Βίβλος Online

Βίβλος σε πολλές γλώσσες

Οι σύνδεσμοι (με μπλε χρώμα) στη γλώσσα της επιλογής σας σάς κατευθύνουν σε άλλο άρθρο γραμμένο στην ίδια γλώσσα. Αυτά που είναι γραμμένα στα αγγλικά, σας κατευθύνουν σε ένα άρθρο στα αγγλικά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από τρεις άλλες γλώσσες: ισπανικά, πορτογαλικά και γαλλικά.

Ο εορτασμός της μνήμης του θανάτου του Χριστού

"Διότι πράγματι ο Χριστός, το πάσχα μας, έχει θυσιαστεί"

(1 Κορινθίους 5:7)

Ο εορτασμός του θανάτου του Χριστού
14 Nisan 5779 (εβραϊκό ημερολόγιο)
Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 (Μετά το ηλιοβασίλεμα) (Γρηγοριανό ημερολόγιο)

Το Εβραϊκό Πάσχα είναι το πρότυπο της γιορτής της μνήμης του θανάτου του Χριστού: "Διότι εφόσον ο Νόμος έχει σκιά των καλών μελλοντικών πραγμάτων, αλλά όχι την ίδια την ουσία των πραγμάτων" (Εβραίους 10:1) (The Reality of the Law).

Η φυσική περιτομή ήταν η προϋπόθεση για να επιτρέπεται για να γιορτάσει το Εβραϊκό Πάσχα: "Και σε περίπτωση που κάποιος πάροικος παροικεί μαζί σας και θέλει να γιορτάσει το πάσχα για τον Ιεχωβά, ας γίνει περιτομή σε κάθε αρσενικό του. Μόνο τότε θα μπορεί να πλησιάσει για να το γιορτάσει· και θα γίνει σαν αυτόχθων. Αλλά κανένας απερίτμητος δεν μπορεί να φάει από αυτό" (Έξοδος 12:48).

Οι Χριστιανοί δεν είναι πλέον υπό την υποχρέωση της φυσικής περιτομής. Έχει αντικατασταθεί από την πνευματική περιτομή της καρδιάς: "Και πρέπει να περιτμήσετε την ακροβυστία της καρδιάς σας και να μη σκληρύνετε πια τον τράχηλό σας" (Δευτερονόμιο 10:16).

Η πνευματική περιτομή της καρδιάς εξηγήθηκε από τον απόστολο Παύλο: " Στην πραγματικότητα, η περιτομή ωφελεί μόνο αν πράττεις το νόμο· αλλά αν είσαι παραβάτης νόμου, η περιτομή σου έχει γίνει μη περιτομή. Αν, λοιπόν, ένας απερίτμητος τηρεί τις δίκαιες απαιτήσεις του Νόμου, δεν θα υπολογιστεί η μη περιτομή του ως περιτομή; Και ο απερίτμητος, που είναι τέτοιος από τη φύση του, εφαρμόζοντας το Νόμο θα κρίνει εσένα ο οποίος, έχοντας το γραπτό κώδικα και την περιτομή του Νόμου, είσαι παραβάτης νόμου. Διότι Ιουδαίος δεν είναι εκείνος που είναι εξωτερικά Ιουδαίος ούτε είναι περιτομή εκείνη που είναι εξωτερικά περιτομή, στη σάρκα. Αλλά Ιουδαίος είναι εκείνος που είναι εσωτερικά Ιουδαίος, και η περιτομή του είναι η περιτομή της καρδιάς μέσω πνεύματος, και όχι μέσω γραπτού κώδικα. Ο έπαινος αυτού του ατόμου έρχεται, όχι από ανθρώπους, αλλά από τον Θεό" (Ρωμαίους 2:25-29).

Η πνευματική περιτομή της καρδιάς αντιπροσωπεύει την υπακοή στον Θεό και στον Υιό του Ιησού Χριστό. Αντιπροσωπεύει πίστη στη θυσία του Χριστού για τη συγχώρεση των αμαρτιών. Μη έχοντας η πνευματική περιτομή της καρδιάς αντιπροσωπεύει την ανυπακοή. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις πίστη στη θυσία του Χριστού: "Ισχυρογνώμονες και απερίτμητοι στην καρδιά και στα αφτιά, εσείς πάντοτε αντιστέκεστε στο άγιο πνεύμα· όπως οι προπάτορές σας, έτσι και εσείς. Ποιον από τους προφήτες δεν δίωξαν οι προπάτορές σας; Ναι, σκότωσαν εκείνους που προανήγγειλαν την έλευση του Δικαίου, του οποίου προδότες και φονιάδες γίνατε τώρα εσείς, εσείς που λάβατε το Νόμο, όπως διαβιβάστηκε από αγγέλους, αλλά δεν τον τηρήσατε" (Πράξεις 7:51-53) (Βασική Διδασκαλία της Βίβλου (Απαγορεύεται στη Βίβλο)).

Ο χριστιανός πρέπει να έχει την πνευματική περιτομή της καρδιάς πριν γιορτάσει τη μνήμη του θανάτου του Χριστού: "Πρώτα ας επιδοκιμάζει ο άνθρωπος τον εαυτό του ύστερα από λεπτομερή εξέταση, και έτσι ας τρώει από το ψωμί και ας πίνει από το ποτήρι" (1 Κορινθίους 11:28).

Η έγκριση του εαυτού μας είναι αποτέλεσμα μιας εξέτασης της συνείδησης που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε αν υπακούμε στον Θεό. Η καθαρή συνείδηση ενώπιον του Θεού και του Υιού του Ιησού Χριστού αντιπροσωπεύει την πνευματική περιτομή της Καρδιάς. Μας επιτρέπει να λάβουμε μέρος στην τελετή ανάμνησης του θανάτου του Χριστού, ανεξάρτητα από τη χριστιανική ελπίδα (ουράνιος ή γήινος) (The Heavenly Resurrection (144000); The Earthly Resurrection; The Great Crowd). Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει στο πλαίσιο του 1Κορινθίους 11, αν η συμμετοχή στην τελετή ανάμνησης του θανάτου του Χριστού εξαρτάται από τη χριστιανική ελπίδα (ουράνιος ή γήινος).

Ο Ιησούς Χριστός διατάζει όλους τους πιστούς Χριστιανούς να συμβολικώς «φάνε» Του για να αποκτήσουν αιώνια ζωή: "Εγώ είμαι το ψωμί της ζωής. Οι προπάτορές σας έφαγαν το μάννα στην έρημο και εντούτοις πέθαναν. Αυτό είναι το ψωμί που κατεβαίνει από τον ουρανό, ώστε να μπορεί να φάει κανείς από αυτό και να μην πεθάνει. Εγώ είμαι το ζωντανό ψωμί που κατέβηκε από τον ουρανό· αν κανείς φάει από αυτό το ψωμί θα ζήσει για πάντα· και το ψωμί που θα δώσω εγώ είναι η σάρκα μου για χάρη της ζωής του κόσμου». Οι Ιουδαίοι, λοιπόν, άρχισαν να φιλονικούν ο ένας με τον άλλον, λέγοντας: «Πώς μπορεί αυτός να μας δώσει να φάμε τη σάρκα του;» Και ο Ιησούς τούς είπε: «Αληθινά, αληθινά σας λέω: Αν δεν φάτε τη σάρκα του Γιου του ανθρώπου και δεν πιείτε το αίμα του, δεν έχετε ζωή μέσα σας. Αυτός που τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου έχει αιώνια ζωή, και εγώ θα τον αναστήσω την τελευταία ημέρα·  διότι η σάρκα μου είναι αληθινή τροφή και το αίμα μου είναι αληθινό ποτό. Αυτός που τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου παραμένει σε ενότητα με εμένα, και εγώ σε ενότητα με αυτόν. Όπως ο ζωντανός Πατέρας με απέστειλε και εγώ ζω χάρη στον Πατέρα, έτσι και εκείνος που τρώει εμένα, θα ζήσει και εκείνος χάρη σε εμένα. Αυτό είναι το ψωμί που κατέβηκε από τον ουρανό. Δεν είναι όπως τότε που οι προπάτορές σας έφαγαν και εντούτοις πέθαναν. Αυτός που τρώει αυτό το ψωμί θα ζήσει για πάντα"" (Ιωάννης 6:48-58).

Ο Ιησούς Χριστός είπε ότι εάν δεν το «φάμε» συμβολικά, δεν θα έχουμε αιώνια ζωή: "Και ο Ιησούς τούς είπε: «Αληθινά, αληθινά σας λέω: Αν δεν φάτε τη σάρκα του Γιου του ανθρώπου και δεν πιείτε το αίμα του, δεν έχετε ζωή μέσα σας" (Ιωάννης 6:53).

Ο πιστός Χριστιανός, ανεξάρτητα από την ελπίδα του (ουράνιος ή γήινος), πρέπει να συμμετέχει σε ψωμί και κρασί κατά τη διάρκεια της τελετής ανάμνησης του θανάτου του Χριστού για να αποκτήσει αιώνια ζωή: "Όπως ο ζωντανός Πατέρας με απέστειλε και εγώ ζω χάρη στον Πατέρα, έτσι και εκείνος που τρώει εμένα, θα ζήσει και εκείνος χάρη σε εμένα" (Ιωάννης 6:57) (Jesus Christ the Only Path; The Memorial of the Death of Jeus Christ (Slideshow)).

Οι άπιστοι, αυτοί που δεν πιστεύουν στη θυσία του Χριστού, δεν προσκαλούνται στην τελετή ανάμνησης του θανάτου του Χριστού. Μόνο πιστοί Χριστιανοί συναντιούνται μεταξύ τους, μεταξύ των «αδελφών»: "Συνεπώς, αδελφοί μου, όταν συγκεντρώνεστε για να το φάτε,+ να περιμένετε ο ένας τον άλλον" (1 Κορινθίους 11:33) (In Congregation).

Oτόχος

Τι να κάνετε;

Βιβλική διδασκαλία

Κύριο μενού (Αγγλικά)

CONTACT

TWITTER

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS 

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS