Raamattu verkossa

Raamattu useilla kielillä

PORTUGUÊS  ESPAÑOL  CATALÀ  FRANÇAIS  ENGLISH  ROMÂNESC   ITALIANO  DEUTSCH

 POLSKA  MAGYAR  HRVATSKI  SLOVENSKÝ SLOVENSKI  ČESKÝ  SHQIPTAR  NEDERLANDS

 Svenska   Norsk   Suomalainen   Dansk  Íslendingur   Lietuvos   Latvijas   Eesti

 ქართული   ελληνικά  հայերեն  Kurd  Azərbaycan  اردو  Türk  العربية   فارسی   עברי   ייִדיש   

 Pусский  Yкраїнський  Македонски  български  Монгол  Беларусь  Қазақ  Cрпски

 Swahili   Hausa   Afrikaans   Igbo   Xhosa   Yoruba   Zulu  Amharic  Malagasy Somali

 हिन्दी  नेपाली   বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中文  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng Việt  한국의  日本の  

  BIRMAN  TAGALOG  INDONESIA  MALAYSIA  JAWA

(Raamatullinen tarkoitus on jäljempänä "Jumalan lupauksen" jälkeen)

Sinisellä (kahden kappaleen välissä) olevat lauseet antavat sinulle ylimääräisiä ja yksityiskohtaisia raamatullisia selityksiä. Napsauta vain hyperlinkkiä sinisellä. Raamatun artikkelit kirjoitetaan pääasiassa neljällä kielellä: englanniksi, espanjaksi, portugaliksi ja ranskaksi. Jos se kirjoitetaan suomeksi, se ilmoitetaan suluissa

Jumalan lupaukseen

"Minä panen vihollisuuden sinun ja naisen välille ja sinun jälkeläistesi ja hänen jälkeläisensä välille. Hänen jälkeläisensä murskaa sinun pääsi, ja sinä isket häntä kantapäähän"

(1. Mooseksen kirja 3:15)

Napsauta linkkiä nähdäksesi artikkeli yhteenvedon

Mikä on viesti tästä profeetallinen palapelin? Jehova Jumala ilmoitti Hänen tarkoituksenaan asuttamaan maata oikeudenmukainen ihmiskunta toteutuu varmasti (1. Mooseksen kirja 1:26-28). Jumala lunastaa Aadamin lapset kautta "naisen siemen" (1. Mooseksen kirja 3:15). Tämän ennustuksen oli "pyhä salaisuus" vuosituhansia (Markus 4: 11; Roomalaisille 11: 25; 16: 25; 1. Korinttilaisille 2: 1,7 "pyhä salaisuus"). Herra Jumala paljasti vähitellen. Tässä on merkitys:

(Jeesus Kristus on Jumalan valtakunnan taivaallinen kuningas, jonka isänsä Jehovan Jumala asetti vuonna 1914 (Raamatun kronologian mukaan Danielin profetian luvussa 4))

(Vain 144 000 ihmistä (miehiä tai naisia) saa taivaallisen ylösnousemuksen ja hallitsee kuninkaan Jeesuksen Kristuksen kanssa taivaassa Ilmestyskirjan lukujen 5,7 ja 14 profetian mukaan)

Nainen: se edustaa Jumalan taivaallisia ihmisiä, jotka koostuvat taivaassa olevista enkeleistä: "Sitten taivaassa näkyi suuri merkki: Nainen oli pukeutunut aurinkoon, ja hänen jalkojensa alla oli kuu ja päässään 12 tähden kruunu" (Ilmestys 12:1). Tämä nainen on kuvattu "Jerusalem ylhäältä": "Mutta ylhäällä oleva Jerusalem on vapaa, ja se on meidän äitimme" (Galatalaisille 4: 26). Se on kuvattu "taivaallinen Jerusalem": "Te olette sitä vastoin lähestyneet Siioninvuorta ja elävän Jumalan kaupunkia, taivaallista Jerusalemia, ja myriadeja enkeleitä" (Heprealaisille 12: 22). Vuosituhansia, kuten Sarah, vaimon Aabrahamin, tämä taivaallinen nainen oli ilman lapsia (1. Mooseksen kirja 3:15): "Huuda ilosta, sinä hedelmätön nainen, joka et ole synnyttänyt! Ilahdu ja riemuitse, sinä, jolla ei ole koskaan ollut synnytyskipuja, sillä hylätyllä naisella on enemmän poikia

kuin naisella, jolla on aviomies”, sanoo Jehova" (Jesaja 54:1). Tämä profetia ilmoitti, että tämä taivaallinen nainen synnyttää monia lapsia (kuningas Jeesus Kristus ja 144000 kuninkaat ja papit).

Naisen jälkeläiset: Apocalypse kirja paljastaa kuka on poika: "Sitten taivaassa näkyi suuri merkki: "Nainen oli pukeutunut aurinkoon, ja hänen jalkojensa alla oli kuu ja päässään 12 tähden kruunu. Hän oli raskaana, ja synnytystuskat saivat hänet huutamaan kivusta. (...) Hän synnytti poikalapsen, jonka on määrä paimentaa kaikkia kansoja rautasauvalla. Hänen lapsensa temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo" (Ilmestys 12:1,2,5). Tämä poika on Jeesus Kristus Kuninkaana Jumalan valtakunnan: "Hänestä tulee suuri, ja häntä tullaan kutsumaan Korkeimman Pojaksi. Jehova Jumala antaa hänelle hänen isänsä Daavidin valtaistuimen, ja hän hallitsee kuninkaana Jaakobin jälkeläisiä ikuisesti, eikä hänen valtakunnallaan ole loppua" (Luukas 1:32,33, Psalmit 2).

Kuvan alkuperäinen käärme on Saatana: "Niinpä suuri lohikäärme heitettiin alas, se alkuperäinen käärme, jota kutsutaan Paholaiseksi ja Saatanaksi ja joka eksyttää koko maata. Hänet heitettiin alas maahan, ja hänen enkelinsä heitettiin alas hänen kanssaan" (Ilmestys 12:9).

(Saatana, paholainen, karkotettiin taivaasta vuonna 1914)

Käärmeen jälkeläiset on taivaalliset ja maanpäällisen vihollisia, jotka aktiivisesti taistelevat Jumalan suvereniteettia, kuningasta ​​Jeesuksen Kristuksen ja pyhiä vastaan ​​maan päällä: "Käärmeet, kyykäärmeiden jälkeläiset, kuinka te pakenisitte Gehennan tuomiota? Tämän vuoksi minä lähetän teidän luoksenne profeettoja, viisaita miehiä ja opettajia. Jotkut heistä te tapatte ja teloitatte paalussa, ja joitain heistä te ruoskitte synagogissanne ja vainoatte kaupungista kaupunkiin, niin että olette vastuussa kaikesta oikeamielisten verestä, joka maan päällä on vuodatettu, oikeamielisen Abelin verestä Barakjan pojan Sakarjan vereen, hänen, jonka te murhasitte pyhäkön ja alttarin välillä" (Matteus 23:33-35).

(Monet paholaisen jälkeläisistä katoavat suuressa ahdistuksessa Ilmestyskirjan 14 ja 19 mukaan)

Naisen kantapää haava edustaa kuolemaa uhrauksessa maan päällä, Jumalan Pojan Jeesuksen Kristuksen: "Tämän lisäksi tultuaan ihmiseksi hän alensi itsensä ja tuli tottelevaiseksi aina kuolemaan saakka – kidutuspaalussa kuolemaan saakka" (Filippiläisille 2: 8). Kuitenkin tämä kantapään vaurio paransi, tämä on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksella: "kun taas elämän pääedustajan te tapoitte. Jumala kuitenkin herätti hänet kuolleista, minkä todistajia me olemme" (Apostolien teot 3:15).

(Kristuksen uhri sallii ihmiskunnan pelastuksen (Joh. 3:16))

(Meidän on muistettava Jeesuksen Kristuksen kuolemaa joka vuosi (kirjoitettu suomeksi))

Murskattu käärmeen pään on ikuinen tuhoaminen Saatana ja maallinen viholliset Jumalan valtakunnan, lopussa tuhannen vuoden hallituskauden Jeesuksen: "Jumala, joka antaa rauhan, murskaa puolestaan pian Saatanan teidän jalkojenne alle" (Roomalaisille 16:20). "Paholainen, joka eksytti heitä, heitetään tuli- ja rikkijärveen, jossa sekä peto että väärä profeetta jo ovat, ja heitä piinataan yötä päivää aina ja ikuisesti" (Ilmestys 20:10).

1 - Jumala tekee liiton Aabrahamin kanssa

"Sinun jälkeläisesi välityksellä kaikki maan kansat hankkivat itselleen siunauksen, koska olet kuunnellut minua"

(1. Mooseksen kirja 22:18)

Abrahamilainen liitto on lupaus, että koko Jumalalle kuuliainen ihmiskunta siunataan Abrahamin jälkeläisten kautta. Aabrahamilla oli poika Iisak hänen vaimonsa Sahan kanssa (hyvin kauan ilman lapsia) (1. Mooseksen kirja 17:19). Abraham, Sarah ja Iisak ovat päähenkilöitä profeetallisessa draamassa, joka edustaa samaan aikaan pyhän salaisuuden merkitystä ja keinoja, joilla Jumala pelastaa kuuliaisen ihmiskunnan (1. Mooseksen kirja 3:15).

- Jehova Jumala edustaa suurta Abrahamia: "Sinä olet meidän Isämme. Vaikka Abraham ei tietäisi meistä eikä Israel tuntisi meitä, sinä, oi Jehova, olet meidän Isämme. Kaukaisista ajoista saakka nimesi on ollut Lunastajamme” (Jesaja 63:16, Luukas 16:22).

(Jehova on Jumalan nimi)

(Meidän on palvottava Jehovaa yksinomaan (Matt. 22: 37,38))

- Taivaallinen nainen edustaa suurta Saraa, pitkää steriiliä ja lapsettomana (1. Mooseksen kirja 3:15): "Onhan kirjoitettu: ”Iloitse, sinä hedelmätön nainen, joka et synnytä! Puhkea huutamaan ilosta, sinä nainen, jolla ei ole synnytyskipuja, sillä hylätyllä naisella on enemmän lapsia kuin sillä, jolla on aviomies.” Veljet, te olette lupauksen lapsia niin kuin Iisak oli. Silloin se, joka saatiin luonnollisella tavalla, alkoi kuitenkin vainota sitä, joka saatiin hengen välityksellä, ja samoin on nytkin. Mitä kuitenkin eräässä raamatunkohdassa sanotaan? ”Aja pois palvelustyttö ja hänen poikansa, sillä palvelustytön poika ei tule missään tapauksessa olemaan perillinen vapaan naisen pojan kanssa.” Niinpä, veljet, emme ole palvelustytön vaan vapaan naisen lapsia" (Galatalaisille 4:27-31).

- Jeesus Kristus edustaa suurta Iisakia, Abrahamin ylin jälkeläiset: "Lupauksethan annettiin Abrahamille ja hänen jälkeläiselleen. Ei sanota: ”Ja jälkeläisille”,* niin kuin puhuttaisiin monesta, vaan puhutaan yhdestä: ”Ja sinun jälkeläisellesi”, joka on Kristus" (Galatalaisille 3:16).

(Jeesus Kristus on Jehovan Jumalan Poika, ainoa tie iankaikkiseen pelastukseen (Johannes 14:6))

- Haava taivaallisen naisen kantapäässä: Jehova Jumala pyysi Abrahamia uhraamaan poikansa Iisakin. Aabraham ei kieltänyt (koska hän ajatteli, että Jumala voisi elvyttää Isaakin) (Hepr. 11:17-19). Juuri ennen uhrausta Jumala esti Abrahamin tekemästä tällaista tekoa. Iisak korvattiin uhratulla ramilla: "Tämän jälkeen tosi Jumala pani Abrahamin koetukselle ja sanoi hänelle: ”Abraham!” Tämä vastasi: ”Tässä olen!” Sitten hän sanoi: ”Otahan ainoa poikasi Iisak, jota rakastat syvästi. Mene Morian maahan ja uhraa hänet siellä polttouhriksi vuorella, jonka minä osoitan sinulle.” (...) Lopulta he saapuivat paikkaan, jonka tosi Jumala oli Abrahamille osoittanut. Abraham rakensi sinne alttarin ja latoi sille puut. Hän sitoi poikansa Iisakin kädet ja jalat ja pani hänet alttarille puiden päälle. Sitten Abraham ojensi kätensä ja otti veitsen tappaakseen poikansa. Silloin Jehovan enkeli huusi hänelle taivaasta sanoen: ”Abraham, Abraham!” Hän vastasi: ”Tässä olen!” Enkeli sanoi: ”Älä vahingoita poikaa äläkä tee hänelle mitään. Nyt minä todella tiedän, että olet Jumalaa pelkäävä mies, koska et ole kieltäytynyt antamasta minulle ainoaa poikaasi.” Silloin Abraham nosti katseensa ja näki lähellä pässin, joka oli takertunut sarvistaan pensaikkoon. Hän meni hakemaan sen ja uhrasi sen polttouhriksi poikansa sijasta. Sen jälkeen Abraham antoi sille paikalle nimeksi Jehova-Jire. Siksi sanotaan yhä: ”Jehovan vuorella siitä huolehditaan" (1. Mooseksen kirja 22:1-14). Jehova teki tämän uhrin, oman Poikansa Jeesuksen Kristuksen, tämän profeetallisen esityksen. tekemällä äärimmäisen tuskallista uhrausta Jehovan Jumalalle (lukemalla uudelleen lause "Otahan ainoa poikasi Iisak, jota rakastat syvästi"). Jehova Jumala, suuri Abraham, uhrasi rakkaan poikansa Jeesuksen Kristuksen, suuri Iisak: "Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että hän antoi ainosyntyisen Poikansa, jottei kukaan, joka uskoo häneen, tuhoutuisi vaan saisi ikuisen elämän. (...) Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä. Se, joka ei tottele Poikaa, ei näe elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällään"(Johannes 3:16,36). Abrahamille annetun lupauksen lopullinen täyttyminen täyttyy tottelevan ihmiskunnan ikuisella siunauksella. Kristuksen tuhannenvuotisen valtakauden lopussa: "Sen jälkeen kuulin voimakkaan äänen sanovan valtaistuimelta: ”Katso! Jumalan teltta on ihmisten luona. Hän asuu heidän luonaan, ja he ovat hänen kansansa. Jumala itse on heidän kanssaan. Hän pyyhkii kaikki kyyneleet heidän silmistään. Kuolemaa ei enää ole, eikä surua, valitusta eikä tuskaa enää ole. Kaikki entinen on poissa” (Ilmestys 21:3,4).

(Ihmiskunta vapautuu ikääntymisen ja kuoleman sairaudesta)

2 - Ympärileikkauksen liiton

"Jumala teki hänen kanssaan myös ympärileikkausliiton. Abrahamille syntyi Iisak, ja hän ympärileikkasi hänet kahdeksantena päivänä, ja Iisakille syntyi Jaakob ja Jaakobille 12 sukujen päämiestä"

(Apostolien teot 7:8)

Ympärileikkauksen liiton oli olla Jumalan kansan tunnusmerkki. Sillä on henkinen merkitys, joka on esitetty Mooseksen jäähyväisissä puheessa Deuteronomy-kirjassa: "Teidän on nyt puhdistettava sydämenne, ettekä saa enää olla itsepäisiä" (5. Mooseksen kirja 10:16). Ympärileikkaus merkitsee lihassa sitä, mikä vastaa sydäntä, on itseään elämänlähteenä, kuuliaisuudesta Jumalalle: "Suojele sydäntäsi enemmän kuin mitään muuta suojeltavaa, sillä sieltä kumpuavat elämän lähteet" (Sananlaskut 4:23).

(Kuuliaisuus Jumalalle ja hänen pojalleen Jeesukselle Kristukselle, tarkan tietoon heidän tahdostaan, joka on kirjoitettu Raamattuun (Psalmien 1: 2,3) (kirjoitettu suomeksi))

(Kuuliaisuus Jumalalle ja hänen pojalleen Jeesukselle Kristukselle saavuttamalla lopulta hengellinen kypsyys)

Stephen ymmärsi tämän raamatun opetus. Hän sanoi kuulijoilleen, joilla ei ollut mitään uskoa Jeesukseen Kristukseen, vaikka he olivat ympärileikattuja fyysisesti, he olivat sydämen ympärileikkaamattomia hengellisiä: "Te itsepäiset miehet, joiden sydän ja korvat ovat ympärileikkaamattomat, aina te olette vastustamassa pyhää henkeä. Niin kuin tekivät teidän esi-isänne, niin teette tekin. Ketä profeetoista esi-isänne eivät vainonneet? Hehän tappoivat ne, jotka ilmoittivat etukäteen sen oikeamielisen tulosta, jonka te olette nyt kavaltaneet ja murhanneet, te, jotka saitte lain enkelien välityksellä mutta ette ole noudattaneet sitä” (Apostolien teot 7:51-53). Hänet tapettiin, mikä oli vahvistus siitä, että nämä murhaajat olivat hengellisiä ympärileikkaamattomia sydämestä.

("Hengellinen ympärileikkaamattomuudeksi" on tottelemattomuus Jumalalle ja hänen pojalleen Jeesukselle Kristukselle harjoittamalla vapaaehtoisesti Raamatussa kiellettyjä asioita (katso osa 2) (kirjoitettu suomeksi))

Symbolinen sydän muodostaa ihmisen hengellisen sisustuksen, joka on tehty sanoin ja teoilla (hyvä tai huono). Jeesus Kristus on selkeästi selittänyt, mikä tekee ihmisen puhtaana tai epäpuhtaaksi sydämensä tilan vuoksi: "Mutta se, mikä tulee suusta ulos, lähtee sydämestä ja saastuttaa ihmisen. Sydämestä lähtee esimerkiksi pahoja ajatuksia, murhia, aviorikoksia, seksuaalista moraalittomuutta, varkauksia, vääriä todistuksia, herjauksia. Nämä ne saastuttavat ihmisen, mutta aterian syöminen pesemättömin käsin ei saastuta ihmistä” (Matteus 15:18-20). Jeesus Kristus kuvailee ihmistä henkisen ympärileikkaamattomuuden ehtona ja hänen pahalla päättelyllä, mikä tekee hänestä epäpuhtaan ja sopimattoman elämän (ks. Sananlaskut 4:23). "Hyvä ihminen jakaa toisille hyvää siitä hyvästä, mitä hän on varastoinut, kun taas paha ihminen jakaa toisille pahaa siitä pahasta, mitä hän on varastoinut" (Matteus 12:35). Jeesuksen Kristuksen lausunnon ensimmäisessä osassa hän kuvaa ihmistä, jolla on henkisesti ympärileikattu sydän.

Apostoli Paavali ymmärsi myös tämän raamatun opetus Moosesta ja sitten Jeesuksesta Kristuksesta. Hengellinen ympärileikkaus on kuuliaisuus Jumalalle ja sitten hänen Poikalleen Jeesukselle Kristukselle: "Ympärileikkauksestahan on hyötyä vain, jos noudatat lakia, mutta jos rikot lakia, ympärileikkauksestasi on tullut ympärileikkaamattomuutta. Jos siis ympärileikkaamaton noudattaa laissa olevia Jumalan vaatimuksia, eikö hänen ympärileikkaamattomuuttaan pidetä ympärileikkauksena? Se, jota ei ole kirjaimellisesti ympärileikattu mutta joka noudattaa lakia, tuomitsee sinut, joka rikot lakia siitä huolimatta, että sinulla on kirjoitettu lakikokoelma ja että olet ympärileikattu. Se ei näet ole juutalainen, joka on sellainen ulkoisesti, eikä ympärileikkaus ole se, joka on ulkoisesti ruumiissa. Juutalainen on se, joka on sellainen sisäisesti, ja hänen ympärileikkauksensa on sydämen ympärileikkaus, jonka saa aikaan henki, ei kirjoitettu lakikokoelma. Hän saa kiitoksen Jumalalta, ei ihmisiltä" (Roomalaisille 2:25-29).

Uskollinen kristitty ei enää ole velvollisuutta harjoittaa fyysistä ympärileikkausta Apostolisen asetuksen mukaan, joka on kirjoitettu Apostolien teoksissa 15:19,20,28,29. Tätä vahvistaa se, mitä apostoli Paavali kirjoitti inspiraation alla: "Kristus on nimittäin lain loppu, jotta jokainen, joka uskoo, voisi saada Jumalan hyväksynnän" (Roomalaisille 10:4). "Oliko joku ympärileikattu, kun hänet kutsuttiin? Pysyköön hän sellaisena. Onko joku kutsuttu ympärileikkaamattomana? Älköön hän ympärileikkauttako itseään. Ympärileikkaus ei merkitse mitään, eikä ympärileikkaamattomuus merkitse mitään. Merkitystä on sillä, että noudattaa Jumalan käskyjä” (1. Korinttilaisille 7: 18,19). Tästä lähtien kristillisellä on oltava hengellinen ympärileikkaus, eli totella Jehova Jumalaa ja uskoa Kristuksen uhriin (Johannes 3:16,36).

(Emme enää ole Moosekselle annetun lain alaisuudessa, mutta tällä lailla on profeetallinen arvo, joka täyttyy Kristuksessa, kristillisessä seurakunnassa ja täytetään tulevassa maallisessa paratiisissa, Hepr. 10: 1, Kolos. 2:17 ja Hesekiel 40-48)

Jokainen, joka halusi osallistua pääsiäispäivään, oli ympärileikattu. Tällä hetkellä kristillisellä (riippumatta hänen toivostaan ​​(taivaallisesta tai maallisesta)) on oltava sydämen hengellinen ympärileikkaus ennen happamattoman leivän syömistä ja juominen kuppi Jeesuksen Kristuksen kuoleman muistoksi: "Ihmisen on ensin hyväksyttävä itsensä tutkittuaan itseään tarkkaan, ja vasta sitten hän voi syödä leipää ja juoda maljasta" (1. Korinttilaisille11:28 vertaa 2. Mooseksen kirja 12:48 (pesahia)).

(Meidän on muistettava Jeesuksen Kristuksen kuolemaa joka vuosi, ja kaikkien uskollisten kristittyjen (toivo riippumatta (taivaallisesta tai maallisesta)) vaaditaan ottamaan tunnukset Johanneksen 6: 48-58 mukaan (kirjoitettu suomeksi))

3 - Liiton lain, Jumalan ja Israelin kansan välillä

"Varokaa, ettette unohda Jumalanne Jehovan liittoa, jonka hän teki kanssanne, älkääkä veistäkö itsellenne minkään muotoista jumalankuvaa, jollaista Jumalanne Jehova on kieltänyt teitä tekemästä"

(5. Mooseksen kirja 4:23)

Tämän liiton sovittelija on Mooses: "Siihen aikaan Jehova käski minun opettaa teille säännöksiä ja oikeudellisia päätöksiä, jotta noudattaisitte niitä siinä maassa, jonka menette ottamaan haltuunne” (5. Mooseksen kirja 4:14). Tämä liitto liittyy läheisesti ympärileikkauksen liittoon, joka on kuuliaisuus Jumalalle symboli (5. Mooseksen kirja 10:16 vertailee Roomalaisten 2:25-29). Tämä liitto päättyy Messiaan tulemisen jälkeen: "Hän pitää liiton voimassa monille yhden viikon ajan, ja viikon puolivälissä hän lakkauttaa teurasuhrin ja uhrilahjan" (Daniel 9:27). Tämä liitto korvattaisiin uudella liitolla, Jeremian profetian mukaan: "Tulee aika”, julistaa Jehova, ”jolloin minä teen Israelin kansan ja Juudan kansan kanssa uuden liiton. Se ei ole sellainen liitto, jonka tein heidän esi-isiensä kanssa silloin kun tartuin heidän käteensä viedäkseni heidät pois Egyptin maasta. ’He rikkoivat liittoni, vaikka minä olin heidän oikea isäntänsä’, julistaa Jehova" (Jeremian 31:31,32).

Israelille annetun lain tarkoitus oli valmistella kansa Messiaan tulemiseen. Laki on opettanut vapautumisen tarpeen ihmiskunnan syntisestä tilasta (jota edustavat Israelin kansa): "Sen vuoksi niin kuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan ja synnin kautta kuolema, ja näin kuolema levisi kaikkiin ihmisiin, koska he kaikki olivat tehneet syntiä... Synti oli maailmassa ennen lakia, mutta ketään ei syytetä synnistä, kun lakia ei ole” (Roomalaisille 5:12,13). Jumalan laki on antanut sisällön ihmiskunnan syntiselle tilalle. Hän on tuonut esiin koko ihmiskunnan syntisen tilan: "Mitä siis sanomme? Onko laki syntiä? Ei missään tapauksessa! Enhän olisi oppinut tuntemaan syntiä, ellei olisi ollut lakia. En olisi esimerkiksi tiennyt himoitsemisesta, ellei laki olisi sanonut: ”Mitä siis sanomme? Onko laki syntiä? Ei missään tapauksessa! Enhän olisi oppinut tuntemaan syntiä, ellei olisi ollut lakia. En olisi esimerkiksi tiennyt himoitsemisesta, ellei laki olisi sanonut: ”Et saa himoita.” Mutta tämän käskyn vuoksi synti sai tilaisuuden herättää minussa kaikenlaisia himoja, sillä kun lakia ei ollut, synti oli kuollut. Minä olinkin kerran elossa, kun lakia ei ollut, mutta kun käsky saapui, synti heräsi jälleen eloon ja minä kuolin. Havaitsin, että käsky, jonka tarkoitus oli johtaa elämään, johtikin kuolemaan. Synti, joka sai käskyn vuoksi tilaisuuden, vietteli minut ja tappoi minut käskyn välityksellä. Laki itsessään on siis pyhä, ja käsky on pyhä, oikeudenmukainen ja hyvä” (Roomalaisille 7:7-12). Siksi laki oli opettaja, joka johtaa Kristukseen: "Siksi laista tuli meidän kasvattajamme, joka johtaa Kristukseen, jotta meidät julistettaisiin vanhurskaiksi uskon perusteella. Nyt kun usko on saapunut, emme ole enää kasvattajan alaisuudessa" (Galatalaisille 3:24,25). Jumalan täydellinen laki, joka on antanut lihaa synnille ihmisen rikkomuksen kautta, osoitti, että tarvitaan uhrausta, joka johtaa ihmisen lunastukseen hänen uskonsa (eikä lain tekojen) vuoksi. Tämä uhri oli Kristuksen uhri: "Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi vaan palvelemaan ja antamaan elämänsä lunnaiksi monien puolesta" (Matt.eus 20:28).

(Jeesus Kristus on Jehovan Jumalan Poika, ainoa tie iankaikkiseen pelastukseen (Johannes 14:6))

Vaikka Kristus on lain loppu, tosiasia on, että tällä hetkellä sillä on edelleen profeetallinen arvo, jonka avulla voimme ymmärtää Jumalan ajatuksen tulevaisuudesta (Jeesuksen Kristuksen kautta): "Koska siis laissa on tulevan hyvän varjo mutta ei asioiden todellista olemusta" (Heprealaisille 10:1; 1. Korinttilaisille 2:16). Jeesus Kristus tekee näistä "hyvistä asioista" todellisuutta: "Ne ovat tulevan varjo, mutta todellisuus kuuluu Kristukselle" (Kolossalaisille 2:17).

(Emme enää ole Moosekselle annetun lain alaisuudessa, mutta tällä lailla on profeetallinen arvo, joka täyttyy Kristuksessa, kristillisessä seurakunnassa ja täytetään tulevassa maallisessa paratiisissa, Hepr. 10: 1, Kolos. 2:17 ja Hesekiel 40-48)

4 - Uuden liiton Jumalan ja "Jumalan Israelille" välillä

"Rauhaa ja armoa kaikille, jotka vaeltavat tämän periaatteen mukaan, niin, Jumalan Israelille"

(Galatalaisille 6:16)

Jeesus Kristus on uuden liiton välittäjä: "On yksi Jumala ja yksi välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen, Kristus Jeesus" (1.Timoteukselle 2:5). Tämä uusi liitto täytti Jeremian 31:31,32 profetian. 1.Timoteukselle 2:5 viittaa kaikkiin ihmisiin, jotka uskovat Kristuksen uhriin (Johannes 3:16). "Jumalan Israelille" edustaa koko kristillistä seurakuntaa. Jeesus Kristus osoitti kuitenkin, että tämä "Jumalan Israelille" on taivaassa ja myös maan päällä.

Taivaallinen "Jumalan Israelille" muodostuu 144 000, Uuden Jerusalemin, joka on pääkaupunki, joka virtaa Jumalan auktoriteettia, joka tulee taivaasta, maan päällä (Ilmestys 7:3-8, taivaallinen henkinen Israel, joka koostuu 12 heimosta 12000 = 144000): ”Minä näin myös, että pyhä kaupunki, Uusi Jerusalem, laskeutui taivaasta Jumalan luota, valmiina kuin sulhastaan varten kaunistettu morsian” (Ilmestys 21:2).

(Vain 144 000 ihmistä (miehiä tai naisia) saa taivaallisen ylösnousemuksen ja hallitsee kuninkaan Jeesuksen Kristuksen kanssa taivaassa Ilmestyskirjan lukujen 5,7 ja 14 profetian mukaan)

Maapallon "Jumalan Israelille" koostuu ihmisistä, jotka elävät tulevassa maallisessa paratiisissa, jonka Jeesus Kristus on nimittänyt 12 Israelin sukukunnaksi: "Jeesus sanoi heille: ”Minä vakuutan teille: Kun kaikki tehdään uudeksi ja Ihmisen Poika istuu loistokkaalle valtaistuimelleen, tulette te, jotka olette seuranneet minua, istumaan 12 valtaistuimella ja tuomitsemaan Israelin 12:ta heimoa" (Matteus 19:28). Tätä maallista hengellistä Israelia kuvataan myös Hesekielin 40-48 luvun profetiassa.

(Siellä on suuri joukko, joka selviää suuresta ahdistuksesta ja edustaa yhtä kolmasosaa nykyisestä ihmiskunnasta Sakarjan 13: 8 ja Ilmestyskirjan 7: 9-17 ennusteiden mukaan)

(Maapallossa tapahtuu ylösnousemus)

(Epäoikeudenmukaisia tutkitaan)

Tällä hetkellä "Jumalan Israelille" koostuu uskollisista kristityistä, joilla on taivaallinen toivo ja kristittyjä, joilla on maallinen toivo (Ilmestys 7:9-17).

(Tämä "Jumalan Israelille" on kristitty seurakunta, joka palvelee Jehovaa ja palvelee kuningasta Jeesusta Kristusta)

Viimeisen pääsiäisen illalla Jeesus Kristus juhli tämän uuden liiton syntymää uskollisten apostolien kanssa, jotka olivat hänen kanssaan: "Hän otti myös leivän, kiitti Jumalaa, taittoi sen, antoi sen heille ja sanoi: ”Tämä tarkoittaa minun ruumistani, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä toistuvasti minun muistokseni.” Kun he olivat nauttineet illallisen, hän otti samalla tavoin myös maljan ja sanoi: ”Tämä malja tarkoittaa uutta liittoa. Se tulee voimaan minun vereni perusteella, joka vuodatetaan teidän puolestanne" (Luukas 22:19,20).

Tämä uusi liitto koskee kaikkia uskollisia kristittyjä riippumatta heidän "toivostaan" (taivaallisesta tai maallisesta). Tämä uusi liitto liittyy läheisesti "sydämen hengelliseen ympärileikkaukseen" (Roomalaisille 2:25-29). Sikäli kuin uskollisella kristillisellä on tämä "sydämen ympärileikkaus", hän voi syödä happamattoman leipää ja juoda kupin, joka edustaa uuden liiton verta (riippumatta hänen toivostaan ​​(taivaallinen tai maallinen)): "Ihmisen on ensin hyväksyttävä itsensä tutkittuaan itseään tarkkaan, ja vasta sitten hän voi syödä leipää ja juoda maljasta” (1. Korinttilaisille 11:28).

(Meidän on muistettava Jeesuksen Kristuksen kuolemaa joka vuosi, ja kaikkien uskollisten kristittyjen (toivo riippumatta (taivaallisesta tai maallisesta)) vaaditaan ottamaan tunnukset Johanneksen 6: 48-58 mukaan (kirjoitettu suomeksi))

5 - Liitto valtakunnalle: välillä Jehovan ja Jeesuksen Kristuksen ja Jeesuksen Kristuksen ja 144 000

"Juuri te olette kuitenkin pysyneet minun kanssani, kun minulla on ollut koettelemuksia. Minä teen teidän kanssanne liiton valtakunnasta – niin kuin Isäni on tehnyt liiton minun kanssani – jotta voisitte syödä ja juoda pöydässäni minun valtakunnassani ja istua valtaistuimilla tuomitsemassa Israelin 12:ta heimoa"

(Luukas 22:28-30)

Tämä liitto tehtiin samana iltana, että Jeesus Kristus juhli uuden liiton syntymää. Tämä ei tarkoita, että ne ovat kaksi identtistä liittoutumaa. Liitto valtakunnalle on Jehovan ja Jeesuksen Kristuksen ja sitten Jeesuksen Kristuksen ja 144 000: n välillä, jotka hallitsevat taivaassa kuninkaina ja pappeina (Ilm. 5:10; 7: 3-8; 14: 1- 5).

(Vain 144 000 ihmistä (miehiä tai naisia) saa taivaallisen ylösnousemuksen ja hallitsee kuninkaan Jeesuksen Kristuksen kanssa taivaassa Ilmestyskirjan lukujen 5,7 ja 14 profetian mukaan)

Jumalan ja Kristuksen välinen Liitto valtakunnalle on Jumalan tekemän liiton laajennus, kuningas Daavidin ja hänen kuninkaallisen dynastiansa kanssa. Tämä liitto on Jumalan lupaus, joka koskee Daavidin kuninkaallisen linjan pysyvyyttä. Jeesus Kristus on samaan aikaan kuningas Daavidin jälkeläinen, maan päällä, ja kuningas, jonka Jehova on asentanut (1914), täyttääkseen liiton liiton valtakunnan puolesta (2. Samuelin kirja 7:12-16; Matteus 1:1-16, Luukas 3:23-38, Psalmit 2).

(Jeesus Kristus on Jumalan valtakunnan taivaallinen kuningas, jonka isänsä Jehovan Jumala asetti vuonna 1914 (Raamatun kronologian mukaan Danielin profetian luvussa 4))

Liitto valtakunnalle, joka on tehty Jeesuksen Kristuksen ja hänen apostoliensa välillä ja laajennettuna 144 000 ryhmään: n ryhmällä laajeneminen on itse asiassa taivaallisen avioliiton lupaus, joka tapahtuu pian ennen suurta ahdistusta: "Iloitaan ja riemuitaan ja annetaan hänelle kunnia, koska Karitsan häiden aika on tullut ja hänen morsiamensa on laittanut itsensä valmiiksi. Morsiamen on annettu pukeutua hohtavaan, puhtaaseen, hienoon pellavaan. Hieno pellava edustaa pyhien oikeita tekoja" (Ilmestys 19:7,8). Psalmi 45 kuvaa profeetallisesti tätä taivaallista avioliittoa kuninkaan Jeesuksen Kristuksen ja hänen kuninkaallisen vaimonsa, Uuden Jerusalemin välillä (Ilmestys 21: 2). Tästä avioliitosta syntyy maan valtakunnalliset son ruhtinaat, jotka ovat Jumalan valtakunnan taivaallisen kuninkaallisen auktoriteetin maallisia edustajia: "Sinun poikasi tulevat esi-isiesi tilalle. Sinä nimität heitä ruhtinaiksi kautta maan" (Psalmit 45:16, Jesaja 32:1,2).

(Hesekielin luvuissa 40-48 oleva profetia selvittää tulevien ruhtinasten roolia maan päällä)

(Hesekielin profetia luvuissa 40-48 yksityiskohdat, myös tulevien pappien rooli maan päällä)

Uuden liiton iankaikkiset siunaukset ja Liitto valtakunnalle tekevät täydelliseksi Abrahamin liiton, joka siunaa kaikkia kansoja ja koko iankaikkisuuden. Jumalan lupaus täyttyy täydellisesti: "ja perustuu toivoon ikuisesta elämästä, jonka Jumala, joka ei voi valehdella, lupasi kauan sitten" (Titukselle 1:2).

(Ihmiskunnan vapautuksen siunaukset)

(Taivaallisen ylösnousemuksen siunaukset)

(Ylösnousemuksen siunaukset maan päällä)

(Jumalan valtakunnan maallisen hallinnon siunaukset)

SOLA SCRIPTURA

 Raamattu verkossa

Raamattu useilla kielillä

Linkit (sinisellä) haluamallasi kielellä ohjaavat sinut samalle kielelle kirjoitettuun toiseen artikkeliin. Englanninkieliset linkit ohjaavat sinut englanninkieliseen artikkeliin. Tässä tapauksessa voit valita myös kolmesta muusta kielestä: espanja, portugali ja ranska.

English  Español  Português  Français  Català  Românesc  Italiano  Deutsch 

Polski  Magyar  Hrvatski  Slovenský  Slovenski  český  Shqiptar  Nederlands 

Svenska  Norsk  Suomalainen  Dansk  Icelandic  Lietuvos  Latvijas  Eesti 

ქართული  ελληνικά  հայերեն  Kurd  Türk  العربية  فارسی  עברי 

Pусский  Yкраїнський  Македонски  Български  Монгол  беларускі  Қазақ  Cрпски 

 हिन्दी  नेपाली  বাঙালি  ਪੰਜਾਬੀ  தமிழ்  中国  ไทย  ខ្មែរ  ລາວ  Tiếng việt  日本の  한국의

Tagalog  Indonesia  Jawa

 

"Sillä näky on vielä määräaikaa varten, ja se rientää kiihkeästi kohti loppua, eikä se valehtele. Vaikka se viipyisikin, odota sitä, sillä se toteutumalla toteutuu. Se ei myöhästy"

(Habakuk 2: 3)

Tämä viesti on kirjoitettu eri seurakuntien tai kristillisten kirkkojen "paimenille", mutta myös muiden ei-kristillisten uskontojen uskoville

Tämän Raamatun sivuston tarkoituksena on kannustaa lukijoita jatkamaan "odottamaan" Jehovan päivää. On tärkeää yhdistää vilpittömät toimet kristillisten uskonnollisten mielipiteiden erojen ulkopuolella, jotta voimme valmistautua tähän päivään. Kuten on kirjoitettu Aamos 5:18 (Raamatussa): "Voi niitä, jotka haluavat Jehovan päivää! Mitä Jehovan päivä sitten merkitsee teille? Se tulee olemaan pimeyttä eikä valoa". Tämä päivä on pelättävä (Sefanja 1:14-18).

Meillä on kuitenkin oltava rohkea ja positiivinen asenne. Habakukissa puhutaan "Jehovan päivän odotuksista", jonka on oltava "vartija", jossa on näköala kohti horisonttia. Jeesus Kristus käytti samaa kuvaa: "Pysykää siis valveilla, koska ette tiedä, minä päivänä Herranne tulee" (Matteus 24:42; 25:13). Jeesus Kristus kirkastuisi Ilmestyskirjassa, on tehnyt selväksi, että puute valppaus on kohtalokas: "Muista siis aina, mitä olet saanut ja kuullut, ja pidä se jatkuvasti ja kadu. Ellet herää, niin varmasti tulen kuin varas, etkä tiedä lainkaan, minä hetkenä tulen sinun kohdallesi" (Ilmestys 3:3).

Raamattu auttaa meitä olemaan varovaisia tutkimalla profetioita (Mitä tehdä?). Nykyisten profetioiden tarkka tutkiminen mahdollistaa sen, että voimme ymmärtää, että tämä päivä on hyvin lähellä (The King Jesus Christ; The Two Kings; Gog of Magog). Meidän on harkittava tätä odotuksen meidän valmisteluun ilmauksena jumalallisesta kärsivällisyyttä: "Jehova ei ole hidas lupauksensa, kuten jotkut pitävät hitautta, mutta on kärsivällinen teitä, koska hän halua kenenkään tuhoutuvan vaan haluaa kaikkien tulevat parannukseen " (2. Pietarin 3: 9) (Raamatun perusopetus (se on kielletty Raamatussa)).

Kyllä, tämä odotus, joka on vartija, on siunaus, kun otetaan huomioon elämä, meidän, ne, jotka ovat meille ja lähimmäisillämme yleensä rakkaita. On tärkeää ymmärtää hyvin tarkasti, mitä tämä valmiste on ennen, suuren ahdistuksen aikana ja sen jälkeen. Ellei näitä ohjeita kirjoitettu Raamattuun, se on niin, että voimme käyttää (Be Prepared; Christian Community).

Raamatussa kuvataan Jumalan valtakunnan maallisia siunauksia (The Release). Voimme ymmärtää ylösnousemus (Heavenly Resurrection (144000); Earthly Resurrection; The Welcoming of the Resurrected Ones; The Allotted Place of the Resurrected Ones). Ymmärrämme, mitä Jumalan valtakunta tekee (The Earthly Administration of the Kingdom of God; The Prince; The Priest). Kyllä, kaikki nämä siunaukset näkyvät Raamatussa rohkaisemaan meitä vahvistamaan uskoamme. Tämä raamatullinen tieto kuuluu Herralle, se kuuluu Jeesuksen Kristuksen, koska se on kirjoitettu Raamatussa: "Sillä ”kuka on tullut tuntemaan Jehovan mielen, niin että voi opettaa häntä”? Mutta meillä on Kristuksen mieli" (1. Korinttilaisille 2:16).

Voit vapaasti käyttää tätä ilmaista raamatullista tietämystä paitsi henkilökohtaiseen uskoosi, mutta niille, jotka ovat teille rakastettuja. Jos olet uskonnollinen johtaja, paimen, pastori tai pappi, vapaasti käyttää tätä koulutusta vahvistaa uskoon "lampaita", jotta ne voivat paitsi selviytyä suuresta ahdistuksesta mutta myös nauttia iankaikkiset siunaukset Jumalan valtakuntaa. "Ja Jumala itse on heidän kanssaan. Ja hän pyyhkii pois kaikki kyyneleet heidän silmistään, eikä kuolemaa enää ole, eikä surua eikä valitushuutoa eikä kipua enää ole. Entiset ovat kadonneet" (Ilmestys 21:3,4, Matteus 10:8b, Johannes 21:15-17) (The Good News; Worship Jehovah; In Congregation; The Great Crowd). Jehova Jumala siunaa puhtaita sydämiä Kristuksen kautta. Amen (Johannes 13: 10).

Sivusto on saatavilla vain englanniksi, espanjaksi, portugaliksi ja ranskaksi. Voit kysyä jonkun, joka tuntee yhden näistä kielistä, kääntämään Raamatun tietoja, jotka saattavat olla kiinnostavia sinulle. Jos haluat ilmaista itseäsi, jos sinulla on kysyttävää tai muista syistä, älä epäröi ottaa yhteyttä sivustoon hänen Twitter-tiliinsä.

Muistomerkki

MIKSI ?

Mitä tehdä?

Opettaminen Raamatusta

Päävalikko (englanti)

 

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH

MENU PRINCIPAL DU SITE BIBLIQUE EN FRANÇAIS

 

TWITTER

FACEBOOK

FACEBOOK BLOG