SOLA SCRIPTURA

Biblia online
Biblia în mai multe limbi

Link-urile (în albastru), în limba aleasă, vă direcționează către un alt articol scris în aceeași limbă. Cei scrise în limba engleză vă direcționează către un articol în limba engleză. În acest caz, puteți alege și alte trei limbi: spaniolă, portugheză și franceză.

Magyar  Italiano  český  Nederlands  Yкраїнський  Deutsch  Türk  Pусский  Cрпски  Slovenský  Български  Hrvatski  ελληνικά  Polski  中国  Македонски  հայերեն

"Căci viziunea este încă pentru timpul fixat, aleargă gâfâind spre sfârșit și nu va spune minciuni. Chiar dacă ar zăbovi, continuă s-o aștepți, căci se va împlini negreșit. Nu va întârzia"

(Habakuc 2: 3)

Acest mesaj este scris mai ales pentru "păstorii" diferitelor congregații sau biserici creștine, dar și pentru credincioșii altor religii necreștine

Scopul acestui site Biblic este de a încuraja cititorii să continue să "aștepte" Ziua lui Iehova. Este important să ne federalizăm eforturile sincere, dincolo de diferențele dintre opiniile religioase creștine, pentru a ne pregăti pentru această Zi. Așa cum este scris în Amos 5:18 (Biblia): "Vai de cei ce tânjesc după ziua lui Iehova! Ce va însemna pentru voi ziua lui Iehova? Va fi întuneric, nu lumină" Ziua aceasta trebuie să ne temem (Țefania 1:14-18).

Cu toate acestea, trebuie să avem o atitudine curajoasă și pozitivă. În Habakkuk, se vorbește despre o "așteptare a zilei lui Iehova", care trebuie să fie cea a paznicului cu o privire către orizont. Isus Hristos a luat această imagine a paznicului: "Vegheați deci, pentru că nu știți în ce zi vine Domnul vostru" (Matei 24:42; 25:13). Isus Hristos glorificat, în cartea Apocalipsa, a arătat clar că lipsa de vigilență va fi fatală: "De aceea, amintește-ți mereu cum ai primit și cum ai auzit, păstrează mereu acest lucru și căiește-te. Dacă nu te trezești, voi veni ca un hoț și nu vei ști nicidecum la ce oră voi veni peste tine" (Apocalipsa 3:3).

Dacă nu există nici o certitudine despre "această zi și această oră", există destule informații biblice care ne permit să ne pregătim în avans și să înțelegem în timp util "timpul" venirii de regele Isus Hristos, fără a fi surprins. Examinarea exactă a împlinirii prezente a profețiilor ne permite să înțelegem că această zi este foarte apropiată (The King Jesus Christ; The Two Kings; Gog of Magog). Noi trebuie să ia în considerare această așteptare pentru pregătirea noastră ca o expresie a răbdării divine: "Iehova nu este încet cu privire la promisiunea sa, cum consideră unii încetineala, ci este răbdător cu voi, fiindcă nu dorește ca vreunul să fie distrus, ci dorește ca toți să ajungă la căință" (2 Petru 3:9) (Învățăturile de bază ale Bibliei).

Da, această așteptare a stăpânului este o binecuvântare în privința vieții, a noastră, a celor care sunt dragi pentru noi și pentru vecinul nostru în general. Este important să înțelegeți foarte precis ce este această pregătire înainte, în timpul și după Marea Necaz. Dacă aceste instrucțiuni sunt scrise în Biblie, este pentru noi să le folosim (Be Prepared ; Christian Community).

În Biblie sunt descrise binecuvântările pământești ale Împărăției lui Dumnezeu. Putem înțelege când vor avea loc vindecările bolilor și întinerirea așa de dorite (The Release). Putem înțelege modul în care administrația va învieri pe pământ (The Heavenly Resurrection; The Earthly Resurrection; The Welcoming of the Resurrected Ones; The Allotted Place of the Resurrected Ones). Putem să înțelegem cum va fi organizată administrația în sine, și anume ce vor face viitorii prinți și preoții pământeni (The Earthly Administration of the Kingdom of God; The Prince; The Priest). Da, toate aceste binecuvântări apar în Biblie pentru a ne încuraja, pentru a ne întări credința. Această cunoaștere biblică aparține Iehova, ea aparține lui Isus Hristos, pentru că este scris în Biblie: "Fiindcă „cine a ajuns să cunoască mintea lui Iehova, ca să-l învețe“? Noi însă avem mintea lui Cristos" (1 Corinteni 2:16).

Puteți folosi liber această cunoaștere biblică gratuită, nu numai pentru credința personală, ci și pentru cei dragi pentru dvs. Dacă ești un lider religios, un cioban, un pastor sau preot, nu ezitați să folosească această educație pentru a întări credința care sunt responsabilitatea dumneavoastră pentru a le permite să supraviețuiască nu numai necazul cel mare dar, de asemenea, să se bucure de binecuvântările eterne ale împărăției lui Dumnezeu. "Și Dumnezeu însuși va fi cu ei. El va șterge orice lacrimă din ochii lor și moartea nu va mai fi. Nici jale, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi. Lucrurile de odinioară au trecut“" (Apocalipsa 21:3,4; Matei 10:8b; Ioan 21:15-17) (Preach the Good News; In Congregation; The Great Crowd). Fie ca Iehova să binecuvânteze inimile pure prin Hristos. Amin (Ioan 13:10).

Site-ul este disponibil numai în engleză, spaniolă, portugheză și franceză. Puteți întreba cineva din congregația dvs. care cunoaște una dintre aceste limbi pentru a traduce informații biblice care ar putea fi de interes pentru dvs. Dacă doriți să vă exprimați, dacă aveți întrebări sau din alte motive, nu ezitați să intrați în legătură cu site-ul sau cu contul lui Twitter.

Memorialul morții lui Hristos

Ce sa fac?

Învățătura de bază a Bibliei (Este interzisă în Biblie)

Meniul principal (franceză)

CONTACT

TWITTER

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS