät ihmeet, joita hän teki parantaessaan sairaita.  Niin Jeesus nousi vuorelle ja istui sinne opetuslastensa kanssa. Pesah, juutalaisten juhla, oli lähellä. Kun Jeesus nosti katseensa ja näki suuren ihmisjoukon tulevan luokseen, hän sanoi Filippukselle: ”Mistä me ostamme leipää, niin että nämä ihmiset saisivat syötävää?”  Jeesus kuitenkin sanoi tämän koetellakseen Filippusta, sillä hän tiesi, mitä aikoi tehdä.  Filippus vastasi hänelle: ”200 denaarillakaan ei saa niin paljon leipää, että siitä riittäisi jokaiselle edes vähän.”  Yksi hänen opetuslapsistaan, Simon Pietarin veli Andreas, sanoi hänelle:  ”Tässä on pikkupoika, jolla on viisi ohraleipää ja kaksi pientä kalaa. Mutta eihän näistä riitä niin monelle.” Jeesus sanoi: ”Pyytäkää ihmisiä istumaan.” Siellä kasvoi paljon ruohoa, joten ihmiset asettuivat istumaan. Paikalla oli noin 5 000 miestä.  Jeesus otti leivät, kiitti Jumalaa ja jakeli ne siellä istuville. Hän teki samoin myös pienille kaloille, ja jokainen sai niin paljon kuin halusi. Kun he olivat syöneet kyllikseen, hän sanoi opetuslapsilleen: ”Kerätkää tähteeksi jääneet palaset, ettei mitään mene hukkaan.” Niinpä he keräsivät palaset, jotka viidestä ohraleivästä olivat jääneet syömättä, ja niitä tuli 12 täyttä korillista. Kun ihmiset näkivät hänen tekemänsä ihmeen, he sanoivat: ”Tämä on varmasti se profeetta, jonka piti tulla maailmaan.”  Koska Jeesus tiesi, että ihmiset aikoivat tulla ja tehdä hänestä väkisin kuninkaan, hän vetäytyi jälleen vuorelle yksinäisyyteen" (Johannes 6:1-15). Ruokaa on runsaasti kaikkialla maailmassa (Psalmit 72:16; Jesaja 30:23).

Jeesus Kristus elvyttää lesken pojan: "Pian tämän jälkeen Jeesus lähti Nain-nimiseen kaupunkiin, ja hänen opetuslapsensa ja suuri ihmisjoukko kulkivat hänen kanssaan. Kun hän tuli lähelle kaupungin porttia, sieltä kannettiin ulos kuollutta, äitinsä ainoaa poikaa. Äiti oli lisäksi leski. Hänen kanssaan oli myös suuri joukko kaupungin asukkaita. Kun Herra näki naisen, hänen tuli tätä sääli, ja hän sanoi naiselle: ”Lakkaa itkemästä.” Sen jälkeen hän lähestyi paareja ja kosketti niitä, ja kantajat seisahtuivat. Sitten hän sanoi: ”Nuori mies, minä sanon sinulle: nouse!” Kuollut nousi istumaan ja alkoi puhua, ja Jeesus antoi hänet hänen äidilleen. Silloin pelko valtasi heidät kaikki, ja he alkoivat ylistää Jumalaa sanoen: ”Suuri profeetta on ilmaantunut keskuuteemme” ja ”Jumala on kohdistanut huomionsa kansaansa.” Uutinen siitä, mitä hän oli tehnyt, levisi kaikkialle Juudeaan ja koko sille seudulle" (Luukas 7:11-17).

Jeesus Kristus elvyttää ylös Jairuksen tyttären: "Hänen vielä puhuessaan tuli eräs synagogan esimiehen edustaja ja sanoi: ”Tyttäresi on kuollut. Älä vaivaa Opettajaa enää kauempaa.”  Tämän kuultuaan Jeesus vastasi hänelle: ”Älä pelkää. Usko vain, niin hän pelastuu.” Kun hän saapui talolle, hän ei antanut kenenkään muun tulla sisään kanssaan kuin Pietarin, Johanneksen ja Jaakobin sekä tytön isän ja äidin. Kaikki itkivät ja löivät itseään surusta tytön takia. Niin Jeesus sanoi: ”Lakatkaa itkemästä, sillä hän ei ole kuollut vaan nukkuu.” Silloin he alkoivat nauraa hänelle pilkallisesti, koska he tiesivät, että tyttö oli kuollut. Mutta hän otti tyttöä kädestä ja sanoi hänelle kuuluvalla äänellä: ”Lapsi, nouse!”  Silloin tytön henki palasi, ja tyttö nousi heti, ja Jeesus käski antaa hänelle syötävää. Hänen vanhempansa olivat aivan haltioissaan, mutta Jeesus kielsi heitä kertomasta kenellekään, mitä oli tapahtunut" (Luukas 8:49-56).

Jeesus Kristus herättää ystävänsä Lasaruksen, joka kuoli neljä päivää sitten: "Jeesus ei ollut vielä saapunut kylään vaan oli yhä siellä, missä Martta oli tavannut hänet. Kun juutalaiset, jotka olivat talossa lohduttamassa Mariaa, näkivät hänen nousevan nopeasti ja menevän ulos, he seurasivat häntä, koska luulivat, että hän oli menossa haudalle itkemään. Tullessaan Jeesuksen luo ja nähdessään hänet Maria polvistui hänen jalkojensa juureen ja sanoi hänelle: ”Herra, jos olisit ollut täällä, veljeni ei olisi kuollut.” Kun Jeesus näki hänen ja hänen kanssaan tulleiden juutalaisten itkevän, hän huokaisi syvään ja joutui liikutuksen valtaan. Hän kysyi: ”Mihin olette panneet hänet?” He vastasivat: ”Herra, tule katsomaan.” Jeesus puhkesi kyyneliin. Silloin juutalaiset sanoivat: ”Katsokaa, miten kiintynyt hän oli häneen!” Jotkut heistä kuitenkin sanoivat: ”Eikö tämä mies, joka avasi sokean silmät, pystynyt estämään hänen kuolemaansa?” Huokaistuaan jälleen syvään Jeesus tuli haudalle.* Se oli oikeastaan luola, ja sen suulla oli kivi. Jeesus sanoi: ”Ottakaa kivi pois.” Vainajan sisar Martta sanoi hänelle: ”Herra, hänen täytyy jo haista, sillä on neljäs päivä hänen kuolemastaan.” Jeesus sanoi hänelle: ”Enkö sanonut sinulle, että jos uskoisit, näkisit Jumalan suuruuden?” Niinpä he ottivat kiven pois. Jeesus nosti katseensa taivasta kohti ja sanoi: ”Isä, minä kiitän sinua siitä, että olet kuullut minua. Minä kyllä tiedän, että sinä aina kuulet minua, mutta puhun ympärillä seisovan ihmisjoukon vuoksi, jotta he uskoisivat, että sinä olet lähettänyt minut.” Tämän sanottuaan hän huusi kovalla äänellä: ”Lasarus, tule ulos!” Kuolleena ollut tuli ulos jalat ja kädet kääreisiin kiedottuina ja kasvot liinalla peitettyinä. Jeesus sanoi heille: ”Poistakaa häneltä kääreet ja antakaa hänen mennä.”” (Johannes 11:30-44).

Viimeinen ihme persikka (pian Kristuksen ylösnousemuksen jälkeen): "Aamun sarastaessa Jeesus seisoi rannalla, mutta opetuslapset eivät tajunneet, että se oli Jeesus.  Jeesus sanoi heille: ”Lapset, eikö teillä ole mitään syötävää?” He vastasivat: ”Ei!”  Hän sanoi heille: ”Heittäkää verkko veneen oikealle puolelle, niin saatte.” He heittivät sen mutta eivät jaksaneet vetää sitä takaisin, koska kaloja oli niin paljon.  Silloin se opetuslapsi, jota Jeesus rakasti, sanoi Pietarille: ”Se on Herra!” Kuullessaan, että se oli Herra, Simon Pietari puki ylleen päällysvaatteensa, sillä hän oli alasti, ja hyppäsi järveen.  Mutta toiset opetuslapset tulivat pienellä veneellä ja vetivät perässään verkkoa, joka oli täynnä kaloja. He eivät olleet kaukana rannasta, vain vajaan sadan metrin päässä" (Johannes 21:4-8). 

Jeesus Kristus teki monia muita ihmeitä. Niiden avulla voimme vahvistaa uskoamme, rohkaista meitä ja saada vilkaisun paratiisissa olevista monista siunauksista. Apostoli Johannes kirjoitetut sanat tiivistävät hyvin sen ihmeellisen määrän ihmeitä, jotka Jeesus Kristus teki, takuuna paratiisissa tapahtuvalle: "Jeesus teki myös paljon muuta. Jos kaikki yksityiskohdat joskus kirjoitettaisiin muistiin, luulen, että kirjoitetut kirjakääröt eivät mahtuisi koko maailmaan" (Johannes 21:25).

Opettaminen Raamatusta

SOLA SCRIPTURA

• Jumalalla on nimi: Jehova (The Revealed Name). Yksin Meidän täytyy palvella vain Jehovaa. Meidän on rakastettava Häntä kaikella elämänvoimalla: "Sinä, Jehova, niin, meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan kirkkauden ja kunnian ja voiman, koska sinä olet luonut kaikki ja sinun tahdostasi ne olivat olemassa ja ne luotiin" (Jesaja 42: 8, Ilmestys 4:11, Matteus 22:37) (Worship Jehovah; In Congregation). Jumala ei ole kolminaisuus.

• Jeesus Kristus on ainoa Jumalan Poika siinä mielessä, jonka Jumala loi suoraan: "”Kenen ihmiset sanovat Ihmisen Pojan olevan?” He sanoivat: ”Jotkut Johannes Kastajan, toiset Elian, jotkut taas Jeremian tai jonkun profeetoista.” Hän sanoi heille: ”Entä kenen te itse sanotte minun olevan?” Vastaukseksi Simon Pietari sanoi: ”Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika.” Jeesus sanoi hänelle sen johdosta: ”Onnellinen olet sinä, Simon, Joonan poika, koska liha ja veri ei paljastanut sitä sinulle, vaan minun Isäni, joka on taivaissa" (Matteus 16: 13-17, Johannes 1: 1-3) (Jesus Christ is the Only Path; The King Jesus Christ). Jeesus Kristus ei ole Kaikkivaltias Jumala eikä hän ole osa kolminaisuutta.

• Pyhä Henki on Jumalan aktiivinen voima. Hän ei ole henkilö, vaan persoonaton voima: "Ja he näkivät ikään kuin tulisia kieliä, jotka jakautuivat, ja heidän kunkin päälle asettui yksi" (Apostolien teot 2: 3). Pyhä Henki ei ole osa kolminaisuutta.

• Raamattu on Jumalan sana: "Koko Raamattu on Jumalan henkeyttämä ja hyödyllinen opettamiseen, ojentamiseen, oikaisemiseen, kurittamiseen vanhurskaudessa,  jotta Jumalan ihminen olisi täysin pätevä, täydelleen varustautunut kaikkeen hyvään työhön" (2. Timoteukselle 3: 16,17). Meidän täytyy lukea se, tutkia sitä ja soveltaa sitä elämäämme (Psalmit 1: 1-3) (Read the Bible Daily).

• Vain usko Kristuksen uhraukseen mahdollistaa syntien anteeksiantamisen kuolleiden parantumisen ja ylösnousemuksen: "Sillä Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että hän antoi ainosyntyisen Poikansa, jottei kukaan häneen uskova tuhoutuisi, vaan hänellä olisi ikuinen elämä" (Johannes 3:16, Matteus 20:28) (Jeesuksen Kristuksen kuoleman muistomerkki (artikla); The Memorial of the Death of Jesus Christ (Slideshow)).

• Jumalan valtakunta on taivaaseen perustettu taivaallinen hallitus, joka on perustettu vuonna 1914 ja jonka kuningas on Jeesuksen Kristuksen kanssa 144 000 kuningasta ja papista, jotka muodostavat "Uuden Jerusalemin", Kristuksen morsiamen. Taivainen hallitus lopettaa nykyisen ihmisvallan suuren ahdistuksen aikana ja luo itsensä maapallolle: "Ja noiden kuninkaiden päivinä taivaan Jumala pystyttää valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu. Eikä sitä valtakuntaa anneta millekään toiselle kansalle. Se murskaa kaikki nämä valtakunnat ja tekee niistä lopun, ja se itse pysyy aikojen hämärään asti" (Ilmestys 12: 7-12, 21: 1-4, Matteus 6: 9,10, Daniel 2:44) (The End of Patriotism; The Earthly Administration of the Kingdom of God; The King Jesus Christ).

• Kuolema on elämän vastakohta. Sielu kuolee ja henki (elämänvoima) katoaa: "Älkää panko luottamustanne jalosukuisiin älkääkä ihmisen  poikaan, jolle pelastus ei kuulu. Hänen henkensä lähtee, hän palaa maaperäänsä; sinä päivänä hänen ajatuksensa häviävät" (Psalmit 146: 3,4, Saarnaaja 3:19,20, 9:5,10).

• Tulee ylösnousemus: "ja minulla on Jumalaan kohdistuva toivo, joka näilläkin miehillä on, että tulee olemaan ylösnousemus, sekä vanhurskaiden että epävanhurskaiden" (Johannes 5: 28,29, Apostolien teot 24:15). Tuomion arvo 1000 vuotta: "Ja minä näin suuren valkoisen valtaistuimen ja sillä istuvan. Hänen edestään maa ja taivas pakenivat, eikä niille löytynyt paikkaa. Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjakääröt avattiin. Mutta avattiin vielä yksi kirjakäärö; se on elämän kirjakäärö. Ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjakääröihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan. Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja kuolema ja Haades antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin kukin tekojensa mukaan" (Ilmestys 20: 11-13) (The Administration of the Earthly Resurrection; The Earthly Resurrection; The Judgment of the unrighteous).

• Vain 144 000 ihmistä kulkee taivaaseen Jeesuksen Kristuksen kanssa. Ilmestyskirjassa 7: 9-17 mainitut suuri joukko ovat niitä, jotka selviytyvät suuresta ahdistuksesta ja elävät ikuisesti maanpäällisessä paratiisissa: "Ja minä kuulin sinetöityjen luvun, sataneljäkymmentäneljätuhatta, sinetöidyt kaikista Israelin poikien heimoista. (...) Tämän jälkeen minä näin, ja katso, suuri joukko, jota kukaan ei kyennyt laskemaan, kaikista kansakunnista ja heimoista ja kansoista ja kielistä seisoi valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkoisiin vaatteisiin, ja heidän käsissään oli palmunoksia. (...) Niin minä sanoin hänelle viipymättä: ”Herrani, sinä tiedät sen.” Ja hän sanoi minulle: ”Nämä ovat ne, jotka tulevat siitä suuresta ahdistuksesta, ja he ovat pesseet pitkät vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä" (Ilmestys 7: 3-8; 14: 1-5; 7:9-17) (The Heavenly Resurrection (144000); The Great Crowd).

• Elämme viimeiset päivän, joka päättyy suuresta ahdistuksesta (Matteus 24,25, Mark 13, Luukas 21, Ilmestys 19: 11-21). Kristuksen läsnäolo (Parousia) on alkanut näkyvästi vuodesta 1914 ja päättyy tuhansien vuosien päästä: "Hänen istuessaan Öljyvuorella opetuslapset tulivat hänen luokseen yksityisesti ja sanoivat: ”Sano meille: milloin nämä tapahtuvat, ja mikä tulee olemaan sinun läsnäolosi ja asiainjärjestelmän päättymisen tunnusmerkki?" (Matteus 24: 3) (The King Jesus Christ; The Great Tribulation).

• Paratiisi on maan päällä: "Sen jälkeen minä kuulin suuren äänen sanovan valtaistuimelta: ”Katso! Jumalan teltta on ihmisten luona, ja hän asuu heidän kanssaan, ja he ovat hänen kansojaan. Ja Jumala itse on heidän kanssaan. Ja hän pyyhkii pois kaikki kyyneleet heidän silmistään, eikä kuolemaa enää ole, eikä surua eikä valitushuutoa eikä kipua enää ole. Entiset ovat kadonneet" (Jesaja 11, 35, 65, Ilmestys 21: 1-5) (The Release; The Earthly Administration of the Kingdom of God).

• Vaikeus valtuutus : Tämä antoi vastauksen paholaisen haasteeseen Jehovan todellisen itsemääräämisoikeuden legitimiteetille (1. Mooseksen 3: 1-6). Ja myös antaakseni vastaus Paholaisen syytökselle ihmisolentojen koskemattomuudesta (Job 1: 7-12, 2: 1-6). Se ei ole Jumala, joka aiheuttaa kärsimystä, Hän sallii sen (Jaakobin 1: 13). Kärsimyksiä ovat seurausta neljästä tekijästä: Saatana voi olla yksi, joka aiheuttaa kärsimystä (mutta ei aina) (Job 1: 7-12; 2: 1-6) (Satan Hurled). Kärsimys on seurausta Aadamin synnintekijän yleisestä tilasta, joka johtaa meidät vanhuuteen, sairauteen ja kuolemaan (Roomalaisille 5:12, 6:23). Kipu voi johtua huonosta ihmisen päätöksistä (meidän tai muiden ihmisten) koska syntisyytemme periytyvät Adam (5. Mooseksen 32: 5; 7:19). Kärsimys voi johtua "odottamattomista ajoista ja tapahtumista", jotka aiheuttavat henkilön väärässä paikassa väärään aikaan (Saarnaaja 9:11). Kohtalo ei ole Raamatun opetusta, emme ole "varten" tehdä hyvää tai pahaa, mutta sen perusteella vapaan tahdon, päätämme tehdä "hyvä" tai "paha" ( 5. Mooseksen 30:15).

• Meidän on toimittava Jumalan valtakunnalle (Matt. 28: 19,20) (Baptism). Tämä kiinteä kanta kuningaskunnan hyväksi on julkisesti osoitettu julistamalla säännöllisesti hyvä uutinen (Matt. 24:14) (The Good News).

 

Kielletty Raamatussa

 

Hate on kielletty: "Jokainen, joka vihaa veljeään, on tappaja, ja te tiedätte, ettei kenelläkään tappajalla ole ikuista elämää, joka pysyisi hänessä" (1. Johanneksen 3:15). Murha ovat kiellettyjä henkilökohtaisista syistä uskonnollisen isänmaallisuuden tai valtion isänmaallisuuden vuoksi: "Sitten Jeesus sanoi hänelle: "Silloin Jeesus sanoi hänelle: ”Pistä miekkasi takaisin paikalleen, sillä kaikki, jotka miekan ottavat, ne miekkaan tuhoutuvat" (Matteus 26:52) (The End of Patriotism).
Varkaus on kielletty: "Älköön varastaja enää varastako, vaan tehköön ennemmin kovasti työtä suorittaen käsillään sitä, mikä on hyvää, jotta hänellä olisi jotakin annettavaa tarpeessa olevalle" (Efesolaisille 4:28).
Valehtelu on kielletty: "Älkää valehdelko toisillenne. Riisukaa pois vanha persoonallisuus tottumuksineen" (Kolossalaisille 3: 9).

Muut kiellot:

"Siksi minun ratkaisuni on, ettei tule vaivata niitä kansakunnista olevia, jotka kääntyvät Jumalan puoleen, vaan heille tulee kirjoittaa, että he karttavat epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja sitä, mikä on kuristettua, sekä verta" (Apostolien teot 15:19,20,28,29).

Asiat, joita epäjumalat ovat tahraantuneet: Nämä ovat "asioita", jotka liittyvät uskonnollisiin käytäntöihin, jotka ovat ristiriidassa Raamatun kanssa, pakanallisten juhlapäivien. Tämä voi olla uskonnollisia rituaaleja ennen teurastusta tai lihan syömistä: "Syökää yhä kaikkea, mitä lihakaupassa myydään, kyselemättä mitään omantuntonne vuoksi, sillä ”Jehovan on maa ja kaikki, mitä siinä on”.  Jos joku ei-uskovista kutsuu teitä ja te tahdotte mennä, niin ryhtykää syömään kaikkea, mitä eteenne pannaan, kyselemättä mitään omantuntonne vuoksi. Mutta jos joku sanoisi teille: ”Tämä on uhriksi uhrattua”, niin jättäkää syömättä sen henkilön vuoksi, joka toi sen ilmi, ja omantunnon vuoksi. Sanon: ”Omantunnon”, en sinun, vaan tuon toisen. Sillä miksi toisen omantunnon pitäisi tuomita minun vapauteni? Jos minä otan osaa kiitoksin, niin miksi minua herjataan siitä, mistä minä kiitän?" (1. Korinttilaisille 10:25-30).

Uskonnolliset käytännöt, jotka Raamattu tuomitsee: "Älkää iestykö epäsuhtaisesti yhteen ei-uskovien kanssa. Sillä mitä yhteyttä on vanhurskaudella ja laittomuudella? Tai mitä yhteistä on valolla ja pimeydellä? Edelleen, miten sopivat yhteen Kristus ja Belial? Tai mitä osuutta+ uskollisella* on ei-uskovan kanssa? Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niin kuin Jumala sanoi: ”Minä asun heidän keskuudessaan ja vaellan heidän joukossaan, ja minä olen heidän Jumalansa, ja he tulevat olemaan minun kansani.”  ”’Lähtekää siksi ulos heidän keskuudestaan ja erottautukaa’, sanoo Jehova, ’ja lakatkaa koskemasta epäpuhtaaseen’”; ”’ja minä otan teidät vastaan.’” ”’Ja minä tulen olemaan teille isänä, ja te tulette olemaan minulle poikina ja tyttärinä’, sanoo Jehova, Kaikkivaltias" (2. Korinttilaisille 6:14-18).

Älä harjoita epäjumalanpalvelusta. On tarpeen tuhota kaikki epäjumalatut esineet tai kuvat, ristit, patsaat uskonnollisiin tarkoituksiin (Matteus 7: 13-23). Älä käytä spiritismi: jumaluus, taika, astrologia ... Meidän on tuhottava kaikki okkultismin suhteen liittyvät asiat (Apostolien teot 19:19, 20).

Ei pidä osallistua uskonnollisiin juhliin, jotka eivät noudata raamatullisia periaatteita (1. Korinttilaisille 10: 20-22). Älä katso elokuvia tai pornografisia tai väkivaltaisia ja halventavia kuvia. Pidättämästä uhkapeliä, huumeiden käyttöä, kuten marihuanaa, beteliä, ylimääräistä alkoholia, juopumusta, orgies: "Näin ollen minä Jumalan sääliväisyyden kautta hartaasti pyydän teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi, mikä on pyhää palvelusta järjenkykyinenne" (Roomalaisille 12:1; Matteus 5: 27-30; Psalmit 11: 5).

Seksuaalinen moraalittomuus: aviorikos, pois avioliitosta sukupuoli (miehet / naiset), mies- ja naispuolinen homoseksuaalisuus, seksuaalinen käyttäytyminen perverssi: "Mitä! Ettekö tiedä, etteivät epävanhurskaat peri Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät haureelliset, eivät epäjumalanpalvelijat, eivät avionrikkojat, eivät luonnottomia tarkoituksia varten pidetyt miehet, eivät miehet, jotka makaavat miesten kanssa, eivät varkaat, eivät ahneet, eivät juopot, eivät herjaajat eivätkä kiristäjät peri Jumalan valtakuntaa" (1. Korinttilaisille 6:9,10). "Pidettäköön avioliitto kunniassa kaikkien keskuudessa ja aviovuode saastuttamattomana, sillä Jumala tulee tuomitsemaan haureelliset ja avionrikkojat" (Heprealaisille 13:4).

Raamattu tuomitsee moniavioisuus, joku tässä tilanteessa oleva mies, joka haluaa tehdä Jumalan tahdon, on säännellä tilannettaan pysymällä vain ensimmäisen vaimonsa kanssa, jonka kanssa hän on naimisissa (1 Timoteus 3: 2 "yhden vaimon mies"). Itsetyydytys on kielletty Raamatussa: "Kuolettakaa sen tähden maan päällä olevat ruumiinjäsenenne haureuteen, epäpuhtauteen, sukupuoliseen himoon, vahingolliseen haluun ja ahneuteen katsoen, joka on epäjumalanpalvelusta" (Kolossalaisille 3:5).

On myös kiellettyä syödä verta, vaikka terapeuttisissa olosuhteissa (verensiirto): "Ainoastaan lihaa sieluineen – verineen – ette saa syödä"(1. Mooseksen 9:4) (The Sacred Blood; The Sacred Life).

Raamatun kaikki tuomitut asiat eivät ole kirjoitettuja tässä Raamatun tutkimuksessa. Kristillinen, joka on saavuttanut kypsyyden ja hyvän tietämyksen raamatullisista periaatteista, tietää eron "hyvän" ja "pahan" välillä, vaikka sitä ei suoraan kirjoitettu Raamatussa: "Mutta vahva ruoka kuuluu kypsille ihmisille, niille joiden havaintokyky on käytössä valmentunut erottamaan sekä oikean että väärän" (Heprealaisille 5:14) (SPIRITUAL MATURITY).

Tavoitteena

MIKSI ?

Muistomerkki

Mitä tehdä?

Päävalikko (englanti)

 

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS

 

TWITTER

FACEBOOK

FACEBOOK BLOG