Βίβλος Online

Βίβλος σε πολλές γλώσσες

Οι σύνδεσμοι (με μπλε χρώμα) στη γλώσσα της επιλογής σας σάς κατευθύνουν σε άλλο άρθρο γραμμένο στην ίδια γλώσσα. Αυτά που είναι γραμμένα στα αγγλικά, σας κατευθύνουν σε ένα άρθρο στα αγγλικά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από τρεις άλλες γλώσσες: ισπανικά, πορτογαλικά και γαλλικά.

English  Español  Português  Français  Català  Românesc  Italiano  Deutsch

Polski  Magyar  Hrvatski  Slovenský  Slovenski  český  Shqiptar  Nederlands

 Svenska  Norsk  Suomalainen  Dansk  Icelandic  Lietuvos  Latvijas  Eesti

עברי  ייִדיש  ქართული  ελληνικά  հայերեն  Kurd  Azərbaycan  اردو  Türk  العربية  فارسی     

Pусский  Yкраїнський  Македонски  Български  Монгол  беларускі  Қазақ  Cрпски                 

Hausa  Swahili  Afrikaans  Igbo  isiXhosa  Yorùbá  Zulu  አማርኛ  Malagasy  Soomaali

   हिन्दी  नेपाली  বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中国  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng việt  日本の  한국의

Tagalog  Indonesia  Malaysia  Jawa  Myanmar 

Ο εορτασμός της μνήμης του θανάτου του Χριστού

"Διότι πράγματι ο Χριστός, το πάσχα μας, έχει θυσιαστεί"

(1 Κορινθίους 5:7)

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να δείτε την περίληψη άρθρου

Η βιβλική μέθοδος για τον καθορισμό της ημερομηνίας του εορτασμού της μνήμης του θανάτου του Ιησού Χριστού είναι η ίδια με εκείνη του Πάσχα στη Βίβλο. Το 14 Nisan (μήνας του βιβλικού ημερολογίου), η δέκατη τέταρτη ημέρα, από τη νέα σελήνη (που ήταν η πρώτη μέρα του μήνα Nisan): "Τον πρώτο μήνα, από τη δέκατη τέταρτη ημέρα του μήνα, το βράδυ, θα τρώτε άζυμο ψωμί μέχρι την εικοστή πρώτη ημέρα του μήνα, το βράδυ" (Έξοδος 12:18). Το "βράδυ" αντιστοιχεί στην αρχή της ημέρας του 14 Nisan. Στην Αγία Γραφή, η ημέρα αρχίζει μετά το ηλιοβασίλεμα, το "βράδυ" ("Και έγινε βράδυ και έγινε πρωί, ημέρα πρώτη" (Γένεση 1:5)). Αυτό σημαίνει ότι όταν ένα σεληνιακό αστρονομικό τραπέζι αναφέρει μια πανσέληνο, 8 Απριλίου, ή ένα νέο φεγγάρι στις 23 Απριλίου, είναι η περίοδος μεταξύ των δύο βράδια της 7ης και 22ας Απριλίου, μετά το ηλιοβασίλεμα και πριν από την ανατολή στις 8 και 23 Απριλίου, όταν αλλάζει η Σελήνη (http://pgj.pagesperso-orange.fr/calendar.htm (στα Γαλλικά)).

Ο Ψαλμός 81:1-3 (της Βίβλου) μας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε, χωρίς αμφιβολία, ότι η πρώτη μέρα της νέας σελήνης είναι η πλήρης εξαφάνιση της σελήνης: "Σαλπίστε με το κέρας όταν είναι νέα σελήνη, όταν έχει πανσέληνο, για την ημέρα της γιορτής μας". Με βάση αυτόν τον υπολογισμό, η ημερομηνία μνήμης για το θάνατο του Ιησού Χριστού θα είναι η Τρίτη 12 Απριλίου 2022 μετά το ηλιοβασίλεμα.

Αυτό το κείμενο (Ψαλμοί 81:1-3) αναφέρει ποιητικά «το νέο φεγγάρι» από την ημερομηνία του 1 Αιθανή (Tishri) (Αριθμοί 10:10 · 29:1). Είναι η «πανσέληνος» του 15 Αιθάνιμ (Tishri), ο χρόνος της χαρούμενης "γιορτής" (βλ. Εδάφια 1,2 και Δευτερονόμιο 16:15). Με βάση το σεληνιακό αστρονομικό τραπέζι, η παρατήρηση είναι η εξής: Όταν θεωρούμε ότι η νέα σελήνη είναι η πλήρης εξαφάνισή της (χωρίς ημισέληνος), σε όλες τις περιπτώσεις, το 15ο του σεληνιακού μήνα πέφτει τόσο την περίοδο της πρώτης παρατηρούμενης πανσέληνος και της αστρονομικής πανσέληνος. Στην περίπτωση που θεωρούμε ότι η νέα σελήνη θα ήταν η παρατήρηση της πρώτης ημισελήνου (την πρώτη ημέρα του μήνα), στις περισσότερες περιπτώσεις, η πρώτη παρατηρούμενη πανσέληνος και η αστρονομική πανσέληνο, αντιστοιχούν στην νύχτα της 12ης 13ης ή 14ης του μήνα, και σπανιότερα το 15ο του μήνα. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση, ότι στις 15 του μήνα, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, το φεγγάρι αρχίζει την φθίνουσα φάση του (δεν είναι πλέον μια παρατηρήσιμη πανσέληνο)... Συνεπώς, χωρίς αμφιβολία, η η πρώτη ημέρα του μήνα, ως «νέα σελήνη», είναι η πλήρης εξαφάνιση του φεγγαριού (και όχι την εμφάνιση της πρώτης φεγγαριού), σύμφωνα με τη Βίβλο (Ψαλμός 81:1-3).

 

Το Εβραϊκό Πάσχα είναι το πρότυπο της γιορτής της μνήμης του θανάτου του Χριστού: "Αυτά είναι σκιά των μελλοντικών πραγμάτων, αλλά η πραγματικότητα ανήκει στον Χριστό" (Κολοσσαείς 2:17). "Διότι εφόσον ο Νόμος έχει σκιά των καλών μελλοντικών πραγμάτων, αλλά όχι την ίδια την ουσία των πραγμάτων" (Εβραίους 10:1) (The Reality of the Law).

Η φυσική περιτομή ήταν η προϋπόθεση για να επιτρέπεται για να γιορτάσει το Εβραϊκό Πάσχα: "Και σε περίπτωση που κάποιος πάροικος παροικεί μαζί σας και θέλει να γιορτάσει το πάσχα για τον Ιεχωβά, ας γίνει περιτομή σε κάθε αρσενικό του. Μόνο τότε θα μπορεί να πλησιάσει για να το γιορτάσει· και θα γίνει σαν αυτόχθων. Αλλά κανένας απερίτμητος δεν μπορεί να φάει από αυτό" (Έξοδος 12:48).

Οι Χριστιανοί δεν είναι πλέον υπό την υποχρέωση της φυσικής περιτομής. Έχει αντικατασταθεί από την πνευματική περιτομή της καρδιάς: "Και πρέπει να περιτμήσετε την ακροβυστία της καρδιάς σας και να μη σκληρύνετε πια τον τράχηλό σας" (Δευτερονόμιο 10:16).

Η πνευματική περιτομή της καρδιάς εξηγήθηκε από τον απόστολο Παύλο: " Στην πραγματικότητα, η περιτομή ωφελεί μόνο αν πράττεις το νόμο· αλλά αν είσαι παραβάτης νόμου, η περιτομή σου έχει γίνει μη περιτομή. Αν, λοιπόν, ένας απερίτμητος τηρεί τις δίκαιες απαιτήσεις του Νόμου, δεν θα υπολογιστεί η μη περιτομή του ως περιτομή; Και ο απερίτμητος, που είναι τέτοιος από τη φύση του, εφαρμόζοντας το Νόμο θα κρίνει εσένα ο οποίος, έχοντας το γραπτό κώδικα και την περιτομή του Νόμου, είσαι παραβάτης νόμου. Διότι Ιουδαίος δεν είναι εκείνος που είναι εξωτερικά Ιουδαίος ούτε είναι περιτομή εκείνη που είναι εξωτερικά περιτομή, στη σάρκα. Αλλά Ιουδαίος είναι εκείνος που είναι εσωτερικά Ιουδαίος, και η περιτομή του είναι η περιτομή της καρδιάς μέσω πνεύματος, και όχι μέσω γραπτού κώδικα. Ο έπαινος αυτού του ατόμου έρχεται, όχι από ανθρώπους, αλλά από τον Θεό" (Ρωμαίους 2:25-29). Η πνευματική περιτομή της καρδιάς αντιπροσωπεύει την υπακοή στον Θεό και στον Υιό του Ιησού Χριστό. Αντιπροσωπεύει πίστη στη θυσία του Χριστού για τη συγχώρεση των αμαρτιών.

Μη έχοντας η πνευματική περιτομή της καρδιάς αντιπροσωπεύει την ανυπακοή. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις πίστη στη θυσία του Χριστού: "Ισχυρογνώμονες και απερίτμητοι στην καρδιά και στα αφτιά, εσείς πάντοτε αντιστέκεστε στο άγιο πνεύμα· όπως οι προπάτορές σας, έτσι και εσείς. Ποιον από τους προφήτες δεν δίωξαν οι προπάτορές σας; Ναι, σκότωσαν εκείνους που προανήγγειλαν την έλευση του Δικαίου, του οποίου προδότες και φονιάδες γίνατε τώρα εσείς, εσείς που λάβατε το Νόμο, όπως διαβιβάστηκε από αγγέλους, αλλά δεν τον τηρήσατε" (Πράξεις 7:51-53) (Βασική Διδασκαλία της Βίβλου (Απαγορεύεται στη Βίβλο)).

Ο χριστιανός πρέπει να έχει την πνευματική περιτομή της καρδιάς πριν γιορτάσει τη μνήμη του θανάτου του Χριστού: "Πρώτα ας επιδοκιμάζει ο άνθρωπος τον εαυτό του ύστερα από λεπτομερή εξέταση, και έτσι ας τρώει από το ψωμί και ας πίνει από το ποτήρι" (1 Κορινθίους 11:28).

Η έγκριση του εαυτού μας είναι αποτέλεσμα μιας εξέτασης της συνείδησης που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε αν υπακούμε στον Θεό. Η καθαρή συνείδηση ενώπιον του Θεού και του Υιού του Ιησού Χριστού αντιπροσωπεύει την πνευματική περιτομή της Καρδιάς. Μας επιτρέπει να λάβουμε μέρος στην τελετή ανάμνησης του θανάτου του Χριστού, ανεξάρτητα από τη χριστιανική ελπίδα (ουράνιος ή γήινος) (The Heavenly Resurrection (144000); The Earthly Resurrection; The Great Crowd).

Ο Ιησούς Χριστός διατάζει όλους τους πιστούς Χριστιανούς να συμβολικώς «φάνε» Του για να αποκτήσουν αιώνια ζωή: "Εγώ είμαι το ψωμί της ζωής. Οι προπάτορές σας έφαγαν το μάννα στην έρημο και εντούτοις πέθαναν. Αυτό είναι το ψωμί που κατεβαίνει από τον ουρανό, ώστε να μπορεί να φάει κανείς από αυτό και να μην πεθάνει. Εγώ είμαι το ζωντανό ψωμί που κατέβηκε από τον ουρανό· αν κανείς φάει από αυτό το ψωμί θα ζήσει για πάντα· και το ψωμί που θα δώσω εγώ είναι η σάρκα μου για χάρη της ζωής του κόσμου». Οι Ιουδαίοι, λοιπόν, άρχισαν να φιλονικούν ο ένας με τον άλλον, λέγοντας: «Πώς μπορεί αυτός να μας δώσει να φάμε τη σάρκα του;» Και ο Ιησούς τούς είπε: «Αληθινά, αληθινά σας λέω: Αν δεν φάτε τη σάρκα του Γιου του ανθρώπου και δεν πιείτε το αίμα του, δεν έχετε ζωή μέσα σας. Αυτός που τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου έχει αιώνια ζωή, και εγώ θα τον αναστήσω την τελευταία ημέρα·  διότι η σάρκα μου είναι αληθινή τροφή και το αίμα μου είναι αληθινό ποτό. Αυτός που τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου παραμένει σε ενότητα με εμένα, και εγώ σε ενότητα με αυτόν. Όπως ο ζωντανός Πατέρας με απέστειλε και εγώ ζω χάρη στον Πατέρα, έτσι και εκείνος που τρώει εμένα, θα ζήσει και εκείνος χάρη σε εμένα. Αυτό είναι το ψωμί που κατέβηκε από τον ουρανό. Δεν είναι όπως τότε που οι προπάτορές σας έφαγαν και εντούτοις πέθαναν. Αυτός που τρώει αυτό το ψωμί θα ζήσει για πάντα"" (Ιωάννης 6:48-58).

Ο Ιησούς Χριστός είπε ότι εάν δεν το «φάμε» συμβολικά, δεν θα έχουμε αιώνια ζωή: "Και ο Ιησούς τούς είπε: «Αληθινά, αληθινά σας λέω: Αν δεν φάτε τη σάρκα του Γιου του ανθρώπου και δεν πιείτε το αίμα του, δεν έχετε ζωή μέσα σας" (Ιωάννης 6:53).

Ο πιστός Χριστιανός, ανεξάρτητα από την ελπίδα του (ουράνιος ή γήινος), πρέπει να συμμετέχει σε ψωμί και κρασί κατά τη διάρκεια της τελετής ανάμνησης του θανάτου του Χριστού για να αποκτήσει αιώνια ζωή: "Όπως ο ζωντανός Πατέρας με απέστειλε και εγώ ζω χάρη στον Πατέρα, έτσι και εκείνος που τρώει εμένα, θα ζήσει και εκείνος χάρη σε εμένα" (Ιωάννης 6:57) (Jesus Christ the Only Path; The Memorial of the Death of Jeus Christ (Slideshow)).

Μόνο πιστοί Χριστιανοί γιορτάζουν τη μνήμη του θανάτου του Ιησού Χριστού: "Συνεπώς, αδελφοί μου, όταν συγκεντρώνεστε για να το φάτε, να περιμένετε ο ένας τον άλλον" (1 Κορινθίους 11:33) (In Congregation).

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στον εορτασμό του θανάτου του Χριστού και δεν είστε χριστιανός, πρέπει να βαπτιστείτε, ειλικρινά επιθυμώντας να υπακούσετε στις εντολές του Χριστού: "Πηγαίνετε, λοιπόν, και κάντε μαθητές από όλα τα έθνη, βαφτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα και του Γιου και του αγίου πνεύματος, διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα όσα σας έχω παραγγείλει. Και εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες μέχρι την τελική περίοδο του συστήματος πραγμάτων" (Ματθαίος 28: 19,20).

Πώς να γιορτάσουν τη μνήμη του θανάτου του Ιησού Χριστού;

«Εξακολουθήστε να το κάνετε αυτό σε ανάμνησή μου»

(Λουκάς 22: 19)

Η ανάμνηση του θανάτου του Ιησού Χριστού πρέπει να γιορτάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το βιβλικό Πάσχα, μεταξύ των πιστών Χριστιανών, εκκλησίασμα ή την οικογένεια (Έξοδος 12: 48? Εβραίους 10: 1; Κολοσσαείς 2: 17; 1 Κορινθίους 11: 33 ). Μετά τη γιορτή του Πάσχα, ο Ιησούς Χριστός ίδρυσε το μοντέλο του μέλλοντος εορτασμού της μνήμης του θανάτου του (Λουκάς 22: 12-18). Είναι σε αυτά τα βιβλικά χωρία των Ευαγγελίων:

- Ματθαίος 26: 17-35.

- Μάρκο 14: 12-31.

- Λουκάς 22: 7-38.

- Ιωάννη κεφάλαιο 13 έως 17.

Μετά τη γιορτή του Πάσχα, ο Ιησούς Χριστός έχει αντικαταστήσει τη γιορτή με ένα άλλο: μνήμη του θανάτου του Ιησού Χριστού (Ιωάννης 1:29-36 ; Κολοσσαείς 2:17 ; Εβραίους 10:1).

Κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης, ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των Δώδεκα Αποστόλων. Ήταν μια διδασκαλία από το παράδειγμα: να είναι ταπεινός ένα προς το άλλο (John 13: 4-20). Παρ 'όλα αυτά, δεν πρέπει να θεωρεί αυτό το γεγονός ως μια τελετουργία για την πρακτική πριν από μνήμη του θανάτου του Ιησού Χριστού (συγκρίνετε John 13:10 και Matthieu 15: 1-11). Ωστόσο, η ιστορία μας λέει ότι μετά από αυτό, ο Ιησούς Χριστός έχει «φόρεσε τα εξωτερικά του ρούχα». Πρέπει να είμαστε κατάλληλα ντυμένοι (Ιωάννης 13: 10α, 12 συγκρίνουν με τον Ματθαίος 22: 11-13). Παρεμπιπτόντως, στον τόπο της εκτέλεσης του Χριστού, οι στρατιώτες τον αφαιρεθούν τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Η ιστορία του Ιωάννη 19: 23,24: "Αφού οι στρατιώτες κάρφωσαν τον Ιησού στο ξύλο, πήραν τα εξωτερικά του ρούχα και τα χώρισαν σε τέσσερα κομμάτια, ένα για κάθε στρατιώτη. Πήραν επίσης και τον χιτώνα. Αλλά αυτός δεν είχε καμιά ραφή, καθώς ήταν υφασμένος από πάνω μέχρι κάτω". Οι στρατιώτες δεν τολμούν καν να δάκρυ. Ο Χριστός φορούσε ποιότητας ρούχα, ανάλογα με τη σημασία του εορτασμού. Χωρίς τη άγραφους κανόνες της Βίβλου, θα χρησιμοποιήσουμε καλή κρίση από την άποψη της φόρεμα (Εβραίους 5:14).

Ο Ιησούς απέρριψε την προδοτική τον Ιούδα τον Ισκαριώτη. Αυτό δείχνει ότι η τελετή θα πρέπει να γιορτάζεται μόνο μεταξύ των πιστών Χριστιανών (Κατά Ματθαίον 26: 20-25? Mark 14: 17-21? Ιωάννης 13: 21-30; Λογαριασμό του Λουκά δεν είναι πάντα χρονολογική, αλλά σε ένα "λογική σειρά" (Συγκρίνετε Luke 22: 19-23 και Λουκάς 1: 3 "να σου τα γράψω με λογική σειρά"; 1 Κορινθίους 11: 28,33)).

Ο εορτασμός της τελετής περιγράφεται με μεγάλη απλότητα: «Καθώς συνέχιζαν να τρώνε, ο Ιησούς πήρε ένα ψωμί και, αφού έκανε μια προσευχή, το έσπασε και το έδωσε στους μαθητές λέγοντας: «Πάρτε, φάτε. Αυτό σημαίνει το σώμα μου». Και αφού πήρε ένα ποτήρι, έκανε μια ευχαριστήρια προσευχή και τους το έδωσε λέγοντας: «Πιείτε από αυτό, όλοι σας, διότι αυτό σημαίνει το “αίμα μου  της διαθήκης”, το οποίο θα χυθεί χάρη πολλών για συγχώρηση αμαρτιών. Αλλά σας λέω: Δεν πρόκειται να ξαναπιώ από αυτό το γέννημα του κλήματος μέχρι την ημέρα εκείνη που θα το πίνω καινούριο μαζί σας στη Βασιλεία του Πατέρα μου». Τελικά, αφού έψαλαν αίνους, βγήκαν έξω στο Όρος των Ελαιών» (Ματθαίο 26:26-30). Ο Χριστός εξήγησε το λόγο για αυτή τη γιορτή, το νόημα της θυσίας του, η οποία αντιπροσωπεύει το, το σύμβολο του χωρίς αμαρτία σώμα του και το κύπελλο, ένα σύμβολο του αίματος του. Ρώτησε ότι οι μαθητές του τον εορτασμό της μνήμης του θανάτου του, κάθε χρόνο στις 14 Νισάν (μήνας του εβραϊκού ημερολογίου) (Λουκάς 22: 19).

Το Ευαγγέλιο του Ιωάννη μας λέει για τη διδασκαλία του Χριστού μετά από αυτή την γιορτή, πιθανότατα από τον Ιωάννη 13:31 έως Ιωάννου τις 16:30. Μετά από αυτό, ο Ιησούς προσευχήθηκε στον Πατέρα του, ο Ιωάννη κεφάλαιο 17. Κατά Ματθαίον 26:30, μας λέει: « Τελικά, αφού έψαλαν αίνους, βγήκαν έξω στο Όρος των Ελαιών» Είναι πιθανό ότι το τραγούδι του επαινεί συνέβησαν μετά την προσευχή του Ιησού Χριστού.

Πώς να προχωρήσετε

Πρέπει να ακολουθήσουμε το μοντέλο του Χριστού. Ο εορτασμός πρέπει να οργανωθεί από ένα άτομο, έναν πρεσβύτερο, έναν ιερέα της χριστιανικής εκκλησίας. Εάν ο εορτασμός πραγματοποιείται σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, είναι ο επικεφαλής της χριστιανικής οικογένειας που πρέπει να το γιορτάσει. Αν δεν υπάρχει ο άνθρωπος, ο χριστιανός αδελφή που οργανώνουν την τελετή θα πρέπει να επιλέγονται μεταξύ των πιστών γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας (Τίτο 2: 3). Θα πρέπει να καλύψει το κεφάλι της (1 Κορινθίους 11: 2-6).

Εκείνος που θα διοργανώσει την τελετή θα αποφασίσει τη διδασκαλία της Βίβλου υπό αυτή την περίσταση βασισμένη στην ιστορία των Ευαγγελίων, ίσως διαβάζοντας τα με το σχολιασμό τους. Μια τελική προσευχή απευθυνόμενη στον Ιεχωβά Θεό θα προφέρεται. Ένας έπαινος μπορεί να τραγουδήσει στον Ιεχωβά Θεό και ως φόρο τιμής στον Υιό του Ιησού Χριστό.

Όσον αφορά το ψωμί, το είδος των δημητριακών δεν αναφέρεται, όμως, θα πρέπει να γίνει χωρίς μαγιά (Πώς να προετοιμάσετε ψωμί χωρίς μαγιά (βίντεο)). Όσον αφορά το κρασί, σε ορισμένες χώρες είναι πιθανό ότι οι πιστοί Χριστιανοί δεν μπορούν να το αποκτήσουν.Σε αυτή την εξαιρετική περίπτωση, οι πρεσβύτεροι θα αποφασίσουν πώς να την αντικαταστήσουν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο με βάση τη Βίβλο (Ιωάννης 19:34). Ο Ιησούς Χριστός έδειξε ότι σε ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις, κατ 'εξαίρεση αποφάσεις μπορούν να γίνουν και το έλεος του Θεού θα πρέπει να εφαρμόζονται σε αυτή την περίπτωση (Κατά Ματθαίον 12: 1-8).

Δεν υπάρχει βιβλική ένδειξη για την ακριβή διάρκεια της γιορτής. Επομένως, αυτός που θα οργανώσει αυτή την εκδήλωση θα δείξει καλή κρίση, ακριβώς όπως ο Χριστός τερμάτισε αυτή την ειδική συνάντηση. Η μόνη σημαντική βιβλική σημείο σχετικά με το χρόνο της τελετής είναι η εξής: η μνήμη του θανάτου του Ιησού Χριστού πρέπει να γιορτάζεται «ανάμεσα στα δύο βράδια»: Μετά το ηλιοβασίλεμα από 13και 14 «Νισάν», και πριν από ανατολή. Ο Ιωάννης 13:30 μας πληροφορεί ότι όταν έφυγε ο Ιούδας Ισκαριώτης, λίγο πριν την τελετή, «ήταν νύχτα» (Έξοδος 12: 6).

Ο Ιεχωβά Θεός είχε θέσει αυτόν τον νόμο σχετικά με το βιβλικό Πάσχα: «Η θυσία της γιορτής του Πάσχα δεν πρέπει να μένει μέχρι το επόμενο πρωί» (Έξοδος 34:25). Γιατί; Ο θάνατος του πασχαλικού αρνιού έπρεπε να γίνει "ανάμεσα στα δύο βράδια". Ο θάνατος του Χριστού, του Αρνίου του Θεού, διατάχθηκε με "κρίση", επίσης "μεταξύ των δύο βράδια", πριν από το πρωί: «Τότε ο αρχιερέας έσκισε τα εξωτερικά του ρούχα, λέγοντας: «Βλασφημία! Τι χρειαζόμαστε πια μάρτυρες; Ορίστε! Μόλις τώρα ακούσατε ότι βλασφήμησε. Ποια είναι η γνώμη σας;» Εκείνοι απάντησαν: «Είναι άξιος θανάτου». (...) Και αμέσως λάλησε ένας πετεινός. Και ο Πέτρος θυμήθηκε τι του είχε πει ο Ιησούς: «Προτού λαλήσει πετεινός, θα με απαρνηθείς τρεις φορές»» (Κατά Ματθαίον 26: 65-75; Ψαλμός 94: 20 «ενώ μηχανεύεται προβλήματα στο όνομα του νόμου»; Ιωάννης 1: 29-36; Κολοσσαείς 2:17; Εβραίους 10:1). Ο Θεός να ευλογεί τους πιστούς χριστιανούς σε όλο τον κόσμο μέσω του Υιού του Ιησού Χριστού, αμήν.

Η Υπόσχεση του Θεού
Αγγλικά: http://www.yomelyah.com/439659476
Γαλλικά: http://www.yomelijah.com/433820451
Ισπανικά: http://www.yomeliah.com/441564813
Πορτογαλικά: http://www.yomelias.com/435612656

Oτόχος

ΓΙΑΤΙ

Τι να κάνετε;

Βιβλική διδασκαλία

Κύριο μενού (Αγγλικά)

 

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS 

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS

 

TWITTER

FACEBOOK

FACEBOOK BLOG