SOLA SCRIPTURA

 Biblija online

Biblija na više jezika

Veze (u plavoj boji) na jeziku po vašem izboru, usmjeravaju vas na drugi članak napisan na istom jeziku. Plavi linkovi napisani na engleskom jeziku, usmjeravaju vas na članak na engleskom. U ovom slučaju možete odabrati i na još tri jezika: španjolski, portugalski i francuski.

Cрпски  Deutsch  Italiano  Pусский  

"Jer to će se viđenje ispuniti u vrijeme koje je za to određeno. Viđenje juri prema kraju i neće slagati. Ako i oklijeva, čekaj ga, jer će se sigurno ispuniti. Neće zakasniti!"

(Habakkuk 2: 3)

Ova je poruka posebno napisana za "pastire" različitih zajednica, ili kršćanskih crkava, ali i za vjernike drugih ne-kršćanskih religija

Svrha ove biblijske web stranice je poticanje čitatelja da nastave "čekati" za Jehovin dan. Važno je federirati naše iskrene napore, izvan razlika kršćanskih vjerskih mišljenja da nas pripremite za ovaj dan. Kao što je pisano u Amos 5:18 (Biblija): "Teško onima koji čeznu za danom Jehovinim! Što će za vas značiti dan Jehovin? Tada će biti tama, a ne svjetlo".  Dan se treba bojati (Sofonija 1: 14-18).

Ipak, moramo imati hrabri i pozitivan stav. U Habakuku se govori o "očekivanju Jehovinog dana" koji mora biti onaj "stražara" s pogledom prema horizontu. Isus Krist je uzeo ovu sliku stražara na čekanju: "Bdijte, dakle, jer ne znate u koji dan dolazi vaš Gospodin!" (Matej 24:42, 25:13). Isus Krist proslavljen u knjizi Otkrivenja, jasno je da je nedostatak budnosti će biti fatalan: "Zato imaj na umu ono što si primio i ono što si čuo! Drži se toga i pokaj se! Jer ako se ne probudiš, doći ću kao lopov i nećeš znati u koji ću čas doći na tebe" (Otkrivenje 3: 3).

Ako nema izvjesnosti o "danu i ovom satu", postoji dovoljno biblijskih podataka koji nam omogućuju da se unaprijed pripremimo i pravodobno razumijemo "vrijeme" dolaska kralja Isusa Krista (Što učiniti?). Točno preispitivanje sadašnjeg ispunjenja proročanstva omogućuje nam da shvatimo da je ovaj dan vrlo blizu (The King Jesus Christ; The Two Kings; Gog of Magog). Moramo uzeti u obzir ovu očekivanja za naše pripreme kao izraz božanskog strpljenja: "Jehova ne kasni s ispunjenjem svog obećanja, kao što neki misle da kasni, nego je strpljiv s vama jer ne želi da itko propadne, nego da svi dođu do pokajanja" (2 Petrova 3:9) (Podučavanje Biblije (zabranjeno u Bibliji)).

Da, ovo očekivanje stražara je blagoslov u pogledu života, naše, onih koji su dragi od nas i od našeg susjeda općenito. Važno je vrlo precizno shvatiti što je ova priprema prije, tijekom i poslije velika nevolja. Ako su ove upute napisane u Bibliji, koristimo ih (Be Prepared, The Christian Community).

U Bibliji su opisani zemaljski blagoslovi Kraljevstva Božjega. Možemo razumjeti kada će se dogoditi liječenje bolesti, hendikepa i pomlađivanja (The Release). Možemo razumjeti nadu uskrsnuća (The Heavenly Resurrection (144000); The Earthly Resurrection; The Welcoming of the Resurrected Ones; The Allotted Place of the Resurrected Ones). Možemo razumjeti kako će sama uprava biti organizirana, naime, što će učiniti budući knezovi i zemaljski svećenici (The Earthly Admiistration of the Kingdom of God; The Prince; The Priest). Da, svi ti blagoslovi pojavljuju se u Bibliji kako bi nas potaknuli, ojačali našu vjeru. Ova biblijska znanje pripada Jehovin, ona pripada Isusu Kristu, jer je zapisano u Bibliji: "Jer “tko je upoznao Jehovin um, pa ga može čemu poučiti?” A mi imamo Kristov um" (1. Korinćanima 2:16).

Slobodno možete koristiti ovo slobodno biblijsko znanje, ne samo za vašu osobnu vjeru, već za one koji su vam dragi. Ako ste vjerski vođa, pastir, pastor ili svećenik, slobodno koristiti ovaj obrazovanja ojačati vjeru „ovce” koji su vaša odgovornost da im omogućiti da ne samo preživjeti velike nevolje ali i da uživaju vječne blagoslove kraljevstvo Božje. "Bog bit će s njima.  I obrisat će svaku suzu s očiju njihovih i smrti više neće biti, ni tuge ni jauka ni boli više neće biti. Sve što je prije bilo nestalo je" (Otkrivenje 21:3,4, Matej 10:8b, Ivan 21:15-17) (The Good News; The Release; The Great Crowd; In Congregation). Neka Jehova Bog blagoslovi čista srca kroz Krista. Amen (Ivan 13: 10).

Stranica je dostupna samo na engleskom, španjolskom, portugalskom i francuskom jeziku. Možete zatražiti nekoga iz svoje zajednice koji poznaje jedan od tih jezika kako bi prevesti biblijske podatke koji bi vam mogli biti od interesa. Ako se želite izraziti, ako imate pitanja ili iz drugih razloga, ne ustručavajte se kontaktirati stranicu ili njegov Twitter račun.

Sjećanje na smrt Isusa Krista

Što učiniti?

Osnovno učenje Biblije

Glavni izbornik (engleski)

CONTACT

TWITTER

MENÚ PRINCIPAL DEL SITIO BÍBLICO EN ESPAÑOL

O MENU PRINCIPAL DO SITE BÍBLICO EM PORTUGUÊS 

MAIN MENU OF THE BIBLICAL WEBSITE IN ENGLISH