SOLA SCRIPTURA

 Bibla Online

Bibla në disa gjuhë

Lidhjet (në ngjyrë blu) në gjuhën që keni zgjedhur, ju drejtoni një artikull tjetër të shkruar në të njëjtën gjuhë. Lidhjet blu të shkruara në anglisht, ju drejtoni një artikull në gjuhën angleze. Në këtë rast, gjithashtu mund të zgjidhni nga tre gjuhë të tjera: spanjisht, portugalisht dhe frëngjisht.

ελληνικά  Македонски  Românesc  Türk  Italiano  Hrvatski  Cрпски  Slovenski  

"Sepse vegimi është ende për kohën e caktuar dhe vazhdon të nxitojë duke gulçuar drejt fundit e nuk do të gënjejë. Edhe sikur të vonojë, rri në pritje të tij, sepse pa dyshim do të dalë i vërtetë. Nuk do të vonojë"

(Habakuku 2: 3)

Ky mesazh është shkruar veçanërisht për "barinjtë" e kongregacioneve të ndryshme, ose kishave të krishtera, por edhe për besimtarët e feve të tjera jo të krishtera

Qëllimi i kësaj faqeje biblike është të inkurajojë lexuesit të vazhdojnë të "presin" për Ditën e Jehovait. Është e rëndësishme për të federuar përpjekjet tona të sinqerta, përtej dallimeve të mendimeve fetare të krishtera për të na përgatitur për këtë Ditë. Siç është shkruar te Amosi 5:18 (Bibla): "Mjerë ata që e dëshirojnë me zjarr ditën e Jehovait! Çfarë do të jetë për ju dita e Jehovait? Do të jetë terr, dhe jo dritë". Kjo ditë do të jetë e frikshme (Sofonia 1:14-18).

Megjithatë, duhet të kemi një qëndrim të guximshëm dhe pozitiv. Në Habakuk, flitet për një "pritje të Ditës së Jehovait", e cila duhet të jetë ajo e "rojtarit" me një shikim drejt horizontit. Jezu Krishti e mori këtë shëmbëlltyrë të rojës në çast: "Prandaj, qëndroni vigjilentë, sepse nuk e dini në ç’ditë vjen Zotëria juaj" (Mateu 24:42, 25:13). Jezu Krishti përlëvdohet në librin e Zbulesës, e ka bërë të qartë se mungesa e vigjilencës do të jetë fatale: "Prandaj, mbaj parasysh se si e more e si e dëgjove fjalën, vazhdo ta zbatosh e pendohu. Sigurisht, nëse nuk zgjohesh, do të vij si hajdut dhe s’do ta marrësh vesh se në ç’orë do të vij mbi ty" (Zbulesa 3: 3).

Nëse nuk ka siguri për "këtë ditë dhe këtë orë", ka mjaft informacion biblik që na lejon të përgatitemi paraprakisht dhe të kuptojmë në kohën e duhur "kohën" e ardhshme e Mbretit Jezu Krisht (Çfarë duhet të bëjmë?). Ekzaminimi i saktë i përmbushjes së tanishme të profecive na mundëson të kuptojmë se kjo ditë është shumë afër (The King Jesus Christ; The Two Kings; Gog of Magog). Ne duhet të marrë parasysh këtë pritje për përgatitjen tonë si një shprehje e durimit hyjnor: "Jehovai nuk është i ngadalshëm në lidhje me premtimin e tij, siç e konsiderojnë ngadalësinë disa njerëz, por është i durueshëm me ju, sepse nuk dëshiron që të shkatërrohet ndonjë, por dëshiron që të gjithë të arrijnë pendimin" (2 Pjetrit 3: 9) (Mësimdhënia themelore e Biblës (E ndaluar në Bibël)).

Po, kjo "pritje e roja" është një bekim për jetën e nesh, të dashurve tanë dhe të fqinjit tonë në përgjithësi. Është e rëndësishme të kuptojmë me saktësi se çfarë është kjo përgatitje para, gjatë dhe pas Madh. Nëse këto udhëzime janë shkruar në Bibël, është për ne t'i përdorim ato (Be Prepared; Christian Community).

Në Bibël përshkruhen bekimet tokësore të Mbretërisë së Perëndisë. Ne mund ta kuptojmë kur do të ndodhin shërimet e sëmundjeve (The Release). Ne mund ta kuptojmë se si do të administrohet administrimi i ringjalljes në tokë (The Heavenly Resurrection, The Earthly Resurrection, The Welcoming of the Resurrected Ones, The Allotted Place of the Resurrected Ones). Ne mund ta kuptojmë se si do të organizohet vetë administrata, domethënë, çfarë do të bëjnë princat e ardhshëm dhe priftërinjtë tokësorë (The Earthly Administration of the Kingdom of God; The Prince, The Priest). Po, të gjitha këto bekime shfaqen në Bibël për të na inkurajuar, për të forcuar besimin tonë. Kjo njohuri biblik i përket Zotit, ai i takon Jezu Krishtit, për shkak se ajo është shkruar në Bibël: "Sepse "kush ka arritur të njohë mendjen e Jehovait, që ta mësojë atë"? Por ne kemi mendjen e Krishtit" (1 Korintasve 2:16).

Mund ta përdorni lirisht këtë njohuri biblike falas, jo vetëm për besimin tuaj personal, por për ata që janë të dashur për ju. Nëse ju jeni një udhëheqës fetar, një bari, një pastor apo prift, të ndjehen të lirë për të përdorur këtë edukim për të forcuar besimin e "deleve": "Po, vetë Perëndia do të jetë me ta.  Ai do të fshijë çdo lot nga sytë e tyre. Nuk do të ketë më vdekje. As vajtim, as klithmë, as dhembje nuk do të ketë më. Gjërat e mëparshme shkuan" (Zbulesa 21:3,4, Mateu 10:8b, Gjoni 21:15-17) (The Good News; The Great Crowd; The Release; In Congregation). Jehovai i bekoftë zemrat e pastra nëpërmjet Krishtit. Amen (Gjoni 13: 10).

Faqja është në dispozicion vetëm në anglisht, spanjisht, portugalisht dhe frëngjisht. Mund të pyesni dikë nga kongregacioni juaj që njeh një nga këto gjuhë për të përkthyer informacion biblik që mund të jetë me interes për ju. Nëse dëshironi të shprehni vetveten, nëse keni pyetje ose për arsye të tjera, mos hezitoni të kontaktoni vendin ose llogarinë Twitter.

Përkujtimi i vdekjes së Jezu Krishtit

Çfarë duhet të bëni?

Mësimi fillor i Biblës

Menuja kryesore (Anglisht)

CONTACT

TWITTER

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS