Bibelen Online

Bibelen på flere sprog

Linkene (i blåt) på det sprog, du ønsker, leder dig til en anden artikel skrevet på samme sprog. De, der er skrevet på engelsk, leder dig til en artikel på engelsk. I dette tilfælde kan du også vælge mellem tre andre sprog: spansk, portugisisk og fransk.

English  Español  Português  Français  Català  Românesc  Italiano  Deutsch

Polski  Magyar  Hrvatski  Slovenský  Slovenski  český  Shqiptar  Nederlands

 Svenska  Norsk  Suomalainen  Dansk  Icelandic  Lietuvos  Latvijas  Eesti

עברי  ייִדיש  ქართული  ελληνικά  հայերեն  Kurd  Azərbaycan اردو  Türk  العربية  فارسی     

Pусский  Yкраїнський  Македонски  Български  Монгол  беларускі  Қазақ  Cрпски                 

Hausa  Swahili  Afrikaans  Igbo  isiXhosa  Yorùbá  Zulu  አማርኛ  Malagasy  Soomaali

   हिन्दी  नेपाली  বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中国  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng việt  日本の  한국의

Tagalog  Indonesia  Malaysia  Jawa  Myanmar 

Hukommelsen om Kristi død

“For også vort påske[offer], Kristus, er blevet slagtet”

(1. Korinter 5:7)

Klik på linket for at se videoen, der opsummerer artiklen

Den bibelske metode til bestemmelse af datoen for fejringen af ​​mindet om Jesu Kristi død er den samme som påsken i Bibelen. Den 14 Nisan (måned af den bibelske kalender), den fjortende dag, fra den nye måne (der er den første dag i Nisan-måneden): "Fra om aftenen den 14. dag i den første måned til om aftenen den 21. dag i måneden skal I spise usyrnet brød” (2. Mosebog 12:18). "Aftenen" svarer til begyndelsen af ​​dagen 14 Nisan. I Bibelen begynder dagen, efter solnedgang, "aftenen" ("Og det blev aften, og det blev morgen, første dag" (1. Mosebog 1:5)). Dette betyder, at når et måne-astronomisk bord nævner en fuldmåne, 8. april eller en nymåne den 23. april, er det perioden mellem de to aftener 7. og 22. april, efter solnedgang og før solopgang 8. og 23. april, når månen skifter (http://pgj.pagesperso-orange.fr/calendar.htm (på fransk)).

Salmerne 81:1-3 (i Bibelen) gør det muligt for os uden tvivl at forstå, at den første dag af den nye måne er månens fuldstændige forsvinden: "Blæs i horn ved nymåne, ved fuldmåne, på dagen for vores højtid". Baseret på denne beregning vil mindedagen for Jesu Kristi død være tirsdag den 12. april 2022 efter solnedgang.

Denne tekst (Salmerne 81:1-3) nævner poetisk "den nye måne" fra datoen for 1 Ethanim (Tishri), da hornet blev sprængt (4. Mosebog 10:10; 29:1). Det er "fuldmånen" fra 15. Ethanim (Tishri), tidspunktet for den glade "fest" (se vers 1,2 og 5. Mosebog 16:15). På baggrund af månens astronomiske tabel er observationen som følger: Når vi overvejer, at den nye måne er dens fuldstændige forsvinden (uden halvmåne), falder i alle tilfælde 15. i månemåneden begge i perioden med den første observerbare fuldmåne og den astronomiske fuldmåne. I det tilfælde, hvor vi overvejer, at den nye måne ville være observationen af ​​den første halvmåne (som den første dag i måneden), svarer i de fleste tilfælde den første observerbare fuldmåne og den astronomiske fuldmåne til nat den 12. 13. eller 14. i måneden og mere sjældent den 15. i måneden. Dette betyder, at i dette tilfælde, at den 15. i måneden i næsten alle tilfælde begynder månen sin faldende fase (den er ikke længere en observerbar fuldmåne)... Følgelig uden tvivl den første dag i måneden, som "nymåne", er månens fuldstændige forsvinden (og ikke udseendet af den første halvmåne), ifølge Bibelen (Salmerne 81:1-3).

 

Jødisk Påske er modellen til at fejre hukommelsen om Kristi død: "Alle de ting er kun en skygge af det der skal komme – virkeligheden er knyttet til Kristus" (Kolossenserne 2:17). “For da loven har en skygge af kommende goder, men ikke tingenes egentlige skikkelse” (Hebræerne 10:1) (The Reality of the Law).

Kun omskårne mennesker kunne fejre påsken: “Og i tilfælde af at en fastboende udlænding opholder sig hos dig og han vil fejre påske for Jehova, skal enhver af mandkøn hos ham omskæres. Først da kan han nærme sig for at fejre den; og han skal blive som en indfødt i landet. Men ingen uomskåren må spise af det” (2. Mosebog 12:48).

Den kristne er ikke længere underlagt fysisk omskæring, den er blevet erstattet af åndelig omskæring. Hvad er hjertets åndelige omskæring? “Og I må omskære jeres hjerters forhud og ikke gøre jeres nakker stive mere” (5. Mosebog 10:16).

Apostlen Paulus forklarede, hvad der er hjertets åndelige omskæring: “Omskærelse er jo kun til gavn hvis du handler efter loven; men hvis du er lovovertræder, er din omskærelse blevet til ikke-omskærelse. Derfor, hvis den uomskårne holder lovens retfærdige bestemmelser, vil hans ikke-omskærelse så ikke blive regnet for omskærelse? Og den af natur uomskårne vil, ved at opfylde loven, dømme dig som med dens skrevne lovsamling og omskærelse er lovovertræder. For jøde er ikke den som er det i det ydre, og omskærelse er heller ikke det som er i det ydre, i kødet. Men jøde er den som er det i det indre, og [hans] omskærelse er hjertets [omskærelse] ved ånd og ikke ved en skreven lovsamling. Han får sin ros, ikke af mennesker, men af Gud” (Romerne 2:25-29). Omskæring af hjertet repræsenterer lydighed mod Gud og hans Søn Jesus Kristus. Det repræsenterer tro på Kristi offer for syndens tilgivelse.

Ikke at have åndelig omskæring af hjertet repræsenterer ulydighed mod Gud og ikke have tro på Kristi offer for syndens tilgivelse: “Stivnakkede og uomskårne på hjerter og ører, I modstår altid den hellige ånd; som jeres forfædre, således I. Hvilken af profeterne har jeres forfædre ikke forfulgt? Nej, de dræbte dem der forud forkyndte om den Retfærdiges komme, ham hvis forrædere og mordere I nu er blevet, I som modtog loven ved engles formidling, men som ikke har holdt den” (Apostlenes Gerninger 7:51-53) (Den grundlæggende undervisning i Bibelen (forbudt i Bibelen)).

For at deltage i fejringen af minde om Kristi død skal kristen have hjertets åndelige omskæring: “Lad først et menneske godkende sig selv efter ransagelse, og lad ham således spise af brødet og drikke af bægeret” (1. Korinter 11:28).

Selvgodkendelse til at dele i minde om Kristi død svarer til hjertets åndelige omskæring. Det er resultatet af en samvittighedsprøve at afgøre, om vi har god adfærd for Gud og hans Søn Jesus Kristus. 

Jesus Kristus befaler sine trofaste disciple at "føde på ham" for at opnå evigt liv:

“Jeg er livets brød. Jeres forfædre spiste mannaen i ørkenen og døde dog. Dette er det brød som kommer ned fra himmelen, for at enhver kan spise af det og ikke dø. Jeg er det levende brød der er kommet ned fra himmelen; hvis nogen spiser af dette brød skal han leve evigt; og det brød jeg giver, ja, det er mit kød til liv for verden.“ Så begyndte jøderne at skændes med hinanden idet de sagde: „Hvordan kan denne mand give os sit kød at spise?“ Jesus sagde så til dem: „Jeg siger jer i sandhed, ja i sandhed: Hvis I ikke spiser Menneskesønnens kød og drikker hans blod, har I ikke liv i jer. Den der spiser mit kød og drikker mit blod, har evigt liv, og jeg vil oprejse ham på den yderste dag; for mit kød er sand mad, og mit blod er sand drik. Den der spiser mit kød og drikker mit blod, forbliver i samhørighed med mig, og jeg i samhørighed med ham. Ligesom den levende Fader har udsendt mig og jeg lever på grund af Faderen, således vil også den der spiser mig, leve på grund af mig.  Dette er det brød som er kommet ned fra himmelen. Det er ikke som da jeres forfædre spiste og dog døde. Den der spiser dette brød skal leve evigt” (Johannes 6:48-58) (The Heavenly Resurrection (144000); The Earthly Resurrection; The Great Crowd).

Jesus Kristus viser, at det er en forudsætning for evigt liv: “Jesus sagde så til dem: „Jeg siger jer i sandhed, ja i sandhed: Hvis I ikke spiser Menneskesønnens kød og drikker hans blod, har I ikke liv i jer” (Johannes 6:53).

Kristi trofaste disciple skal, uanset deres kristne håb (himmelsk eller jordisk), spise brød og drikke koppen under fejringen af minde om Kristi død for at opnå evigt liv: “Ligesom den levende Fader har udsendt mig og jeg lever på grund af Faderen, således vil også den der spiser mig, leve på grund af mig” (Johannes 6:57) (The Memorial of the Death of Jesus Christ (Slideshow); Jesus Christ the Only Path).

Fejringen af minde om Kristi død skal være mellem trofaste kristne, mellem "brødre": “Derfor, mine brødre, når I kommer sammen for at spise det, så vent på hinanden” (1. Korinter 11:33) (In Congregation).

Hvis du ønsker at deltage i Hukommelsen om Kristi død og du ikke er kristne, skal du blive døbt, og du ønsker at adlyde Kristi bud: "Gå derfor ud og gør folk fra alle nationer til mine disciple – døb dem i Farens og Sønnens og den hellige ånds navn, og lær dem at holde alt hvad jeg har befalet jer. Og husk at jeg er med jer alle dage indtil afslutningen på denne verdensordning" (Matteus 28:19,20).

Hvordan fejres hukommelsen om Jesu Kristi død?

"Bliv ved med at gøre sådan til minde om mig"

(Lukas 22:19)

Den højtideligholdelse af Jesu Kristi død skal fejres på samme måde som bibelske påske, blandt trofaste kristne, menighed eller familie (2. Mosebog 12: 48; Hebræerne 10: 1; Kolossenserne 2: 17; 1 Korinther 11: 33 ). Efter fejringen af bibelske påske, Jesus Kristus etablerede den model af fremtidens fejringen af ​​mindet om hans død (Lukas 22: 12-18). De er i disse bibelske passager, evangelier:

- Matthæus 26: 17-35.

- Markus 14: 12-31.

- Lukas 22: 7-38.

- John kapitel 13 til 17.

Efter fejringen af ​​bibelske påske, har Jesus Kristus erstattet fejringen med en anden: højtideligholdelsen af ​​Kristi død (Johannes 1: 29-36; Kolossenserne 2: 17;  Hebræerne 10: 1).

Under denne overgang vasket Jesus Kristus de tolv apostles fødder. Det var en lære ved et eksempel: at være ydmyg for hinanden (Johannes 13: 4-20). Ikke desto mindre må vi ikke betragte denne begivenhed som et ritual til praksis før højtideligholdelsen (sammenlign Johannes 13:10 og Matthæus 15: 1-11). Men historien fortæller os, at efter det, har Jesus Kristus "havde taget sine yderklæder på". Så vi har at være ordentligt klædt (Johannes 13: 10a, 12 sammenligne med Matthæus 22: 11-13). Historien om Johannes 19: 23,24 fortæller os, at Jesus Kristus havde en "indre beklædningsgenstand sømløse, vævet fra toppen i hele dens længde." Soldaterne tør ikke engang at rive det op. Jesus Kristus havde kvalitetsbeklædning i tråd med ceremoni betydning. Uden at sætte uskrevne regler i Bibelen, vil vi bruge god dømmekraft med hensyn til påklædning (Hebræerne 5:14).

Jesus Kristus afskedte forræderen Judas Iscariot. Det viser, at denne ceremoni skal fejres kun blandt trofaste kristne (Matthæus 26: 20-25; Markus 14: 17-21; Johannes 13: 21-30; Lukas 'beretning er ikke altid kronologisk, men i en "logisk rækkefølge" (Sammenlign Lukas 22: 19-23 og Lukas 1: 3 "besluttet at skrive dem ned i logisk rækkefølge til dig"; 1 Korinther 11: 28,33)).

Hukommelsen om Jesu Kristi død beskrives med stor enkelhed: "De fortsatte med at spise, og Jesus tog et brød, bad en bøn, brækkede det i stykker og gav det til disciplene mens han sagde: “Tag, spis. Dette er et symbol på min krop.” Han tog også et bæger, takkede Gud og gav det til dem mens han sagde: “Drik alle af det, for det er et symbol på mit blod, ‘pagtens blod’, der skal udgydes for mange så de kan få deres synder tilgivet. Men jeg siger til jer: Jeg skal afgjort ikke mere drikke af vintræets frugt før den dag jeg drikker ny vin sammen med jer i min Fars rige.” Til sidst, efter at de havde sunget lovsange, gik de ud til Oliebjerget" (Matthæus 26: 26-30). Kristus forklarede årsagen til denne ceremoni, betydningen af ​​hans offer, som repræsenterer den usyret brød, symbolet på hans syndfri krop og koppen, et symbol på hans blod. Han bad om, at hans disciple fejre mindet om hans død hvert år den 14. nisan (måned af den jødiske kalender) (Lukas 22: 19).

