Raamattu verkossa

Raamattu useilla kielillä

Linkit (sinisellä) haluamallasi kielellä ohjaavat sinut samalle kielelle kirjoitettuun toiseen artikkeliin. Englanninkieliset linkit ohjaavat sinut englanninkieliseen artikkeliin. Tässä tapauksessa voit valita myös kolmesta muusta kielestä: espanja, portugali ja ranska.

Kristuksen kuoleman muistoksi

"Sillä onhan Kristus, meidän pesah-uhrimme, uhrattu"

(1. Korinttilaisille 5:7)

Kristuksen kuoleman muisto
14 Nisan 5779 (juutalainen kalenteri)
Torstai 18. huhtikuuta 2019 (auringonlaskun jälkeen) (gregoriaaninen kalenteri)

Juutalainen pääsiäinen on Kristuksen kuoleman muistomallin malli: "Sillä koska Laissa on tulevan hyvän varjo mutta ei itse asioiden todellista olemusta" (Heprealaisille 10:1) (The Reality of the Law).

Vain ympärileikattu voisi juhlia pääsiäistä: "Ja mikäli joku muukalaisasukas asustaa luonanne ja todella haluaa viettää pesahia Jehovan kunniaksi, ympärileikattakoon jokainen hänelle kuuluva miespuolinen. Vasta sitten hän saa lähestyä viettämään sitä, ja hänen on tultava maan syntyperäisen asukkaan kaltaiseksi. Mutta kukaan ympärileikkaamaton mies ei saa syödä siitä" (2. Mooseksen kirja 12:48).

Kristityillä ei ole enää fyysisen ympärileikkauksen velvoitetta, vaan se on korvattu sydämen hengellisen ympärileikkauksella: "Ja teidän on ympärileikattava sydämenne esinahka, ettekä saa enää jäykistää niskaanne" (5. Mooseksen kirja 10 :16).

Apostoli Paavali antaa tarkan määritelmän sydämen hengellisen ympärileikkauksen:

"Ympärileikkauksestahan on hyötyä vain jos noudatat lakia, mutta jos olet lainrikkoja, niin ympärileikkauksesi on tullut ympärileikkaamattomuudeksi. Jos siis ympärileikkaamaton pitää Lain vanhurskaat vaatimukset, eikö hänen ympärileikkaamattomuutensa lueta ympärileikkaukseksi? Ja panemalla Lain täytäntöön luonnostaan ympärileikkaamaton tuomitsee sinut, joka sen kirjoitetun lakikokoelman ja ympärileikkauksen mukaan olet lainrikkoja. Sillä ei se ole juutalainen, joka on sellainen ulkonaisesti, eikä ympärileikkaus ole se, mikä on ulkonaisesti lihassa, vaan se on juutalainen, joka on sellainen sisäisesti, ja hänen ympärileikkauksensa on sydämen ympärileikkaus hengen vaikutuksesta eikä kirjoitetun lakikokoelman vaikutuksesta. Hänen kiitoksensa ei tule ihmisiltä, vaan Jumalalta" (Roomalaisille 2:25-29).

Sydän hengellinen ympärileikkaus edustaa kuuliaisuutta Jumalalle ja Hänen Pojalleen Jeesukselle. Se edustaa uskoa Kristuksen uhraukseen syntien anteeksisaamiseksi. Sydän henkinen ympärileikkaamattomuus on tottelemattomuus Jumalan ja hänen Pojan Jeesuksen Kristuksen tahdosta. Se edustaa uskon puutetta Kristuksen uhriin :

"Uppiniskaiset ja ympärileikkaamattomat sydämeltä ja korvilta, aina te olette vastustamassa pyhää henkeä; niin kuin teidän esi-isänne, niin tekin. Ketä profeetoista teidän esi-isänne eivät vainonneet? Hehän tappoivat ne, jotka ilmoittivat etukäteen sen Vanhurskaan tulosta, jonka kavaltajiksi ja murhaajiksi te olette nyt tulleet, te, jotka saitte Lain enkelien välittämänä mutta ette ole sitä pitäneet" (Apostolien teot 7:51-53) (Raamatun perusopetus (se on kielletty Raamatussa)).

Kristityt, riippumatta hänen toivostaan (taivaallisella tai maallisen), täytyy olla sydämen ympärileikkaus osallistumaan Kristuksen kuoleman muistoksi: "Hyväksyköön ihminen ensin itsensä tarkan tutkistelun jälkeen ja niin syököön leivästä ja juokoon maljasta" (1. Korinttilaisille 11:28).

Itsehyväksyminen on seurausta omantunnon tutkimisesta, jos näemme, onko meillä hyvää käyttäytymistä Jumalan ja Hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen edessä. Pure tietoisuus Jumalan ja Hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen edessä edustaa sydämen ympärileikkausta, joka on välttämätöntä osallistua Kristuksen kuoleman muistoksi. 1 Korinttilaisten 11 mukaan tämä itsearviointi ei liity kristilliseen toivoon (taivaalliseen tai maalliseen). Nämä kristillisen toivon erot eivät näy yhteydessä ja eivät ole edellytys osallistumiselle Kristuksen kuoleman muistoksi (The Heavenly Resurrection (144000); The Earthly Resurrection; The Great Crowd; The Release).

Jeesus Kristus kehottaa uskollisia kristittyjä symbolisesti syömään Häntä saadakseen iankaikkisen elämän:

”Minä olen elämän leipä. Teidän esi-isänne söivät mannaa erämaassa ja silti kuolivat. Tämä on se leipä, joka tulee alas taivaasta, jotta kuka tahansa voisi syödä sitä ja olla kuolematta. Minä olen se elävä leipä, joka on tullut alas taivaasta; jos joku syö tätä leipää, hän tulee elämään ikuisesti; ja todellakin se leipä, jonka minä tulen antamaan, on minun lihani maailman elämän puolesta.”Sen tähden juutalaiset alkoivat kiistellä keskenään sanoen: ”Kuinka tämä voi antaa meille lihansa syötäväksi?” Niinpä Jeesus sanoi heille: ”Totta totisesti minä sanon teille: ellette syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertaan, teillä ei ole elämää itsessänne. Joka syö minun lihaani ja juo minun vertani, sillä on ikuinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä; sillä minun lihani on tosi ruoka ja minun vereni on tosi juoma. Joka syö minun lihaani ja juo minun vertani, pysyy minun yhteydessäni*, ja minä pysyn hänen yhteydessään. Niin kuin Isä, joka elää, on lähettänyt minut ja minä elän Isän takia, niin myös se, joka syö minua, tulee elämään minun takiani. Tämä on se leipä, joka tuli alas taivaasta. Ei ole niin kuin silloin, kun teidän esi-isänne söivät ja silti kuolivat. Joka syö tätä leipää, tulee elämään ikuisesti.” (Johannes 6:48-58).

Jeesus Kristus tekee selväksi, että joka ei tee sitä, ei ole iankaikkista elämää: ”Niinpä Jeesus sanoi heille: ”Totta totisesti minä sanon teille: ellette syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertaan, teillä ei ole elämää itsessänne”” (Johannes 6:53).

Uskolliset kristityt, heidän kristillisen toivonsa (taivaan tai maallisen), täytyy ottaa leipää ja juoda cup muistomerkin aikana saadakseen iankaikkisen elämän: ”Niin kuin Isä, joka elää, on lähettänyt minut ja minä elän Isän takia, niin myös se, joka syö minua, tulee elämään minun takiani” (Johannes 6:57) (The Memorial of the Death of Jesus Christ (Slideshow); Jesus Christ the Only Path; The King Jesus Christ).

Hengellisiä ympärileikkaamattomia ei kutsuta Kristuksen kuoleman muistoksi. Vain uskolliset kristityt kokoontuvat "veljien" kesken Kristuksen kuoleman muistoksi: ”Kun siis, veljeni, kokoonnutte syömään sitä, odottakaa toisianne” (1. Korinttilaisille 11:33) (In Congregation).

Tavoitteena

Mitä tehdä?

Opettaminen Raamatusta

Päävalikko (englanti)

CONTACT

TWITTER

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS 

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS