Bibelen Online

Bibelen på flere språk

Koblingene (i blått) på språket du ønsker, leder deg til en annen artikkel skrevet på samme språk. De som er skrevet på engelsk, leder deg til en artikkel på engelsk. I dette tilfellet kan du også velge mellom tre andre språk: spansk, portugisisk og fransk.

English  Español  Português  Français  Català  Românesc  Italiano  Deutsch

Polski  Magyar  Hrvatski  Slovenský  Slovenski  český  Shqiptar  Nederlands

 Svenska  Norsk  Suomalainen  Dansk  Icelandic  Lietuvos  Latvijas  Eesti

עברי  ייִדיש  ქართული  ελληνικά  հայերեն  Kurd  Azərbaycan اردو  Türk  العربية  فارسی     

Pусский  Yкраїнський  Македонски  Български  Монгол  беларускі  Қазақ  Cрпски                 

Hausa  Swahili  Afrikaans  Igbo  isiXhosa  Yorùbá  Zulu  አማርኛ  Malagasy  Soomaali

   हिन्दी  नेपाली  বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中国  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng việt  日本の  한국의

Tagalog  Indonesia  Malaysia  Jawa  Myanmar 

Minnet om Kristi død

"For vårt påskeoffer, Kristus, er jo blitt slaktet”

(1.Korinter 5:7)

Klikk på lenken for å se videoen som oppsummerer artikkelen

Den bibelske metoden for å bestemme datoen for feiringen av minnet om Jesu Kristi død er den samme som påsken i Bibelen. Den 14 Nisan (måneden med den bibelske kalenderen), den fjortende dagen, fra den nye månen (som er den første dagen i Nisan-måneden): "Fra kvelden den 14. dagen i den første måneden fram til kvelden den 21. dagen i samme måned skal dere spise usyret brød” (2. Mosebok 12:18). "Kvelden" tilsvarer begynnelsen av dagen til 14 Nisan. I Bibelen begynner dagen, etter solnedgang, "kvelden" ("Og det ble kveld, og det ble morgen, den første dagen" (1. Mosebok 1:5)). Dette betyr at når et måneminne astronomisk bord omtaler en fullmåne, 8. april, eller en nymåne 23. april, er det perioden mellom de to kveldene 7. og 22. april, etter solnedgang, og før soloppgang 8. og 23. april, når månen endres (http://pgj.pagesperso-orange.fr/calendar.htm (på fransk)).

Salmene 81:1-3 (i Bibelen) lar oss uten tvil forstå at den første dagen av den nye månen er månens fullstendige forsvinning: "Blås i hornet ved nymåne, ved fullmåne, på vår høytidsdag". Basert på denne beregningen vil minnedato for Jesu Kristi død være tirsdag 12. april 2022 etter solnedgang.

Denne teksten (Salmene 81:1-3) nevner poetisk "den nye månen" fra datoen til 1 Ethanim (Tishri) da hornet ble sprengt (4. Mosebok 10:10; 29:1). Det er "fullmånen" til 15. Ethanim (Tishri), tiden for den gledelige "festen" (se versene 1,2 og 5 Mosebok 16:15). På bakgrunn av det astronomiske månetabellen er observasjonen som følger: Når vi vurderer at den nye månen er dens fullstendige forsvinning (uten halvmåne), faller i alle tilfeller den 15. av månemåneden begge i perioden med den første observerbare fullmånen og den astronomiske fullmånen. I tilfelle når vi vurderer at den nye månen ville være observasjonen av den første halvmånen (som den første dagen i måneden), tilsvarer i de fleste tilfeller den første observerbare fullmånen og den astronomiske fullmånen natt til den 12. 13. eller 14. i måneden, og mer sjelden den 15. i måneden. Dette betyr at i dette tilfellet, at den 15. i måneden, i nesten alle tilfeller, begynner månen sin synkende fase (den er ikke lenger en observerbar fullmåne)... Følgelig, uten tvil, den første dagen i måneden, som den nye månen, er månens fullstendige forsvinning (og ikke utseendet til den første halvmånen), ifølge Bibelen (Salmene 81:1-3).

Jødisk Påsk er modellen for de guddommelige krav til feiringen av minnet om Kristi død: "Disse tingene er en skygge av det som skulle komme, men virkeligheten er knyttet til Kristus" (Kolosserne 2:17). “For ettersom Loven har en skygge av de kommende goder, men ikke tingenes virkelige skikkelse” (Hebreerne 10:1) (The Reality of the Law). Bare omskjærte folk kunne feire Jødisk Påsk :

“Og hvis en fastboende utlending bor som utlending hos deg og han virkelig vil feire påske for Jehova, la da enhver av mannkjønn hos ham bli omskåret. Først da kan han nærme seg og feire den; og han skal bli som en innfødt i landet. Men ingen uomskåret mann kan spise av det” (2.Mosebok 12:48).

De kristne ikke lenger under kravet om fysisk omskjæring, ble hun "hjertets åndelige omskjæring" for minnet om Kristi død: “Og dere skal omskjære DERES hjerters forhud og ikke lenger gjøre DERES nakker harde” (5.Mosebok 10:16). Apostelen Paulus ga en definisjon av "åndelig omskjæring av hjertet":

“Omskjærelse er i virkeligheten bare til gagn hvis du handler etter lov; men hvis du er en lovovertreder, er din omskjærelse blitt til en uomskåret tilstand. Derfor, hvis en som er uomskåret, oppfyller Lovens rettferdige krav, vil ikke da hans uomskårne tilstand bli regnet som omskjærelse? Og den uomskårne, som er slik av naturen, skal ved å oppfylle Loven dømme deg som med dens skrevne lovsamling og omskjærelse er en lovovertreder. For den er ikke jøde som er det i det ytre; heller ikke er omskjærelse det som er i det ytre, på kjødet. Men den er jøde som er det i det indre, og hans omskjærelse er hjertets omskjærelse ved ånd og ikke ved en skreven lovsamling. Han får sin ros, ikke av mennesker, men av Gud” (Romerne 2:25-29). "Åndelig omskjæring av hjertet" er lydighet mot Gud og Hans Sønn Jesus Kristus. Det representerer tro på Kristi offer for tilgivelse av våre synder.

Ikke å ha hjertets åndelige omskjæring er ulydighet mot Gud og Kristus. Det har ikke tro på Kristi offer: “Dere stivnakkete og uomskårne på hjerter og ører, dere står alltid den hellige ånd imot; som DERES forfedre gjorde, slik gjør dere. Hvem av profetene har DERES forfedre ikke forfulgt? Ja, de drepte dem som på forhånd forkynte om Den Rettferdiges komme, han hvis forrædere og mordere dere nå er blitt, dere som mottok Loven, overbrakt ved engler, men som ikke har holdt den.”” (Apostlenes gjerninger 7:51-53) (Grunnleggende undervisning i Bibelen (det er forbudt i Bibelen)).

For å delta i minnet om Kristi død må kristen ha hjertets åndelige omskjæring: “La et menneske først godkjenne seg selv etter en ransakelse, og la ham således spise av brødet og drikke av begeret” (1.Korinter 11:28). Godkjennelse av seg selv er hjertets åndelige omskjærelse som gjør at man kan delta i minnet om Kristi død. Det er gjort etter en "undersøkelse" av seg selv for å se om vi har en klar samvittighet for Gud og Hans Sønn Jesus Kristus.

Jesus Kristus befaler trofaste kristne, uansett deres håp, himmelske eller jordiske, for å "mate på Ham" for å oppnå evig liv:

“eg er livets brød. DERES forfedre spiste mannaen i ødemarken og døde likevel. Dette er det brød som kommer ned fra himmelen, slik at enhver kan spise av det og ikke dø. Jeg er det levende brød som er kommet ned fra himmelen; hvis noen spiser av dette brød, skal han leve evig; og det brød som jeg skal gi, ja, det er mitt kjød for verdens liv.» Jødene begynte derfor å strides med hverandre og sa: «Hvordan kan denne mannen gi oss sitt kjød å spise?» Jesus sa da til dem: «I sannhet, ja i sannhet, sier jeg dere: Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens kjød og drikker hans blod, har dere ikke liv i dere selv. Den som spiser mitt kjød og drikker mitt blod, har evig liv, og jeg skal oppreise ham på den siste dag; for mitt kjød er sann mat, og mitt blod er sann drikk. Den som spiser mitt kjød og drikker mitt blod, blir i forening med meg* og jeg i forening med ham. Liksom den levende Far har utsendt meg og jeg lever på grunn av Faderen, slik skal også den som spiser meg, ja han, leve på grunn av meg. Dette er det brød som er kommet ned fra himmelen. Det er ikke som da DERES forfedre spiste og likevel døde. Den som spiser dette brød, skal leve evig."” (Johannes 6:48-58) (The Heavenly Resurrection (144000); The Earthly Resurrection; The Great Crowd).

Hvis du ikke gjør det, kan du forhindre at du oppnår evig liv: "Jesus sa da til dem: «I sannhet, ja i sannhet, sier jeg dere: Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens kjød og drikker hans blod, har dere ikke liv i dere selv” (Johannes 6:53).

Trofaste kristne, uansett deres håp (himmelske eller jordiske), må delta i brød og vin i minnet om Kristi død: “Liksom den levende Far har utsendt meg og jeg lever på grunn av Faderen, slik skal også den som spiser meg, ja han, leve på grunn av meg” (Johannes 6:57) (The Memorial of the Death of Jesus Christ (Slideshow); Jesus Christ the Only Path; The King Jesus Christ).

Bare trofaste kristne samler blant "brødre" for å delta i minnet om Kristi død: “Derfor, mine brødre, når dere kommer sammen for å spise det, så vent på hverandre” (1.Korinter 11:33).

Hvis du ønsker å delta i minnet om Kristi død, og du ikke er kristen, må du bli døpt, og du ønsker å adlyde Kristi bud: "Gå derfor og gjør mennesker fra alle nasjoner til disipler. Dere skal døpe dem i Farens og Sønnens og den hellige ånds navn og lære dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og husk: Jeg er med dere alle dager helt til avslutningen på verdensordningen" (Matteus 28:19,20).

Hvordan feire minnet om Jesu Kristi død?

"Fortsett å gjøre dette til minne om meg"

(Lukas 22:19)

Feiringen minnet av Jesu Kristi død må feire på samme måte som bibelske påsken, mellom trofaste kristne, i menigheten eller i familien (2. Mosebok 12:48, Hebreerbrevet 10: 1, Kolosserne 2:17, 1 Korinter 11:33). ). Etter bibelske påsken feiret Jesus Kristus mønsteret for den fremtidige feiringen av minnet om hans død (Lukas 22: 12-18). De er i disse bibelske passasjer, evangelier:

- Matteus 26: 17-35.

- Mark 14: 12-31.

- Lukas 22: 7-38.

- Johannes kapittel 13 til 17.

Etter feiringen av bibelske påsken, erstattet Jesus Kristus denne feiringen med en annen: Feiringen minnet av Kristi død (Johannes 1: 29-36, Kolosserne 2: 17, Hebreerne 10: 1).

Under denne overgangen vasket Jesus Kristus de tolv apostlers føtter. Det var en lære som et eksempel: å være ydmyk for hverandre (Johannes 13: 4-20). Ikke desto mindre bør denne hendelsen ikke betraktes som et ritual for å praktisere før minnet (sammenlign John 13:10 og Matteus 15: 1-11). Men historien forteller oss at etter at Jesus Kristus "satte på sine ytre plagg". Vi må derfor være ordentlig kledd (Johannes 13: 10a, 12 sammenlignet med Matteus 22: 11-13). Forresten, på Jesu Kristi eksekveringssted tok soldatene klærne han hadde på seg den kvelden. Johannes 19: 23,24 forteller oss at Jesus Kristus hadde et "sømløst indre plagg, vevet fra toppen i sin lengde". Soldatene våget ikke å rive det opp. Jesus Kristus hadde på seg kvalitetsklær, i tråd med feiringenes betydning. Uten å sette uskrevne regler i Bibelen, vil vi utøve god skjønn på hvordan å kle seg (Hebreerne 5:14).

Jesus Kristus avviste forrderen Judas Iscariot. Dette demonstrerer at denne seremonien skal feire bare mellom trofaste kristne (Matteus 26: 20-25, Mark 14: 17-21, Johannes 13: 21-30, Luks historie er ikke alltid kronologisk, men i "a logisk orden" (Sammenlign Lukas 22: 19-23 og Lukas 1: 3 "fra begynnelsen, for å skrive dem i en logisk rekkefølge"; 1 Korinter 11: 28,33)).

Feiringen av minnet er beskrevet med stor enkelhet: "Mens de fortsatte å spise, tok Jesus et brød og ba en bønn. Så brøt han det i biter og ga det til disiplene og sa: «Ta dette og spis det. Dette er et symbol på min kropp.»  Han tok også et beger og takket Gud. Så ga han det til dem og sa: «Drikk av det, alle sammen. For dette er et symbol på mitt blod, ‘paktens blod’, som skal utøses for mange+ så de kan få sine synder tilgitt.  Men jeg sier dere: Fra nå av skal jeg ikke mer drikke noe av vintreets frukt før den dagen da jeg drikker ny vin sammen med dere i min Fars rike.» Etter at de hadde sunget lovsanger, gikk de ut til Oljeberget" (Matteus 26:26-30). Jesus Kristus forklarte årsaken til denne feiringen, betydningen av hans offer, hvilket usyret brød representerer, symbol på sin syndløse kropp og koppen, symbolet på hans blod. Han ba om at disiplene feirer minnet om hans død hvert år på den 14. Nisan (jødisk kalendermåned) (Lukas 22:19).

Johannes evangelium informerer oss om Kristi lære etter denne feiringen, sannsynligvis fra Johannes 13:31 til Johannes 16:30. Etterpå ba Jesus Kristus til sin Fader, ifølge Johannes kapittel 17. Matteus 26:30, informerer oss: "Etter at de hadde sunget lovsanger, gikk de ut til Oljeberget". Det er sannsynlig at lovsangen fant sted etter Jesu Kristi bønn.

Hvordan å gjøre?

Vi må følge modellen av Kristus. Feiringen må organiseres av en person, en eldste, en pastor, en prest av den kristne menighet. Hvis feiringen foregår i en familieinnstilling, er det hodet til den kristne familien som må feire den. Hvis det ikke er noen mann, den kristne søster som organiserer feiringen bør velges blant de trofaste eldre kvinner (Titus 2: 3). Hun må dekke hodet (1 Korinter 11: 2-6).

En som vil organisere feiringen, vil avgjøre om den bibelske undervisningen ved denne anledningen basert på historien om evangeliene, kanskje ved å lese kommenterer. En endelig bønn rettet til Jehova Gud vil bli uttalt. Deretter kan pris til Gud, bli sunget til Jehova Gud og til hyllest til sin Sønn Jesus Kristus.

Når det gjelder brød, er den type korn som ikke er nevnt, men det må gjøres uten gjær (Hvordan forberede usyret brød (video)). Når det gjelder vin, er det i noen land mulig at trofaste kristne ikke kan få det. I dette unike tilfellet er det de eldste som bestemmer hvordan man skal erstatte det på den mest hensiktsmessige måten basert på Bibelen (Joh 19:34). Jesus Kristus viste at i visse spesielle situasjoner, kan unntak beslutninger fattes, og at Guds nåde vil bli brukt på denne anledningen (Matteus 12: 1-8).

Det er ingen bibelsk indikasjon på den nøyaktige varigheten av feiringen. Derfor er det den som skal organisere denne hendelsen som vil vise god vurdering, akkurat som Kristus har avsluttet dette spesielle møtet. Det eneste viktige bibelske poenget angående tidspunktet for seremonien er følgende: minnet om Jesu Kristi død må feires "mellom de to kveldene": Etter solnedgang på 13 og 14 "Nisan", og før soloppgang. John 13: 30 forteller oss at når Judas Iskariot forlot kort tid før feiringen, "det var natt" (Mosebok 12: 6).

Jehova Gud hadde satt denne loven om bibelsk påske: "Påskehøytidens slaktoffer må ikke oppbevares natten over, til neste morgen" (2. Mosebok 34:25). Hvorfor? Påsk lam død skulle foregå mellom de to kveldene. Kristi død, Guds Lam, ble bestemt av "dom", "mellom de to kveldene", før morgen "før hanen galer": "Da flerret øverstepresten klærne sine og sa: «Dette er blasfemi! Har vi da behov for flere vitner? Dere har selv hørt at han har snakket blasfemisk. Hva mener dere?» De svarte: «Han fortjener å dø.» (...) Og straks gol en hane. Da husket Peter hva Jesus hadde sagt: «Før en hane galer, kommer du tre ganger til å nekte for at du kjenner meg.»" (Matteus 26:65-75). Dermed død påsk lam, har blitt fulgt, ved døden av Guds lam, Jesus Kristus, "ved dekret", "mellom de to kveldene" (Salme 94: 20 "når de skaper vanskeligheter i lovens navn"; Johannes 1: 29-36; Kolosserne 2:17; Hebreerbrevet 10: 1). Gud velsigne de trofaste kristne i hele verden gjennom Hans Sønn Jesus Kristus, amen.

Guds løfte
Engelsk: http://www.yomelyah.com/439659476
Fransk: http://www.yomelijah.com/433820451
Spansk: http://www.yomeliah.com/441564813
Portugisisk: http://www.yomelias.com/435612656

Hovedmålet

HVORFOR ? (Norsk)

Den grunnleggende lære av Bibelen

Hva skal jeg gjøre?

Hovedmeny (engelsk)

 

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS 

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS

 

TWITTER

FACEBOOK

FACEBOOK BLOG