Johannesevangeliet fortæller os om Kristi lære efter denne ceremoni, sandsynligvis fra John 13:31 indtil Johannes 16:30. Efter at Jesus bad til sin Fader, i Johannes kapitel 17. Matthæus 26:30, fortæller: "Til sidst, efter at de havde sunget lovsange, gik de ud til Oliebjerget". Det er sandsynligt, at lovsangen fandt sted efter Jesu Kristi bøn.

Hvordan fortsætter man?

Vi skal følge Kristi model. Fejringen skal organiseres af en person, en ældste, en præst i den kristne menighed. Hvis fejringen finder sted i en familieindstilling, er det lederen af ​​den kristne familie, der skal fejre det. Hvis der ikke er nogen, skal den kristne søster, som vil arrangere ceremonien, vælges fra de trofaste gamle kvinder (Titus 2: 3). Hun bliver nødt til at dække hendes hoved (1 Korinther 11: 2-6).

Den, som vil arrangere fejringen, vil bestemme Bibelen undervisning i denne situation baseret på evangeliernes historie, måske ved at læse dem ved at kommentere dem. En endelig bøn rettet til Jehova Gud vil blive udtalt. Herefter kan rosninger blive sunget til Gud.

Med hensyn til brød  den skal laves uden gær (Sådan fremstilles usyret brød (video). Hvad angår vin, er det i nogle lande muligt, at trofaste kristne ikke kan få det. I dette usædvanlige tilfælde vil de ældste bestemme, hvordan de skal erstattes på den mest hensigtsmæssige måde baseret på Bibelen (Johannes 19:34). Jesus Kristus har vist, at i særlige situationer kan der træffes ekstraordinære beslutninger, og at Guds nåde vil finde anvendelse under denne omstændighed (Matthæus 12: 1-8).

Der er ingen bibelsk indikation af den præcise varighed af fejringen. Derfor er det den, der vil arrangere denne begivenhed, der vil vise god dømmekraft, ligesom Kristus har afsluttet dette specielle møde. Det eneste vigtige bibelske punkt om ceremonien er følgende: Hukommelsen om Jesu Kristi død skal fejres "mellem de to aftener": Efter solnedgangen fra 13 og 14 "Nisan" og før solopgang. Johannes 13:30 fortæller os, at når Judas Iscariot forlod, kort før fejringen, "Og det var nat" (2. Mosebog 12: 6).

Jehova Gud havde sat denne lov om den bibelske påsk: "OPåskehøjtidens offer må ikke opbevares natten over til om morgenen" (2. Mosebog 34:25). Hvorfor? Paschallammet døde skulle finde sted mellem de to aftener. Kristi død, Guds lam, blev bestemt ved "dom", også mellem de to aftener, før morgenen: "Ypperstepræsten flængede sine yderklæder og sagde: “Det er blasfemi! Har vi brug for flere vidner? Nu har I selv hørt ham tale blasfemisk.  Hvad mener I?” “Han fortjener at dø,” svarede de. (...) Og straks galede en hane. Og Peter huskede hvad Jesus havde sagt: “Før hanen galer, vil du tre gange nægte at kendes ved mig.”" (Matthæus 26: 65-75; Psalms 94: 20 "når de handler uretfærdigt i lovens navn"; Johannes 1: 29-36; Kolosserne 2:17 Hebreerne 10: 1). Må Gud velsigne trofaste kristne rundt om i verden gennem hans søn Jesus Kristus, amen.

Guds løfte
Engelsk: http://www.yomelyah.com/439659476
Fransk: http://www.yomelijah.com/433820451
Spansk: http://www.yomeliah.com/441564813
Portugisisk: http://www.yomelias.com/435612656

Målsætningen

HVORFOR ? (Dansk)

Hvad skal man gøre?

Den grundlæggende undervisning i Bibelen

Hovedmenu (engelsk)

 

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS 

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS

 

TWITTER

FACEBOOK

FACEBOOK BLOG